Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Turske serije

Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2011., 00:49   #121
Isolta svaka čast...hvala ti punooo...a komenti u zagradama su čudo

e sad odoh ove scenice pelistati na yt ...ooo šta mi učini Isolta neću spavat nikako
Old 01.03.2011., 08:11   #122
Isolta hvala na opisu.Ja neznam koji prevod si koristila.Al meni mnoge stvari na bugarskom su promakle.Sada mi je sve mnogo jasnije.
hajat is online now  
Old 01.03.2011., 09:21   #123
Isolta oduševljena sam tvojim opisima.

Moram vam priznati da još nisam pogledala niti jednu epizodu (jednostavno nemam vremena, iako bi baš htjela gledati i tu seriju), ali čitajući Isoltine eseje imam osjećaj da sam sve odgledala.

Nadam se da ćete tako i dalje pisati sadržaj, jer je stvarno napeto.
Tzipora1001 is offline  
Old 01.03.2011., 09:28   #124
Thumbs up

Isolta, ti si superwoman, svaka ti čast na opisima serije. Puno mi pomažu jer bih htjela gledati ali apsolutno ništa ne razumijem kad nema prijevod na engleski
pa se mučim sa turskim...koliko mogu. Uglavnom opisi su ti super, hvala ti

Zadnje uređivanje morskavila13 : 01.03.2011. at 09:28. Reason: izmjena teksta
morskavila13 is offline  
Old 01.03.2011., 10:16   #125
30. epizoda
- Yasemin gleda slike, počinje plakati. Zove Savaša koji je krenuo na dženazu (sprovod) brata od Čiček i govori mu da je Mehmed poslao slike Šahnur i Čiček. Pala koji je sa Savašom zove svoju ženu i govori da uzme ta pisma za Šahnur i Čiček i da nikome ne govori o tome. Ona ide u ured u trenutku kada je Šahnur pošla da otvori koverat, tu je zapričala, i polako joj ga i uzela. U vrijeme Yasemin zove Savaša da ga pita kakvo je stanje i on joj govori da se smiri, i da su oni njegov život (uvijek zna da kaže prave riječi)!
- Mama od Yasemin joj drži predavanje o ljubavi, govori joj kako ona sada nije sama i ima odgovornost (misli na Omera)-prosto me nervira njen glas!
- Fidan zove Palu i javlja mu da su slike kod nje (Savašu je laknulo) Šalje Yasemin poruku da se ne brine (ne može je zvati jer je Čiček s njima u autu)
- Pelin (Savaš pijan prespavao kod nje) donosi u bar Savašov prsluk i daje konobaru da da Savašu kada dođe.
- Yasemin je nervozna, pa se istresa na kolege na poslu. Sevgi je nagovara da izađu, ona u početku neće ali na kraju pristaje.
- Na dženazi sve sami mafjjaši, dolazi i neki Bašir-aga (strašan je) . Oružije na sve strane. Kako sam shvatila i Savaševa obitelj ima nekog posla s njim , Poslije sprovoda Savaš želi da ide u Istanbul, a Pala mu govori da je on zet i da treba ostati, da se pretrpi jedno veče. Odlazi u sobu a tamo Čiček (pa logično pošto su muž i žena da budu u istoj sobi)
- Yasemin je sa Sevgi u klubu, piju vino . Yasemin zove Savaša, a on kako je u sobi sa Čiček ne javlja joj se Govori Čiček da ona legne, on će na kauču spavati.
- Yasenin je već poprilično pijana kada se pojavljuje Pelin, govori konobaru da donese prsluk, daje ga Yasemin i govori kako je Savaš bio pijan pa prespavao kod nje pa je zaboravio prsluk . Ovo je bila kap koja je prelila čašu, Yasemin izlazi iz bara, zove Savaša, on se ne javlja. Zove ga opet, kada je Čiček počela pričati kako joj je veoma važno što je on tu ..i on se javlja i govori Čiček da ga ostavi samog. Yasemin poludi kada čuje da je sa Čiček u sobi, a on joj govori kako mu je Čiček snaha; onda mu govori za Pelin, a on joj govori da nije onako kako izgleda... Yasemin prekida poziv...Savaš kreće u Istanbul.
- Zove Yesemin, ali je ona isključila telefon, zove na posao ali ni tamo je nema. Ona je otišla kod Bore jer misli da on ima veze sa slikama. Tu je napada Nazan Savaševa sestra s kojom se Bora oženio.
- Savaš traži Yasemin u njenom uredu, ona nije tamo. Sevgi mu govori da joj da malo vremena (Sevgi ne miješaj se ti molim te)
- Večer (koja scena i koja gluma ) Savaš dolazi kod nje, ona pokušava da zatvori vrata, ali ne uspijeva. Govori joj da želi da razgovara sa njom, a ona mu govori da ne želi razgovarati. Ulazi u stan, a ona na njega baca prsluk, viče, a on joj govori kako nije ono što ona misli. Ona mu govori kako se on igra s njom, kako je laže, da ona samo želi da budu obitelj...gura ga i govori mu da ide ženi, a on joj govori da je ona njegova žena, da je ona jedina koju voli (i tko mu ne bi oprostio??? ) Ona pada na koljena, govori mu da ga voli i on njoj govori da voli nju, oboje plaču i onda jedan poljubac i .. .
- Jutro. Leže u krevetu, gleda je dok se budi, govori kako je lijepo spavati s njom i ujutro se buditi, zajedno započeti dan. I govori joj da će pokrenuti razvod kada se Čiček vrati iz Vana. Yaseimn mu za doručkom govori da je bila kod Bore, on se ljuti, ali mu govori da je tamo vidjela Nazan.
- Savaš naređuje Ešrefu da prati Nazan.
- Savašu dolazi prijatelj Hakan. U nekom restoranu Yasemin je na sastanku, dolaze i Savaš i Hakan. Savaš upoznaje Hakana sa Yasemin i govori da je ona majka njegovog djeteta i uskoro supruga
-Večer. Yasemin sa Omerom, zove Savaša, daje Omeru telefon i mali govori- baba (tata)
- Kod kuće, Ešref mu daje slike Nazan i Bore, odlazi sestri, svađaju se, govori joj da Bora hoće od nje samo pare, a ona mu govori da voli Boru i da on bar nema kopile (misli na to što Yasemin ima dijete) zbog čega je zaradila zasluženi šamar od Savaša . 30-ta epizoda se završava kada Nazan govori da joj je Bora suprug!
Old 01.03.2011., 10:21   #126
31. epizoda.
- Nazan govori da joj je Bora suprug. Šahnur je to čula, Nazan odlazi od kuće a Šahnur ima nervni slom. Savaš sa Ešrefom i još nekima treži Nazan. Zove Yasemin, i ona ga da pita šta se događa i govori mu da ga ne zove ali da stalno misli na njega.....on joj govori kako mu ona daje snagu.
- Savaš razgovara s odvjetnicima, želi da poništ brak Nazan i Bore.
- Brat od Čiček (mislim da se zove Javuz) ispituje ju kakav je važan posao ima Savaš pa je ostavio ženu, ispituje je kakav je prema njoj itd..
- Opet dolazi Bašir-aga kod Ahmet-age u Van.
- Savaš i Yasemin se nalaze u njihovoj kući, pričaju o Nazan, on joj govori da je otišla od kuće. Nakon toga kod Yasemin, Savaš pokušava uspavati Omera, ali bezuspješno pa ga daje njoj.
