Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
15.02.2015., 17:03
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
Naravno. Beethoven, Bach i Mozart su jedni od temelja europske kulture.
Hrvatska je 1918. godine iz jedne relativno normalne i uređene države ušla u balkanski tor gdje su vladali hajdučki, svinjarski zakoni iz doba Osmanske imperije. Sistematskim urušavanjem hrvatske državnosti došlo je i do onog neminovnog, a to je do balkanizacije Hrvatske.
Do prve Jugoslavije, Hrvatska u ničemu nije imala veze sa Srbijom i njihovim mentalitetom. Počevši od radnih navika, pravnog uređenja, arhitekture pa samog shvaćanja pojma "pravne države".
|
Veliš, bolje da te tlači austrijanac ili madžar, nego srbin 
|
|
|
15.02.2015., 17:07
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2014.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
Naravno. Beethoven, Bach i Mozart su jedni od temelja europske kulture.
Hrvatska je 1918. godine iz jedne relativno normalne i uređene države ušla u balkanski tor gdje su vladali hajdučki, svinjarski zakoni iz doba Osmanske imperije. Sistematskim urušavanjem hrvatske državnosti došlo je i do onog neminovnog, a to je do balkanizacije Hrvatske.
Do prve Jugoslavije, Hrvatska u ničemu nije imala veze sa Srbijom i njihovim mentalitetom. Počevši od radnih navika, pravnog uređenja, arhitekture pa samog shvaćanja pojma "pravne države".
|
amen.
slavni popis:
jugoslavenski odbor, radić, maček, zavnoh, kph, račan, mesić, josipović.
neke s liste gore, znam, narod voli. jer su popili metak. ali tako je to kad s vučićima, nikolićima, pašićima i pribičevićima tikve sadiš.

|
|
|
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
|
naravno. austrougarska je gradila ceste, bolnice, kanale, pruge, vodovode - stvarala je buducnost i ulagala u istu, s druge strane srbija? ajde navedi nesto pozitivno. na srecu ne moramo birati izmedju jednih, drugih ili trecih ali da moramo ja sigurno ne bih amo gdje zele mesic i josipovic.
|
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2015.
|
Da, trenutak kada Zoki sam lupa dlanom o dlan je zaista bio neugodnjak godine
Ali ne da se Zoks smesti, lupa li ga on, lupa. Još se osvrće hoće li ga tko slijedit, ali ništa. Tišina. Samo Zoka i njegov pljesak odzvanjaju Markovim trgom. 
|
|
|
15.02.2015., 17:08
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
|
Naravno da ne.
Koliko god da je bila ogavna u nekim stvarima, AU nikada nije pokušala sistematski etnocid i kulturocid nad hrvatskim narodom. Što je Srbija već započela 1918.
|
|
|
15.02.2015., 17:11
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
Registracija: May 2007.
|
Incident uoči inauguracije: Mesić pokušao prefarbati bijelo polje na krovu crkve sv. Marka

Ovo me baš nasmijalo sada.
Quote:
Doživotni jugoslavenski predsjednik Stipe Mesić izazvao je incident uoči inauguracije prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabaš Kitarović.
Sigurnosne službe primijetile su čovjeka obučenog u molersko odijelo kojem iz stražnjeg džepa viri crvena knjižica, a u prednjem džepu ima nekakvu zgužvanu kovertu s australskom markicom. Popeo se na krov crkve sv. Marka i kanticom počeo polijevati prvo polje hrvatskog grba crvenom bojom, uzvikujući: “Dolje fašizam! Živjela Jugoslavija!” Osiguranje je udaljilo izgrednika!
Tekst preuzet sa stranice http://narod.hr/exksluzivno/incident...rkve-sv-marka/
|
|
|
15.02.2015., 17:14
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
naravno. austrougarska je gradila ceste, bolnice, kanale, pruge, vodovode - stvarala je buducnost i ulagala u istu, s druge strane srbija?
|
E to vidiš, ja imam vodovod iz austro-ugarske jel vidiš ti to kak su austrijanci napravili vodovod koj traje 100 godina  Probaj malo manje zahtjevne teme 
|
|
|
15.02.2015., 17:15
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
casqc kaže:
amen.
slavni popis:
jugoslavenski odbor, radić, maček, zavnoh, kph, račan, mesić, josipović.
neke s liste gore, znam, narod voli. jer su popili metak. ali tako je to kad s vučićima, nikolićima, pašićima i pribičevićima tikve sadiš.

|
Nažalost, to je tako. Radić, kada je shvatio s kime smo ušli u državu, je popio metak od ''braće'' s Cetinja.
