|
|
23.01.2015., 17:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Hirscher +80 (0+80) 916
Jansrud +65 (36+29) 734
Još preostalo (ako se nisam zeznuo...)
Spust
Slalom
Slalom
Super G (WC)
Spust (WC)
Kombinacija (WC)
Veleslalom (WC)
Slalom (WC)
Spust
Super G
Spust
Veleslalom
Spust
Super G
Veleslalom
Slalom
Spust
Super G
Veleslalom
Slalom
Team Events, jel se dobivaju nekakvi bodovi i za to?
Zadnje uređivanje Kirkpatrick : 23.01.2015. at 17:44.
|
|
|
23.01.2015., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Stotinke ti daju, stotinke ti uzimaju
|
|
|
23.01.2015., 17:45
|
|
Levitating
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Kirkpatrick kaže:
Hirscher +80 (0+80) 916
Jansrud +65 (36+29) 734
|
Ivek ostao kratak za kolko 3 stotinke   
da je bio ritmičniji u prvom dijelu staze ( ta aritmičnost od samog starta ga kronično koči i zbog toga ove sezone nabija takve zaostatke ) bi bio definitivno ispred Hirschera
|
|
|
23.01.2015., 18:52
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
da, ivek malo zeznuo oko početka slaloma, ali zapravo realnost. no u SG je realno mogao bolje
natko solidan SG, ali je realno u slalomu mogao dost bolje
da su odvezli što znaju obojica bi bili na postolju. a panta-piti zaslužena pobjeda, on je svoje napravio
|
23.01.2015., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
friendship kaže:
da, ivek malo zeznuo oko početka slaloma, ali zapravo realnost. no u SG je realno mogao bolje
natko solidan SG, ali je realno u slalomu mogao dost bolje
da su odvezli što znaju obojica bi bili na postolju. a panta-piti zaslužena pobjeda, on je svoje napravio
|
Ne znam otkud to mišljenje da je Natko u slalomu mogao dost bolje. Bile su već vidljive rupe kad je on krenuo, Ganslern mu za razliku od Mannlichena nikad nije ležao i na kraju manje od 2 sekunde iza Muffat Jeandeta. Da ne spominjem da Natko sam kaže da slalom ove godine nije na razini kao prijašnjih godina jer ga manje trenira.
|
|
|
23.01.2015., 19:12
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2007.
|
Iz moje perspektive, Natko je možda mogao više riskirati, djelovao mi je nekako ziheraški, a možda je ova staza pružala šansu da malo više da gasa. Ali vjerojatno je on svjestan svojih mogućnosti pa je ocjenio da je ovako najbolje
|
|
|
23.01.2015., 19:32
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
johnyyy kaže:
Ne znam otkud to mišljenje da je Natko u slalomu mogao dost bolje. Bile su već vidljive rupe kad je on krenuo, Ganslern mu za razliku od Mannlichena nikad nije ležao i na kraju manje od 2 sekunde iza Muffat Jeandeta. Da ne spominjem da Natko sam kaže da slalom ove godine nije na razini kao prijašnjih godina jer ga manje trenira.
|
ocjenjujem ga spram slalomskog skijanja od prošlih sezona, pogotovo spram nekih odličnih kombinacijskih izvedbi u slalomu. natko je kroz karijeru pokazao da se lijepo zna adaptirati s dugih na kratke skije. nisam znao da je ove sezone manje trenirao slalom. ali me ne čudi obzirom na ovosezonske slalomske vožnje, osjeti se mali pad
|
23.01.2015., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
pattie_boyd kaže:
|
Bravo majstorice, odlično i ispravno razmišljanje! Dobra vožnja Ivice danas (pogotovo s obzirom na zdravstvene okolnosti), ali prvi dio je bio vidljivo lošiji od drugog .U drugom je dijelu toliko pojačao u ritmu da je na momente imao neke suvišne pokrete u gornjem dijelu tijela i u rukama, ali prvi dio je bio baš kako si rekla, aritmičan. Konkretno rečeno, on krene, napravi dva zavoja, na trećem "visi" (ne u smislu izlijetanja sa staze nego u smislu da ga previše baci na bok). Od tog trenutka kao da se "zaključa" i vozi nekako ukočeno, ima nesklad između rada ruku i nogu. To je samo prvi dio, u ostatku staze je dobro odradio posao!
