Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Žensko zdravlje

Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2013., 15:15   #81
Quote:
maliprinc2013 kaže: Pogledaj post
ja danas ostala u šoku...ultrazvuk platila 100kn!!!?? kao tri besplatno a ovaj se plaća...kaj ću sad svaki sljedeći platiti?a gospođa nije ni sliku dala
Ako si trudnica imaš pravo na tri besplatna tokom trudnoće. Ako pak nisi onda imaš pravo na jedan besplatan godišnje. A sliku bi ti kao trudnici (pogotovo prvu) svakako trebala dati.
Quote:
a niti računa mi nije dala...to sve kod socijalnog ginekologa...
Ne kužim zašto to nisi tražila? Vrati se i inzistiraj da ti ga da. Nema računa - nema plaćanja pa nek se misle.
Old 16.04.2013., 15:55   #82
Quote:
Victora kaže: Pogledaj post
Ne smiju, ali naplaćuju, pa refundira HZZO. Ali ne smiju, nije da smiju. Njih se onda opomene, moraju vratiti lovu koju je njima zavod dao (jer dakle, dva puta su si naplatili uslugu - od pacijenta i HZZO-a), ali rade to i dalje. NE SMIJU! Bez obzira kupili sami UZV ili ne. Imam rješenje HZZO-a, ne trebate tražiti argumente za drugo. Zadnji put ovo pišem, jer vidim da nije nitko čitao moje postove, predugi su , a meni se ne da više ponavljati, a i nije da me netko tražio .

Uostalom, koliko košta taj UZV, ako se ga već plaća jer si jadan mora pokriti trošak kupovanja aparata? Ozbiljno pitam. Evo moj ginoć ima ordinaciju 15 godina. Naplaćuje UZV 100kn. Dnevno ih napravi barem....pa....ajde nek je i samo 5 (a sigurno nije samo toliko). 100x5=500kn dnevno. x5 dana u tjednu je 2500kn. x52 tjedna u godini je 130 000 kn. x15 godina je milijun, devetsto pedeset tisuća kuna ili brojem 1 950 000 kn.

A sad uzmite u obzir da najvjerojantije napravi oko 10 UZV-a dnevno, pa ovo možete pomnožiti sa dva, dakle oko 4 milijuna kuna.

Zbilja, može netko saznati koliko košta UZV aparat? Odn. koliko je koštao pred 15 godina. Nek je recimo kupio novi. Recimo.

Edit: na netu nalazim neke cijene oko 120 000 eura. To bi bilo cca milijun kuna. Moj ginić si je davno "otplatil" svoj aparat....možda ga održavanje koštalo dodatni milijun . Lopovi.

Edit2 - ponavljam:

Ovih 100kn za UZV nije kad nemate dopunsko, da netko to ne pomisli da je zato platio - ja imam, pa sam svejedno plaćala 100kn.