- Savaš započinje neki posao vrijedan 50 miliona dolara, a kod Yasemin posao ne ide nikako pa pričaju (Sevgi i ona) o tome da uzmu kredit od banke. U to vrijeme nazvao ih je Javuz, koji je njihov novi klijent, i govori da će im uplatiti 300 tisuća dolara avansa za posao, što ih spašava.
- Pala govori Savašu da je napravio grešku što je otišao poslije sprovoda. I Savaš mu govori, nešto kao, da ima dijete koje raste bez njega, žena koju voli živi u strahu i stresu, i da će se razvesti (za ovo nisam sigurna, ali tako sam ja razumila ovaj bg jezik).
- Mehmet nešto opako sprema (da znam što napisala bi vam ) pokupio je neke podatke iz Savašove firme.
- Yasemin i Savaš leže u krevetu u njihovoj kući. Govori joj nešto kao da ostanu tu jer je tu njihov dom. I onda slijede lijepe scene koje vam ja ne znam tako lijepo prepričati pa vam dajem link da same pogledate (do 4-te min) http://www.youtube.com/watch?v=v0HnM...eature=related
- Dok sjede na ljuljaški u dvorištu ona mu govori da su 5 dana i noći zajedno i da je vrijeme da se vrate u realan svijet jer ujutro ona ima važan sastanak. A on govori da treba da provjeri kakvo je stanje doma. Zove ga Ešref i govori da su uhvatili Mehmeta. Nešto kasnije dolazi na mjesto gdje drže Mehmeta Savaš. Govori svima da izađu, i onda pita Mehmeta da li je želio zaplašiti Yasemin. Polako skida jaknu, sat, zasukao je rukave.. pita Mehmeta koliko je mislio tražiti para… I onda bum, udarac, toliko jak da Mehmet leti sa stolice . I govori mu: koga si mislio da zaplašiš? I dalje nam nisu prikazali, samo smo čuli udarce, uglavnom Mehmet je dobro nastadao
- Čiček se vraća, nakon 10 dana ljuta jer je niko nije zvao (a naročito Savaš). Tek sad shavtila da u onoj kući niko ne mari za nju.
- Savaš zove Yasemin i govori joj da ima vijesti, govori joj za Mehmeta (ali sudeći po njenoj faci nije joj sigurno rekao za )
- Savaš dolazi kući vidi Čiček, odmah ide kod nje i govori joj da dođe sutra u firmu. Ona pita zašto, a on joj govori da će zvati odvjetnike da potpišu razvod. Ona govori da je tek stigla iz Vana a o joj odma govori da će se razvesti. Ona se protivi i prigovara mu zato što nije ostao poslije sprovoda. Tu se prepiru. Govori mu da je ona njegova zakonita žena, a on njoj kaže da je ona žena njegovog brata i njemu snaha, a da je njegova žena Yasemin.
- Čiček u firmi čeka Savaša koji kasni, dolazi Hakan sa kćerkom Larom, koja pita Čiček zašto je tužna, a ova joj odgovara da nije tužna. Valjda je to prvi put da je progovorila nakon dužeg vremena. Čiček upoznaje Hakana.
- Yasemin je poslom kod Javuza.
- Kada je došao Savaš Čiček govori da neće da se razvede i izlazi iz ureda. Ide bratu i vidi kako Yasemin izlazi in njegove firme. Odma ide do brata i pita ga šta Yasemin radi tu, kako može raditi s njom... a brat joj govori da veoma dobro zna tko je Yasemin i da sve prepusti njemu.
- Stiže neki šleper firme Baldar.
- Yasemin dočekuje u njihovoj kući Savaša na vratima u nekom sexi izdanju, odmah je ljubi, skida haljinu....(u ovoj seriji ima više sexa nego u ukupno svim turskim serijama koje sam gledala).
- Policija dočekuje šleper, pregleda ga, hapsi neke ljude.
- Savaš i Yasemin leže u krevetu, i on joj govori da je ogladnio, a ona mu kaže da ode do kuhinje ako može. Zvoni mu telefon, javljaju mu da se Nazan vratila. Govori Yasemin da mora ići. Kada su izašli iz kuće, on joj govori da joj je kupio auto. Idu kod nje!
- Policija dolazi kod Šahnur i hapsi nju i Palu, ulaze i u Baldar Holding.
- Kod Yasemin, Savaš drži Omera, govori Yasemin da mu se spava, ona ga uzima. Netko zvoni, njena majka otvara vrata, upadaju policajci, i odvode Savaša.
Old 01.03.2011., 10:26   #127
32. epizoda
- Yasemin je u šoku, Omer plače.
- U policijskoj postaji, dovode Savaša, odmah ugleda majku i Palu, gleda nju kao da zna da je ona povezana s ovim.
- Yasemin je i dalje u šoku, majka joj govori kako joj je rekla da se drži podalje od Savaša, i da skloni Omera od njega ....
- U policiju privode i Nazan i Boru! Tu se obavi «obiteljsko saslušanje» nakon toga puste Sahnur, Boru i Nazan, a u pritvoru ostanu Savaš i Pala!
- A ova mati od Yasemin ne ušućuje, ovo njeno brojanje stvrano zamara. Uredu je shvatili smo da si ti najpametnija, da si je upozoravala da se kloni Savaša ali sad ušuti!
- Savaš u zatvoru sjeća se Omera, kako ga zove. :tužni:
- Yasemin gleda vijesti na kojima govore o tome kako je pronađeno u šleperu Savašove firme 1200 kg heroina, govore da je on uhićen...
- Javuz zove Sevgi, i poziva nju i Yasemin da dođu jer nisu nešto završili ona pokušava to odgoditi zbog Yasemin, ali on govori (laže) kako mora na par dana van grada i on ne može poslije Sevgi dolazi kod Yasemin i govori joj sazastanak ali ona ne želi da ide. Na kraju je Sevgi nekako ubijedi, obuče je i našminka, jer ona nema snage. I kada su bili kod Javuza nije progovorila 2 riječi.
- Na saslušanju pitaju Savaša da li zna Ahmeta Morana, a on kaže da mu je to tast. Pitaju ga da li zna čime se bavi, Savaš im govori da on ima puno zemlje, stada.
- Yasemin zove Savašev broj, ali telefon je isljučen, a onda zove firmu Hakana i pita ga ima li što novo u vezi Savaša. On joj govori da su on i Pala zadržani.
- Pala je oslobođen. Dolazi kući i odmah napada Sahnur .Čiček sluša tu svađu i shvata da je i njen otac umiješan, jer je u Vanu vidjela Orhana koji je umiješan u ovaj posao.
- Dolazi neki tip (inspektor??) da ispituje Savaša. Pokazuje mu sliku Bašir-age i pita ga zna li tko je on; Savaš mu govori da je to Bašir-aga, a zatim mu pokazuje slike nekih mafijaša . Razgovor Savaša i ovog tipa nisam dobro razumila, uglavnom nešto mu je predložio Savaš je odbio. I onda mu ovaj tip govori da zna da ima sina od 2 godine, da se zove Omer.
- Yasemin i Sevgi piju u baru. Yasemin se žali kako nema vijesti o Savašu ni dobrih ni loših. Ova joj drži predavanje kako treba misliti na Omera (ma svi znaju sada pametovati). Sevgi odlazi, Yasemin ostaje sama, jedva hoda koliko je pijana. Izlazi vani, i sjeda na ljuljašku u bašti bara. U bar dolazi Javuz, traži nekog (ili nju? ). Pelen dolazi do Yasemin daje joj vino i sjeda pored nje.
-Sutradan ujutro, prikazuju Javuza nakon tuširanja, a Yasemin se budi u tuđem krevetu.... (koja scena )
Old 01.03.2011., 10:39   #128
Hvala Seeni. Čok, čok hvala

