Hehe. Meni se čini da se revolution zaljubila u našoga phila. Jebenti pajdo šta je to u tebi da te samo ljevičarke vole????
Nego, ozbiljno, doture. Ti čitaj naomi i bridget a ja ću ono što je mene volja. Ti piši dnevnik a la placebo (sve vas teže razlikujem u zadnje vrijeme, i ako ti nisi odlučio oženit našu priju, onda si poludio skroz naskroz ), a ja ću pisati ono što želim. Evo, sad ti kažem a ti vjeruj ili ne, ali kroz 10-20 godina djeca će u osnovnoj školi imati obaveznu lektiru: Tommy Gun: Moji najbolji postovi, a u srednjoj, Tommy Gun: Moj obračun s njima.
ne, fakat, nismo razradili, djelujem neovisno, pače, čak se bojim nekakvog ukora. Od Vuce
Kemik, ja ne govorim da bi se nešto poboljšalo ako zaustavimo useljavanje i potjeramo van najekstremnije elemente, Ja ti pričam o sprečavanju pogoršanja. O preživljavanju cijele civilizacije. Povucimo paralele s rimskim carstvom. Dok je ono bilo visoko civiliziran i tonulo u vlastitu dekadenciju, primitivnije nacije su prodirale s istoka, stoljećima bile zaustavljane, ali jednom su provalile i uništile tada najvišu svjetsku civilizaciju.
Phil mi preporučuje literaturu a donedavno je pročita samo gospodu glembayeve i valjda poneki priručnik za zašarafit osigurač Tommy mi govori da sam poludio a tamo se igra s Brankicom u pijesku i još nas uvjerava kako je to strašno smiješno
Ma u svakom slučaju internet je dušu dao da se ispušu takvi likovi i njihove sulude ideje. U stvarnom svijetu fala Bogu postoje čitavi sistemi da takvi nikad ne dođu ni blizu mogućnosti da ih ostvare. Dakle, samo vi pišite.
Ionako pišete spekulativne gluposti koje svatko sa dva zrna soli u glavi može izmislit, a za ozbiljnije analize baš i niste sposobni. Tomi ponavlja ovu floskuletinu s Rimskim carstvom... Sad bi bilo izlišno uopće krenut objašnjavat zašto je propalo to carstvo. Odgovor se čak i krije u njegovom postu. Ako ova civilizacija propadne, onda će propast radi svojih slabosti a ne radi radnika iz Pakistana.
A šta je najbolje ista ova dvojica koja su sad antemurale christianitatis će sutra bez jebemti otvorit temu o "impotentnoj Europi"
__________________ Odlazi redikul i svjedok haški, slađe mi je to nego sir paški :s :s :s
Tommy gun kaže:
Koliko god to strašno zvučalo, vrijeme je da Europa kaže dosta naseljavanju raznoraznih pripadnika potpuno joj nekompatibilnih kultura i shvaćanja života...
Pod time se ne misli na fizički zid, kakav su svojedobno gradili kinezi i koji im ništa nije pomogao. Ovaj zid mora biti pravni, kulturološki, civilizacijski i vojni.
Da, potpuno si u pravu. A prvi korak mora biti kulturološki. Evropa mora reafirmirati svoj identitet, svoje kulturološke i civilizacijske obrasce, odlučiti da ostane svoja.
Quote:
Meštar kaže:
Istina je da Evropa mora stititi svoj identitet, ali niposto tako da od sebe nacini otok. Ljepota evropskog identiteta je upravo humanizam, pa makar i na deklarativnom nivou (koji izvire izmedu ostalog i iz krscanskih korjena) i ova izolacija o kojoj pricas je najobicnije sprdanje i sa Evropom i sa njenim korjenima.
Potpuno krivo. A ni ništa od onoga što je predložio Tommy Gun nije odmak od humanizma. Humanizam s ovime nema niti direktne veze, već to pitanje zapravo postoji samo na razini subjektivnih strahova onih koji opcije sagledavaju samo kao "ili/ili",kao: ili potpuno disperzivan liberalizam, ili "gotovo pa fašizam".
