Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
03.07.2017., 19:41
|
|
požarni u objektu 52
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
halek kaže:
A upućeni (recenzenti), redovito OLEDu daju najviše ocjene, proglašavaju najboljima i stavljaju kao referencu kako bi kvaliteta slike trebala izgledati
|
Ne vjerujem baš puno ni recenzentima, svašta oni napišu, ne velim da nemaju pojma, al opet volim čut mišljenje od korisnika..
Quote:
teac-tascam kaže:
sa cijenom koju ima (9005) daleko je to od dobre kupovine.Za mid range dati 12tkn 
|
Daj mi najdi oled po toj cijeni i s tim karakteristikama?
Nema ga, zapravo ima, a cijena veća 3-4tkn..
Uostalom, tom modelu već pada cijena, dok je došao, koštao je 15tkn, sad je na 13, ide to još dolje.. Zamisli, midrange, a pobrao hvalospjeve, nisam još naletio na neki ozbiljniji negativni komentar... A da ne velim da su pojednici imali oled, vratili ga i uzeli lcd tv..
|
|
|
03.07.2017., 21:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Hahaha da recenzenti nemaju pojma, a useri imaju  i još kada tvrde da je lcd Sony 9xxx bolji od Lg Oleda B6
Nisam još nigdje pročitao da netko vraća Oled a uzima lcd
Kad lcd tehnologija riješi svoje najveće probleme (vidljivi kut,crna koja to nije, probijanje pozadinskog osvjetljenja) možda nekada budem kupio lcd za spavaću (trenutno je 42 st 60  ). Stavio ti je majstor fotku novog Samsung lcd-a  , pa to je sramota da to do sada nisu uspijeli riješiti (2017 godina)
Frende ja ću i dalje uživati u svom Oled-u a ti napokon kupi tv 
|
|
|
03.07.2017., 21:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Ja sam u paklu ovih dana jer pokušavam naći tv koji "ne cuka" znate ono brze scene a ono vidis kako trza i spoj tv sa računalom a miš cuka naočigled užas - jbt samsung uhd vratio ga drugi dan..., vec danima sve proucavam, ali oni glupi indexi herzi i sl nemaju veze sa vezom... jedino mjerodavno je naš program (ne blu ray sranja koja vrte) i usporedba (neposrednim opažanjem) od hrpe televizora. Za zada sam na ovaj zapeo "philips 43pus6401" iako sam brijao sam na lg i samsung.. ovaj je po brzini bio najbrži a i vidim da ih i po input lagu dere a slika ista kao i na lg... cjena 3700. Budem još malo izvidio pa ako ima netko još kakvu pametnu dodat na moj post... 
|
03.07.2017., 21:45
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Opaki kaže:
Ja sam u paklu ovih dana jer pokušavam naći tv koji "ne cuka" znate ono brze scene a ono vidis kako trza i spoj tv sa računalom a miš cuka naočigled užas - jbt samsung uhd vratio ga drugi dan..., vec danima sve proucavam, ali oni glupi indexi herzi i sl nemaju veze sa vezom... jedino mjerodavno je naš program (ne blu ray sranja koja vrte) i usporedba (neposrednim opažanjem) od hrpe televizora. Za zada sam na ovaj zapeo "philips 43pus6401" iako sam brijao sam na lg i samsung.. ovaj je po brzini bio najbrži a i vidim da ih i po input lagu dere a slika ista kao i na lg... cjena 3700. Budem još malo izvidio pa ako ima netko još kakvu pametnu dodat na moj post... 
|
Ja bi ti definitivno preporučio Philips model 6501..Još osjetno bolji napram modelu 6401, što se tiče pokretne resoloucije i kvalitete slike..A ako znaš nešto malo Slovenački, si ovdje pogledaj usporedbu.
https://youtu.be/LGKfy1daVQo
|
|
|
03.07.2017., 22:17
|
|
požarni u objektu 52
|
Quote:
teac-tascam kaže:
Hahaha da recenzenti nemaju pojma, a useri imaju  i još kada tvrde da je lcd Sony 9xxx bolji od Lg Oleda B6
Kad lcd tehnologija riješi svoje najveće probleme (vidljivi kut,crna koja to nije, probijanje pozadinskog osvjetljenja) možda nekada budem kupio lcd za spavaću (trenutno je 42 st 60  ). Stavio ti je majstor fotku novog Samsung lcd-a  , pa to je sramota da to do sada nisu uspijeli riješiti (2017 godina)
|
Ne izvlaci stvari iz konteksta.. Nisam rekao da recenzenti pojma nemaju..
Aj odi malo do avsforuma, pa procitaj malo..
A i ovdje sam stavio citat covjeka koji je napravio usporedbu oleda sa lcdima..
E vis, ti nisi procitao da neko vraca oled, al ja jesam..
Ma uzivaj ti u oledu, nis ja ne velim za tebe, ali nemojmo glorificirat oled, mozda bude kroz neko vrijeme, cca 2-3god.taman da rijese neke probleme i cijena padne na prihvatljivu razinu..