Jel mi možete reći za ovog Yavuza i Ibrahima - kud da njih smjestim. Malo sam se pogubila. Koncentrirala sam se na love story, pa su mi ovi drugi likovi isparili.

Zadnje uređivanje Tzipora1001 : 01.03.2011. at 10:45.
Tzipora1001 is offline  
Old 01.03.2011., 10:44   #129
33. epizoda
Yasemin je kod Pelin (laknulo mi je kada sam to vidjela). Pelin izgleda svakog tko se napije u baru vodi sebi.
- Savaš je izašao iz zatvora.
- Yasemin ide u policijsku postaju, da pita za inforamciju o Savaš Baldaru, a policajac je pita tko mu je ona, Ona govori da je majka njegovog djeteta. Traži od nje osobnu, i kada vidi da se ne prezivaju isto kaže joj da izađe van. Govori joj da ako mu je rodbina ili bivša supruga traži infomracije od njegovog odvjetnika
- Savaš ide doma, Svađa se sa majkom, koja mu govori da ju je Ahmet ucjenjivao, da će prijaviti Mustafu policiji (Mustafa je ubio nekog Halduna). Čok je sladak kada je ljut. Pita i ujaka Palu dali je saučesnik majci. A nakon toga poštenski prebije Mustafu
- Yasemin se vraća kući, a ispred ju čeka Mehmet, govori joj da joj ima nešto reći. Ona ga ne želi slušati. Govori joj, nešto kao, da je njega ostavila zato što ju je prevario, a da je Savaš oženjen. Odmah su se pojavile susjede na balkonima, prozorima da vide što se događa . Neki ljudi dolaze i odvode Mehmeta. Ali ovo je dalo povoda njenoj majci da opet krene sa svojom pričom
- Svi traže Orhana, Savaševa obitelj (da bi dokazali Savaševu nevinost), ali i Ahmet i Bašir-aga.
- Yasemin gleda vijesti na kojima govore da je Sava oslobođen. Govori majci: Vidiš li oslobodili su Savaša, nevin je. A ona joj govori: A ti si to čula na televiziji. O onda ona opet kreće sa svojom pričom. Sva sreća pa netko zazvoni, Yasemin otvara a tamo Savaš. Nema zagrljaja, poljupca ništa, samo se gledaju. Dolazi dosada od njene majke i govori mu kako ju može gledati u oči, a on joj govori kako ona njemu može gledati u oči, jednu godinu mu je krila dijete, (to Savaš reci joj) ulazi kuću i odlazi do Omera. Traži da govori sa svojom obitelji, hahaha majka mora izaći . Yasemin ga pita što radi, govori mu da ne poznaje njegov život, a on joj govori da su ona i Omer njegov život, naša obitelj . Kaže joj da je nevin. A ona mu priča kako je išla do postaje, kako su ju pitali tko mu je ona, i istjerali ju. (ovdje neke stvari nisam razumila). Uglavnom, pita je da li vjeruje da je nevin, a ona šuti, opet ponovi pitanje, a ona opet šuti. On plače . Uzima Omera, ljubi ga i odlazi. Ona ostaje plače.
-Yasemin sjedi sama u sobi, dolazi njena majka, i počinje opet sa svojom pričom. Na kraju Yasemin pukne i kaže joj da je umorna, da je ostavi samu, uzima telefon i izlazi iz kuće. Ide na mjesto gdje se prvi put sastala s Savašem (kada je tražila da joj vrati lančić). Odlazi poslije u bar kod Pelin (one će izgleda sada postati prijateljice)
- Netko slijedi Savaša.
- Javuz dolazi u bar kod Yasemin, tu joj nešto pirča, hvata je za ruku, to vidi Pelin, dolazi do njih i govori Yasemin da treba da idu.
- Jutro. Yasemin spava, Omer se probudio drži njen mobilni i govori: tata. Yasemin se budi i pokazuje mu tatine slike (da ovaj mali nije Muratov vanbračni sin? )
-Sevgi zove Savaša i pita ga da li je s Yasemin jer je ona već dva dana ne može naći, on govori da nije.
- Yasemin dolazi na posao i Sevgi joj odmah prigovara, neki klijenti su otkazali poslove i Sevgi optužuje Yasemin da su zbog njenih ličnih problema izgubili posao. Svađaju se.
- Večer. Yasemin sjedni sa makom i Omerom. Majka je pita da li je bila sa Savašom. Yasemin joj govori da nije, da je bila s Pelin, a maka pita tko je to. Onda joj Yasemin govori da razumije da se ona brine za Omera baka mu je ali da ona voli Savaša i vjeruje mu i mnogo joj nedostaje. Zvoni joj telefon, Savaš je. Javlja se i govori joj da mu mnogo nedostaje. Ona mu govori da i on njoj nedostaje. Onda on govori da izađe van, da je on ispred kuće. Ona odmah istrči, zagrle se ...idu neki restoran, poslije idu na njihovo mjesto. Govori joj da je voli i ona govori da i ona njega voli Zvoni mu telefon, Ešref ga zove da mu kaže da su uhvatili Orhana (joj ja ne znam da li sam prolupala skroz ali meni je Ešref čok dobar-fizički).
-Dolaze kod nje. Pita ju da li je Omer zaspao, ona govori da ne zna, i da idu vidjeti. On govori da ne žele da ga bude sada, pa ga ona zeza da ga je strah njene majke.
- Savaš je kod Yasemin, pokušava da uspava Omera, ljulja ga i pjeva mu. Netko ih gleda, a onda prikazuju Bešir-agu, Ahmeta i Javuza..kraj.
Old 01.03.2011., 10:45   #130
34. epizoda
- Na početku ove epizode prikazuju Bašir-agu, Ahmeta i Javuza, i kako netko gleda kroz prozor Savaša, Yasemin i Omera Savaš odlazi od Yasemin.
- Mehmet uspijeva pronaći slike Savaša i Yasemin.
- Jutro. Yasemin spava s Omerom ,zvoni joj telefon, javlja se i netko joj govori kako se priča da je ona ljubavnica Savaša Baldara. Ona pita tko je to i odakle im pravo da to pitaju, pa prekida vezu. Zove je Sevgi i govori kako na TV-u pričaju o njoj i Svašu. Ona silazi, pali TV a tamo prikazuju njihove slike i pričaju o njima, pominju Čiček. I ovo je kao ŠOK ŠOK u BG, svi u isto vrijeme gledaju televiziju Javuz, Nazan i Bora, svi u Savaševoj kući. Šahnur dolazi i pita Savaša što je to, pa i on ide da gleda.
- Mati od Yasemin opet počinje prodike, a ni Savašova nije bolja, govori mu da on ima ženu, a on njoj govori da voli Yasemin. Ujak ga podržava. Čiček sve sluša. Govori da je potreban Yasemin, koja ga zove. Javlja se i govori joj da je sve vidio, i da će sve biti uredu. Ide njoj. Pokušava ju smiriti. (Volim ovo kod Savaša što on uvijek osjeća kada je Yasemin teško i kada joj je potreban)