To je usko redukcionističko gledanje na stvari.
Humanizam ne zahtijeva razvodnjavanje i nestanak vlastitih kulturnih i civilizacijskih obrazaca.
Humanizam ne znači, kao što ti impliciraš, stvaranje "univerzalističkog" (pod navodnicima) liberalističko disperznog društva koje zapravo nema svoj identitet.
Taj identitet se nikako ne može svesti na "humanizam" koji je tako (krivo) shvaćen.
Zapravo izjednačavanje "humanizma" i društva bez svog specifičnog identiteta, izjednačavanje "humanizma" s disperzivnim "univerzalističkim" liberalizmom, jeste običan falsifikat.
Quote:
Kemik kaže:
Epizoda pokazuje tocno ono sto ja zelim tebi reci: nije problem u onima koji dolaze izvana, nego u nama samima. Eliminacija "losih" vanjskih utjecaja nece nista rijesiti, samo ce uciniti nase mane i probleme vidljivijima.
Pa učinilo mi se da je Tommy baš PRVO istaknuo kulturološku stranu, dakle potrebne promjene u dominantnoj političkoj kulturi, odnosno ZAMJENA takve dominantne kulture koja ne shvaća Evropski prostor kao zasebni kulturno civilizacijski entitet, nego kao univerzalistički liberalistički prostor, što dovodi do postupnog razaranja tog kulturno-civilizacijskog prostora. Ovo je posebno glupo u svjetlu činjenice da one koja Evropa "velikodušno" (glupo) prima u sebe, nisu uopće univerzalistički nastrojeni - naprotiv
Nije još vrijeme za univerzalizam.
Liberalisti čine istu grešku kao nekoć komunisti, žele prebrzo u "raj", pa uništavaju strukture koje su u povjesnom smislu još kritički bitne.
Quote:
Whatever kaže:
Još ću jednom istaknut da nimalo ne cijenim kulturu i civilizaciju koja nema snage da se svojim cjelokupnim identitetom othrva asimilaciji nego to mora činiti kojekakvim sredstvima sile. Takva civilizacija nije zaslužila bolje nego da propadne.
Pa, učinilo mi se da Tommy upravo i prvenstveno govori o tom ukupnom identitetu.
Taj identitet trpi napade od strane trenutno dominantne liberalističke ideologije, koja na sve moguće načine želi potisnuti samosvojnost identiteta Evropskog civilizacijskog kruga i zamijeniti ga disperznom idejom liberalnog univerzalizma.
Krajnje je vrijeme da se na ovo reagira i reafirmira VLASTITA civilizacija u svijetu (koja se ne može reducirati na krivo shvaćeni "humanizam" kako to čini meštar), a ne da se u ime liberalističke ideologije, zapravo uništava VLASTITOST i samosvojnost te civilizacije.
Zapad je, čini se došao (ili od nekih ideoloških krugova doveden) do zaključka da se mora pretvoriti u neodređeni univerzalizam.
Čak mu se podvaljuje da je taj kulturno civilizacijski univerzalizam njegov pravi identitet.
Ova teza je najgora moguća podvala, jer pod tim "naivnim" izjednačavanjem, se zapravo krije potiskivanje ideje SEBE kako subjektiviteta u svijetu, u odnosu na druge kulturno civilizacijske subjektivitete.
U tome je cijela ta perfidna prijevara. Evropa jeste ONA SAMA, SUBJEKTIVITET KAO TAKAV, u odnosu na druge subjektivitete.
Ono što liberalni univerzalisti zapravo postižu nije širenje univerzalizma po svijetu, kako se to blesavo nadaju, već samo postupno nestajanje NAŠEG subjektiviteta u odnosu na druge postojeće subjektivitete. Nestaje naš "MI", na račun drugih "mi".