|
|
|
23.01.2015., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Točno ovo sto ste rekli, prepoznao bih na kilometar da to Ivek starta kad vidim taj gornji dio.
|
|
|
23.01.2015., 22:48
|
|
Levitating
|
Quote:
ivan-cro kaže:
Bravo majstorice, odlično i ispravno razmišljanje! Dobra vožnja Ivice danas (pogotovo s obzirom na zdravstvene okolnosti), ali prvi dio je bio vidljivo lošiji od drugog .U drugom je dijelu toliko pojačao u ritmu da je na momente imao neke suvišne pokrete u gornjem dijelu tijela i u rukama, ali prvi dio je bio baš kako si rekla, aritmičan. Konkretno rečeno, on krene, napravi dva zavoja, na trećem "visi" (ne u smislu izlijetanja sa staze nego u smislu da ga previše baci na bok). Od tog trenutka kao da se "zaključa" i vozi nekako ukočeno, ima nesklad između rada ruku i nogu. To je samo prvi dio, u ostatku staze je dobro odradio posao!
|
baš je bio skroz neusklađen u prvom dijelu staze i bacalo ga je tolko da sam mislila da će svaki čas izletjet i onda se od sredine staze primirio i počeo ići više ''profesorski'', tu je i imao puno bolji prolaz no na prvom dijelu staze, makar je rasao zaostatak u odnosu na Hirschera, al generalno gledajući vožnju je tu skinuo
ma ajde, nisam se toliko primala za glavu kolko sam se primala dok je Jansrud išao jer je zapao u svaku rupu i zamalo DNF-o opet
glede legendarnog Streifa sutra, mislim da će glavu riječ vodit Paris, Reichelt i Mayer, iako ne znam kakvo će vrijeme bit i na što će staza ličit budući da će ju trebat dobrano ispeglat, a postoji mogućnost i daljnjih padalina
i da, Natko starta 34. nadam se da ga vidimo u izravnom prijenosu napokon 
|
|
|
23.01.2015., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Natko će biti u prijenosu na HTV ako ne bude prekida trke.
Inače marc gisin je dobro prošao samo sa lakšim potresom mozga. 
|
|
|
24.01.2015., 00:46
|
|
In Search For Truth
Registracija: Aug 2011.
|
Bravo za Ivicino cetvrtno mjesto i jos jedan vrijedan rezultat, ipak steta za tih par stotinki i izmaklo postolje.
A danas dva zanimljiva i neizvjesna spusta 
|
24.01.2015., 11:31
|
|
Future lover
Registracija: Oct 2007.
|
Aha! Kaj sam rekao, cim netko savrseno odvozi vonn puca pod pritiskom.
Prekrasna, beskompromisna voznja najbolje mlade skijasice trenutno.
Lara 
|
24.01.2015., 11:36
|
|
violator
Registracija: Nov 2006.
|
Kitz pomaknut na 12:15, zasad
|
|
|
24.01.2015., 11:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Još malo i krecemo 
Edit: Ipak još ne
|
|
24.01.2015., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Koji choker ova Vonn. Samo 67 puta to nije bila.
|
|
|
24.01.2015., 11:49
|
|
Levitating
|
a znali su da će vrijeme biti takvo kakvo je 
ja mislim da ništa od starta do 2 jedno ili će kratit na minutu 
|
|
|
24.01.2015., 11:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
@smoke kako stojimo s vremenom? Hoćemo li gledati spust danas?
|
|
|
24.01.2015., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Nicco kaže:
Annemarie Moser je na početku 70-ih imala Francuskinje, onda Švicarke (Nadig, Morerod). Najopasnija protivnica Moser je bila Hanni Wenzel, velike borbe za VKG na kraju 70-ih kad Moser više nije bila tako superiorna. Moser ima samo jedno olimpijsko zlato (spust, 1980) i to baš ispred Wenzel. Zanimljivo da su Stenmark i Moser uz brdo pobjeda u svjetskom kupu daleko od vrha medalista s velikih natjecanja: Stenmark je tek 10. a Moser 5. (računajući da su olimpijske medalje vrijedile duplo OI+SP).