- Sjede u bašti njihove kuće. Savaš govori Yasemin da se nisu dužni nikome pravdati, da će se vjenčati, da treba da hodaju zajedno držeći se za ruke pa neka govore i pišu o tome.... počinju se polako maziti, ljubiti, raskopčavati, ustaju, odjeća leti na sve strane dok idu prema kući, i onda samo prikazuju prozor sobe, pale svjetlo, vide se samo njihove scene... (ovu seriju očito ne namjeravaju prodavati arapskim zemljama).
- Ujutro doručkuju zajedno, pa Yasemin ide na posao. Sevgi je ljuta. Yasemin je muka i ide u wc pa povraća (da nije trudna?? )
- Yasemin i Savaš u njihovoj su kući kada ga zove Ešref i govori mu da je Orhan pobjegao i da je ujak imao visok pritisak. Govori Yasemin da mora ići, ona mu govori da ide, a on kaže da i ona ide s njim. Ona ne želi. On je ubjeđuje govori joj da kao njegova supruga treba da ide da vidi kako je ujak.
Dolaze tamo, svi su ispred kuće (osim Čiček). Idu prema kući držeći se za ruke. U to vrijeme stižu Čiček i Javuz sa večere. Čiček je bijesna.
Old 01.03.2011., 10:50   #131
35. epizoda
- Ulaze u kuću. Brat ne da Čiček da ide u kuću, mada ona govori da je tu njen dom, i ugura je u svoje auto. A u kući tišina nitko ne progovara, Savaš uzima Yasemin za ruku (tu je the prsten), a Šahnur to gleda. Prvi progovara Savaš. Pita ujku da li je dobro, on govori da je dobro. Dolazi Ešref i govori da su vidjeli Orhana i Ahmeta Morana. Savaš odlazi i govori da im povjerava Yasemin.
- Omer ima visoku temperaturu, pa majka zove Yasemin, ali ona se ne želi javiti. Zove ponovo i pita ju gdje je, a ona govori da će ju zvati kasnije i prekida poziv. Yasemin je sama s Fidan (ona je baš draga) i Šahnur. Dolazi mali od Nazan (ne znam kako se zove) i pita da li je mama došla. Ignorira Šahnur i sjeda pored Yasemin, a ona ga zagrli i pita da li mu nedostaje mama pa ne može da spava. A Šahnur će crknuti.
- Čiček je kod brata, pače. On joj govori da treba biti jaka da izdrži do kraja i savjetuje ju da osmisli plan
- Savaš se vraća doma, mali od Nazan spava Yasemin na krilu. Ona mu govori da idu. A on se okrene i onako mrko pogleda majku.
U autu dok idu prema njenoj kući pita je što joj je rekla njegova majka, ona govori ništa. Govori mu da ju zvala njena majka i da je imala čudan glas, pa je zove a ona se ne javlja. Ulaze u kuću traže majku i Omera njih nema, zovu je na mobitel ali ona ga nije ponijela. Savaš govori da nje gdje otišla, pa je idu tražiti u susjedstvu, ali nje nema. Vraćaju se kući i vide da se majka vratila ,Yasemin grli Omera i pita majku gdje je bila, majka ljutito pita nju gdje je ona bila Omer je imao temperaturu 39 i išla je u bolnicu.
Savaš ostaje kod nje do jutra, kada je mali konačno zaspao, pa Yasemin liježe pored njega, a Savaš ide.
- Savaš ulazi u kuću u treuntku kada se raspravljaju Šahnur i Čiček (Čiček se tek vartila od brata, i ova joj to prigovara). Pita ih što se događa. Čiček ga pita kako je mogao dovesti u kuću onu ženu (Yasemin) , kako ne misli na njen ponos. On joj govori da je Yasemin žena koju voli, a da mu je ona snaha. Ona mu govori da živi u izmišljenom svijetu, da mu ona nije nikakva snaha i da je ona njegova zakonita žena (ej moja Čiček džaba si ti zakonita, kad te ni ne vidi). Tu se još nešto raspravljaju, ne razumijem sve. Na kraju mu ona govori gdje je njen otac (Savaš ga traži)
- Savaš ide na mjesto gdje je Ahmet, a tamo je s Ahmetom i Bašir-aga . O čemu su pričali ne bih vam znala reći, ali nije ni bitno. Na to mjesto dolazi i onaj inspektor ili što je već što je ispitivao Savaša sa svojim ljudima koji ubijaju ljude ispred tvornice, Bašir-aga i Ahmet bježe, Svaš ostaje. Upadaju i u tvornicu, inspektor ga pita gdje su oni Savaš mu govori da su izašli na druga vrata . Bašir-aga i Ahmet Moran bježe helikopterom. u tvornici pronalaze mrtvog Orhana.
-Savaš zove Yasemin koja je u agenciji, govori da želi da je vidi i da će doći po nju. Poslije toga kod nje, pričaju, ona ga ispituje o Orhanu, Ahmetu itd. Idu na večeru kod Pelin, dolazi i Hakan.
- Jutro. Savaš hrani Omera (a mali mašallah može jesti). Yasemin govori da su mnogo slatki. Čok mi je simpa Savaš kada tepa malom
- Yasemin i Pelin su postale prave prijateljice.
-Savašu je odvjetnik donio snimak na kojem Ahmet ubija Orhana (ustvari taj je snimak potiče od Javuza koji hoće da se riješi oca). Čiček pita Šahnur zašto je odvjetnik došao (prepala se da nije razvod u pitanju) Šahnur joj govori da ne zna. Savaš izlazi i zove Čiček, govori joj da treba pozvati očevog odvjetnika...
- Epizoda se završava tako što Javuz je došao u agenciju, na sastanku se Yasemin onesvijestila, pa je on vozi doktoru. Sevgi zove Savaša ali on se ne javlja. On je ispred policijske postaje, čeka Ahmeta Morana koji dolazi, i onda se pojavljuje Mustafa koji puca u Ahmeta!
PS. Izvinjajem se za gršeke, ne znam turski, prevodila sam sa bugarskog, možda sam nešto pogrešno napisala pa tko je gledao neka me ispravi, a i davno je prošlo vrijeme kada sam ja pisala pismene sastave!
Old 01.03.2011., 11:36   #132
kako je ovo dobro, nadam se da bu neka lokalna tv otkupila ovo master djelo, btw koja brzina odvijanja događaja
Savas i Yaseminna milijuntu
imatina is offline  
Old 01.03.2011., 11:58   #133
Seeni svaka čast, ovo je izvrsno.
Jel mi možete malo reći šta bude sa Cemom i Nadjom? Ona je zaljubljena u Savaša?
morskavila13 is offline  
Old 01.03.2011., 15:05   #134
Ajooooooooooooooooooooooooj Cure VI STE MI SUPER!!!! ČOK,ČOK,ČOK super!!!!
anabara is offline  
Old 01.03.2011., 15:19   #135
evo i od mene ponesto:

36.epizoda

Yas. se onesvescuje na posl.sastanku. Javuz i Sevge vode je u bolnicu, Sevge zove Savasa, ovaj ne odgovora. On ispred suda sa svojom ekipom ceka Moranove. Stize klan Moranovih, Ahmet i Savas se gledaju, sevaju ocima i onda shok, shok, Mustafa pravo niodkuda puca u celo Ahmetu Moranu!!!

Svi su zgranuti, pitaju ga zasto je to uradio. Mustafa kaze da bi spasao porodicu i da zeli da se svi ponose njime...(opet Murat majstorski izneo scenu ). Policija odvodi Mustafu. Kod Nazan i Bore ne cvetaju ruze, ona hoce da i njen sin zivi sa njima, Bora kuka zbog finansijskih problema i blokiranih racuna, kaze joj da pritisne brata za pare. Cicek je kod Hakana kada cuje da joj je otac ustreljen, histerise, ne veruje...

Yasemin saznaje da je nesvestica posledica trudnoce, odusevljena je
I Sahnur je javljeno sta se dogodilo, zapocinje kuknjava (takodje majstorska), kuka i place i Cicek kao da mi ne znamo kako se otac prema njoj ponasao.
Yas. sa Sevge na uzv., gleda kako kuca srculence , obe placu. Ja sam takodje posebno osetljiva na ovakve scene. Yasemin zove Savasa da javi srecne vesti, on se ne javlja, jer se u tom trenutku strelja pogledima sa Javuzom koji je stigao ispred suda. Pre toga, posto je Javuz dovezao Yasemin u bolnicu, dok je cekao da ona zavrsi pregled, javljeno mu je da je Ahmet ubijen. Njegova reakcija na to: u redu, dolazim, kao da je cuo npr: sastanak je odlozen . U tom stize advokat koji kaze Savasu da u ovoj fazi ne moze nista da ucini jer je Mustafa priznao ubistvo i da ce ici na sud za maloletnike, Savas se ljuti, kaze da je Mustafa upao u Moranovu zamku...Mustafu vode na lekarski pregled, vraca se a istovremeno su stigle i Cicek i Sahnur, nastaje haos, ne zna se koja vise vristi, medjusobno se optuzuju...Sa strane su Javuz i Nazen sa Borom. Mustafa kod tuzioca (pretpostavljam) koji kaze: izgleda da si ubio vrlo vaznog coveka, ako i nisi zbog krvne osvete, sada si je izazvao .

Yasemin se tek uvece cuje sa Savasem, on joj isprica sta se dogodilo, ona uzasnuta, tesi ga...Svi Baldarovi su skrhani...jasno je svima kakve posledice ce ovo izazvati, a sa TV-a svi ostali glavni i sporedni likovi informisani su o ubistvu. Lejla je posebno uzrujana, govori Yasemin, eto ti tvog Savasa, brat mu je ubica. Ova ga brani u stilu, zar mislis da je njemu lako i sl.
Savas dobija informaciju da je stanje u Vanu pocelo da se zakuvava, zabrunut je...Yas.se cuje sa Savasem ujutru, kaze da hoce da bude uz njega i njegovu majku, on joj kaze da slobodno ide kod Sahnur. Cicek dolazi u kucu Baldarovih da se spakuje pa ide u Van na sahranu. Yasemin dolazi kod Sahnur. Savas kod advokata specijalca saznaje da bi Mustafa mogao dobiti 17 g. zatvora. Advokat trazi informacije o Moranovoj uceni koju u svojoj izjavi pominje Mustafa.Savas kaze da je pre 6-7 meseci Mustafa zatecen u jednoj nezgodnoj situaciji...Prave strategiju sa advokatom. Cicek vidi Yasemin i napadne je, opet opsta histerija, sklanjaju Cicek, dolazi Savas, on i Yas. ostaju sami, ujna je vrlo friendly raspolozena prema njoj, pita je za Omera, Yasemin je prijatno iznenadjena. Stize i Nazan sa Borom, majka, naravno, urla na nju kada vidi da nije sama, Savas kaze Nazan da je bolje da ode...dosao je i Hakan da pruzi podrsku.
Uvece Savas vozi Yas. kuci, objasnjava situaciju, ona govori da se boji, kaze mu da rasproda sve i mane se „agovanja“, on joj kaze: nisam ja aga zemlje, vec plemena...na kraju, ipak ima razumevanja za njega pa se nezno pozdravljaju, i ipak mu ne govori za trudnocu...Istovremeno Bora puni glavu Nazan da treba da trazi deo u firmi i sl.stvarima.
Sutradan Savas krece za Van sa ujakom, ali ih pozove advokat i objasni da je saznao neke zanimljive detalje o „navodnom ubistvu“ kojim je Moran ucenjivao Mustafu. Moran je vrhunski nasankao malog a ova dvojica su uzasnuta. Dok su u kolima cok guzel scena kada Yas. zove Savasa i daje mu Omera koji govori tata, ovaj se topi