To je sve što zapravo postižu, a to je ogroman gubitak za svijet.
Blesavi liberalisti nisu svjesni da žrtvuju neizmjernu vrijednost u ime nepotpune, necjelovite filozofije koja, kao i nekad komunisti, trči u raj daleko prije no što je to zaista povjesno i globalno moguće.
U tom bezglavom, iracionalnom, ideološkom trku, liberalisti, poput nekad komunista, razaraju neke esencijalne stvari koje u povjesnom smislu, ne samo da sada ne bi trebale nestati nego bi se trebale još i razvijati DOK NE DOĐU DO SVOJE STRUKTURALNE TRANCENDENTNE GRANICE, kada zaista nestaju u nečem višem od sebe.
Još nije vrijeme za rastapanje civilizacijskih subjektiviteta, naprotiv, oni trebaju još rasti kao subjektiviteti, a zdravo će nestati tek kada dođu do svoje pune snage.
Liberalisti bi htjeli ubrzati povjest, poput sličnih idiota iz ne tako davne prošlosti, oni žele prečacem u raj, a vode u pakao, ne samo zapad, nego cijeli svijet.
Vidim da ni liberalizam ni komunizam ne smatraš dijelom europskog identiteta - pa ipak su oni nastali samo u Europi, nisu uvezeni u Europu sa istoka (poput nekih bliskoistočnih religija koje se sad proglašavaju jedinim europskim identitetom).
Dakle, ako to ne spada u europski identitet, što misliš da određuje taj identitet kojeg valja čuvati?
Whatever kaže: ...
Ma u svakom slučaju internet je dušu dao da se ispušu takvi likovi i njihove sulude ideje. U stvarnom svijetu fala Bogu postoje čitavi sistemi da takvi nikad ne dođu ni blizu mogućnosti da ih ostvare. Dakle, samo vi pišite.
...
Stari moj, ali pazi ti preporučene literature.... Mein Kampf...
Ono, vrhunac jezičnog i intelektualnog izričaja... Fuck, što sve neću pročitati na ovoj politici, još mi suze idu...
Ne, ne, ovo je nepresušni izvor. Svaka čast ljudi!
nitko i ništa kaže:
Vidim da ni liberalizam ni komunizam ne smatraš dijelom europskog identiteta - pa ipak su oni nastali samo u Europi, nisu uvezeni u Europu sa istoka (poput nekih bliskoistočnih religija koje se sad proglašavaju jedinim europskim identitetom).
Khm... khm... Rimsko Carstvo je, u vrijeme sirenja krscanstva, obuhvacalo gotovo citav mediteranski bazen... na kraju krajeva, i grcka civilizacija je obuhvacala i europski i malozazijski prostor... a i samo krscanstvo ima jako puno utjecaja helenizma u sebi... pa i sama eshatologija...
... i ako moze razjasnjenje - naime, ja nisam shvatila da se krscanstvo pokusava ubaciti u Ustav kao jedini europski identitet (ne pratim podrobno pa je moguce da nisam dobro shvatila).
obelix kaže: Nego, ovo je toliko strašno blesava tema, da pomišljam da je tutnem kao top - temu...
Najte se začuditi...
Aha. A ti si neki univerzalni metar gluposti? Npr. i ti si meni strašno glup pa ne razmišljam te metnem na top svojeg kurca.
Placebo, ništa loše nisam mislio, nego, dotur ti kopira stil, metode, manirizam stila. Tu se pojavljuju dvije mogućnosti. Jedna je da te odabrao za buduću gospođu whatever, a druga da prolazi kroz krizu identiteta, nešto blažu nego brankica, ali ipak krizu.
Ova je tema strašno ozbiljna i ovi koji sada produhovljeno tupe "što će nama zidovi" i "svijet bez granica" spiku, sjetiti će je se vrlo uskoro.
