Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.10.2022., 21:21   #10341
Quote:
tanita kaže: Pogledaj post
Koja je razlika živjeti u velikoj kući koju dijeliš sa drugima ili u garsonijeri koja je u zgradi sa još većim brojem ljudi, za koju još plaćaš i kredit? ...osim u ogromnom kreditu za gole zidove

Btw. U obiteljskom "čoporu" je vrlo lako živjeti samo treba postaviti pravila kojih se i sam pridržavaš... Vjerovao ili ne, svekrvu, punicu ili xy s kojim živiš u istoj kući možeš vidjeti i čuti manje puta tjedno ako želiš, nego one s kojima ne živiš.
Kredit za 'gole zidove' je neprocjenjivi MIR.
A o postavljanju pravila u obiteljskom čoporu neću ni raspravljati.
Očito si jako naivna i neiskusna osoba.
Old 21.10.2022., 23:16   #10342
nemam šta pisat, samo sam se došla iskukat na snahu. mada sad mi nešto ta situacija i posmiješna.

ulazi snaha sa djetetom, u kucu, u hodniku je dočekuje moja mama (svekrva), i čujem iz sobe govori malom "pa disi ti", i tako, lijepo razgovara s njim. mali kašlje, promukao, i mama joj veli da mu daju neki lijek, a snaha na to: pa dajemo, nismo glupi. (podrugljivo i vrlo otresito)

eh, sad ja sam vjerovatno pristrasna jer mi se o mater radi, ali takvim tonom to izreć, da sam ja u drugoj sobi čula ju, dok je mama tiho pričala, da ne kažem normalno.

eh sad ne znam jel mi mater dežurno zanovijetalo koje zabada svuda nos, pa ovoj prekipilo, (a nije majke mi, ne dosadjuje im na njihovom spratu), ili je ova max bezobrazna, ne znam. presudite.

pomalo me vrijedja što ona njoj tako. najradije bih joj bogove s neba skinula. a s druge strane, kontam, ohani paćenice, boli te k, nek rješavaju svoje probleme i ne miješaj se.
pacenica is offline  
Old 22.10.2022., 09:34   #10343
Quote:
eagle29 kaže: Pogledaj post
Kredit za 'gole zidove' je neprocjenjivi MIR.
A o postavljanju pravila u obiteljskom čoporu neću ni raspravljati.
Očito si jako naivna i neiskusna osoba.
Ako je preko 3 desetljeća života u tom kako vi nazivate "čoporu" znak neiskustva i naivnosti...onda da, o.k. naivna sam i neiskusna

I tko želi, samo neka plaća kredit za gole zidove zbog "neprocjenjivog mira", čitajući temu, najbolje vidljivo, kako su ljudi na taj način riješili svoje probleme sa svekrvama
Old 22.10.2022., 09:54   #10344
Quote:
pacenica kaže: Pogledaj post
nemam šta pisat, samo sam se došla iskukat na snahu. mada sad mi nešto ta situacija i posmiješna.

ulazi snaha sa djetetom, u kucu, u hodniku je dočekuje moja mama (svekrva), i čujem iz sobe govori malom "pa disi ti", i tako, lijepo razgovara s njim. mali kašlje, promukao, i mama joj veli da mu daju neki lijek, a snaha na to: pa dajemo, nismo glupi. (podrugljivo i vrlo otresito)

eh, sad ja sam vjerovatno pristrasna jer mi se o mater radi, ali takvim tonom to izreć, da sam ja u drugoj sobi čula ju, dok je mama tiho pričala, da ne kažem normalno.

eh sad ne znam jel mi mater dežurno zanovijetalo koje zabada svuda nos, pa ovoj prekipilo, (a nije majke mi, ne dosadjuje im na njihovom spratu), ili je ova max bezobrazna, ne znam. presudite.

pomalo me vrijedja što ona njoj tako. najradije bih joj bogove s neba skinula. a s druge strane, kontam, ohani paćenice, boli te k, nek rješavaju svoje probleme i ne miješaj se.
Duboko udahni a, onda onako iskreno...zar stvarno misliš da je snahin komentar loš a, od tvoje mame čisto o.k.? Probaj se staviti u položaj te svoje "snahe" kojoj je dijete bolesno i bolje razmisli kako bi ti doživjela isti komentar za koji ne kažem da je nužno izrečen sa lošom namjerom ali u takvim situacijama, u ušima drugih zna zvučati jako loše.