Quote:
7nationarmy kaže:
naravno. austrougarska je gradila ceste, bolnice, kanale, pruge, vodovode - stvarala je buducnost i ulagala u istu, s druge strane srbija? ajde navedi nesto pozitivno. na srecu ne moramo birati izmedju jednih, drugih ili trecih ali da moramo ja sigurno ne bih amo gdje zele mesic i josipovic.
|
Aca ''ujedinitelj i osloboditelj'' je uistinu to i bio. Naime, oslobodio nas je Hrvatskog sabora i sveo na 2 banovine. Plus to što je Nikola Pašić rekao da su ''Hrvati uštogljeni Srbi'' koje treba ''disciplinovati''.
Ali, to izgleda ne zabrinjava naše jugofile. Bitno je da je Hrvatska financirala izgradnju južne Srbije i Kosova.
|
|
|
15.02.2015., 17:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
aha, a s tim je mislila na kaj tocno 
|
Sto je mislila ne znam, znam sto je rekla. Rekla je juznoslavenski. Znaci misli na sve drzave gdje zive juzni Slaveni.
|
|
|
15.02.2015., 17:17
|
|
#jakoveizdrži
Registracija: Jul 2012.
|
Sad kad se narod.hr prokazao kao satirični portal, puno toga mi je jasnije 
|
|
|
15.02.2015., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
http://danas.net.hr/hrvatska/predsje...jela-u-drustvu
Žarku Puhovskom se ne sviđa folklorni ugođaj na inauguraciji.
''Također mu se nije sviđalo to što je inauguracija organizirana na "folkloristički način", što je odudaralo od poruka Grabar-Kitarović. "Ona je u govoru bila predsjednica za 21. stoljeće, a proslava je bila za 19. stoljeće", smatra Puhovski.
Znači, samo zato što smo u 21. stoljeću folklor, tradiciju i običaje treba pospremiti u škrinje i prepustiti ih zaboravu?
Da li bi mu smetalo užičko kolo na inauguraciji srpskog predsjednika , npr? 
|
15.02.2015., 17:26
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Quote:
FranKrsto kaže:
Sad kad se narod.hr prokazao kao satirični portal, puno toga mi je jasnije
|
Ma malo satire nije na odmet, a kod vic mahera s time nemoš pogriješiti. 
|
|
15.02.2015., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Ako se po jutru dan poznaje, domoljublje će biti poticano, a ne sankcionirano!
Dirljiva priredba!!!
Pozdrav
Nikola Duspara
IZLAZAK IZ MAGLE
Drugarice i drugovi,
Zalutali vi u magli,
Što bi dali za smjer novi
I da niste tako nagli?
Hej, građanke i građani,
Lijete li suze bratske,
Koliko ste nagrađeni,
Odricanjem od Hrvatske?!
Bog nas ipak sebi prima,
Hrvatice i Hrvati,
Samo da nas opet ima,
Koga smeta, neka pati!!!
Nikola Duspara
|
|
|
15.02.2015., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
Najviše se mi svidio dio gdje kolinda poziva na suradnju u regiji i kako ona želi da cijeli region uđe u europu
|
u kojoj regiji ? ona to sigurno nije tako rekla kako si ti napisao .
Srbiju u EU , svakako .svi smo za to ,ali kad Srbija ispuni sve uvijete . što se uopče čudiš ?
|
|
|
15.02.2015., 17:29
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
Što kažu BBC i CNN za novu predsjednicu?
Koliko sam guglao jedino bečki DerStandard i švicarski NZZ su objavili vijest o inauguraciji.
|
|
|
15.02.2015., 17:41
|
|
Plivam
Registracija: May 2005.
|
Quote:
DJTcro kaže:
Što kažu BBC i CNN za novu predsjednicu?
Koliko sam guglao jedino bečki DerStandard i švicarski NZZ su objavili vijest o inauguraciji.
|
opet se "rugaš"
Svjetske agencije o inauguraciji Grabar Kitarović
http://www.nacional.hr/clanak/svijet...abar-kitarovic
ili ne znaš guglati 
|
15.02.2015., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Tomac se zbilja iskazao:
" Tomac: Narod je Kolindu prihvatio kao novog, modernog Tuđmana
Puno ljudi pustilo je suzu, jer toliko je bilo emocija i ljepote da se suze nisu
mogle suspregnuti, čak i vojnici su brisali suzu iz oka, a nije generalu sramota plakat, smatra Tomac"
http://direktno.hr/en/2014/direkt/85...%C4%91mana.htm
Quote:
Inauguracija prve hrvatske žene predsjednice bio je povijesni dan s prekrasnim vremenom, plavim nebom, hrvatskim nošnjama, gardama, ljepotom naše tradicije, Markovom crkvom s jedne strane, Ustavnim sudom, Banski dvorima, Saborom, Gradskom skupštinom priča politički analitičar Zdravko Tomac o inauguraciji na kojoj je sudjelovao te dodaje kako on, kao i većina ljudi koji su bili dijelom ovog povijesnog dana, nije mogao suspregnuti suze.