Placebo, ništa loše nisam mislio, nego, dotur ti kopira stil, metode, manirizam stila. Tu se pojavljuju dvije mogućnosti. Jedna je da te odabrao za buduću gospođu whatever, a druga da prolazi kroz krizu identiteta, nešto blažu nego brankica, ali ipak krizu.
Ova je tema strašno ozbiljna i ovi koji sada produhovljeno tupe "što će nama zidovi" i "svijet bez granica" spiku, sjetiti će je se vrlo uskoro.
Ja prolazim kroz krizu identiteta, ali još uvijek se ne zabavljam s Brankicom
Uostalom, tommy, ako već otvoriš ozbiljnu temu (ajde, uz malo napora ćemo se pravit da je ozbiljna) onda probaj nešto pametno i napisat. Ja sam barem pokušao dok ti i Phil niste počeli blesavit po staroj navici kad vas se suoči s blesavošću vaših mentalnih produkata.
Recimo, ova zadnja rečenica. Ja sam više puta rekao da mi ide na živce, i to jako, aktivizam radi aktivizma (jer je to sad "in") i nekakav suludi i nerealni pacifizam. Ali s druge strane isto tako je sulud i nerealan nekakav huntingtonovski sukob civilizacija di će svako leć u svoj rov pa tko koga. Koja je to suptilnost desničarske misli. Baš je Bush to dobro sažeo "tko nije s nama - protiv nas je". Jebote, koji desničarski mislioci. Tko zna koliko je jadničku trebalo da iznjedri tu epohalnu misao. Eno jučer iz tri pokušaja nije uspio izgovorit Abu Ghraib.
__________________ Odlazi redikul i svjedok haški, slađe mi je to nego sir paški :s :s :s
Whatever kaže: Baš je Bush to dobro sažeo "tko nije s nama - protiv nas je". Jebote, koji desničarski mislioci. Tko zna koliko je jadničku trebalo da iznjedri tu epohalnu misao. Eno jučer iz tri pokušaja nije uspio izgovorit Abu Ghraib.
To mu je zato što je pao s bicikla neki dan i ogrebo nos, bradu i koljena . Ne, ozbiljno, malo ti je to podrobnije objasnio sanherib (i naletio na uglavnom totalno ignoriranje od kontra opcije), onako kako se meni ne da. Ja ću ti to prirostim rječnikom: mi smo bijeli, kršćani, imamo zapadnu medicinu, znanost i umjetnost koja je jednim dijelom povezana s ostalim civilizacijama, ali im je svima daleko više dala nego što je primila. Sad je vrijeme da se to pošteno kapitalizira. Milijuni pridošlica mijenjaju Europu. Drastično i geometijskom progresijom. Kad to shvatite ti i tebi slični, već će biti kasno. Zato se Europa mora braniti, i to ne fizičkim zidom kako su to prvo neki shvatili, nego kombinacijom fizičke granice, civilizacijsko-kulturološke, ali i ekspanzijom vlastitih ideja izvan svojih granica. Napad je još uvijek najbolja obrana i i ako uspijemo da se za koje destljeće na ulicama Teherana šeću polugole pičkice, pobjedili smo. Ako se, naprotiv, u Parizu budu šetale zakrabuljene babetine, oni su pobijedili. As simple as for you.
Tommy Gun kaže: To mu je zato što je pao s bicikla neki dan i ogrebo nos, bradu i koljena . Ne, ozbiljno, malo ti je to podrobnije objasnio sanherib (i naletio na uglavnom totalno ignoriranje od kontra opcije), onako kako se meni ne da. Ja ću ti to prirostim rječnikom: mi smo bijeli, kršćani, imamo zapadnu medicinu, znanost i umjetnost koja je jednim dijelom povezana s ostalim civilizacijama, ali im je svima daleko više dala nego što je primila. Sad je vrijeme da se to pošteno kapitalizira. Milijuni pridošlica mijenjaju Europu. Drastično i geometijskom progresijom. Kad to shvatite ti i tebi slični, već će biti kasno. Zato se Europa mora braniti, i to ne fizičkim zidom kako su to prvo neki shvatili, nego kombinacijom fizičke granice, civilizacijsko-kulturološke, ali i ekspanzijom vlastitih ideja izvan svojih granica. Napad je još uvijek najbolja obrana i i ako uspijemo da se za koje destljeće na ulicama Teherana šeću polugole pičkice, pobjedili smo. Ako se, naprotiv, u Parizu budu šetale zakrabuljene babetine, oni su pobijedili. As simple as for you.
