|
|
13.07.2007., 08:23
|
|
U stvaranju...
Registracija: Nov 2005.
|
Možeš ići na oba na teret ministarstva, uz dogovor na fakultetima iako obrazložiš zašto i kako. Ako to ne upali, odi u Ministarstvo. Zašto bi studirao paralelno dva tako teška fakulteta? Jel znaš da imaš na oba obavezne vježbe i seminare?
Inače, ova tema ti je već bila 1000000 puta na forumu, pa ubuduće malo koristi pretražnik.
|
|
|
13.07.2007., 10:04
|
|
Princ bez bajke
Registracija: Nov 2006.
|
+ ako se ne varam niti jedan od dva studija koja si napisao ne možeš studirati izvaredno, isključivo redovno radi prirode samih fakulteta (vježbe, seminari, stalni kolokviji...)!
|
|
|
13.07.2007., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Prema statutu unizg dva studija redovno nisu dozovoljena, osim za posebno nadarene studente. Evo što ti točno piše (str. 17, čl.54.):
Redoviti student može istodobno studirati na samo jednom studiju ili jednom dvopredmetnom studiju Sveučilišta. Posebno nadarenom studentu Sveucilište može odobriti studiranje još jednog studija.
|
|
|
13.07.2007., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
A kako se određuje posebno nadareni student??
|
|
|
13.07.2007., 13:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Adunjanik kaže:
A kako se određuje posebno nadareni student??
|
E to sad već puno pitaš... Mislim da je to ako si na jednom faksu davao ispite s 5 i sve u roku onda ti daju još jedan paralelno. ALI nisam sigurna - provjeri...
|
|
|
13.07.2007., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
ok hvala
|
|
|
13.07.2007., 15:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
belona kaže:
E to sad već puno pitaš... Mislim da je to ako si na jednom faksu davao ispite s 5 i sve u roku onda ti daju još jedan paralelno. ALI nisam sigurna - provjeri...
|
Tako je! znam čovjeka koji je prvo upisao prvu godinu nekakve jezike na filozofskom fakultetu u indexu ima same petice i onda se upisao na pravo ... uglvanom može se , čak mislim da su oba fakulteta na teret ministarstva...  sretno !!
|
27.07.2007., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2004.
|
upisati dva fakulteta
vjerojatno je bilo vec vise puta, ali moram pitati svejedno.
upisao sam sad ekonomski redovno, a posto jos ima slobodnih mjesto na fizici na pmfu htio bih ici makar tu prvu godinu jer imam izravan upis, dakle bez placanja.
je li uopce zakonski moguce upisati dva fakulteta redovno? znam da vjerojatno ni teoretski ne mogu zavrsiti godinu na oba s obzirom na određena obavezna predavanja, ali zelio bih to upisati, nista ne gubim.
|
27.07.2007., 19:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
b0rG kaže:
vjerojatno je bilo vec vise puta, ali moram pitati svejedno.
upisao sam sad ekonomski redovno, a posto jos ima slobodnih mjesto na fizici na pmfu htio bih ici makar tu prvu godinu jer imam izravan upis, dakle bez placanja.
je li uopce zakonski moguce upisati dva fakulteta redovno? znam da vjerojatno ni teoretski ne mogu zavrsiti godinu na oba s obzirom na određena obavezna predavanja, ali zelio bih to upisati, nista ne gubim.
|
hmmmm... kolko sam ja upućena, ne možeš biti na dva fakulteta redovni . . .
doduše, možeš ti studirat na dva fax-a , al jedan mora biti izvanredan . . . 
|
|
|
27.07.2007., 19:27
|
|
U stvaranju...
Registracija: Nov 2005.
|
Ako ne provjeravaju, napravi se blesav i probaj. Samo kaj ce ti na svakom faxu trebati original maturalne svjedodžbe, ali traži u školi da ti izdaju još jednu, reci da si izgubio ovu.
|
|
|
27.07.2007., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Prema statutu unizg dva studija redovno nisu dozvoljena, osim za posebno nadarene studente. Evo što ti točno piše (str. 17, čl.54.):
Redoviti student može istodobno studirati na samo jednom studiju ili jednom dvopredmetnom studiju Sveučilišta. Posebno nadarenom studentu Sveucilište može odobriti studiranje još jednog studija.
