Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje |
|
|
13.01.2011., 11:42
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
the.elles.d kaže:
1) Ako u prethodnoj rečenici piše da ne možeš primiti novac na PP, gdje bi se onda vratio refund?
|
Refund je iz druge price i nema veze s primanjem novca.
|
|
|
13.01.2011., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Hvala the.elles.d!
1.) OK, razmijem da ako je PP Acc. vezan s Vis.El. - debitnom karticom da refund sjeda direktno na rafun u banci, ali kad je Tapir napisao "osim ako vam paypal ne vrati onih 1.95 $ na paypal račun" to bi znacilo da ipak mozda postoje neki slucajevi u kojima se to ipak događa, pa sam zato pitao da se razjasne koje su to situacije ako postoje, jer ako ne postoje onda bi taj dio trebalo ukloniti iz users guide-a da ne zbunjuje ljude.
2.) ODGOVORENO!
3.) Mozes u minus na kunskom/tekucem ako ti banka dozvoli, a uglavnom sve dozvoljavaju neki minus. Stoga me zanima da li isto banke dozvoljavaju minus i na deviznom racunu? Znam da je netko od meni poznatih rekao kako je od banke trazio da mu zabrane bilo kakav ulazak u minus na kartici s obzirom da mu manjka samokontrole i ovi su mu kao to napravili, pa provjeravam...
4.) Ako jos netko moze preciznije odgovoriti...
5.) Koliko se sjecam da sam jednom prije procitao negdje neku svotu, oko 2500$ po danu, ali neznam je li to bilo na PP ili gdje. Nemadugo sam to trazio na PP-u, ali bez uspjeha, pa ako netko zna preciznije...
Zahvala, PomahnitalomTapiru na users guide-u i KILLERDOGU na FAQ-u!
|
|
|
13.01.2011., 12:54
|
|
Na porodiljnom
|
Quote:
Q.W.E.R.T.Z. kaže:
Hvala the.elles.d!
1.) OK, razmijem da ako je PP Acc. vezan s Vis.El. - debitnom karticom da refund sjeda direktno na rafun u banci, ali kad je Tapir napisao "osim ako vam paypal ne vrati onih 1.95 $ na paypal račun" to bi znacilo da ipak mozda postoje neki slucajevi u kojima se to ipak događa, pa sam zato pitao da se razjasne koje su to situacije ako postoje, jer ako ne postoje onda bi taj dio trebalo ukloniti iz users guide-a da ne zbunjuje ljude.
|
Ne razumijem koji je dio u vodicu sporan:
Quote:
Što je refund?
Refund je povrat sredstava koji ste uplatili i iz nekog razloga vam ih prodavač vraća.
Ako imate debitnu karticu iznos će biti vidljiv par dana nakon paypal-ovog mail-a, ako imate kreditnu karticu s koje vam je to naplaćeno, idući račun vam treba biti umanjen za iznos tog povrata.
|
Sve je napisano kako je i nema nikakve veze s verifikacijom accounta.
|
|
|
13.01.2011., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Opis robe
Jel može samo jedan info - jel igdje moguće pri plaćanju Paypalom staviti detaljan opis robe koja se kupuje?
Vidim samo da mi na payment request piše što se plaća u "subject" a kasnije u "describtion" piše samo "Service".
Hoće to biti ok za dokaz cijene robe za carinu?
Item nije sa Ebaya, posebno je naručen od proizvođača.
Hvala!
|
|
|
13.01.2011., 13:33
|
|
:)
|
Quote:
glembaj kaže:
Heeeeeeelpppppp. 
|
Što god ti u banci rekli, Maestro kartica NE RADI na PayPal-u, jer nema CVV broj.
Što se tiče Vise Electron, ona radi na PayPal-u, ali samo one izdane od određenih banaka; koliko znam, RBA nije jedna od tih.
Quote:
dany21 kaže:
Varaš se, žena uopće nije glupa, i uplatila mi je danas kune. Naravno ne može kune stavit na devizni, ali može te kune promijenit u Eure isuse !!!
Tako da sam joj dao u kešu kune, i ona mi je to prebacila na karticu.
|
A što sam ti ja napisao?!
Čitaj s razumijevanjem.
Quote:
Procesor kaže:
Da ali kod druge opcije unaprijed ne moreš vidjeti koliko će ti KN s računa skinuti....  Zato mi je draža prva opcija radi evidencije potrošnje.
|
Kako ne? Meni skine po srednjem tečaju banke na dan kad je trošak nastao. 
|
|
|
13.01.2011., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
ljudi po čemu se načelno razlikuje reversal od refounda...paypal presudio meni u korist al ne vidim nofčeke na računu 
|
|
|
13.01.2011., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
fedra kaže:
ljudi po čemu se načelno razlikuje reversal od refounda...paypal presudio meni u korist al ne vidim nofčeke na računu 
|
ista stvar je i samnom. Imao sam case na ebay i presudili su meni u korist i rekli mi vratiti novce. Inače imam erste devizni račun i preko njega koristim paypal. Nakon što mi je javljeno da će mi vratiti novce, odem na svoj paypal i stanje piše sljedeće:
Date Type Name/Email Payment status Details Gross
Jan 11, 2011 Transfer To Credit Card Completed Details -324.67 HRK
Jan 11, 2011 Refund From CK-M-M Completed Details €42.69 EUR
Znači to je bilo prije dva dana, i sad kad odem na erste net banking viditi svoje stanje na računu ne vidim da se išta vratilo, tj. novac nije stigao. Može li mi netko pomoći, ima li nešto što ja nisam napravio? Veliko hvala unaprijed na pomoći!!
|
|
|
13.01.2011., 14:23
|
|
:)
|
Sve je ok, doći će ti novci kroz par dana na devizni. 
|
|
|
13.01.2011., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Ok, hvala ti puno. Nadam se da si u pravu, već sam se zabrinuo, jer nigdje na erste ne vidim da je nešto u obrati ili slično tome, a na paypalu piše completed, i nikako nisam mogao otvoriti onaj link na kojem piše details.
|
|
|
13.01.2011., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
na moj upit da li visa electron od tekuceg prolazi verifikaciju pp servisa dobio sam odgovor iz rba
Quote:
Poštovani,
Raiffeisen banka ne dozvoljava plaćanje debitnim karticama na internetu.