Istovremeno konvoj vozila porodice Moran sa pokojnikom pristize u Van, ali, ceka ih zaseda plemena Baldar. Krece sveopsta pucacina , Cicek, naravno, place. Glavnokomandujuci kod Baldarovih nekoliko puta ponavlja svojima da paze da ne pogode zene (kao da ce to umanjiti strahotu situacije ). Cicek izlazi iz auta, Javuz joj govori da se vrati, ali, ona ne slusa, trci i pada, ipak, nije joj nista. Savas i ujak su ispred zgrade holdinga, zaustavlja se auto sa koji ih je prethodno pratio po gradu, i ovde pucnjava, auto odlazi, srecom, niko nije povredjen .
bbojanas is offline  
Old 01.03.2011., 15:33   #136
zatrpacemo vas skroz

37.epizoda

Savasu je jasno da je vrzino kolo zvano krvna osveta otpocelo. Naredjuje vanredne mere zastite za kucu, Yasemin, decu u skoli i sl...trazi da svi otvore 4 oci. Yasemin govori da ne izlazi napolje, ona zanoveta da nije zatvorenica...Esref je nonstop ispred njenog stana. Hakan i Bora koji se zadesio u firmi u trenutku pucnjave, sa policijom pokusavaju da identifikuju auto iz koga je pucano, Bora poceo da se ponasa kao gazda .
Savas dolazi kod Yasemin i Omera, ona, naravno, prvo malo histerise pa onda smeksa, a Savas joj kaze da hoce da prizna Omera. Cela scena sa njih troje preemotivna, preporucujem da se vise puta pogleda . Savas se zapravo plasi da ce mu se nesto desiti pa zato ubrzava advokata da se sto pre zavrsi ta procedura vezana za prezime.
Bora se i dalje vrzma po holdingu, ispituje finansijko stanje, ne veruje da je firma u dugovima. Cicek kaze Yavuzu da hoce da se razvede, ne moze da zivi sa ubicama njenog oca. Yavuzu dojadi njena kuknjava pa joj isprica kako je Ahmet ubio njihovog brata Ibrahima, ispljuje ga tu najstrasnije, kaze da je on najveci krivac za sve sto ih je zadesio, da ni on ni Savas vise ne mogu da kontrolisu ljude, sve je otislo predaleko, jos ako se prekine rodbinska veza izmedju porodica, svi ce poumirati. I tako se Cicek u crnini vraca u kucu Baldarovih...Sahnar prvo poludi, a onda svi saslusaju Yavuza i shvate da je to za sada najracionalnije resenje, inace nece biti kraja krvnoj osveti. Tako se situacija privremeno smiruje.
U holding dolaze izvrsitelji da popisuju stvari. Medjutim, stvar resavaju Hakan i Pelin prodajom njenog bara, pare su na racunu holdinga, dug je izmiren a Savas im je veoma zahvalan. On uvece odlazi kod Yas., ali zatice njenog bivseg, Mehmeta koji se vrzmao oko stana, ali ga je u kola „priveo“ Esref. Posle ide onaj cuveni obracun u sumi kada se Savas namerio da ga ubije motkom, ali, ga je Esref sprecio, na kraju Mehmet prodje samo sa par vaspitnih.
Istovremeno u agenciju treba da dodje nova partnerka Dzejda, Yasemin nije preterano odusevljena, ipak potpisuje ugovor, ali, ova odmah na pocetku pocinje da zavodi red, kaze da njenim projektima ne odgovaraju ljudi koji tu rade, da ima svoj tim, blabla. Yas. i Savas potpisuju papire za Omera, dogovaraju vidjanje za uvece, ona kaze da ima iznenadjenje za njega...Izlaze zajedno, on sa ray-bankama (njami-njam), sve to ispod oka gleda Dzejda (prava Eda u najavi ). Savas i Pala kod advokata, koji je nasao zackoljicu kako da Mustafa ne bude osudjen na vise od 5 godina, treba samo sklopiti neke kockice (na ovo cu se vratiti kasnije). Yasemin sa Pelin u kupovini pa kod frizera (malo je peglala kosicu), ushicena je, jer planira da Savasu kaze za trudnocu. Pala kaze Savasu da je situacija mirna, ali napeta, i da i najmanja greska moze ponovo pokrenuti lavinu. Savas kaze da nece dopustiti da prvi pogrese oni, a ako provokacija dodje sa druge strane, ukljucice policiju. Pokusava jadnik na sve nacine da se izvuce iz ludila.
Neposredno nakon toga pokupi ga onaj inspektor koji radi na razbijanju lanca droge iza koga stoji Besir aga. Vozilo u kome su sve vreme prati Besir aga iz zabarikadirane kuce koja izgleda kao komandni centar Al-kaide...Oprema za satelitsko pracenje, vrhunski racunari, a oni skroz zamotani. Besir aga nonsalantno zvace mandarine i posmatra na ekranu kuda se krece Savas. Auto ulazi u neku garazu i sada se domet za pracenje izgubio. Unutra Savas saznaje da ga Besir aga prati, a pandur mu kaze da je ovaj u Iranu i da Savas mora otici tamo, pokupiti ga i predati ga turskoj policiji. Savas je zgranut, tu mu ovaj isprica da je Besir ustvari kriv za smrt njegovog oca i brata, da je njegov otac saradjivao sa policijom, jer je hteo da izadje iz posla sa drogom, ali, je ovaj saznao i smaknuo ga u namestenoj saobracajki, pokazuje mu i snimak.
Ta prostorija u kojoj su predstvalja stab za pracenje lanca droge, na tabli iscrtana cela struktura sa Besirom na vrhu, po zidovima slike likova koji su bili karike, a sada su pokojni: Savasev otac, Ahmet Moran...I sada pandur kaze Savasu, dovedi mi ga i sve iz proslosti cemo ti zaboraviti, jer nema zvanicnih kanala kojima bi Besir bio uhvacen.
Istovremeno, Yasemin se doteruje za veceru, treperi...Savas se sav skrhan pojavljuje na vratima, njoj nista nije jasno. Kaze joj da mora da ide u Iran, ima nacin kako da sa svog imena skine etiketu trgovca heroinom. Ona je uzasnuta, ne dozvolja mu, govori mu ako ode, bolje da se vise ne vraca, nece vise videti ni nju ni Omera, zapravo je i njoj jasno kako se taj pohod moze zavrsiti pa na sve nacine pokusava da ga odgovori. On kaze da sve ovo i cini zbog Omera, da se ne mora stideti oca...Cok, cok napeta scena, oboje placu ...Na kraju Savas ipak odlazi...
bbojanas is offline  
Old 01.03.2011., 15:46   #137
38. epizoda

Ova epizoda je uglavnom akciona (i posle kazu da Turci prave samo sapunice ), ko voli taj zanr, nece se pokajati ako detaljno pogleda sve.