I kako se to po tebi treba ponašati jedna šogorica/snaha koju se tretira kao nesposobnu majku koja bolesnom djetetu ne daje lijek za kašalj dok joj netko od vas to ne kaže? Zar ne bi priča išla u puno boljem smjeru da je tvoja mama npr. pitala što daje malenom za taj kašalj i koliko dugo te pitala jel zna da li postoji nešto drugo što bi bolje pomoglo?

Sorry ali ovo su tipične gluposti gdje se radi drama iz ničega... kakvo pitanje, takav odgovor.... i, nema razloga za ljutnju niti dizanje tenzija.
Old 22.10.2022., 12:50   #10345
Quote:
Ako je preko 3 desetljeća života u tom kako vi nazivate "čoporu" znak neiskustva i naivnosti...onda da, o.k. naivna sam i neiskusna

I tko želi, samo neka plaća kredit za gole zidove zbog "neprocjenjivog mira", čitajući temu, najbolje vidljivo, kako su ljudi na taj način riješili svoje probleme sa svekrvama
Pa, nekih ljudskih spodoba se ne možeš riješiti ni kad odseliš, ali ti barem ne jašu po glavi 24 sata dnevno dok vas smrt ne rastavi.
I da, mir je jedino što je neprocjenjivo.
Što ne znači da nema i normalnih ljudi koji mogu i u čoporu živjet.
Old 22.10.2022., 14:44   #10346
Quote:
Duboko udahni a, onda onako iskreno...zar stvarno misliš da je snahin komentar loš a, od tvoje mame čisto o.k.? Probaj se staviti u položaj te svoje "snahe" kojoj je dijete bolesno i bolje razmisli kako bi ti doživjela isti komentar za koji ne kažem da je nužno izrečen sa lošom namjerom ali u takvim situacijama, u ušima drugih zna zvučati jako loše.

I kako se to po tebi treba ponašati jedna šogorica/snaha koju se tretira kao nesposobnu majku koja bolesnom djetetu ne daje lijek za kašalj dok joj netko od vas to ne kaže? Zar ne bi priča išla u puno boljem smjeru da je tvoja mama npr. pitala što daje malenom za taj kašalj i koliko dugo te pitala jel zna da li postoji nešto drugo što bi bolje pomoglo?

Sorry ali ovo su tipične gluposti gdje se radi drama iz ničega... kakvo pitanje, takav odgovor.... i, nema razloga za ljutnju niti dizanje tenzija.
Komentar nije nuzno loš nego način na koji je izrečen.

Mogla joj je reć da mu daju i da se ne miješa. Ne znam.

Mama im je super kad treba čuvat dijete, onda kasnije ništa ne valja i ništa ne smije reć.

Al dobro, ovdje su predominantno snahe pa sam očekivala takvu reakciju.
pacenica is offline  
Old 22.10.2022., 16:05   #10347
Quote:

Mama im je super kad treba čuvat dijete, onda kasnije ništa ne valja i ništa ne smije reć.

Nema to veze sa dominacijom snaha ovdje već sa čistom realnošću koju ljudi često u tim odnosima svekrva/snaha ili pridošlica u obitelj, nisu spremni prihvatiti... Zašto snaha uvijek mora biti divna i krasna i paziti na način kako će nešto izreći a, svekrva ne? Zašto ružna riječ ili način na koji je nešto izrečeno može zaboljeti svekrvu ali ne i snahu?
Također, nemreš baš tako, "dobra im je kad treba čuvati dijete onda kasnije ništa ne valja i ništa ne smije reći" jer čuvanje unuka je izbor tvoje mame koja pristaje na to, a i dijete se sigurno ne ostavlja osobi u koju nemaš povjerenja ili koju na neki način ne poštuješ....što opet ne znači ni da, zato što ti netko pričuva dijete, automatski ima pravo petljati se u tvoj život.

Jednog dana ćeš i sama biti vjerojatno snaha, ako već nisi... svekrva možda...pa ćeš imati jako lijepu priliku vidjeti da nije sve baš tako crno - bijelo.
Old 22.10.2022., 16:15   #10348
Quote:

Misliš da bi bilo bolje da su odlučili biti pod istim krovom?
Old 24.10.2022., 09:59   #10349
Quote:

evo meni rođena majka čuva dijete i isto me tretira nekad ko idiota i postavlja ovakva pitanja kao da me smatra maloumnom. pa joj isto nekad odbrusim. na temelju toga zaključujem da snajka svekrvu doživljava i tretira kao rođenu majku
Old 24.10.2022., 22:04   #10350
Quote:
raptured kaže: Pogledaj post
evo meni rođena majka čuva dijete i isto me tretira nekad ko idiota i postavlja ovakva pitanja kao da me smatra maloumnom. pa joj isto nekad odbrusim. na temelju toga zaključujem da snajka svekrvu doživljava i tretira kao rođenu majku
snaha je poremećena
pacenica is offline  
Old 25.10.2022., 08:27   #10351
Ako ti svekrva ili mater jednom daju takvu primjedbu za dijete, pregrizeš. Ali što ako te netko kronično jebe pametovanjima?