Prvo, meni se ne da Sanheribove transcendentne uratke pročitat do kraja, a kamoli odgovarat na njih. ne zato što ih ne razumijem, nego zato što su knjiško-teoretski i nemaju puno veze sa stvarnim životom.
Ja u kupe, ti u špade. Bijela zapadna civilizacija je itekako kapitalizirala svoju tehnološku naprednost. Dapače, velikim dijelom je i napredovala iskorištavanjem drugih kultura i to se ne može poreć. Sad kad smo uzeli od njih što nam je pasalo, sad bi se malo povukli u osamu i uživali u plodovima tog napretka.
Istina je da doseljenika u Europi ima mnogo i različitih su kultura. Većina njih ipak donosi sa sobom nešto pozitivno i uklope se u društva kao normalni članovi. Manji dio je kriminalaca i švercera koje treba tretirat kao i lopova domaćeg, običnog. To što tebi smeta da on na cesti nosi svoj turban ili kući štuje Krišnu, tvoj problem. Ja nisam vidio nigdje u Europi da su zbog doseljenika ljudi masovno prešli na budizam, hinduizam ili štatijaznam. Niti su počeli nosit turban i feredžu, valjda zato jer imaju svoj identitet i kulturu. Mene osobno neće netko tko na Glavnom kolodvoru lupa u bubnjeve i pjeva hare krišna uvjerit da i ja to počnem radit.
Takve pojave ne gledam kao prijetnju. Nek on lupa koliko hoće i u tome je poanta. Možda i od tog lupača naučimo nešto pametno, dok ne krši zakone zemlje u koju je došao ne treba ga deportirat jer je drugačiji.
Mislim, sve ovo skupa je stara priča. Vi bi silom natjerali nekog da prihvati zapadnu kulturu jer je ona kao super. A to ne ide tako jer se rađa otpor, kao što vidimo.
Cemu dvostruki kriteriji? Kad se govori o Iraku i Afganistanu (povod SAD, ali mozemo prosiriti i na ostatak Bliskog istoka), onda de ulaze jako puno razumijevanja za njihove specificnosti (npr. kada se ubacuje Sharia u iracki ustav i isti proglasava muslimanskom drzavom, kada se novinarke zapadnih novinarskih kuca zamataju kad su tamo na zadatku - Iran, Saudija...)... polozaj zena smatra se kulturnom razlicitoscu koja se OD DOSLJAKA MORA POSTOVATI (ono - svatko mora postovati kulturu u koju dolazi tipa komentari, ako se netko na to osvrne...)... javno prosetavanje i sramocenje polugolih homoseksualaca u Egiptu je OK jer tako to tamo jest (a culi smo nakon Abu Ghraiba da je veca sramota kad se covjek tako svuce nego ubije...)
... da ne nabrajam (get my point? ako ne, mogu ja jos nabrajati )
Dakle, pitanje je - zasto dvostruki kriteriji / mjerila?
nitko i ništa kaže: Vidim da ni liberalizam ni komunizam ne smatraš dijelom europskog identiteta - pa ipak su oni nastali samo u Europi, nisu uvezeni u Europu sa istoka (poput nekih bliskoistočnih religija koje se sad proglašavaju jedinim europskim identitetom).