Yasemin je slomljena, zove Pelin i kaze da je ovaj put izmedju nje i Savasa definitivno prica zavrsena i da ce sutra prekinuti trudnocu!!! Ova odmah dotrcava i pokusava da je odgovara. Savas je kod kuce, teku pripreme za Iran, on hoce sam da ide, Pala i Esref mu ne daju, na kraju ce sva trojica krenuti zajedno. Savas je dobio Omerovu ID kartu na kojoj pise Omer Baldar od oca Savasa i majke Yasemin, raznezen je, priseca se scena sa sinom .

Ujutru krecu, ali, svima kazu da idu u Van na nekoliko dana. Usput svracaju u holding, gde Savas deli instrukcije, Hakanu u vezi sa kompanijom, advokatu da, ako mu se nesto dogodi, Yasemin i Omer budu finansijski zbrinuti...Dobijaju i instrukcije od nalogodavca u vezi sa Besirovom lokacijom, njegovim merama obezbedjenja i sl. Cicek je u kafeu sa Hakanom i njegovom cerkom, lepa hemija izmedju svih 3, bice ovde nesto sigurno.

Yasemin odlazi na kliniku da prekine trudnocu, Pelin je sa njom, svim silama se trudi nagovoriti je da promeni odluku. Yasemin je spremna za intervenciju, ulazi u salu. Kace joj braunile i ostalo, ali, u tom trenutku upada Pelin koju zove Lejla i histericno objasnjava da Omer ima visoku temperaturu koja nikako ne pada. Yasemin skace, odlaze sa Omerom kod lekara koji utvrdi da Omer najverovatnije ima leukemiju!!!(malo sapunastih elemenata, ovi turski scenaristi bas imaju fiksaciju na ovu bolest). Sve tri su ocajne, lekar kaze da jos nije sigiurno, pita Yasemin ima li Omer brata ili sestru, jer u slucaju da se potvrdi dijagnoza, problem moze biti resen donacijom kostane srzi, najbolje brata ili sestre zbog kompatibilnosti, ili ce dugo morati cekati na odgovarajuceg donatora. Ovo je dotuce...

Savas i ekipa pristizu na Iransku granicu, kozje staze, jaruge, blato do kolena, svi , Savas sa salom (mmmmmmm). Dele se u 3 tima kojima komanduju Pala, Savas i Esref. Yasemin se nekako dovukla u agenciju na sastanak sa Yavuzom, nisu ni poceli kada je Lejla opet zove i kaze da je malenom temperatura opet skocila. Ona krece, Yavuz se nudi da je preveze. Opet u bolnici, lekar objasnjava da je ovo normalno stanje, blabla. Yavuz ih vraca kuci, Lejla je zadivljena njegovom ljubaznoscu, hvali ga kod Yasemin. Nakon par sati Yavuz po kuriru salje poklon Omeru sa zeljama za brzo ozdravljenje. Yasemin je izbezumljena...

Prema planu, Pala sa svojom ekipom najavljeno ide kod Besira u kucu (da ispita teren), ovoga cuva citava vojska, zanimljivo, svi imaju formacijski iste pokrivke i citav arsenal teske artiljerije. Nakon svih bezbedonosnih provera, Pala ulazi kod Besira koji kudi Baldarove zbog loseg ponasanje, trt-mrt, uglavnom kaze da najvise krivuda Savas pa trazi od Pale da ga likvidira (jednim metkom)!!!

Ovaj, naravno, ne veruje usima, kaze mu da nije normalan i da ce taj metak iskoristiti za sebe, ne za svog rodjaka. Besir umire od smeha, pokazuje mu snimak na kome se vidi da njegovi ljudi drze prislonjen pistolj na Haldunovoj glavi (Palin sin) pa, kaze, ti sada biraj: sin ili rodjak. Pali nije svejedno, prihvata....Odlazi da se po ranijem dogovoru nadje za Savasem. Istovremeno, u kuci Baladrovih nastaje frka-panika posto nema Halduna, prijavljuju nestanak policiji. Cicek zove Yavuza da vidi zna li on nesto o Haldunovom nestanku-ne zna, raspitace se. Cudi se kako to da se Savas i Pala nisu vratili u ovoj situaciji, iz Vana se stize za 2 sata avionom pa pocinje da sklapa kockice, ali, nije mu sve bas najjasnije pa odlucuje da i on ode do Vana. Zene Baldarovih su mu zahvalne na pomoci.
Savas i Pala se nalaze. Besir sada prati Palu pa ima kompletan pregled igre. Pala zove Savasa na razgovor u 4 oka, tu izvode egzibiciju da Pala uzme pistolj, a da Savas ne vidi (extra ). Pala kaze Savasu sta je Besir aga trazio od njega, da nema izbora, objasni za Halduna i bam-bam u grudi. Savas pada...
bbojanas is offline  
Old 01.03.2011., 16:49   #138
@bbojanas super ti je ovo . Svaka epizoda je sve napetija, da sad želim da bar jedna epizoda bude da je sve uredu (ali slabe su šanse za to). Ovo je definitivno serija koju mogu gledati i muškarci i žene!
Blizanci koji je naš Omer ili obojica glume?
Old 01.03.2011., 18:24   #139
39. epizoda

Savas je upucan i spakovan u vrecu, na Palinom licu suze (ja sam se bukvalno drzala za stolicu koliko je sve to bilo napeto). Otprilike u trenutku kada Savas padne, Yas.pozli kod kuce (eto, kako su povezani), kleca, onesvescuje se, Lejla je povrati, odjednom oseca pritisak u grudima i totalno prohisterise, panicno pocne da doziva Savasa, trazi telefon, zove ga, on je, naravno, nedostupan, kao u bunilu hoda po stanu...oseca da mu se nesto lose desilo, i Omer se uznemirio jer deca imaju nepogresiv alarm za takve situacije. Zove kod Baldarovih, u holding, svi kazu da je on u Vanu, ali, to je ne smiruje.