Edit3: Zakaj ne tražite račun? Zakaj se bojite? Kaj dozvoljavate da vas svako g**no za***ava? Jeste novce na cesti našle? Ja kod svojeg nisam bila otkad sam tražila povrat novca. Jer nije trebalo. Ali do ljeta će trebati. I samo nek proba nešto reći ili me tretirati bezobraznije nego inače...samo nek proba. Prijaviti ću ga na 100 instanci, a onda nikad više ne ići tamo i plaćati negdje gdje me tretiraju kao čovjeka, barem ću dobiti ono što sam platila.
Victora,
hvala ti na trudu ponovnog objašnjavanja. Nisam sfatila 'od prve' jer teško da prosječan um može doumiti genijalan apsurd tipa - nešto mi se ukrade, tad to potražujem nazad od onoga koji bi tu krađu trebao sprečavati, a lopov i dalje egzistira nekažnjen.
Old 16.04.2013., 16:09   #83
Još da saznamo na koliko briseva imamo pravo i u kojem vremenskom razdoblju. Nekako sam sigurna da imamo, budući znam da me prvi ginić poslao na briseve samoinicijativno, i to bez rezulatata pape, istina to je bilo prije dost godina, al ipak
Da i Vitkorija, hvala na trudu.
-Iva- is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2013., 16:52   #84
pa tražila sam račun pa se počela sestra izmotavat, a nisam imala snage se prepirat.drugi put hoću. naljutila me kao da nebre pogoditi lijepu pozu za sliku.ah
maliprinc2013 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2013., 19:14   #85
Quote:
Goldielocks kaže: Pogledaj post
Victora,
hvala ti na trudu ponovnog objašnjavanja. Nisam sfatila 'od prve' jer teško da prosječan um može doumiti genijalan apsurd tipa - nešto mi se ukrade, tad to potražujem nazad od onoga koji bi tu krađu trebao sprečavati, a lopov i dalje egzistira nekažnjen.
Upravo tako. Nažalost. Citiram pravnika s amog HZZO-a: "sve mi znamo što on radi, ali....". I tak sam ja kao nezaposlena recimo pomagala mom giniću da ide na krstarenje i kupuje novi auto, nije da mu je baš bilo žao naplatiti mi, jel...kaj to nije slatko? Tip je kroz godine zgrnuo par milijunčića....pa dobro, ipak je tip studirao medicinu, jel to je barem 100x vrijednije od nekog drugog faxa i red je da si to nekak naplati...(malo sam ljuta, oprostite vi doktori na temi, to ide baš tog tipa, ne vas). Kad ćete tak razmišljati (kak vi odvajate novce za lopova koji si to isto naplati još i od HZZO-a i kak bi bilo lijepo da i vi imate dvije plaće), neće vas više biti strah tražiti račun. Niste budale, jel tak?

Naravno, tu sad pričamo o takvim liječnicima, ne onima koji su OK, da ne ispadne da sam "protiv" svih, dapače.

Quote:
-Iva- kaže: Pogledaj post
Još da saznamo na koliko briseva imamo pravo i u kojem vremenskom razdoblju. Nekako sam sigurna da imamo, budući znam da me prvi ginić poslao na briseve samoinicijativno, i to bez rezulatata pape, istina to je bilo prije dost godina, al ipak
Da i Vitkorija, hvala na trudu.
1000 ako treba! Ne postoji određen broj pretraga koje smiješ raditi. (osim 3 UZV-a za trudnice, ali i to je posebna priča, morala bi malo istražiti - nisam nikad bila trudnica, pa se nisam zanimala, no po logici, ako je problematična trudnoća, imaš pravo na više, jer nije to "redovna" kontrola) To je urbani mit, ono o jednoj PAPI I UZV-u godišnje. Tak bar meni pravnik na HZZO-u rekao.
Probaj to sa ovim recimo usporediti - netko ide liječniku opće prakse 100 puta mjesečno, netko nijedanput. I nikad ovome kaj ide 100 puta liječnik ne naplaćuje mjerenje tlaka, špatulu koju mu je u grlo gurao, vađenje krvi i sl...napravio je to jer je smatrao da treba i ne naplati ništa. Tako jei kod ginekologa. Odn. trebalo bi biti.

Quote:
pa tražila sam račun pa se počela sestra izmotavat, a nisam imala snage se prepirat.drugi put hoću. naljutila me kao da nebre pogoditi lijepu pozu za sliku.ah
Pročitaj boldani dio mog komentara u komentaru goldielocks.....jesi? Jel' ćeš sad tražiti račun slijedeći put?

Žene, ja idem negdje u svibnju, lipnju na PAPU - baš me zanima jel će mi tip kaj reći. Rekao mi pravnik na HZZO-u da se na njega često žale (ali ne samo na njega, i na druge giniće), ali uvijek anonimno, ne usude se tražiti povrat novca, da sam ja jedna od rijetkih...i da će on dobiti povratnu informaciju tko je tražio povrat....giniću, spremi se! Moja vagina i ja smo spremne na dvoboj s tobom!
Ali nekako se kladim da se neće dogoditi - ama baš ništa. (btw. rekao mi je pravnik ako ovaj bilo što neumjesno napravi ili me ne želi primiti više ili slično, odmah da sam mu došla na HZZO to prijaviti)

Zadnje uređivanje Victora : 16.04.2013. at 19:28.
Victora is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2013., 13:52   #86
Quote:

1000 ako treba! Ne postoji određen broj pretraga koje smiješ raditi. (osim 3 UZV-a za trudnice, ali i to je posebna priča, morala bi malo istražiti - nisam nikad bila trudnica, pa se nisam zanimala, no po logici, ako je problematična trudnoća, imaš pravo na više, jer nije to "redovna" kontrola) To je urbani mit, ono o jednoj PAPI I UZV-u godišnje. Tak bar meni pravnik na HZZO-u rekao.
Probaj to sa ovim recimo usporediti - netko ide liječniku opće prakse 100 puta mjesečno, netko nijedanput. I nikad ovome kaj ide 100 puta liječnik ne naplaćuje mjerenje tlaka, špatulu koju mu je u grlo gurao, vađenje krvi i sl...napravio je to jer je smatrao da treba i ne naplati ništa. Tako jei kod ginekologa. Odn. trebalo bi biti.
Ovo je nažalost idealna situacija, i funkcionira kod jako dobrih liječnika, i onih koji si žele dati truda.
Kvaka u ovome da imamo pravo na tipa jedne birseve u recimo dvije godine znači da mogu tamo doći i reći čujte temeljem članka toga i toga ja na to imam pravo i tražim da me pošaljete. A ovako se mogu samo pouzdati u procjenu ginića i da je on taj koji zna na koje me pretrage treba poslati. Ipak se on za to školovao i stručna je osoba, dok ja kao pacijent mogu samo reći koje imam tegobe i što ne štima. I naravno ako nisam zadovoljna tražiti drugog liječnika. Jer ipak sam ja na njegovom terenu i teško da mu mogu nešto osim ako sama nisam studirala ginekologiju.

Quote:
Žene, ja idem negdje u svibnju, lipnju na PAPU - baš me zanima jel će mi tip kaj reći. Rekao mi pravnik na HZZO-u da se na njega često žale (ali ne samo na njega, i na druge giniće), ali uvijek anonimno, ne usude se tražiti povrat novca, da sam ja jedna od rijetkih...i da će on dobiti povratnu informaciju tko je tražio povrat....giniću, spremi se! Moja vagina i ja smo spremne na dvoboj s tobom!
Ali nekako se kladim da se neće dogoditi - ama baš ništa. (btw. rekao mi je pravnik ako ovaj bilo što neumjesno napravi ili me ne želi primiti više ili slično, odmah da sam mu došla na HZZO to prijaviti)
Ja ne znam kog su vraga oni od ambulanti stvarali "ugovorne zdravstvene ustanove", ako im već sve pare idu iz proračuna, što ih nisu ostavili pod "državnom čizmom" pa bi se znalo ko pije ko plaća.
Ovako ispada da su oni kao zasebni "privatnici" s nekim povlasticama, pa onda svak naplaćuje kak mu se čini da bi trebalo, a bez računa i po principu ja bum si to tak.
Neki ginići imaju DRVENU pločicu na vratima da se ultrazvuk i papa ne naplaćuju, znači ne papir nego drvena pločica ušarafljena. E sad, što je dovelo do toga da to imaju na vratima ne bih znala.
-Iva- is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2013., 19:48   #87
svaka čast Victora,kako si se izborila za sebe! Ja ko papak radim sve sto mi kazu! NE znam zucnuti kad moram za sebe!
Za mene je uspjeh sto sam kod svoje zadnji put kad je vec krenula raditi mi UTZ ju zaustavila i trazila da mi da uputnicu za dr.u bolnici i rekla da nemam novaca.Rekla je samo ok. Divim se sebi inače se ne usudim ništa,a kamoli da bi trazila račun. Kako smo slabi mi koji to ne možemo.. sve je to do odgoja i kako su doma nas naučili da se izborimo za sebe
Old 18.04.2013., 16:38   #88
Quote:
Moja vagina i ja smo spremne na dvoboj s tobom!
Victora, sva sreća da nema perverznjaka ovdje. Ako uspiješ i ovaj put, proglasit ćemo te za vođu! Viva la revolucion!