...samo u Europi...
i ti i tommy ste identificirali isti problem,samo je njegovo rješenje 'fašističko',a tvoje je klasično Europsko,tj. nikakvo.Sjeti se kako je liberalna Europa pomogla riješiti rat u Hrvatskoj,Bosni,na Kosovu...
Pročitajte malo stavove I.L.-a i Bošnjaka.Nema tamo puno 'liberalizma'...,a upravo oni predstavljaju to o čemu Tommy piše.
nitko i ništa kaže: Vidim da ni liberalizam ni komunizam ne smatraš dijelom europskog identiteta - pa ipak su oni nastali samo u Europi, nisu uvezeni u Europu sa istoka (poput nekih bliskoistočnih religija koje se sad proglašavaju jedinim europskim identitetom).
Dakle, ako to ne spada u europski identitet, što misliš da određuje taj identitet kojeg valja čuvati?
Nije Evropski identitet sve ono što je bilo koja budala napravila u Evropi, nego holističko kulturno civilizacijski sustav koji se razvio u Evropi.
Možemo čak govoriti o lokalnom arhetipu u razvoju.
Liberalizam je (nadajmo se privremeno) zaustavio taj razvoj.
Ne radi se čak ni o kršćanstvu kao takvom, nego je kršćanstvo jedan od vektora Evropskog holizma, odnosno jedne duboko implicitne definicije ili doživljaja cjeline čovjeka i društva.
Radi se o daleko dubljim strukturalnim fenomenima holističke interpenetracije i jedinstva pojedinca i društva, a ne o površinskim valovima koji su prešli preko tog prostora i koji su često nastojali uništiti taj holizam.
Ovaj zid mora biti pravni, kulturološki, civilizacijski i vojni. Ako ga ne uspostavimo vrlo brzo, naša je civilizacija propala, i naši će unuci obrezani hodati u haljinama, jahati deve i vratiti se u srednji vijek ako ne i u nešto gore.
..a na kojoj strani zida bi bila ervacka?.. ili smo vec usli u eu?
Ali da bi se ovo shvatilo, treba shvatiti da društvo nije puki aritmetički zbroj svega što se u društvu događa.
Društvo se sastoji od fundamentalnih holističkih povratnih sprega, od jedne fundamentalne strukture (sociologiji još uglavnom nepoznata, ali možda napišem nešto o tome) koja povezuje pojedinca i društvo.
To, ta struktura, koju ljudi više osjećaju nego što je još razumiju, jeste ta jezgra identiteta nekog civilizacijskog kruga.
Liberalizam, kao opći relativizam, ipso facto negira holističko društvo, razara ga i reducira na plitku horizontalnu razinu razmjene.
Jedina "prava" zajednička "vrijednost" liberalizma jeste dogovor da ne postoje zajedničke holističke vrijednosti, a to je redukcija društva i čovjeka na puku horizontalu razmjene bez zajedničkog smisla i cilja, osim onog materijalnog.
No to je fundamentalno nerazumijevanje onoga što čovjek zapravo jest.
U liberalističkim krugovima se naime uvijek ističe vanjski faktor:
Treba samo stvoriti društvo blagostanja i i sve će biti u redu. Socijalni problemi će biti riješeni kad svi dobiju iste šanse itd...
To je naglavački način gledanja stvari, traženje snage društva u vanjskim uvjetima a ne u unutarnjoj snazi pojedinaca.
Zašto neka društva i grupe toliko prosperiraju, imaju toliko malu stopu zločina i relazivno velik osjećaj sreće i optimizma među svojim pripadnicima, koji proizlazi iz osjećaja zajedničkog smisla i svrhe (kad smo već kod Evrope, spomenimo Židove, a posebno neke grupe među njima)?
To je zato što te grupe svoju snagu crpe IZNUTRA, iz holističke interiorizacije i integracije kolektivnih vrijednosti u pojedincima (često uobličene kroz religiju, jer religija jeste izraz vertikalne dimenzije čovjeka - kulturni vektor te vertikale) tako da kada takve zajednice zapadnu u probleme, one se ne raspadaju i degeneriraju kao zajednice koje svoje ustrojstvo baziraju na nekom vanjskom stanju društva - trenutnoj ekonomskoj situaciji i sl.