"Kada se Kolinda Grabar Kitarović pojavila bilo je puno naroda, počelo se pjevati Zovi, samo zovi i skandirati Hrvatska, tako da su bile velike emocije kod ljudi i kod mene kao i kod svih drugih. Osjetio sam da je ovaj dan jedan novi početak hrvatskog naroda. Mislim da su svi to osjetili. Održala je sjajan govor, pun domoljublja i narod je to osjetio i prihvatio ju je kao novog Tuđmana, ali modernog Tuđmana, koji se poziva na ljubav prema domovini. Inače, sve je bilo nabijeno emocijama prema domovini. Pjesma Ljubim te do bola izrazila je osjećaje ogromne većine ljudi koji su bili, ostali su hladni samo oni naprijed koji su sjedili, oni koji su protokolarno pozvani, ali i veliki dio onih ljudi koji ljubav prema domovini smatraju nacionalizmom. Jelena Lovrić je pisala prije desetak dana kako će Kolinda imati kič inauguraciju i da joj to ne treba. Međutim, pokazalo se da je to razlika između dvije Hrvatske. Za većinu ljudi je domoljublje i emocija nešto lijepo, za druge je to kič i nešto drugo. Nadam se da je cijela Hrvatska i svijet vidio da smo dobili predsjednicu koja ljubi Hrvatsku do bola, ali u isto vrijeme je i moderna političarka, koja je rekla da će se brinuti za sve ljude, manjine i koja je pokazala da to što ljubi do bola da je to naš identitet i njena snaga", komentirao je Tomac za direktno.hr.
Što se tiče zviždanja, dodaje Tomac, trebalo je gospodski primiti to da se novoizabrana predsjednica protokolarno morala zahvaliti bivšim predsjednicima, bez obzira što su radili.
"Narod ne možete prevariti. Narod je spontano reagirao i to pokazuje da neće biti lako ostvariti novo jedinstvo. Kada gledate što su u Jutarnjem listu pisali - oni pozivaju na otvorenu mržnju, oni samo govore protiv govora mržnje, a njihov govor je prava mržnja. Oni govore da je to povrtak u mračno tuđmanovo doba, da će biti još gore, ali ja sam veliki optimist. Mislim da današnji dan, s obzirom na moć medija, je udario temelj povratku u domoljubnu Hrvatsku i nitko neće moći proći na izborima tko ne voli Hrvatsku do bola", rekao je i naveo kako je puno ljudi pustilo suzu, jer toliko je bilo emocija i ljepote da se suze nisu mogle suspregnuti, čak i vojnici su brisali suzu iz oka, a nije generalu sramota plakat, dodao je.
Kolindin govor smatra uravnoteženim i jasnim, a oduševilo ga je to što se vidjelo da je govor pisan s emocijama, odnosno da je Grabar Kitarović govorila ono u što vjeruje.
"Poruka je: narod bez prošlosti je narod bez budućnosti. Oni koji to proglašavaju kičem, oni ne vole svoju domovinu, a možda je i mrze. Vrlo brzo ćemo govoriti o prvom predsjedniku i prvoj hrvatskoj predsjednici, a ono između će biti izbrisano. Kolinda je rekla kako nikad neće izdati nacionalne državne interese, a to je prava zakletva. Proteklih 15 godina su puno puta izdani hrvatski nacionalni interesi i zato je ovo početak nove povijesti, ja bih rekao povratak Hrvatske kući", zaključuje Tomac.
|
|
|
|
15.02.2015., 17:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
...Hrvatska je prvenstveno kulturno kontaminirana raznim medijskim i kulturnim trashom. Od filmske jugopartizanštine Boška Buhe, pa do hop-cup pop cajkama.....
|
a tko je slušao cajke u jeku DR u Zagrebu?
Koliko je ono birtija u zgb u tada radilo zahvaljujući cajkama?
Quote:
mravac8 kaže:
Ansabl Lado svjetsku slavu je stekao još u Jugoslaviji, kada je uz hrvatske plesao i narodne plesove svih ostalih jugoslavenskih naroda.
Na svu sreću da nije uništen kao što je uništeno jako puno toga drugog.
Severina i Ceca su proizvodi novog doba i mentaliteta.
|
Nisu li Severininu pjesmu nogometaši izabrali kao svoju?
Davno...
i, šta, jel bila lenta ili ne? 
koliko čujem, nije
izbjegla je hrvatsko obilježje?
|
15.02.2015., 17:45
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Nego jel Zoki konačno čestitao Kolindi, barem danas ? 
|
|
15.02.2015., 17:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2015.
|
Podizem grumen zemlje ponosne
u ime svih nasih zuljeva
zemlja pamti sva nasa ledja zgrbljena
i molitve nasih kraljeva
Jedan narod, jedna zemlja, jedan put
isti korak, ista nada, isti trud
snaga je u svima, ceka vijekovima
nebo zna i pjeva za nama
Mi smo prvaci, mi smo prvaci
sav ovaj sjaj i pobjeda
i pehar nas
znam da vrijedio je bola
mi smo prvaci
https://www.youtube.com/watch?v=8t1JcGkrjjA
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:00.
|
|
|
|