Zadnje uređivanje El Gato Félix : 26.04.2013. at 23:09. Reason: Q
Goldielocks is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2013., 17:16   #89
Quote:
Tintinila79 kaže: Pogledaj post
svaka čast Victora,kako si se izborila za sebe! Ja ko papak radim sve sto mi kazu! NE znam zucnuti kad moram za sebe!
Za mene je uspjeh sto sam kod svoje zadnji put kad je vec krenula raditi mi UTZ ju zaustavila i trazila da mi da uputnicu za dr.u bolnici i rekla da nemam novaca.Rekla je samo ok. Divim se sebi inače se ne usudim ništa,a kamoli da bi trazila račun. Kako smo slabi mi koji to ne možemo.. sve je to do odgoja i kako su doma nas naučili da se izborimo za sebe
Odnekud moraš krenuti. Ako se ti sama nećeš boriti za sebe neće se nitko.
Odgovori s citatom
Old 11.05.2013., 21:13   #90
Quote:
Allexis kaže: Pogledaj post
svi koji imaju ugovore s hzzo-om, bili privatnici ili u sklopu doma zdravlja, NE SMIJU vam naplaćivati uzv i papu, jer za vas to njima plaća hzzo (imali dopunsko ili ne)....zato i imaju ugovor s hzzo-om....u slučaju naplate, obvezno uzmite račun i prijavite hzzo-u....
Ovo je dobro znati. Baš sam u potrazi za ginekologom u Zg.
Old 29.05.2013., 11:40   #91
Quote:
lila_887 kaže: Pogledaj post
Ovo me jako zanimalo, evo moja gin je takva; privatnik ali ima ugovor sa HZZO-om, i prvi put kad sam nakon jedno valjda 3 god. kod nje sama prvi put zatražila UZV (prije toga nikad nije ni spomenula tu mogućost) onda mi ga je uredno naplatila 100 kn, bez ikakvog računa!
I još ja pitam sestru pa kaj ništa ne znači ako imam dopunsko?
Kaže: Ne.

Kasnije mi je radila još par puta UZV zbog dr. stvari i nije mi ga naplatila, ali ovo mi je jako zanimljivo.

Sad ću prije iduće kontrole fino nazvat sestru (koja je stvarno jako ljubazna) i tako pravit se prvo malo bedasta da hoću UZV (nije da ga hoću bezveze) da vidim kaj će reć.
I znači ako mi i naplati trebam tražit račun!!

Inače PAPU dosad nikad nisam čula da je naplačivala, rezultati budu za nekih mjesec dana i ako nešto ne bi bilo ok, onda zovu.
pozdrav, ja sam isto kod darije krešić plaćala ultrazvuk svaki put a sada kod nje vodim i trudnoću.. pitala sam sestru za račun i ona mi je na to odgovorila da ako želim da mi napiše račun moram platiti 250 kn a bez računa je 100 kn. otišla sam na hzzo i tamo mi je gospođa na šalteru rekla da to ne smije raditi te da ona isto ide kod nje i da joj se nikad ništa nije naplatilo. mislim da je to od njih jako bezobrazno jer naplaćuju samo nekima a mene sestra uvjerava da tako svi moraju platiti.
rainbuuw is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2013., 00:20   #92
Dr. Majic mi je cijelu trudnocu naplacivao uz po cijeni 50 kn , bez izdanog racuna, a nijednom me u trudnoci nije poslao na vadjenje krvi,urina, secera i sl.....nije vidio da imam visoko rizicnu trudnocu, tako da me nije ni upozorio na to
limeta01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2013., 00:12   #93
Evo još malo o dr. dr. Jamal Assad u Domu zdravlja Vrapče, naime moja je mama bila prošli tjedan kod njega. Bila je na redovnom godišnjem pregledu i papa testu. Rekao joj je onako usput tijekom pregleda da uzv treba na izlasku platiti sestri 100kn na što je mama rekla da ne bude pitala ga je zašto treba plaćati ako uredno ima zdravstveno i dopunsko, te da do sada to nikada nije plaćala. Pravio se lud i rekao da se to oduvijek plaća. Nije joj napravio uzv. Na njezino iznistiranje da joj ipak napravi uzv nonšalantno joj je rekao da joj to ne treba
Na kraju je uspjela nagovoriti sestru da joj da uputnicu kako bi uzv pregled obavila negdje u bolnici...
Old 10.01.2014., 19:42   #94
Pozdrav svima, evo samo sam se registrirala da bi mogla ovo komentirati. Naime, kad sam se preselila u drugi grad otvorila sam karton kod novog ginekologa koji je privatnik ali ima ugovor sa HZZO-om. Uredno mi je naplačivao redoviti godišnji UZV 130 kn ( 4 godine) iako je cijena na cjeniku bila 150kn. prijateljica koja mi je preporučila rekla mi je da je njoj u trudnoći isto naplačivao uzv i to svaki puta radio bez da je pitao da li želi - kao rizična trudnoća pa mora.

