Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.04.2014., 19:33   #841
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
NMT, to je vjerojatno najgori model kojeg je Stihl kupil (made in USA ili Mexico). TO ne valja.
U USA, ako imaš firmu koja se bavi održavanjem travnjaka (a tamo je to veliki biznis, jer svatko ima travnjak i sve živo se kosi i održava), onda u 90% slučajeva imaš Stihlove kosilice i puhalice.

Stihl ima veliku tvornicu u Virginia Beachu već dugo godina. To što proizvodnja nije preseljena u Kinu već dovoljno govori.
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2014., 19:48   #842
pozdrav...samo kratko pitanje za vas iskusne... http://www.arktik.hr/artikl/motorni-...d-710-182.html u pevecu ovaj trimer za 800 kn ... potrebe trimera za košnju trave oko staza u dvorištu i cca 30 kvadrata travnjaka na vikendici jednom mjesečno... da li ima nešto bolje za moje potrebe od ovog trimera ili je ovaj sasvim ok za mene... unaprijed hvala
KAZIRAGI is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2014., 20:04   #843
Quote:
KAZIRAGI kaže: Pogledaj post
pozdrav..
izgleda mi i miriši na kineza.

a ovo u opisu mi samo potvrđuje takav dojam
"Advanced Starting Technology” (AST) pomoću opruge pospješuje pokretanje – startno uže se samo mora lagano i ravnomjerno povući. Motor se zatim sam pali.."

ja sam imao taj "AST" napredni startni sustav i mogu ti reći da je jako nazadan, jer sam vraćao trimer do trgovine jedno 4-5 puta da ga poprave.
opruga stalno iskače iz svog ležišta i dok je ja nisam uhvatio i reinžinjerirao, nije radila.
ali onda su se druge stvari počele kvarit i na kraju je otišla pa-pa i sad usrećuje drugog vlasnika ako je i on nije poslao papa ili na vječna kosišta.

po meni ne vrijedi tih novaca jer ćeš iskrvarit ako nisi iz blizine trgovine tj servisa koji ti daje garanciju. a čak ni tad.

Zadnje uređivanje Majstor : 19.04.2015. at 15:24. Reason: Skraćivanje quotanja
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2014., 20:07   #844
Quote:
Zaleks kaže: Pogledaj post
Hvala na super odgovorima... Jucer navecer kupio drugu. U konzumu za 900kn. Bit ce mi dosta za ovo sta ja trebam a s ovom se mogu sad igrat i vidjet...

Sent from my ZTE Blade III using Tapatalk
daj javi šta se desilo s onom.
znači skočio ti s magarca na mulu (s lošeg kućišta na plastično)
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2014., 09:53   #845
Koji je trimer bolji za korov od metra MTD 1043 (1.299kn) ili MTD 827 (1.349kn).
Old 05.04.2014., 10:13   #846
Pozdrav ljudi. Pročitao sam zadnjih par stranica ali ne nalazim nigdje neki dobar prijedlog.

Traži se trimer, uporaba za travu oko kuće (nezahtjevno), ali i za uređivanje njiva koje su pod dosta korova, paprati, nešto i kupine. Dakle trebam trimer s nožem, s dosta garancije i da mi ne rikne kad idem raditi. Može neka preporuka, recimo za početak oko 2500 HRK. Hvala
Fishkal is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2014., 12:04   #847
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
Javit ću čim pokušam nešto (ako ću pokušavati uopće ).

A gledaj, palstično jest, ali je iznimno lagana i laka za upravljati, kotači 6" uglavnom prvu košnju obavila iznimno dobro. Tiha je, jako malo troši, oko 7dcl na ono što je prošla potrošila cca 1,3 litre.

Servis odmah u Konzumu gdje sam i kupio, nigdje ne moram nositi niti slati itd. Uglavnom ako se ne pokvari, mislim da 900kn svakako vrijedi

Sad je 1300 kad nije na akciji
Zaleks is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2014., 13:54   #848
Pozdrav,
vlasnik sam motorne pile Jonsered cs2137,odrzavana je redovito,no prije koji dan pocela se gusiti kada joj se doda gas naglo,u vecini slucajeva se i ugusi,no kada se gas polako dodaje normalno radi.Ocistim sam karburator cijeli,ali ga nisam ispuhao,novu mjesavinu stavio,filter ocistio,no i dalje isto,membrana od karburatora je citava.Molim pomoc.Hvala
core138 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2014., 15:28   #849
NMT hvala na odgovoru a imaš li možda ti ili bilo tko drugi nekih iskustava ili informacija o ovome... http://www.njuskalo.hr/komunalna-opr...-oglas-8078853 .Ovakav trimer u pevecu 600 kn što mi itekako odgovara cijenovno za ono što ću ga koristiti...
KAZIRAGI is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2014., 21:58   #850
ne vidim razliku između tog trimera i onog kojeg si ranije postao.
isti je kao moj kinez kojeg sam proklinjao dok ga se nisam riješio, po svemu sudeći.

