|
|
12.07.2010., 23:55
|
|
Smogovac
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
lotus_flower kaže:
|
PREDOBRO!!! 
|
|
|
13.07.2010., 09:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Nama pegla svekrva (jesam li zato i nesnaha?).
Ali bogme smo i ja i ona nemajke. Ovaj tjedan MM ima godišnji. Ja radim. A svekrva je otišla na more i svojeg sineka ostavila samog s dvoje djece. Da ga samo vidite, kako kuha i čisti. Već kaže sindrom frustrirane domaćice ("Upravo sam oprao pod, a vi hodate po stanu u cipelama!" - "Skuhao sam, a dijete neće jesti!")
Ja sam jučer dobila lekciju od vlastitog djeteta. Pušim i mlađa cura je jako ljuta zbog toga. I tako jučer ona po običaju za večeru pojede sve i svašta (palačinke, krastavce, jogurt) i ja njoj ljuta: "Samo mi se nemoj onda žaliti da te boli trbuh!", a ona meni: "A kad ćeš se ti razboljeti zbog cigareta, nemoj mi se onda žaliti!"
Jel dijete u pravu? Je!
|
|
|
13.07.2010., 17:43
|
|
blessed ♥
Registracija: Mar 2007.
|
nemajka sam jer M dopuštam da cijeli dan pilji u tv 
nervozna je, vruće joj je ili šta već i tv je jedina stvar koja ju dovoljo okupira da ne cendreka cijeli dan 
Zadnje uređivanje Tashi : 15.07.2010. at 20:11.
|
|
|
13.07.2010., 17:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
uuu a ja cijeli dan po kavama...babinje obavila u birtiji 
Dijete najbolje podriguje u kafićima   ...i najveselije je vani.
Isto joj dam da bulji u tv...fascinira je ta kutija...
|
|
|
14.07.2010., 09:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
priključujem se
jučer sam malenome očistila nos štapićem za uši 
znam,znam... štapići ne služe tome. ali nakon što sam pokušavala sfrkanom vatom, pa sfrkanom maramicom i nije išlo, uzela sam štapić i gotovo u sekundi
|
|
|
14.07.2010., 10:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja uvik maloj čistim nos štapičem za uši. Od njenog prvog mjeseca.
Imaju neki od lole ribara baš neki lip pamuk, pa to prođem kroz prste i uvalim u nos, dva puta zaokrenem i da vidiš koliko izvuče. To mi je super bilo kad je manja bila, sad neda da joj se približim nosu.
|
14.07.2010., 22:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
maalena kaže:
jučer sam malenome očistila nos štapićem za uši 
znam,znam... štapići ne služe tome. ali nakon što sam pokušavala sfrkanom vatom, pa sfrkanom maramicom i nije išlo, uzela sam štapić i gotovo u sekundi
|
ček, ali to se bezveze čudiš sama sebi.
pa meni je patronažna rekla nek tako počistim nosić, samo što treba nježno i ne duboko.
ja svako jutro namočim dva štapića u fiziološku i sa svakim prođem u nosiću lagano, moj mali se ništa ne buni, bunio se jednom-dvaput kad sam preduboko otišla pa ga je zasmetalo, ali sad pazim.
a kak bi inače maloj bebi uzela suhe šmrklje iz nosa?
|
|
|
14.07.2010., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
cure, već se danima osjećam kao nemajka.
cijeli dan se brinem za svog malo sinčića, kako znam i mogu. sama se brinem, muž radi tijekom dana, otkada se rodio nitko ga drugi nije jednom premotao osim mene.
znam biti umorna, pospana i napeta, ne igram se možda dovoljno s njime, ponekad mu pjevam, ali ne uvijek. žao mi je što nisam majka uvijek vesela i vedra, barem sad dok je još mali.
na kraju dana kad zaspi, kao što sad spava, gledam slike što sam ga fotkala i dođe mi da plačem ... moje malo stvorenje, moj mali lutak koji ovisi samo o meni i ja sam mu najvažnija, a ja često puta dok ga dojim surfam internetom ili gledam televiziju, nisam posvećena samo njemu.