a onda sam naišla na ovu temu i hvala vam na tome. Lijepo sam se primila telefona i zvala prvo povjerenstvo u mojoj županiji (to je bilo 7mj/2013) i dobila izjavu ; pa gospođo šta da vam velim kad nama za koje zna gdje radimo i da mu možemo poslati inspekciju naplati i ne izda račun, to vam je tako. ne smiju ali rade.

eh poludila sam - ostala sam ustrajna u tome da neću platiti, pa sam nazvala ministarstvo pa pitala njih, i rekli su mi da ustrajem u tome ili račun ili ništa ne platiti. i da nema ograničeno ako je rizična trudnoća broj uzv nekog ako je potrebno on mora to napraviti i dostaviti hzzo račun (naravno s razlogom zašto je tako često rađen)

i eto mene kao trudnice - prvi uzv da utvrdi trudnoću 5 tj. trudna. sestra veli 100 kn, ja kažem mogu dobiti račun jer želim tražiti povrat od hzzo-a a sestra veli a to je onda isto jer će njemu skinuti od glavarine, ma ok je , ne brinite riješit ću ja to s doktorom. neće biti problema.
i da napomenem dijagnoza je ; prijeteći pobačaj.
drugi uzv - trudna oko 7 tj. isto tako sestra veli da platim, ja ponovim isto i ona će ne brini riješit ću neće biti problema.
treći pregled- nema uzv , uzeo samo dogovorene briseve i papu, pitam ga uzv a on kaže dat ću vam uputnicu za uzv pa ćete u bolnici napraviti, ( s dijagnozom prijeteći pobačaj ) i veli da se čeka 8 dana. Ja dođem doma i zovem da se naručim a ona veli pa trebali ste odmah doći čim je takva dijagnoza ali eto dođite sutra.

samo da napomenem taj isti doktor drugim poznanicama koje su na maloj boljoj poziciji u gradu nikad nije naplatio uzv u trudnoći iako im je radio na svakom pregledu, dok opet nekima naplati... i sad što reći, osim da će me svaki puta slati na uzv u bolnicu jer je očito skužio da mu ne želim davati ništa bez računa.
suncokret2525 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2014., 17:24   #95
Ja sam bila kod ginica na pregledu sad u trudnoci sa 11 tt,i napravio mi je uzv,i nije mi naplatio,kaze sestri ovo ide preko HZZO.Kaze mi pošto sam odbila rani komb.probir da dođem za 3 tjedna da mi napravi mini anomaly scan.
I dođem ja tamo u petak,legnem na uzv,kad on samo izmjerio dužinu bebe i gotovo.I počeo on meni mizmotavati kako on meni nemoze napraviti vise nista,da bi trebala na taj uzv koji se plača,inace je 500,00 kn,ali za njegove pacjentice 300,00,i blabla.
Dođem kod sestre i ova mi veli kako ga je jedna pacjentica prijavila inspekciji da naplačuje uzv 100,00kn,i sad kao nikome ne naplačuje ali i ne radi uzv detaljni nego samo eto da vidi jel beba ima ruke i noge,kao je on to meni rekao.I da ja fino dođem u utorak van radnog vremena,pitam koliko to na kraju kosta,sestra veli 250,00.
A najgore kaj tog ginekologa znam i privatno.
I sad me sve to kopka,dali ce mi dati račun,jer ipak ču doći "na crno" to napravit.