Besir aga gleda snimak Savasovog ubistva, usput zvace grozdje i komentarise kakav je to covek Pala kada je necaka tako hladnokrvno upucao...Cicek se cuje sa Yavuzom koji kaze da po Vanu kruze glasine da je Savas u Iranu i da je ubijen (neka se sve svetske agencije postide svoje brzine ). Pogadjate njenu reakciju, ali Yavuz kaze da to jos nije provereno i da nikome jos uvek nista ne govori dok ne dobije def.potvrdu. Istovremeno, vesti o navodnom Savasevom ubistvu stizu u holding i do Hakana, a Yasemin se setila da ima br. Savasevog advokata koji joj se posle njenog upornog zvanja javi i kaze da mu je jako zao zbog Savasa, ona u soku, nije joj nista jasno, konacno ovaj izgovori da je Savas iz Vana otisao u Iran, te da je tamo ubijen. Yas. se ponovo onesvescuje.

U kucu Baldarovih upada buljuk rodjaka koji su naculi da je Savas stradao, Sahnur ih umiruje, sve je OK, on je u Vanu, ali tada dolazi Abas aga i potvrdjuje glasine. Onda nailazi jako mucan period u epizodi (ne preporucujem onima sa slabijim zivcima), lelek, neverica, Sahnurina kuknjava, Yas. tuga, sve potresne scene (mada Cicek i ovde iritira).

Yasemin je dosla k sebi i odluci da i ona ide do Baldarovih. Kleca dok ulazi, u dvoristu je kolektivna neverica i plac. Ulazi u kucu, vidi ih sve u crnom kako naricu pa joj se opet slosi. Ujna je vodi u sobu-Savasevu. Ona shvati gde je i to je dotuce, vidi Savasev sat, uzme ga i cvrsto ga stisne. Fidan je tako uplakanu spakuje u krevet i ona tu zaspi, mirisuci Savasevu posteljinu. U medjuvremu, u kucu su stigli i Hakan, Yavuz i Nazan. Yavuz je pun razumevanja, tesi Sahnur. Yas. se probudi, shvati gde je i sta se desilo, dodiruje sve Savaseve sitnice, zajednicku sliku koja stoji na radnom stolu, mirise njegovu odecu...sta da vam kazem, ovo je i mene dotuklo . Posebno potresan detalj je Omerova kocka koja takodje stoji na stolu, onda se priseca scena kada su se njome igrali, a muzika koja podloga ovoj sceni je mrak (Bugari su dali i reci pesme). I tako ona sva utucena sedi na podu kada ulazi Cicek, malo se gledaju i onda Cicek pukne i krene sa ridanjem. U sledecoj sceni Yavuz koji trazi Cicek po kuci ugleda ih kroz odskrinuta vrata - Yas. kako zuri u jednu tacku, ovu drugu presamicenu na krevetu. Verovatno je shvatio da bi bio visak pa je odustao od ulaska. Yasemin ustaje i silazi u dnevnu sobu, svi je gledaju, a Sahnur zakuka:Yaseeemiiiin...onda joj ona pridje, i pocne da je tesi (nadrealno, imajuci u vidu sve sto se ranije dogadjalo). Onda ona ustane da ide a Hakan se ponudi da je odveze. Oboje ih sa prozora posmatra Yavuz-rekla bih da nam se ovim nesto nagovestava

U kolima je on tesi, posto je i sam izgubio zenu, kaze joj da mora biti jaka zbog deteta, u tom trenutku se Yas. opet onesvescuje (koga ne mrzi neka prebroji koliko je puta u poslednjih nekoliko ep. pala u nesvest). Hakan sav pogubljen zove Pelin, idu u bolnicu i dovoze je kuci gde je i Lejla takodje izbezumljena, kako zbog Yas., tako zbog Omera. Yasemin se pita kako ce dalje sama sa 2 dece, ne moze izdrzati bez Savasa, a Hakan joj govori da ona sada nosi u sebi poslednje sto je ostalo od Savasa, i njemu su posle suze, a bogami i meni. Bora zove Nazan i kaze joj da bi on malo do holdinga, da im se nadje grren . Ona poludi na njega, svasta mu kaze i prekine vezu. A inace, posto je Nazan citavu prethodnu noc bila kod Baldarovih, Bora je to iskoristio da se priseti svojih solersko - zavodnickih dana.

Dok se sve ovo desavalo, Pala je sa svojom umotanom ekipom krenuo do Besira da mu pokaze mrtvo Savasevo telo. Svi su u dvoristu, razmotavaju vrecu, Besir zagleda telo koje je unutra pa zagrmi na Palu da ga je prevario i da to nije Savas!!! Istovremeno, jedan od ljudi iz Paline pratnje mu prislanja noz pod grlo i kaze njegovim cuvarima da svi bace oruzje, jer ce im preklati gazdu. Svi bacaju oruzje, i tom trenutku imamo priliku videti da je taj tip Savas licno & personalno. Tu nastane malo guzve, ali, na kraju, Savas i Pala pakuju Besira u kola i krecu put Vana. U kolima saznajemo kako su Savas i Pala uz pomoc svojih ljudi izrezirali navodno „ubistvo“da bude snimljeno taman sto treba, kako je Savasu uz pancir stavljeno i mastilo koje se raspuklo i sl...Besir Aga je sokiran i zgadjen, ne progovara, jos kada mu Savas kaze: ne treba uvek verovati svemu sto vidis, grrrrr. Savas vadi iz dzepa sliku sa Yas. i Omerom, gleda je raznezen, priseca se tih dana, a Yasemin istovremeno kod kuce gleda istu sliku i istih stvari se seca.
Posle 3 dana advokat dolazi kod Sahnur, ona je ljuta sto Sav. telo jos nije dopremljeno, a ovaj joj objasnjava da to nije lako, jer je Savas ilegalno boravio u Iranu. Tada joj kaze da hoce da prica o Sav. zeni i sinu, ona skace kao oparena...gleda Omerovu karticu...u neverici je...
Savas i Pala predaju Besira, ali inspektor kaze da jos uvek nije zavrsio sa njima i da podju sa njim...
Yasemin i dalje utucena sa Omerom, postala je svesna da moze i dete da izgubi, opet gledaju zajednicke slike, mali pokazuje: tata...U tom trenutku se cuje zvono, Yas. kaze Omeru: da je srece da je to tvoj tata...otvara sva uplakana...a tamo stoji Sahnur.
bbojanas is offline  
Old 01.03.2011., 18:36   #140
samo da ti prekinem niz
hajat is online now  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:01.