|
|
24.11.2004., 21:54
|
|
.
Registracija: Nov 2003.
|
čini mi se da ulje pšeničnih klica, ako ga se doda 1o%, sprečava da ti mješavina užegne zbog vitamina E.. budem majku pitala.
edit: sad vidim da dodaješ E vitamin.. mislim da ti je to dosta, samo moraš čuvat na tamnom i hladnom.
|
|
|
24.11.2004., 22:50
|
|
psihonaut
Registracija: Dec 2002.
|
Ako cuvas na hladnom i tamnijem mjestu, onda nije vazno da bude tamnije staklo 
|
|
|
25.11.2004., 10:39
|
|
profesorica
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
lucija kaže:
Prvo ću napravit ulje za masažu protiv strija od čistog maslinovog ulja, čistog gela aloe vere i e vitamina. Pravit ću manje doze da se ne kvari, al opet me zanima na što sve trebam pazit.
|
mozes li napisati kako to pravis, sto sve tocno koristis,...? gdje nabavljas sve te sastojke, cijena i tak? bar za tu kremu protiv strija?
hvala 
|
|
|
25.11.2004., 20:00
|
|
bimbo
Registracija: Jan 2003.
|
Čisti aloe vera gel sam nabavila u Sloveniji i nisam sigurna koliko košta - mogu samo reć - dosta
Isto tako i kapsule e vitamina. Cijena - pojma nemam točno, ali u razini vitaminskih pripravaka, neznatno jeftinije nego u hr.
Čisto hladno prešano maslinovo ulje nabavila sam u Dalmaciji od poznatih ljudi; gledala ja koje masline idu u prešu
Miješat ću sastojke u steriliziranoj posudici sa steriliziranom žličicom i spremiti ih u zdjelicu iz apoteke, isto steriliziranu. Nije neka filozofija, ali ja sam početnica
Napravit ću količnu potrebnu za cca 2 tjedna masaže i držat je u hladnjaku tak da ne moram dodavati neke konzervanse . Imam u planu radit i neke druge stvari, ali step by step. 
|
|
|
25.11.2004., 23:13
|
|
bimbo
|
Napravila sam! Vau, divna stvar!!!
Samo shvatila sam zašto ljudi rijetko rade kozmetiku kod kuće, iako je kvalitetna i sve u svemu fantastična - jer je komplicirano  Nije problem zamutit stvar, ali sterilizacije, prosipanje ulja po kuhinji, krivo procijenjeni oblici ambalaže... Ali, postat ću ja expert.
S vremenom. 
|
|
|
25.11.2004., 23:29
|
|
psihonaut
|
Ma super je kozmetika izrađena kod kuće, dobiješ stvari po svom guštu (sastojci i miris) i skroz kontroliras cijelu stvar. Ispadne super, bolje nego u sramotno skupom Lush-u (s obzirom na cijenu sastojaka vecine njihovih proizvoda).
Jedino sto je skupo narucivati iz Hrvatske sastojke, dok primjerice u Americi mozes jako jako jeftino proci. 500 ml aloe vera gela 7$, što je  q10 je npr. skup, ali se na vece kolicine isplati jer ga se stavlja malo. samo mene vise zanima ona skroz prirodna kozmetika, npr. shea maslac + komadici mrvljenog kikirikija, esencijalno ulje i jaki čaj od kadulje  -
|
|
|
26.11.2004., 01:35
|
|
vrag u selu
Registracija: Mar 2003.
|
Iako mi se izrada prirodno, doma spravljene kozmetike cini idealnom, nekak se ne bi okurazila na to.