Pa što on meni nebitrebao napraviti kompletan uzv ako mi već vodi trudnocu kao socijalni a ne privatno?
anđel_ić is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2014., 22:18   #96
Vidim, pokrenula sam barem nešto...drago mi je.

Doduše, ja kod svojeg još nisam bila nakon onog prošle godine, o čemu tu pišem već godinu dana . Nikako da odem na pregled i PAPU, fuj me bilo....ne trebam kontracepciju, pa sam lijena zadnjih godinu dana...

Dakle žene - ili račun ili ga prijavite...ili u najmanju ruku zamijenite ginekologa ako imate kome otići - prije pitajte telefonski jel se što naplaćuje...

Ako se bojite, nećete time ništa postići - nemojte se žaliti ako se niste zauzele za sebe.
Odgovori s citatom
Old 04.02.2014., 12:31   #97
Evo još jedna informacija, ako kome treba, kopiram post sa druge teme:

Quote:
Ovako, ja sam se danas/jučer napravila glupa, pa sam, čuvši kako naši ginekolozi ne žele upisati nove pacijentice ako one mijenjaju ginekologa, nego upisuju samo one koje su bez ili koje su se preselile, lijepo ja pitah nadležne i dobih odgovor: Ne, ne smiju odbijati pacijente na račun toga što već imaju ginekologa, a svi liječnici u Međimurju imaju mjesta. Zanimljivo...sad sam dotičnom kojem želim prijeći poslala ovakav upit:

"Poštovani,

jučer sam Vam poslala mail o tome da li upisujete nove pacijente. I to one koji već imaju ginekologa, ali bi ga htjeli promijeniti.

Sada bi nadodala da sam od glasnogovrnika HZZO-a dobila informaciju da je kod Vas najviše slobodnih mjesta, čak 36. A u Ministartvu zdravlja da selektiranje pacijenata na temelju toga kod koga su prije bili, imaju li liječnika već ili ne - nije dozvoljeno.

Pa se nadam da to znači pozitivan odgovor na moj upit i shodno tome, zanima me da li se samo dođem upisati ili od trenutnog ginekologa trebam kakvu dokumentaciju.

Hvala unaprijed na odgovoru."

Ovisno o odgovoru ću postupiti dalje. I naravno, ostala sam anonimna (kod tog su me već 1x odbili jer imam ja svog doktora, kakav god on bio jel...pa ako mi to opet naprave, neću stati na tome. A ovaj kojem želim ići je inače na glasu kao najbolji, čudno mi to njegovo ponašanje - makar, meni su svi isti, i ako mogu, radije ću si plaćati, ali sad ne mogu, pa...)
Odgovori s citatom
Old 14.08.2014., 16:03   #98
vec duze vrijeme razmisljam o ovoj temi, ne zbog ginekologa i placanja kod njega nego zbog placanja trakica i iglica za gestacijski dijabetes i tableta koje pijem zbog prijeteceg pobacaja i placam neki dio za njih bez obzira na dopunsko osiguranje.

znaci trudnica sam, a kao trudnice imaju sve besplatno.

zvala sam na zdravstvo za pitamo to z dijabetes i veli mi zena da moram placati ako nisam na inzulinu, ali da mogu zatraziti povrat za sve sta sam placala u trudnoci, pa tko zna mozda mi odobre.

e, sad imam drugi problem. samo na prvom pregledu sam bila kod svog socijalnog ginekolga i naravno platila ultrazvuk, 150kn. da ne opisujem detalje, uslijed izrazito grubog pregleda izazvao mi je krvarenje od koeg sam momentalno jurila u bolnicu i tamo zadrzana radi prijeteceg pobacaja.
aravno niti u ludili mi vise nakon bolnice nije palo a pamet ici kod njega. jednom sam se narucila na ultrazvuk u bolnici, za koji bi mi kao on morao dati uputnicu ako ovaj kod njega ne zelim ili ne mogu platiti, ali to su bila natezanja i jedv mi je dao.

i sad sta cu, kud cu, na pocetku trudnoce odem k drugom ginekologu i doovorim s njim privatno da me uzme. inace nitko u okolici ne prima pacjentice, samo ovaj moj stari.

i tako a uredno svaki mjesec placam 100 kn za ultrazvuk (manje nego kod starog) i 150 kn za pregled. nisu neki novci, ali skupilo se.
svaki puta uredno dobijem racun.

jer uopce ima smisla traziti refundaciju za toili ce mi reci, pa mogli ste ici svom izabranom ginekologu? a i ne bi covjeku radila neke probleme.

inace mi uredno izdaje doznake za bolovanje, recepte za ljekove i uputnice za pretrage, iako nisam upisana kod njega.
vlovrec is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2014., 00:57   #99
Evo mene nakon 100 godina .