Moju staru sam prilično lako postavila na njeno mjesto, ali ona se nije ni funjila ako bih joj rekla gle, nisam glupa. Svekrva još uvijek pokušava. Iako je od mene dobila dovoljno uljudnih odjeba, a svom sinu je toliko pretjerala sa pametovanjem da je popizdio i nisu razgovarali mjesecima. I svejedno i dalje pokušava.
Old 25.10.2022., 10:10   #10352
Ono, imaš zahtjevno dijete s grčevima koje ne želi ni dudu, ni ništa osim sise i utjehe. Jebeš se tri mjeseca sa djetetom na sisi svako sat ipo, nosaš do četiri u jutro i dođe ti svekrva ko češerska mačketina i dobronamjerno se začudi kako djeca iz prvog braka tvog muža, niiikad nisu plakala. S kojima nikad nije živjela, al nema veze, valjda ona zna

Eto, meni žao dan danas da je nisam poslala i tri pičke materine.
Old 25.10.2022., 12:39   #10353
Quote:
Mamekica kaže: Pogledaj post
Ono, imaš zahtjevno dijete s grčevima koje ne želi ni dudu, ni ništa osim sise i utjehe. Jebeš se tri mjeseca sa djetetom na sisi svako sat ipo, nosaš do četiri u jutro i dođe ti svekrva ko češerska mačketina i dobronamjerno se začudi kako djeca iz prvog braka tvog muža, niiikad nisu plakala. S kojima nikad nije živjela, al nema veze, valjda ona zna

I kad dijete ima temperaturu pita jesi mu dala nesto za snizavanje. Kad kaslje pita jesi li mu dala nesto protiv kaslja. Kad place, je li gladno, mokro...

I sve u najboljoj namjeri.

Jer ti nemajko, pustas da dijete kuri 40, da se gladno i posrano davi u kaslju dok ti pijes kavu

Ona je brizna i strucna, diplomirala na Dr. Oz medicinskom fakultetu.
Penika is offline  
Old 25.10.2022., 14:46   #10354
Quote:
....

....
Znači, ovo je po tebi bolji komentar od izvornog?
Old 25.10.2022., 21:10   #10355
Quote:
Mamekica kaže: Pogledaj post

Meni takve glupe komentare mater i baba imale…dojis ju precesto, znaci da nemas dovoljno mlijeka, trebas ju izdresirati i dojiti svaka 3-4sata, ti trebas određivati kad ce jesti a ne ona…slusaj nas iskusne, vidis kolko smo dice podigle…kad vidim kako su tu istu dicu sjebale, znam da je ispravan put lupit kontru…nisam se svađala ni raspravljala s njima nego furala svoj film…zadnji put kad sam bila doma, stari bi disciplinira unuku od 15mjeseci…e pa nece ici…njihovo je da pokusaju po svom a nase da se izborimo za sebe…sreca da su kilometrima daleko svi
Trooba is offline  
Old 25.10.2022., 21:11   #10356
Kakav glupi komentar, samo da se nešto iskomentira i ponizi roditelje. Dobro je žena odgovorila da nije glupa.
Old 26.10.2022., 04:59   #10357
Quote:

Quote:
snaha je poremećena
Nadam se da ti nije i mama pasivno agresivna kao i ti no od nekog si to morala nauciti…Jadna snaha…
pimkiegirl is offline  
Old 26.10.2022., 20:22   #10358
Quote:
pimkiegirl kaže: Pogledaj post
Nadam se da ti nije i mama pasivno agresivna kao i ti no od nekog si to morala nauciti…Jadna snaha…
možda bi bilo bolje da sam aktivno agresivna
pacenica is offline  
Old 26.10.2022., 21:19   #10359
Zato je zlatno pravilo: Živjeti što dalje od rodbine, a ne svi u čoporu kao u 19. vijeku. Mir je neprocjenjiv.
Old 27.10.2022., 11:03   #10360
Quote:
možda bi bilo bolje da sam aktivno agresivna
Umjesto da se baviš analizom ukućana i njihovih života, što si uradila za svoj?

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:50.