Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.08.2022., 10:33   #10161
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Vi'š, to mi promaklo.

Ja bi to na papir stavila. I svatko da uvježba svoju ulogu. I generalnu probu bih napravila, sigurno je sigurno. Što da nešto zajebem, pa da me autoritet napuca nogom u cjevanicu ispod stola.

Uljepšala si mi dan.

Bitno kak' autoritet ima kontrolešjn nad sičuejšn, nad goropadnim ženetinama raspusnim, koje bi govorile što hoće a ne što muški autoritet želi da one govore.
Samo lijepe riječi.
Ljubim ruke frojlajn, kak ste svekrvice itd

Izvoli se pretvarati kak' ti je niškoristi, egoistični zet sunce nebesko jer je muško a zmija od svekrve sirota stara majka koja u dugu noć crno tka ili nekaj, pa ju moraš poštovati.
Uvijek molim forma iznad sadržaja i iskrenosti.
A ženjskine moraju slušati veliku, veliku mušku pamet ilitiga autoritet.

Znam jednog takvog autoriteta, jako se hvali kak je ukrotil svoju ženku a ženka ga godinama vara sa vjenčanim kumom.
Ponekad autoriteti znaju biti jako tupavi za žene.

On je nekaj sredio?! Moš si mislit'
pozitivax is offline  
Old 05.08.2022., 12:58   #10162
Quote:
trinaest i po kaže: Pogledaj post

Danas su se okolnosti promijenile i to se samo može prihvatiti. Žene su u domovima potpuno ravnopravne, a u jako velikom postotku i ravnopravnije.
!

U cemu su zene ravnopravnije, navedi, npr, sedam primera, posto kazes u velikom procentu?

Kako te nije sramota da tako pises? Znas li sta zene dozivl;javaju na poslu, seksualna uznemiravanja, mobing, jer su zene? Akusersko nasilje? Nize plate jer su zene? Otkaz jer su se porodile ili zatrudnele?

Ako imaju poroke, na njih se mnogo gore gleda nego na muskarce?

Ako imaju puno muskaraca, kurve su, za razliku od onih koji ''jako vole zene''!

Na koliko su rukovodecih mesta?

Ko se brine o vasim ostarelim roditeljima vise, vi ili vase zene?

Ko se vise bavi decom?

Ne izmisljaj i ne prosipaj ''pamet''!

Preveza is offline  
Old 05.08.2022., 14:16   #10163
Quote:
Blank Page kaže: Pogledaj post
Promjena ce doci kada se gospodarski poboljsamo pa nebu vise potrebe za suzivotima po tim famoznim kucama sa kakti “odvojenim” stanovima koji, naravno, to nikad nisu zapravo.

.
Ko je budala, pa zivi sa roditeljima, umesto da iznajmi stan, sam je kriv.

Ako nemas ni stan da iznajmis, onda cekaj bolja vremena, a ne da sebi i deci unistis zdravlje i zivot jer te neko maltretira, a muz cuti.
Preveza is offline  
Old 06.08.2022., 12:16   #10164
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post

U cemu su zene ravnopravnije, navedi, npr, sedam primera, posto kazes u velikom procentu?

Kako te nije sramota da tako pises? Znas li sta zene dozivl;javaju na poslu, seksualna uznemiravanja, mobing, jer su zene? Akusersko nasilje? Nize plate jer su zene? Otkaz jer su se porodile ili zatrudnele?

Ako imaju poroke, na njih se mnogo gore gleda nego na muskarce?

Ako imaju puno muskaraca, kurve su, za razliku od onih koji ''jako vole zene''!

Na koliko su rukovodecih mesta?

Ko se brine o vasim ostarelim roditeljima vise, vi ili vase zene?

Ko se vise bavi decom?

Ne izmisljaj i ne prosipaj ''pamet''!

Odakle ti ideja da sam na bilo koji način želio obezvrijediti ili vrijeđati žene?
To mi nije u nijednom trenutku palo na pamet!

Dapače, cijeli moj tekst ima za ideju greške koje rade muškarci...

Pisao sam o ravnopravnosti žena u njihovim vlastitim domovima/kućama/stanovima/zonama komfora. Dalje nisam išao.