Dakle, kako nisam bila kod tog ginića (za kojeg sam tražila povrat novca od HZZO-a) od veljače, mislim, prošle godine...a kako imam novog partnera, pa reko - idem se ja malo pregledati prije , jel , PAPA i tako to. Nisam se niti nešto brinula pretjerano oko toga što će mi reći jer sam tražila povrat novca za njegove PAPE i UZV-e, "naoružala" sam se isprintanim mailom od HZZO-a u kojem piše da se to ne naplaćuje i otišla kao da ništa bilo nije. (Prije nekih dva tjedna, ali sam se tek sad sjetila to tu napisati)

Da ne duljim, ginić nije spomenuo ništa, ali izlazim ja iz ordinacije, dam papire sestri, a ona nakon ukucavanja u komp kaže "Vi ste tražili nešto od HZZO-a povrat novca?" Ja: "Da." Ona: "To su nam uzeli, znate?" Ja: "Rekli su mi na HZZO-u da se ne plaća to što sam plaćala." (a puna čekaona, jel) Ona se na to samo nasmijala onako nešto kao poluposprdno, ali nije bila bezobrazna ni ništa slično, ne mogu reći, lijepo me pozdravila/odzdravila i voila.

Doma si kontam dakle:
1. nije skomentirala ništa na moju zadnju rečenicu - jer sam u pravu. Da nisam, itekako bi mi nešto nabacala, osim toga, koji HZZO bi u Hrvatskoj dao novce nekome tko na to nema pravo?
2. očito su si nekako u kompu "pribilježili" to moje potraživanje. Možda zato da znaju da mi ubuduće ne naplaćuju usluge? Barem ne PAPU, UZV i slično? Tko zna...

U svakom slučaju, eto...
Odgovori s citatom
Old 05.11.2014., 13:34   #100
Ja sam se zadnji put dobrano pobunila oko plaćanja. Svaki put mi sestra naplati drugačije, Papu da, Uzv ne, pa nekad oboje i to mi je već postalo presmiješno. Račun, naravno, nisam nikada dobila.
Znam da se Uzv ne bi trebao naplaćivati i kako sam dobila one kupone za besplatnu papu, otišla sam na redovan pregled i samo sam čekala da vidim hoće li mi što naplatiti?
Prvo, kad sam mu dala tu kovertu s kuponima, nije mu bilo pravo jer me obično uvijek naguzi da platim papu 50 kn više jer ima deal sa privatnikom da papa bude prije gotova, pa si lijepo dijele pare. Komentirao si je nešto u bradu i piskarao u komp i već tada sam skužila da će nešto ipak naplatiti. Osjećaj me nije prevario. Naravno, poslije pregleda, sestra mi kaže 100 kn. Ispalila sam ko iz topa da ne dam, da se uzv ne bi trebao naplaćivati jer nije čisti privatnik, da mi svaki put naplate drugačije i da tko je tu lud i još svašta sam joj rekla, ne mogu se sad ni sjetiti koliko sam ljuta bila.
Samo me gledala i na kraju rekla da sam u pravu, da sve stoji što sam rekla. Dr tada nije bilo tamo i žao mi je zbog tog, ali vjerojatno mu je sestra odmah prenijela.
Nisu sestre krive. One rade po naputku doktora i, naravno, svjesne su da to što rade nije ok.
Puno žena šuti i boji suprostaviti se jer si svašta misle, ne žele se zamijerati, ali što je previše je previše! Treba im reći. Čvrsto, odlučno i argumentirano. Neće se buniti jer su svjesni da to što rade ne bi smjeli.
yuma is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:49.