Budem kupio tv, cekam pad cijena.. Mozda B6 padne na 10tkn 
|
|
|
03.07.2017., 23:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
majstor2 kaže:
Ob gledanju vaših omiljenih filmova i serija na Philips televizorima modelima 2017, je podržka za titlove još poboljšana. Svojim željama prilagodite veličinu, boju, položaj, i vrijeme sinkronizacije titla. Jednako valja i za televizore sa sistemom Linux smart. A za upravljanje kod Android televizora, pa preporučujem KODI ili MX Player. Toliko samo za informaciju..
|
Jebote koja reklama, pa ni u filipsu je ne bi bolje smislili... 
Vidim da je se majstor2 izborio za glavnog "majstora" ovog PDF...koliko je samo filipsa preporucio do sada...
Quote:
teac-tascam kaže:
|
Kakav Oled covijece pitaj majstora2...filips zakon...oled mala maca za filipsa
Quote:
majstor2 kaže:
Ja bi ti definitivno preporučio Philips model 6501..Još osjetno bolji napram modelu 6401, što se tiče pokretne resoloucije i kvalitete slike..A ako znaš nešto malo Slovenački, si ovdje pogledaj usporedbu.
|
Quote:
majstor2 kaže:
Pa solidan je taj model Lg-ja.Ako možeš dat još nešto više para, bi ti ja preporučio taj model Philipsa. Koji je svakako bolji, napram tog Lg-ja.
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
Quote:
majstor2 kaže:
@pero57
Ja bi prvo izabrao Philips, a poslije Samsunga.
|
Quote:
majstor2 kaže:
Pa što se tiče kvalitet SD slike na 4k televizoru ne treba ništa, da brineš..Jer na tim novima televizorima, izgleda SD sadržaj več dobro..Ako si blizu Slovenije bi ti ja preporučio taj model Philipsa. I imaš veoma dobar televizor, za veoma dobru cjenu..
https://www.bigbang.si/tv-sprejemnik...philips-586059
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
itd...itd... 
|
|
|
04.07.2017., 09:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zvonac_1 kaže:
Ne izvlaci stvari iz konteksta.. Nisam rekao da recenzenti pojma nemaju..
Aj odi malo do avsforuma, pa procitaj malo..
A i ovdje sam stavio citat covjeka koji je napravio usporedbu oleda sa lcdima..
E vis, ti nisi procitao da neko vraca oled, al ja jesam..
Ma uzivaj ti u oledu, nis ja ne velim za tebe, ali nemojmo glorificirat oled, mozda bude kroz neko vrijeme, cca 2-3god.taman da rijese neke probleme i cijena padne na prihvatljivu razinu..
Budem kupio tv, cekam pad cijena.. Mozda B6 padne na 10tkn 
|
a kad će LCD riješiti probleme?
B6 ti je prošli vikend bio na akciji u Emezzeti 
|
|
|
04.07.2017., 10:37
|
|
Moderator - Righteous
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Brico_GO kaže:
Jebote koja reklama, pa ni u filipsu je ne bi bolje smislili... 
Vidim da je se majstor2 izborio za glavnog "majstora" ovog PDF...koliko je samo filipsa preporucio do sada...
Kakav Oled covijece pitaj majstora2...filips zakon...oled mala maca za filipsa
itd...itd... 
|
A to ti je tako kad dodje do smjene generacija, a mlade snage naviru, a philips najbolji. 
|
04.07.2017., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
majstor2 kaže:
Što se tiče sam kvalitet slike, je dobar. Ali opet ove godine problemi sa pozadinskim osvetljenjem, i čitanja različitih formata, jako kompresirane 4k sadržaje uopšte ne prepoznaje itd..Možeš si ovdje pogledat sliku.
http://shrani.si/f/2a/Mo/3iOLhUa/img0246.jpg
|
Jesus na što ovo liči  
Bitno da Oled-i imaju dječje bolesti. Koliko uopće košta ovakav Samsungov tv? To je neka srednja klasa?
|
|
|
04.07.2017., 12:08
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
teac-tascam kaže:
Jesus na što ovo liči  
Bitno da Oled-i imaju dječje bolesti. Koliko uopće košta ovakav Samsungov tv? To je neka srednja klasa?
|
To je ovogodišnji model MU6172. I isprobali smo par televizora, i 3 su imali ove probleme.