Jesi li ti ravnopravna u tvom domu?

Moja supruga drži 3,5 kantuna kuće. Naravno da je ravnopravnija od mene.
Sretan sam zbog toga.

U Indiji kažu kako svaka prava žena zna da je u njenom domu suprug gost...
Old 06.08.2022., 12:22   #10165
Quote:

Ako nemas ni stan da iznajmis, onda cekaj bolja vremena, a ne da sebi i deci unistis zdravlje i zivot jer te neko maltretira, a muz cuti.
A muž ćuti... To je to!

Želiš li da govori uvijek i svuda, ili da ima selektivnu moć govora (majci da, a tebi ne)?
Old 07.08.2022., 01:18   #10166
Quote:
stellera kaže: Pogledaj post
Dok god postoje majke koje žive u starom mentalnom sklopu (dinosaurskom), dotle će biti i tih preglupih natjecanja između svekrve i snahe.
Sin može bez problema presjeći tu situaciju, ako ima šta god jaja i kičme.
Quote:
Kad nam netko najavljeno dolazi u goste, dogovaramo se kako bi to trebalo izgledati.
Nikad u životu ovo nisam doživjela, kako to izgleda?
muca copatarica is offline  
Old 07.08.2022., 10:26   #10167
Quote:
muca copatarica kaže: Pogledaj post
Nikad u životu ovo nisam doživjela, kako to izgleda?
Kako to izgleda?
Kod mene se dogovaramo tko što radi, što se kupuje, što se sprema, gdje se servira, tko treba bit doma..?
Isto tako se apostrofiraju teme o kojima je poželjno govoriti i o kojima nije...
Zar se kod tebe to tako ne radi?

Ali zato ja ne znam kako čovjek s jajima i kičmom presijeca situaciju s majkom, a s vlastitom ženom šuti.?!
Old 07.08.2022., 10:29   #10168
Quote:
Kako to izgleda?
Kod mene se dogovaramo tko što radi, što se kupuje, što se sprema, gdje se servira, tko treba bit doma..?
Isto tako se apostrofiraju teme o kojima je poželjno govoriti i o kojima nije...

Ali zato ja ne znam kako čovjek s jajima i kičmom presijeca situaciju s majkom, a s vlastitom ženom šuti.?!
Apostrofiraju se teme
Pa tko vama dolazi u goste? Kraljevske obitelji, predsjednici država, biskupi?
Old 07.08.2022., 11:14   #10169
Quote:
Kako to izgleda?

Moram, makar mi izgoril zagrebački koji poham...

Za običan i goropadni ženski puk, prije nego dođu gosti neki muški avtoritet sa visuljkom, ovako veli avtoritet svojim ženskinjama:

- Slušaj vamo! Sad kad nam dođe dite i sveti zet iliti muško imaš govorit' samo o vrimenu i lipim stvarima jes čula?!
Inače ću dobit napadaj.
Nemaš šta ga pitati jel troši svaki dan 50 kuna na cigare a dite mu nema za marendu, zašto dolazi kući u 1, zašto igra karte, zašto njegova mater s*** tj pardon daje upute o životu našem ženskom ditetu. Jes čula? Tebi pričam
Imaš ga puno falit, ponudit mu mesine, makar ti i ne jela i nemoj mi spominjat te svoje rodice i strica koji će ćerkama kuće izgradio.
Tis sretna. Imaš mene.
Ostavi taj dojam.Ne spominji svoje gluposti i to. Udari li naše dite... muči. To je njihova stvar. Pravi se da, nisi vidila.
Ma znaš šta najbolje da ti jedeš u kuhinji sa mojom materom. Eto. Štaš ti za stolom kad pametni muški pričaju. Diš ti sa nama vodit nivo.