to "centrifugalno kvačilo" je ustvari jedno malo kao zvonce koje se meni nešto smrdalo, ne sjećam se točno što i zašto, ali morao sam ga rezati vaditi dijelove (mislim da se neki mesingani podložak za vijak koji je držao zvonce preko kvačila potrgao) i kemijati sa svojim vijcima i tražiti odgovarajući kao i podlošku te nazad variti, nakon čega više nije bilo savršeno centrirano nego je zvonilo i strugalo i grijalo se....

uglavnom da ti odmah kažem, s tim kineskim "naprednim starterima" imaš sranje jer ako je isto ono što sam ja imao, završetak opruge je umetnut kroz neki plastični kurac koji glumi starter a ustvari je obično govno ko na igračkama - plastika tanka par mm sa loše dizajniranim tj pretankim stijenkama i oblikom i onda ti taj završetak opruge kod malo žešćih povlačenja iščupa iz plastičnog govna.
a do žešćih povlačenja dođe kad je ne možeš upalit kod malo duljeg rada jer je crkla a sve radi toga što ni dihtanje rezervara nije baš riješeno kako treba pa se nakon određenog vremena kosilica ugasi i moraš otvarat i zatvarat rezervar inače je ne možeš upalit.

treće, špaga je tanka i jadna, pukla mi je više od jednom.

1. rezervar ne dihta.
2. kvačilo tj način pričvršćenja zvonca na set kvačila ne valja
3. starter je plastično govno
4. špaga je pretanka
5. ako je glava kakvu sam ja imao ni to ne valja jer kad struna dođe pri kraj onda izleti van glave jer je ne drži ništa pričvršćenu u glavi nego jednostavno kod umetanja strune napraviš na kraju kao kukicu i samo je zatakneš u neki utor. ja sam kasnije izolirkom lijepio kraj strune da ne izleti.
6. moraš ju svako malo odmarat (cca 20 minuta rada u komadu)

Zadnje uređivanje NMT : 05.04.2014. at 22:10.
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2014., 22:41   #851
hvala NMT na opširnom objašnjenju... pregledavao sam malo par zadnjih stranica i ne pronalazim ništa pametno pa me zanima koji bi trimer bio "najbolji" za to malo posla koji ja trebam obavit...
KAZIRAGI is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2014., 09:40   #852
Potraži rabljenog Jonsereda GT32L.
Ak pri probi zapali i radi - kupuj. To bi trebalo biti manje od 1000kn, a dobiješ nekaj provjereno. Ili bilo kaj rabljeno od Jonsereda, Husqvarne, Stihla, Oleo Maca...
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2014., 02:11   #853
Pozdrav!
Malo,sam citao tu po forumu o trimerima i tek sad mi vise nije nist jasno a ni nemam bas vremena za procitati sve.
Naime,ono kaj me zanima je za kaj i kak se odluciti.Imam travnjak cca 4000 kvadrata koji se nlazi na kosini,brdu.Vecinu travnjaka kosim samohodnom kosilicom ali imam kosine koje nemrem nikak nego flaksericom (trimerom).Uz to na viksi imam i nekakvog draca i siblja koje divlja dok me nema pa mi treba nekaj da to potucem.Gledal sam malo po netu i nemam pojma kaj bi kupil,Stihl il Husqvarna,mozda nekaj drugo?? Zanima me nekaj do 3000 kuna a vidio sam dva modela koji mi zgledaju interesantno.Stihl FS55,cca 2400kn i Husqvarna 128R.Velim nemam pojma o svemu ovom pa vas molim za savjet i pomoc!
Kotukoga is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2014., 19:11   #854
Ja imam Stihl FS 55C 2005. godište, do sad nisam imao nikakvih problema, redovito kosim 4 vinograda i jedan dio dvorišta, sveukupno oko 3000 m2.
Ponekad se možda čini mrvicu preslabom za gustu travu ako koristim glavu s flaksom, ali sam kupio i glavu s plastičnim noževima, pa to lako rješavam. Koliko vidim, Husqvarna je mrvicu jača i s njom se dobiva nož sa 4 zuba, dok ja imam s 2.
Jedino bih zamjerio Stihlu što su na ovaj model stavili relativno mali štitnik, i već godinama planiram staviti veći, ali nikako
Old 13.04.2014., 20:49   #855
Imam i ja fs55, 2007g.
Prezadovoljan sam s njim i nikad problema. Osim membrane i to nakon prve zime. Zamijenjena u servisu i sve oke dalje.
Nemam bas neku povrsinu za kositi s njom pa s njom kosim izvan kuce jbno državno zemljiste koje ne zele prodati a grad ga kosi 3x godišnje. Kojih 400m2