Vonn je iz svemira za ovu generaciju. Mislim da nikada nije bilo skijašice, koju je bilo tako teško potući u brzim disciplinama. Vodeće skijašice se mjenjaju na stotinku – onda prijuri Vonn za sekundu.
Vječno pitanje o konkurenciji. Da li je moguće odrediti vrijednost skijašica uz nepristranu matematiku? Postoje jasne činjenice i statistika, koja ne zna zašto netko ima malo ili puno pobjeda. Odgovor bi mogao biti u drugoplasiranim skijašicama. Za foru je ovdje analiza skijašica, koje su bile iza Götschl i Vonn u brzima. Koja je imala ''opasnije''  protivnice i gdje su na vječnoj ljestvici? Moser izostavljena, jer je skijala u 70-ima i nije imala SG.
Götschl (41 pobjeda 1995-2007) 3. spust, 4. super-G (ski-db)
Iza sebe je pet puta ostavila Kostner (9, 7), četiri puta Dorfmeister (7, 3), i tri puta Seizinger (4, 2), Vonn (2, 1) i Gerg (30, 8).
Vonn (53 pobjeda 2004-2015) 2. spust, 1. super-G
Iza sebe je sedam puta ostavila Riesch (14, 12), šest Pärson (19, 10), četiri Götschl (3, 4), Suter (89, 34), tri puta Maze (17, 9), Görgl (24, 24), Mancuso (28, 25), Kamer i Cook
Dakle, Götschl je imala vrlo jake protivnice u pravim brzankama, sve najopasnije su završile u all-time top 10 u spustu i superveleslalomu. Vonn je imala od brzih od najviše posla sa Götschl, ali najjače protivnice su joj bile prave allrounderice: Riesch i Pärson. Austrijanka je dva puta slavila sa 1 sek.+ prednosti (u prosjeku 0,33), a Lindsey čak sedam puta (prosjek 0,54). 
|
Evo, da se i ja dohvatim vruceg krumpira.
Prvo usporedjivati sportase iz razlicitih doba je vrlo nezahvalno i u principu ne vodi nicemu. Isto tako usporedjivati konkurenciju - svako doba ima svoje specificnosti koje vaze i za onoga koji je na vrhu i za one koji su ispod nje(ga). Jedino sto se moze objektivno usporedjivati je tko je svoju generaciju dominirao vise nego netko drugi. I tu nema nikaklve usporedbe - Annemarie Pröll je tu uvjerljivo, uvjerljivo jaca nego Vonn. Vonnn ima jednu pobjedu vise nego Pröll, ali ...
1. SG je uveden dvije godine nakon sto je Pröll otisla u penziju.
2. U godinama u kojima se Pröll natjecala bilo je obicno 1-2 spusteva manje po sezoni nego u godinama dominacije Vonn
3. Pröll je otisla u mirovinu s 26 godina u apsolutnom naponu snage
4. Vonn je nastupila u skoro duplo vise trki nego Pröll
Pröll ne samo da je dominirala svoju konkurenciju znatno vise nego Vonn svoju, Pröll je dominirala svoju konkurenciju cak i u spustu osjetno vise nego Vonn svoju. A uz to je redovno pobjedjivala i u GS i u SL.
xxxxxxxxx Pröll Vonn
DH nastupa 62 84
DH postolja 53 51
DH pobjeda 36 32
% postolja 85% 61%
% pobjeda 58% 38%
O tome tko je bolji, tko je losiji se moze sto godina razglabati. Ali Pröll je u svojoj generaciji bila miljama dominantnija nego Vonn u svojoj.
|
|
|
24.01.2015., 11:58
|
|
violator
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
gahan kaže:
Kitz pomaknut na 12:15, zasad
|
12:45, ali bojim se da to samo onak na papiru, pardon na ekranu
slobodno možete obavljat subotnje kućanske poslove, kao što ću to ja sad krenuti 
jednim okom gledajući ORF i FIS Live timing
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:32.
|
|
|
|