jesam li zato nemajka?
|
|
|
14.07.2010., 23:32
|
|
ona stara
Registracija: Jul 2008.
|
Jesi. 
|
|
|
14.07.2010., 23:36
|
|
blessed ♥
|
Quote:
Renata kaže:
cure, već se danima osjećam kao nemajka.
cijeli dan se brinem za svog malo sinčića, kako znam i mogu. sama se brinem, muž radi tijekom dana, otkada se rodio nitko ga drugi nije jednom premotao osim mene.
znam biti umorna, pospana i napeta, ne igram se možda dovoljno s njime, ponekad mu pjevam, ali ne uvijek. žao mi je što nisam majka uvijek vesela i vedra, barem sad dok je još mali.
na kraju dana kad zaspi, kao što sad spava, gledam slike što sam ga fotkala i dođe mi da plačem ... moje malo stvorenje, moj mali lutak koji ovisi samo o meni i ja sam mu najvažnija, a ja često puta dok ga dojim surfam internetom ili gledam televiziju, nisam posvećena samo njemu.
jesam li zato nemajka?
|
ne, mislim da te samo malo hormoni pucaju
pa moraš i na sebe katkad misliti.
kad su tako mali, njima je svejedno, gledala ti u njih ili u tv dok dojiš.
i ne kužim zašto bi zbog tog bila nemajka.
pored toga što si (ne)majka  ti si i žena, kćer, susjeda, prijateljica, individua...ne treba sad svaki drugi aspekt u životu zanemariti jer si postala mama...mislim da je tajna sretnog života u balansu 
budeš li svoj život posvetila samo i isključivo ulozi majke, jednog dana ćeš se probuditi, sin će ti biti odrastao, živjet će svoj život a ti ćeš biti jadna i frustrirana.
Otud i sve one teme na RiD-u: "neizdržive bake/djedovi", "mudri savjeti naših svekrva i punica", itd itd 
|
|
|
14.07.2010., 23:58
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
|
|
|
15.07.2010., 01:51
|
|
Hic Rhodus, hic salta.
Registracija: Sep 2006.
|
tako je i mene prala savjest jer sam surfala dok sam je dojila i jela joj iznad glave pa je bila puna mrvica
a šta mogu kad je sisala po cijele dane!
Reanata, brzo će ti to proći, ne brini  uskoro će toliko kratko trajati podoji da nećeš stići ni surfati i s nostalgijom ćeš se sjećati tog vremena! 
|
|
|
15.07.2010., 01:58
|
|
Hic Rhodus, hic salta.
|
e znam zašto bi me odmah proglasile nemajkom, čak i vi nemajke.
ne podnosim, ali nikako ne podnosim izraze tepanja: cika, cikiti, sika, sikiti.
dođe mi da se opalim nečim po glavi kad čujem da odrasla žena tako tepa svojoj sisi.
sad me možete ispljuvat, jer kakve sam sriće i među vama ima tepačica! 
|
|
|
15.07.2010., 01:59
|
|
bubamara
|
Quote:
Jelica Izjelica kaže:
tako je i mene prala savjest jer sam surfala dok sam je dojila i jela joj iznad glave pa je bila puna mrvica
a šta mogu kad je sisala po cijele dane!
Reanata, brzo će ti to proći, ne brini  uskoro će toliko kratko trajati podoji da nećeš stići ni surfati i s nostalgijom ćeš se sjećati tog vremena! 
|
Ovo i ja radim  , a kada drugo kada sisa sada po sat vremena puta X puta dnevno, bilo mi je zanimljivo piljiti u nju dok jede prvih 15 dana.
|
15.07.2010., 02:01
|
|
bubamara
|
Quote:
Jelica Izjelica kaže:
e znam zašto bi me odmah proglasile nemajkom, čak i vi nemajke.
ne podnosim, ali nikako ne podnosim izraze tepanja: cika, cikiti, sika, sikiti.
dođe mi da se opalim nečim po glavi kad čujem da odrasla žena tako tepa svojoj sisi.
sad me možete ispljuvat, jer kakve sam sriće i među vama ima tepačica! 