Zadnje uređivanje majstor2 : 04.07.2017. at 12:21.
|
|
|
04.07.2017., 12:55
|
|
Moderator - Righteous
|
Quote:
majstor2 kaže:
To je ovogodišnji model MU6172. I isprobali smo par televizora, i 3 su imali ove probleme.
|
Pa zar to neko tamo u Samsungu prilikom zadnje kontrole nevidi, ili je sistem takav da se to dozvoljava i samo tako pusta, pa ko se zali dobro, a ako se ne zali jos bolje.
|
04.07.2017., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
Pretpostavljam da je i to srednja klasa? Kolko košta taj tv? 
|
|
|
04.07.2017., 13:28
|
|
Moderator - Righteous
|
|
04.07.2017., 13:50
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Cilim kaže:
Pa zar to neko tamo u Samsungu prilikom zadnje kontrole nevidi, ili je sistem takav da se to dozvoljava i samo tako pusta, pa ko se zali dobro, a ako se ne zali jos bolje.
|
Pa politika Samsunga je na žalost takva..Prije par godina nije bila, ali u poslednje dve se nažalost ovo promijenilo.Kao prvo, su jim velika konkurencija Kineski proizvođači, zato stavljaju što jeftiniju tehnolgiju, da konkuriraju Kinezima, jer jim je radna snaga ipak nešto skuplja nego u Kini.A kao drugo, očeju, da za svaku cjenu zadrže primat najbolje prodanih televizora u svijetu. Samsung zna napravit dobar televizor, ali neče, jer jim to nije cilj.Politika jim je takva, napravit što jeftiniji televizor, a prodati ga za dobre pare.I bolje, da ljudi masovno voze te televizore na servis, nego, da staviju u sam televizor dobru Hardwersku tehnologiju. To je nažalost politika Samsunga.I mislim, da se dosta više neče promijenit..
|
|
|
04.07.2017., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
To je taj koji sam vratio na ekupi samo veličina 40 incha, užas, slika mutna, brzi pokreti cukaju, input lag užas, dakle spojim ga sa hdmi kablom inace gledam filmove preko računala, pazite ovo, miš cuka na tv, dakle ne može ni pokret miša pokazat normalno, jebote imam neki lg star 6 godina slika deset puta bolja i nikakvog cukanja kod cloniranja slike sa računalom, tako da vidite da input lag nije bitan samo za igranje igrica kako lupetaju već za bilo koji ulazni signal, što može bit i android box... samo to nitko ne povezuje, ukratko bježite od tog modela samsunga.. A vidim da i lg imaju svoje "KONJE" za utrku, vidim da neki modeli pate od laga zvuka sa slikom... ja stvarno više nisam pametan šta uzet... gledam ovu tabelu http://hdtelevizija.com/wp-content/u...-lineup-v3.jpg svaki sam gledao recenziju i za svakog ima neka glupost (dosta bitna) koja me odvrati... a 6000 kn i vše ne dam za tv...
|
04.07.2017., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2016.
|
Zadnje uređivanje Bulba123 : 04.07.2017. at 19:08.
|
|
|
04.07.2017., 18:23
|
|
požarni u objektu 52
|
Quote:
teac-tascam kaže:
Pretpostavljam da je i to srednja klasa? Kolko košta taj tv? 
|

Ovi televizori za 4-5tkn u usporedbi s nekim skupljim modelima koji koštaju 11-12tkn nemaju veze; tak da me ne čudi ova jeftinija klasa na kojima slika nije baš za pohvalu..
|
|
|
04.07.2017., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa nije baš jeftinija klasa kada televizor od 40 incha košta 5 tkn.Koliko sam upućen serija 6 Samsunga je mid range.
Najjeftinije HD ready plazme su bile pojam slike za ovo.
|
|
|
05.07.2017., 09:53
|
|
požarni u objektu 52
|
Quote:
teac-tascam kaže:
Pa nije baš jeftinija klasa kada televizor od 40 incha košta 5 tkn.Koliko sam upućen serija 6 Samsunga je mid range.
Najjeftinije HD ready plazme su bile pojam slike za ovo.
|
Pa i Sony 9005 je midrange, a neki ga i usporeduju s oledom, naravno opet ovisi o vrsti prikaza slike na ekranu..
Pa plazma je u vecini slucajeva bolja od lcda..
|
|
|
05.07.2017., 10:37
|
|
Moderator - Righteous
|
Quote:
Opaki kaže:
To je taj koji sam vratio na ekupi samo veličina 40 incha, užas, slika mutna, brzi pokreti cukaju, input lag užas, dakle spojim ga sa hdmi kablom inace gledam filmove preko računala, pazite ovo, miš cuka na tv, dakle ne može ni pokret miša pokazat normalno, jebote imam neki lg star 6 godina slika deset puta bolja i nikakvog cukanja kod cloniranja slike sa računalom, tako da vidite da input lag nije bitan samo za igranje igrica kako lupetaju već za bilo koji ulazni signal, što može bit i android box... samo to nitko ne povezuje, ukratko bježite od tog modela samsunga.. A vidim da i lg imaju svoje "KONJE" za utrku, vidim da neki modeli pate od laga zvuka sa slikom... ja stvarno više nisam pametan šta uzet... gledam ovu tabelu http://hdtelevizija.com/wp-content/u...-lineup-v3.jpg svaki sam gledao recenziju i za svakog ima neka glupost (dosta bitna) koja me odvrati... a 6000 kn i vše ne dam za tv...
|
Quote:
majstor2 kaže:
|
Isprobaj Philipsa koji ti predlaze majstor2, ako ti nece stimati vrati ga i trazi dalje a kaj drugo. 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:42.
|
|
|
|