Majko mila.... jadna žena koja se sa jednim takvim unesreći. Tu dva ljubavnika ne pomažu da ga se istrpi dok kenja svaki dan i sili slogu.
Bome ja bi takvom već uređivala spomenik.
pozitivax is offline  
Old 07.08.2022., 11:28   #10170
Pravoj ženi to ne triba govorit, zna sama di joj je misto.
Old 07.08.2022., 13:31   #10171
Quote:
muca copatarica kaže: Pogledaj post
Eh da, taj uvjet često nije zadovoljen. Jer toksične majke ne polažu puno na razvoj sinovih jaja i kičme.
Ali slažem se da to treba presjeći.
stellera is offline  
Old 07.08.2022., 13:47   #10172
Quote:
harpy kaže: Pogledaj post
Apostrofiraju se teme
Pa tko vama dolazi u goste? Kraljevske obitelji, predsjednici država, biskupi?
Ma moš mislit ko nam dolazi...

Al, kad nam dolaze; dogovorimo se šta stavljamo na stol. Ja idem u dućan, ona kuva (ja eventualno roštiljam).
Ona me upozori da se ne izlanem kako je prija nabacila 23 kila i da jedino mogu reć kako izgleda ka Monika Beluči.

Valjda se tako svi dogovaraju.?!
Old 07.08.2022., 14:00   #10173
Quote:
Ne.

Koji kurac.

Quote:
U većini situacija problem generira svekrva koja zaključi da u bračnom krevetu njenog sina ima mjesta i za nju. Čovjek s jajima i kičmom ženi tu nema reći šta osim "stara nije normalna, riješit ću to, žao mi je".
Old 07.08.2022., 14:25   #10174
Quote:

A gle, kuzim kak ekipa upadne u tu zamku.
Ono, rentanje je skupo, kupovanje je skupo (ok, sad fakat i je), tu treba samo malo ulozit itd itd.
Blank Page is online now  
Old 07.08.2022., 14:32   #10175
Quote:
Blank Page kaže: Pogledaj post
A gle, kuzim kak ekipa upadne u tu zamku.
Ono, rentanje je skupo, kupovanje je skupo (ok, sad fakat i je), tu treba samo malo ulozit itd itd.
Da, ali mislim da svak poznaje svoje roditelje i ako znaš da imaju stavove ja znam najbolje, ovo je moja kuća i moja pravila i pravo da ti govorim što, kako i kada da radiš i onda tam dovedeš ženu/muža, nisi baš nevina žrtva, nego se slažeš s time da su starci gazde, a dotepenac treba bit kuš i ak je pametan, učit život od starijih.
Old 07.08.2022., 14:52   #10176
Fora je u tome što se neki roditelji baš transformiraju kada pod krov dođe snaha/zet, povampire se do kraja, pogotovo ako dođoš ima tendenciju raditi stvari na drugačiji način od njihovog ili se ne uklopi u sliku idealnog zeta/snahe.
Da ne govorim kako netko odgojen i odrastao u takvoj atmosferi nekada i ne može sagledati realno stanje, pa misli da su takvi odnosi normalni.

Ali, s treće strane, čekati u današnjim uvjetima da oboje imaju financijske mogućnosti samostalno živjeti - ne životariti u dugovima - pa ženili bi se s 45 i imali nula djece.
Old 07.08.2022., 15:32   #10177
Quote:
Mad_Hatter kaže: Pogledaj post
Fora je u tome što se neki roditelji baš transformiraju kada pod krov dođe snaha/zet, povampire se do kraja, pogotovo ako dođoš ima tendenciju raditi stvari na drugačiji način od njihovog ili se ne uklopi u sliku idealnog zeta/snahe.
Da ne govorim kako netko odgojen i odrastao u takvoj atmosferi nekada i ne može sagledati realno stanje, pa misli da su takvi odnosi normalni.

Ali, s treće strane, čekati u današnjim uvjetima da oboje imaju financijske mogućnosti samostalno živjeti - ne životariti u dugovima - pa ženili bi se s 45 i imali nula djece.
Pa kak se žene i imaju oni čiji starci nemaju kuću
Old 07.08.2022., 15:48   #10178
u momačku/djevojačku sobu. nažalost.
Old 07.08.2022., 16:02   #10179
Quote:

Gluposti.
Old 07.08.2022., 16:17   #10180
Quote:
u momačku/djevojačku sobu. nažalost.
Onda se mi valjda nikad ne bismo osamostalili jer je on dijelio sobu s bratom, a ja sa sestrom.
Merion1 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:47.