Kao prvo, gdje bi nabavila sastojke, kao drugo, kad bi i nabavila sastojke u kojem bi ih omjeru pomjesala (misim valjda, pretpostavljam, za to treba nekakvo znanje) kao trece - ljena sam  Postoji Lush koji brije na relativno prirodnu kozmetiku bez pretjerane kolicine konzervansa, ima prirodne maske (npr.) i dosta drugih stvari koje nemaju konzervanse, a koje ja ni u ludilu ne bi mogla doma napraviti ili kad bi i mogla, valjda bi mi cijeli stan bio svinjac nakon tih akcija
Prema tome, sve u svemu... drzim se Lusha 
|
26.11.2004., 10:41
|
|
bimbo
|
Quote:
Dustflower kaže:
Ma super je kozmetika izrađena kod kuće, dobiješ stvari po svom guštu (sastojci i miris) i skroz kontroliras cijelu stvar. Ispadne super, bolje nego u sramotno skupom Lush-u (s obzirom na cijenu sastojaka vecine njihovih proizvoda).
Jedino sto je skupo narucivati iz Hrvatske sastojke, dok primjerice u Americi mozes jako jako jeftino proci. 500 ml aloe vera gela 7$, što je q10 je npr. skup, ali se na vece kolicine isplati jer ga se stavlja malo. samo mene vise zanima ona skroz prirodna kozmetika, npr. shea maslac + komadici mrvljenog kikirikija, esencijalno ulje i jaki čaj od kadulje -
|
Financijski sam iznenađena efektom - iako uopće nisam štedjela na sastojcima, fakat sam kupila prvorazredno ispalo me fakat povoljno. A stvar je divna. Plus - jako je mazivo i razmazivo pa će traaaajat - a ne mažem nikakve pojačivače mirisa, količine i ostale stvarčice.
Našla sam predivne recepte s divnim sastojcima, to mora bit super, npr. Night Cream
Ingredients:
- 3 tablespoons olive oil
- 1 tablespoon aloe vera gel
- 1 tablespoon shea butters
- 2 teaspoons grated beeswax
- 1 tablespoon rosewater
- 1/4 teaspoon lecithin
- oil from two capsules of vitamin E
- 3 drops chamomile or lavender essential oil
a trenutno se pitam gdje kupiti čisti shea butter u lijepoj našoj. Ako netko zna - nek prijavi.
Ima i stranica s ozbiljnim receptima za izradu kozmetike http://www.makingcosmetics.com/ na kojoj se mogu naručiti sastojci, ali tko zna - možda se dio toga može kupiti kod nas ili u bližem susjedstvu.
Sigurna sam da ima kvalitetne kozmetike i za kupit, a i puno je jednostavnija, ali mene trenutno to pere ko neka vrsta kreativnog hobbija (a i moja je koža jako zahtjevna i trentuno mislim da je puno bolje razumijem od bilo koje kozmetičke kompanije pa se želim okušati). A možda poriv za čistoćom i ostala trudnička ludila ovdje nalaze svoje izraz.
Whatever, ja sretna i vesela.
Idem si radit svoj tonik od destilirane vode i eteričnih ulja.
ps Gdje mogu kupit Q10? Kad su se tek pojavile nivea q10 kreme jako su mi pasale i imale su učinka. Sad mi se čini da su totalno reducirali količinu tog aktivnog sastojka i niš mi ne znače, ni ko kreme ni ko q10 kreme.
pps Nivea je jaaako sklona mijenjat recepture krema - prema gore 
|
|
|
26.11.2004., 11:27
|
|
psihonaut
|
Nazalost, nemam pojma gdje u Hrvatskoj kupit q10, najbolje je narucit preko neta, ali je postarina oko 20$..
|
|
|
26.11.2004., 11:33
|
|
bimbo
|
Quote:
Dustflower kaže:
Nazalost, nemam pojma gdje u Hrvatskoj kupit q10, najbolje je narucit preko neta, ali je postarina oko 20$..
|
A koliko košta sam pripravak? I kojoj firmi mogu vjerovat?
|
|
|
26.11.2004., 11:43
|
|
psihonaut
|
Evo pogledaj na ovo 42$ za 50 ml.