Moja preporuka ti je - nemoj se ići praviti blesav... Dobivaš jmbag koji je jedinstven i ne možeš dobiti dva...
|
|
|
27.07.2007., 20:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2004.
|
hm, znaci teoretski bih cak i mogao sljedece godine upisati pmf, posto sad ne mogu procijeniti jesam li posebno nadaren student kad jos nije ni pocela godina 
|
27.07.2007., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Mrtva mrkva kaže:
Na filozofskom zasad postoji dvopredmetnost (studira se dvije studijske grupe, a to ti se broji pod jedan fakultet), ali pitanje je hoce li se takav sistem odrzati jos dvije godine. Vjerojatnije je da mu prijeti ukidanje.
|
what?when?where?why?why?why?
what does it all mean?omg

|
|
28.07.2007., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Frigg kaže:
Na faks ću za 2 god., dakle predstoji mi držvana matura pa ni ne znam će biti s prijemnim(a)...
|
Gotovo je 100% sigurno da se niti jedan fakultet neće odreći svojih prijamnih i kao uvjet za upis uzeti te državne mature, koje, ukoliko će biti tako da ih fakulteti neće priznavati, nemaju baš prevelikog smisla. Osobno da sam dekan nekog fakulteta također bih zadržao svoje prijamne i nimalo šljivio državnu maturu, jer državna matura u nekoj školi nije niti slična u nekoj tamo školi. ( Pusti ti to što su svi testovi u cijeloj državi jednaki za svakog učenika. ) ( Opciju da državna matura igra neku ulogu pri upisu na fakultet bih razmotrio tek onda kada srednjoškolsko obrazovanje bude izjednačeno u svim hrvatskim srednjim školama, tj. gimnazijama. )
Quote:
Zanima me je li moguće istovremeno upisati recimo povijest i neki strani jezik na Filozofskom, a da to sve bude bez plaćanja?
|
Sasvim normalno, zašto ne. Uzmeš, npr., na Filozofskom fakultetu povijest koja je dvopredmetna i engleski koji se isključivo studira kao dvopredmetni. I naravno, sve to da dobro napišeš kvalifikacijski ispit i eto tebe na povijesti i jeziku. Tu te ne bi trebalo ništa buniti. 
|
03.11.2007., 13:12
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2006.
|
REDOVNI UPIS NA FAKULTET NAKON DIPLOME
Moze li netko nakon sto diplomira na jednom fakultetu, upisati drugi fakultet isto redovno. ako prodje prijemi i sve.
znam da se moze,ali me zanima dali je to legalno i sve.
mogu li dva fakulteta na teret ministarstva?
|
|
|
03.11.2007., 23:43
|
|
Registrirana budala
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
ivan27hr kaže:
Moze li netko nakon sto diplomira na jednom fakultetu, upisati drugi fakultet isto redovno. ako prodje prijemi i sve.
znam da se moze,ali me zanima dali je to legalno i sve.
mogu li dva fakulteta na teret ministarstva?
|
Ako se ne varam uz potporu ministarstva možeš etudirati do 27-e godine,pa ti zbrajaj...
|
04.11.2007., 11:14
|
|
resurrected
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
ajme33 kaže:
Ako se ne varam uz potporu ministarstva možeš etudirati do 27-e godine,pa ti zbrajaj...
|
Varas se. 
|
|
|
04.11.2007., 14:27
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2006.
|
--
|
|
|
04.11.2007., 17:28
|
|
resurrected
Registracija: Feb 2004.
|
Mozes upisati dva fakulteta redovno, nakon sto zavrsis jedan, ali ministarstvo ti moze financirati samo jedan fakultet. Znaci, ako si prvi studirao uz placanje, drugi ne moras placati i obrnuto. Najlegalnije na svijetu
Onu foru s 27 godina su ukinuli, barem su meni i frendici tako rekle tete u referadi kad smo ih otisle pitati. Sad, je li to znaci da mozes fakultet upisati na potporu ministarstva i sa cetrdeset, ne znam. 
|
|
|
15.01.2008., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:29.
|
|
|
|