Takva holistička integracija i snaga su samo mogući u holističkom društvu.
Liberalizam pak, svojim redukcionizmom obrće pravi redosljed stvari koji jedini osigurava zdravo društvo. Liberalizam stavlja svari naglavce.
Svođenjem društva na horizontalu, na pojedince povezane čisto vanjskim vezama a ne holističkim vezama vertikalne razmjene i interpenetracije, liberalizam oduzima društvu pravi smisao, ali i čovjeku koji je i genetski programiran da bude holističko biće (biće "smisla" i "svrhe" u cjelovitom društvenom smislu) jer se biološki razvio unutar takve holističke sprege - jer ga to, ta vertikalna razmjena upravo čini čovjekom.
Uostalom, tommy, ako već otvoriš ozbiljnu temu (ajde, uz malo napora ćemo se pravit da je ozbiljna) onda probaj nešto pametno i napisat. Ja sam barem pokušao dok ti i Phil niste počeli blesavit po staroj navici kad vas se suoči s blesavošću vaših mentalnih produkata.
Ti ne bi uspio ni Brnakicu suociti sa 'gluposcu njegovih mentalnih produkata'. To sto ti iskazes drugacije MISLJENJE ne znaci da si ti nas 'suocio sa blesavoscu nasih mentalnih produkata'. Ispravnost niti tvojih niti mojih stavova se NE moze dokazati jer da se moze onda ne bi postojale politicke opcije liberalizma i konzervativizma na isti nacin na koji ne postoje matematicke opcije u kojima mozes birati izmedju 1+1=3 i 1+1=4.
To sto se mi s tobom pocnemo sprdati ne znaci da mi odustajemo od svojih stavova i prihvacamo tvoju argumentaciju nego samo znaci to da ne rasipamo energiju razgovarajuci sa panjem u kojega ne moze uci nista osim ispraznih utopistickih floskula. Tvoj svjetonazor jest upravo onaj koji dilutira duh stare Europe, a to sto se bas takav tvoj stav generalno smatra 'naprednim' nije potvrda njegove ispravnosti nego samo trenutacni fenomen. Upravo zato si nam smijesan uronjen u svoje djecacke iluzije.
Velika je grreska Europe (i Amerike) u tome sto se otvorila ama bas svakome. Nisu madridski niti 9/11 teroristi nekakva gomila ugnjetavanih sirotana kojima su roditelje izgazile izraelske Merkave ili pobili americki Tomahavci! Ne, to su bas oni ljudi koje je Europa primila u svoje okrilje, uglavnom tipovi inspirirani (TEOLOSKIM!!!!) ucenjima propovjednika Islama poput onog monstruma Abu Hamze koji iz SRCA ZAPADNE CIVILIZACIJE propovjeda unistenje iste dok istovremeno kojekakve naivne budaletine i kojekakve ocvale babetine (zaostale jedno 30 godina u studentskom hippy periodu) pjevaju ode multikulturalnosti. Kojeg li teatra apsurda!!! Multikulturalnost je moguca samo dok je obje strane prihvacaju, a ovdje je sasvim evidentno da kod jedne strane o tome NEMA GOVORA. I to je paradoks iz realnog zivota!! (ne iz knjisko-teorijskog naklapanja) na koji je sanherib ukazao, a na koji vi gospodo nemate drugog odgovora osim pozivanja na svoje knjisko-teorijske floskule ili jednostavnog ignoriranja (iz ignorancije).
Ako se vec treba rjesavati demografski problem Europe onda nek se uvoze Kinezi i Kineskinje jer oni bez problema prihvacaju zapadnu kulturu, marljivi su radnici, a picke su im zgodne i daju se jebat za razliku od onih zakrabuljenih morzeva.