Za plaćanje na internetu možete ugovoriti jednu od kreditnih kartica Visa ili MasterCard izdanja Raiffeisen banke.
S poštovanjem,
Direkcija kartičnog poslovanja
|
|
|
|
13.01.2011., 16:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Prvi put jako lose iskustvo sa online kupnjom.
Naime platio sam predmet te se poslije predomislio.
Od kupnje nije proslo ni 10h te sam njihovoj sluzbi za korisnike poslao mail gdje zelim otkazati kupovinu (druga opcija za otkazivanje ne postoji)
Njihov odgovor je bio ovo:
"Order was shippped out, cannot be cancelled. Because you select air mail as shipping method, it will take around 3-4 weeks for the delivery, pls wait in patience."
Taj mail sam zaprimio prije 11h a meni i dalje na mom accountu pise ovo:
"Processing"
Odgovorio sam prije 7h na mail sa tvrdnjom da mi nije jos poslano nego je jos u procesu. Odgovor jos nisam dobio.
Da li se uopce ista moze u ovom slucaju?
Da li se moze preko paypala sa disputa ili claim rijesiti ovaj problem?
Ukoliko ne, da li mogu ne primiti posiljku i traziti povrat novca preko paypala?
Stvarno do sada nisam imao ovakav problem 
|
|
|
13.01.2011., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
AndrejX kaže:
Refund je iz druge price i nema veze s primanjem novca.
|
Jasno. I shvatio je autor pitanja na što sam mislio
3) je vezano za 2). Tu sam ciljao na to da VISU ELECTRON (još) ne možeš dobiti za tekući račun. Nadalje, debitna znači da trošiš koliko imaš i ne možeš više od toga - barem koliko je meni poznato.
|
|
|
13.01.2011., 16:49
|
|
Na porodiljnom
|
Quote:
black13angel kaže:
Prvi put jako lose iskustvo sa online kupnjom.
Naime platio sam predmet te se poslije predomislio.
|
Divno.
Quote:
Da li se uopce ista moze u ovom slucaju?
Da li se moze preko paypala sa disputa ili claim rijesiti ovaj problem?
|
Nekoliko si puta morao kliknuti potvrdno da zelis kupiti taj predmet i jos si se morao logirati na PayPal. Ocito si sve to ucinio, a sada ovisis iskljucivo o milosti trgovca kojeg ocito briga za tvoju novu odluku.
Quote:
Ukoliko ne, da li mogu ne primiti posiljku i traziti povrat novca preko paypala?
Stvarno do sada nisam imao ovakav problem
|
Naravno da mozes, a kad primjetis da je Hrvatska kod sve vise trgovaca na crnim listama nadam se da ce ti biti jasno da si i ti svojim cinom pridonio tome.
|
|
|
13.01.2011., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Kozmična kaže:
moraš čekat taj kod,meni je stigao za 3 dana..pisat će ti na izvodu,onda ga ukucaš na paypalu da bi verificirao karticu.
|
A di točno stigne taj kod?
da ja slučajno ne čekam bezveze 
|
|
|
13.01.2011., 17:05
|
|
Na porodiljnom
|
Quote:
dany21 kaže:
A di točno stigne taj kod?
da ja slučajno ne čekam bezveze 
|
Ne moras cekati na odgovor, samo pogledaj naziv ovog podforuma.
|
|
|
13.01.2011., 17:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
AndrejX kaže:
Ne moras cekati na odgovor, samo pogledaj naziv ovog podforuma.
|
Quote:
Znači, ako ste koristili npr. pbz visa electron karticu i imate internet bankarstvo odete na račun, pogledate transakcije i gdje piše paypal (4 broja u gornjem primjeru to su 1234) nešto i trošak 1.95$.
Ako nemate internet bankarstvo odete u banku i tražite tetu da vam pogleda transakcije i kaže ta ista 4 broja.
|
To se nije odnosilo na odgovor, već na čekanje tog koda.
A zar ja taj kod mogu vidjet samo u izvodu, zar ga ne mogu vidjeti na paypalu??
|
|
|
13.01.2011., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Da ga možeš vidjeti na PP onda verifikacija ne bi imala smisla, zar ne?
|
|
|
13.01.2011., 17:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Da ga možeš vidjeti na PP onda verifikacija ne bi imala smisla, zar ne?
|
pa dobro kaj sad da radim, oću li dobit kakav onda znak kad mogu taj kod pogledat?
i da li će mi doći taj kod onda na izvodu iz banke kad mi pošalju?
|
|
|
13.01.2011., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Hoće.
Ja sam ga nakon par dana vidio preko internet bankarstva.
|
|
|
13.01.2011., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Hoće.
Ja sam ga nakon par dana vidio preko internet bankarstva.
|
ma nemam internet bankarstvo od PBZ-a, pa me zanima oće li mi paypal reć da je to plaćeno pa da idem potražit onda taj kod
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:39.
|
|
|
|