|
Ja kažem cica, cica, sisa i zovem je mali ceper 
Da i meni je to malo bljak. I užasavam se pomisli na dojenje u javnosti, ne znam što da smislim po pitanju toga 
|
15.07.2010., 02:06
|
|
Hic Rhodus, hic salta.
|
i još kad netko u ozbiljnoj raspravi kaže da beba siki .. 
nekome sam to već spomenila i ova primjedba stvarno ne ide tu curu osobno, al to je već široko raširena pojava (ko "lajkanje" na fejsu - i to mi ide na jetra). di god se okreneš neko ciki.
e i ja sam ti se užasavala dojenja u javnosti, ali moram priznat da sam par puta dojila u autu, jednom u praznoj ambulanti i danas na plaži kad su ljudi bili na dvadesetak metara od nas.
al svejedno ne bih dojila u gradu, nekom shopping centru ili javnom mjestu.
to mi je tu mač.
|
|
|
15.07.2010., 02:13
|
|
bubamara
|
Quote:
Jelica Izjelica kaže:
i još kad netko u ozbiljnoj raspravi kaže da beba siki .. 
nekome sam to već spomenila i ova primjedba stvarno ne ide tu curu osobno, al to je već široko raširena pojava (ko "lajkanje" na fejsu - i to mi ide na jetra). di god se okreneš neko ciki.
e i ja sam ti se užasavala dojenja u javnosti, ali moram priznat da sam par puta dojila u autu, jednom u praznoj ambulanti i danas na plaži kad su ljudi bili na dvadesetak metara od nas.
al svejedno ne bih dojila u gradu, nekom shopping centru ili javnom mjestu.
to mi je tu mač.
|
I kako rješavaš problem? Nego što si ti budna u ovu uru  ?
Ja se mislim - pa bolje mi je kupiti izdajalicu nego robu za dojenje + što mi je to grozno. Ne mogu zamisliti sebe da sjedim na kavi i izvadim cicu. Ni pod razno.
|
15.07.2010., 07:23
|
|
Hic Rhodus, hic salta.
|
ma ja sam kupila i terosicu za bočicu od tome tipija pa mi se nije dalo izdajat. osim toga, sad kad mi se uspostavila ponuda i potranja, sumnjam da bi puno izdojila a i ne da mi se. uvijek se tempiram da nisam vani duže od 3 sata da se uspijem vratiti doma na hranjenje. ili odem negdi di ima soba za dojenje i presvlačenje. tako spriječim da mi plače do doma ako postane nervozna.
ma vidit ćeš, lako je
inače, budna sam svaku noć do 3 jer mi se tad mala probudi na hranjenje. lakše i je ako to dočekam budna. prije sam joj u snu znala uvaliti dudu jer mi mozak nije radio od umora pa je bila nezadovoljna 
|
|
|
15.07.2010., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Prijavak, već sam četvrti dan bez dvoje starijih klinaca.
Mamica je ipak ispunila obećanje, do nedjelje su kod nje. 
A šta da vam velim, uzivam sa malenim i mm kad dođe sa posla. 
|
|
|
15.07.2010., 10:08
|
|
O mila...
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Jelica Izjelica kaže:
di god se okreneš neko ciki.
e i ja sam ti se užasavala dojenja u javnosti, ali moram priznat da sam par puta dojila u autu, jednom u praznoj ambulanti i danas na plaži kad su ljudi bili na dvadesetak metara od nas.al svejedno ne bih dojila u gradu, nekom shopping centru ili javnom mjestu.
to mi je tu mač.
|
Daj Jelice tebe je stid dojenja na plaži gdje su svi polugoli i gdje tvoja sisa vani ima svrhu a tamo neku Čehinju u toplesu nije stid što joj sise klataraju bez veze po plaži. Mislim briga mene za njene sise ali hoću ti reći da tebe ne treba biti stid da ako ti je dijete gladno da ga i podojiš.
I u mom kraju nema cike ni cicanja, samo se kaže sisa, sisati, sisanje, nasisavanje - nema umanjenica  .
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:35.
|
|
|
|