Nemam iskustva s narucivanjem u Hrvatsku, poznanica je narucivala u USA i onda je meni slala u Hrvatsku, ali vise ne zivi tamo. Uglavnom, pokusavam naci neku slicnu trgovinu u Italiji ili Njemackoj, pretpostavljam da bi bila manja postarina.
|
|
|
26.11.2004., 12:06
|
|
bimbo
|
Ti se isto baviš izradom kozmetike?
|
|
|
26.11.2004., 12:11
|
|
psihonaut
|
Ma ne bavim se nesto ozbiljno, radim samo za sebe i eventualno nekome za poklon, a koristim uglavnom samo prirodne sastojke bez q10  (preskup mi je). Počela sam s onim šumećim kuglama za kupanje, a napravila sam usput šampon i nekoliko kremica, maski za lice i sl. Ja isto trazim shea butter, nasla sam na netu neki super site di se moze narucit izravno od nekih afrikanki i nije toliko skup, ali mos si mislit koliko bi nas postarina dosla, tim vise sto sam trenutno u bankrotu 
|
|
|
26.11.2004., 12:13
|
|
bimbo
|
Znači moš mi udijelit pokoji savjet! Sad žurim, al čujemo se poslije.
Našla sam shea butter u zg - Biovega, Ilica 72, 50 g 98 kn, stiže u utorak 
|
|
|
26.11.2004., 12:14
|
|
bimbo
|
Quote:
Dustflower kaže:
Ma ne bavim se nesto ozbiljno, radim samo za sebe i eventualno nekome za poklon, a koristim uglavnom samo prirodne sastojke bez q10 (preskup mi je). Počela sam s onim šumećim kuglama za kupanje, a napravila sam usput šampon i nekoliko kremica, maski za lice i sl.
|
 To je za moj pojam ozbiljno 
|
|
|
04.01.2005., 18:40
|
|
sweet like carrot
Registracija: May 2004.
|
Maske iz kućne radinosti
došla sam na ideju da na jedno mjesto objedinimo sve recepte za maske koje se spravljaju kod kuće, koje se ne mogu kupiti gotove
evo moja : kvasac, malo vode i pola čajne žličice praha od ružmarina
mislim da je dobra za normalnu, mješovitu i masnu kožu
|
|
|
04.01.2005., 19:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Ovaj topic mi ide ko naručen jer sam se upravo vratila od kozmetičarke.
Evo što kaže za hranjivu masku:
baza nek bude Nivea ili Solea, malo maslinovog ulja, sok od naribane mrkve i žličica jogurta.
A jedna druga mi je rekla da je isto ok zdrobit bananu ili breskvu (pola je u vrh glave) i u to nakapat malo maslinovog ulja ili malo soka od limuna i držat cca15min.
|
|
|
04.01.2005., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
super tema
nego, delicious, za kakvu su kozu ove tvoje dvije i kakav im je ucinak?
|
|
|
04.01.2005., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Ovako, kao prvo, moram naglasiti da sam u shocku jer me kozmetičarka "prosvijetlila" i objasnila da ja nemam mješovitu nego suhu kožu s t -zonom. Još mi je rekla da meni dolaze u obzir samo takve hranjive maske, kao što je ova prva koju sam napisala.
Rekla ja, ne daj Bože nikakva blata, gline... To sve usisava masnoću. Rekla mi je da ta maska daje vlagu, ali isto je rekla da se mogu natrackat s nekom hidratantnom kremom i to držat dok nešto radim po kući. Glavno da se koža hidratizira. To je kod mene ključna riječ. 
|
|
|
04.01.2005., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
aha!ja mislim da ja imam isto takvu kozu (ali ja mislim da mjesovita koza to i znaci: masna t-zona i suhi obrazi - kaj ne?)
sad si me podsjetila na moj problem s kozmeticarkom; isla sam kod nje u srednjoj skoli i kasnije kad sam imala masniju kozu i vise pristeva (ipak ne pizza-face), i sad sam nakon par godina opet bila kod nje; ona jos uvijek misli da ja imam masnu kozu, i svu me isusi  mislim, super mi ocisti lice i totalno mi je draga i sentimentalna sam u vezi s njom  , ali mislim da krivo brije u vezi s mojim licem
jesi ti u zagrebu i gdje ides kod kozmeticarke?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:55.
|
|
|
|