Kad sam ju kupil, s njom sam kosil žbunje kod rodbine na selu (stariji ljudi). Žbunje puno poskoka, riđovki i panjeva punih stršljena. Žbunje je bilo visoko 2.5m. Žinja je bila preslaba i onda sam kupil 4-kraki željezni nož. S tim je sve moguče islo. Samo je sve oko mene padalo. Drva debljine 6cm sam kosil isto. Al sad je praktički umirovljena
2300kn tad
Old 13.04.2014., 21:01   #856
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
Plastično kučiste je nekaj najbolje kaj postoji!
Nije bezveze viking ostal na njima.
Pa pogledaj si sve te benzinske (stare mislim) kosilice. Na njima jedino kučiste ode, a mehanika je super. Kučiste sprhne s godinama.
Imam alko plasticnu, 20godina. Poklonjena je sad nekom drugom i dalje je ko nova i se super. Da bar ima vise benzinskih s plasticnim kucistem
Old 13.04.2014., 23:06   #857
Pozdrav! Jel ima tko iskustva sa CLOVER trimerom ?

Za travu oko kuće i sitno u vinogradu......

TRIMER CLOVER 1.2kW 43cc CG430HB

MOTORNI TRIMER CG430 HB CLOVER
snaga: 1.2kW
maksimalni broj okretaja: 9000 o/min
kapacitet spremnika: 1.1 lit
zapremnina motora: 43cc
promjer noža: 255mm
garancija: 1g.
paki26 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2014., 16:23   #858
trimer se gasi pod turažom

Jucer sam pokusao upaliti flaksericu Farmer Pro
Cg300 i nakon duzeg pumpanja i pokusaja uspio sam je upaliti ali motor
radi samo nekoliko sekundi tj. dok ne potrosi gorivo koje dobije putem
chok-a. Trimer radi jedno vrijeme pod ler gasom i na pola čoka. Kad pokušam dati gas on gubi snagu i gasi se.
Nakon svakog slijedeceg pumpanja dogadja se isto.
Ovo bi joj trebala biti 3-ca sezona povremene kosnje, nista pretjerano.

Rastavio sam rasplinjac, sve dobro ocistio i provjerio prohodnost kuda
god gorivo prolazi. Membrane sam stavio nove.
Usput sam danas kupio i nove cjevcice za dovod goriva iz rezervoara i za
povrat jer je na gumenom cepu kroz koji one prolaze iz rezervoara,
vlazilo od goriva.

Uglavnom, kada sam sve sastavio i stavio na mjesto, nakon nekoliko
pokusaja motor svaki puta normalno upali i radi stabilno na leru.
problem je sto motor ne prihvaca gas do kraja nego samo do
odredjenog polozaja( oko 1/3-1/2-ne hoda gas poluge) a nakon toga se
pocinje gusiti i moram smanjiti gas, inace se ugasi.

Ima li tko ideju u cemu je problem?
Da li kod veceg gasa dolazi premala kolicina goriva?
Pokusao sam sa onom jedinom postojecom iglicom na navoj podesiti neki
polozaj ali bez efekta. (ima samo jedan šaraf za podešavanje snjese )
Isprika na duzem postu ali u suprotnom ne bi bilo razumljivo a mozda
pomogne jos nekome sa istim ili slicnim simptomima.
Old 16.04.2014., 19:04   #859
Quote:
đuro đaković kaže: Pogledaj post
Ima li tko ideju u cemu je problem?
Da li kod veceg gasa dolazi premala kolicina goriva? .
Da kod večeg gasa ne dolazi odgovarajuća količina goriva!
Negdje je zaštopano ili membrana nema dovoljno hoda!
Old 16.04.2014., 19:48   #860
JA bi reko da dolazi previše goriva
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:19.