Evo ja sam bio na koncertu i bilo je suuuuuuuper!!! Evo moje recenzijice:
DE LA SOUL

u Aquariusu, Zagreb, Hrvatska. 09.09.2005.
>>> Došli smo oko 22:30, prednji dio kluba bio je prazan, svi su se okupili pred pozornicom i slušali mladog repera '' '' koji je bio kao neka vrsta predgrupe (on također sudjeluje na ''The Grind Date'' albumu). Oko 23:00 na pozornicu se popela trojka iz De La Soula i započela s pjesmom ''Verbal Clap'' (moja najdraža stvar s ''The Grind Date'' albuma) koju su pred kraj spojili s ''Buddy'' i to novijom verzijom (moja najdraža njihova stvar od svih). Ovo me skroz iznenadilo jer moje su najdraže njihove stvari baš te dvije (Buddy mi je malo draža od Verbal Clap-a), i baš su njih prve izveli. Nakon tih pjesama izvodili su neke starije pjesme i onda svako malo ubacivali pjesme s ''The Grind Date'' albuma, sjećam se da su svirale ''Much More'', ''The Grind Date'', ''No'' (i onda su prstom kad je bio pripjev pokazivali ''No-no, no-no''), ''Come On Down'', ''Rock'' (super izvedba, svaki put kad bi trebao biti onaj prijelaz su zaustavili muziku i onda se ukočili i onda pustili beat, preeeeezakon!!!)... Onda su u ponoć odrepali ''A Roller Skating Jam Named Saturday'' i svi su vikali ''Saturday, saturday, saturday, it's a saturdy-iyay-iyay...''. Onda su tak negje poslije ili prije toga repali ''Ring Ring Ring'' i bilo je zakon. Pa su onda isto repali i ''Me Myself And I'' i za vrijeme pjesme su zaustavili background i vikali ''Me, Myself and WHOOOO???'' i onda smo svi vikali Aaaaaaaj! I onda su rekli ''Who love himself?'', ''Who loves own life?'' a svi Aaaaaaaaaaj! Bilo je fora iako zbog silne deračine nije se baš mogao čuti ona funky melodijica u backgroundu, barem nisam mogao ja iz prvog reda. Pa su onda izveli ''Ooh'' i to me začudilo jer sam mislio da to sigurno neće bit jer je inače featuring Redman, no bila je i publika je imala jak odaziv na tu pjesmu! Pa su onda izvodili i ''All Good'', svi su se derali iz petnih žila. Imali su kratke stanke i tada su rekli ''This is our 1st time in Zagreb and this is real hip-houp round here'', pa su pitali koje nam je boje zastava i tak nešto i onda su rekli da nije bitno koja smo zastava jer smo svi zajedno pod hip-hop zastavom.... Isto tako izveli su i ''Thru Ya City'' (bilo je zakoooon) jedva sam prepoznao pjesmu jer kad je tak' glasno teško se razaznaje. Zatim su počeli nešto govoriti o ženama i hip-hopu, pa su i pitali ''Who knows who is 1st female rapper'' i ja sam vikao ''Queen Latifah'' i ono fakat je, pa su pozvali približno nekih 25 cura na pozornicu da im na pozornici plešu dok oni repaju na stvar ''Baby Phat'', bila je ludnica, ono ''Nasty guuuuurl...'', snimio sam i kratki video (bez zvuka, fotić je kriv). I onda su otišli s tim curama dolje s pozornice, valjda su djelili potpise, a dotle su pustili da svira ''Shopping Bags'' i ekipa je mislila da je to kraj koncerta pa su se razišli no mi smo ostali još u prvom redu i preselili se točno u centar i onda su se De La Soulovci vratili na stage i izveli još par pjesama, pa su se derali ''Who knows about our 1st album 3 Feet High And Rising?'' i tak nešto, više ni ne sjećam kako je koncert završio ali bilo je to 20 do 1. Izveli su još neke pjesme koje ja nisam znao, možda nešto i jesam ali nisam mogao razaznati.. Snimio sam par kratkih videa (bez zvuka - fotićem), sliknuo oko 100 slika... Oko 3 ujutro De La Soulovce smo našli uz dance flor u zatvorenom dijelu Aquariusa, tamo smo se i slikali s njima, htjeli smo razgovarati s njima ali nismo znali što pitati. Papir i olovku nismo imali tako da nemamo autograme al' bar su slike tu. Jedino što smo ih ustvari i pitali bilo je: ''Can we take a photo with you?''. Totalno su down to earth i uživali su stvarima koje je DJ puštao u nastavku party-a, znali su svaku riječ od pjesama koje su svirale... Dalje ne znam što je bilo jer bili smo mrtvi umorni i otišli iz Aquariusa oko pol 4 (bila je ujutro škola i ponestalo nam je enerđije). Bilo je super i nadam se da ću ponovno doživjeti takvo što.
>>> Evo, izdvojio sam i uploadao 20-ak slika: