Muka mi je sada dok pisem ali stvarno vise ne znam sta da radim... otisla sam iz nasilnog braka s djecom prije godinu dana... bili smo u sigurnoj kuci jedno vrijeme i sada zivimo sami i u "relativnom" miru... komplicirano je da ne moze biti vise... on je u blizini i nikako da dobijem od centra potrebnu pomoc i da oni KONACNO shvate sa kakvom osobom imam posla... covjek je kockar, nasilnik... od pocetka braka (dugogodisjeg) je takav... terorizirao me na psihickoj, financijskoj i emotivnoj razini.. ako sam se pobunila onda je bio fizicki nasilan... nisam ga nikada prijavila zbog straha sta ce mi tek onda napraviti... mrzi zene... pogotovo rastavljene.... a kada je krenuo na djecu pobjegli smo u sigurnu kucu... bili smo tamo jedno vrijeme i kada mi se cinilo da se primirio jer su razne sluzbe bile ukljucene u sve to, otisli smo u podstanare da mozemo poceti normalno zivjeti... zbog raznih komplikacija koje su se pojavile, sada zivimo u istom susjedstvu...
Nije normalan... znala sam to oduvijek ali nakon sto je rekao djetetu nesto totalno suludo (necu reci sto jer teoretski on ovo cita) bojim se da puno ludi nego sto sam ikada mislila...
Imali smo obiteljski nadzor... nadzor je gotov i posto sam saznala to sto jesam, javila sam se danas radnici u centru... ona me manje-vise otkantala i rekla da ce produziti nadzor koji u biti sluzi da se vidi kome trebaju djeca pripasti i da se sprijeci manipulacija... Zasto? Zasto on ima ista prava kao i ja? Napominjem da su djeca otisla svojevoljno sa mnom od njega.... on se boji da cu otici iz zemlje sa djecom... ima razloga to misliti ali isto tako zna da ja nemogu nista bez njegovog pristanka... trazila sam vjestacenje za mene i za njega... hocu crno na bijelo dali je on normalan ili ima neki opasan poremecaj... otkantana...Nisam niti stigla reci sto on sada govori djeci... samo je produzen obiteljski nadzor... cak mi je bilo prije receno da ako odem iz zemlje sa djecom, to je otmica... za najmanje dijete se uopce ne brine dok vecu pokusava pridobiti da ne mora vise placati alimentaciju... (sto je i rekao)...
Sta da radim? Da budem "agresivnija"? Iskreno se bojim da ce on napraviti nesto ... da ce konacno potpuno puknuti... ne zelim biti jos jedna statistika... gdje god odem on ima pravo znati gdje sam... ON ima prava... ON!!
Pročitala sam tvoj post i stvarno ne znam šta da napišem..niti kakav savjet da dam. Valjda će se javiti neko stručan po tom pitanju..
Imam djecu i jeza me prodje kad ovako nešto pročitam..znam kakvih nasilnika ima, poznajem jednog koji prijeti i maltretira ženu(biće bivša) i djecu..i gadi mi se.
Ne znam, zakon im svašta dopušta..i ja se pitam gdje je tome kraj
Žao mi je, ništa korisno nisam napisala..
Sori, neće vam bit ugodno čuti - ali nije istina da zakon svašta dopušta.
Osnovni problem u ovoj priči je ga nikad nisi prijavila. Razumijem ja da je to bilo od straha, ali moraš biti svjesna da čovjeku ne mogu oduzeti prava koja svaki otac ima samo zato što si rekla da je nasilan.
Jesu li iz centra pričali s djecom? Jesu li im djeca rekla da je i prema njima bio nasilan?
Osnovni problem u ovoj priči je ga nikad nisi prijavila. Razumijem ja da je to bilo od straha, ali moraš biti svjesna da čovjeku ne mogu oduzeti prava koja svaki otac ima samo zato što si rekla da je nasilan.
Jesu li iz centra pričali s djecom? Jesu li im djeca rekla da je i prema njima bio nasilan?
To je točno.Tipa treba prijaviti za nasilje svaki puta čim zaprijeti...ili napravi glupost.
Prijavi toga oremećenog nasilnika policiji svaki puta kada vas napadne.Nekome će se popeti na nerve (dečki baš ne fensaju izlaženje na teren svaki puta zbog budale kao što je ovaj tvoj) i ..ne smijem dalje reći kaj.Ali to mu nije pametno.
No svakako ga prijavi.
Napusti to sudsjedstvo i ni zbog kojih problema ne izlaži djecu nasilništvu.Ni sebe ni djecu.Traži viđanje djece samo u prisutnosti socijalnog radnika.
Angažiraj odvjetnika ako možeš (ne znam postoji li besplatna pravna pomoć u ovakvim sluajevima)i poduzmi sve što je u tvojoj moći da zaštitiš sebe i djecu.
I nasilje nad djecom,prijetnje itd.prijavi.Uvijek.Nek se on luđak gomba sa državom i kaznama.Prvo ponavljam obavezno se odseli na neku tajnu adresu.
Imaš topic ispod sa podacima za pomoć ženama i djeci žrtvama nasilja.
Zovi i raspitaj se što se može napraviti.
Ne bih bilo dobro da ti pukne film pa da nađeš za lovu dvojicu rabijatnih da par puta porazgovaraju sa njim.Pa opet.Ne zna budala oito na kaj je sve spreman mama da zaštiti djecu.
Prvo preseli.Pod hitno.
Drugo uz prijave za nasilje raspitaj se za pravo na potpuno skrbništvo nad djecom i ..nađi nekoga dobrog frajera ako možeš da ne misli da ste sami i nezaštićeni. Šalim se ali ideja nije loša.
Ne znam kaj ti najbolje savjetovati.Raspitaj se među drugim ženama žrtvama nasilja,udruzi B.a.b.e,udrugama za žene .
U svakom sluaju ne daj se zastrašiti,ne dopusti da te netko namjerno izaziva,maltretira ili ti želi naškoditi ato što si sama i nezaštićena.Pogotovo netko za koga si bila emotivno vezana,kome si pomagala ili rodila djecu.
Mnoge su riješile problem sa nasilnicima ,kockarima i narkomanima pa ćeš i ti.Samo nađi dovoljno dobri način i naoružaj se sa strpljenjem.
Kako vidim hrabrosti ti ne manjka.
Ako saznam metode javim na pp
najbolje je da pobegnes negde daleko od njega i da ne zna gde ste bar bih ja to uradila inace nedaj doze moze i nesto mnogo gore da vam ucini od samog tog maltretiranja.nikad neznas kad nesto moze da mu kvrcne u glavi.e da od drzave i socijalnih sluzbi ne bih ocekivala nikakvu pomoc jer se oni svime bave samo onim sto treba ne
Ne znam kako poceti,jer ima dosta toga ..ali kada sam slucajno nasla na ovaj forum bas mi je nekako doslo neko olaksanje,jer ne znam vise sta mi se ne mota po glavi,a MRZIM STO TO MORAM U SEBI DA DRZIM..ja sam u toj fazi razvoda braka..Moj recimo muz je ruzno sto govorim ali on koristi drogu vec deset godina,sto ja nisam primjetila prije braka jer nije bilo tih problema.U braku smo 5 godina ,ali s tim da kao i da nismo bili.Kada to uzme uvjek govori svasta ,recimo da halucinira,misli jako ruzne stvari o meni..(ali eto to i nije sada bitno)..MOJ PROBLEM JE..imamo jedno dijete ,djevojcicu od godinu i pol,koja j etrenutno sa mnom kod mojih roditelja.To se i prije desavalo,jer je znao da nas izbaci napolje bilo kada ,i onda dodje sa pricom kako mu je zao i kako ce sve da sredi ..Mene dusa bola zbog nje ,jee je njemu sve to nebitno.JA SAM SE JAKO BORILA ZA TAJ BRAK I SVE ALI UZALUD.Ja trenutno i ne mogu rijecima objasniti,bar malo pribliziti tu situaciju,jer i mnogi kazi PA ZASTO SI TO RADILA,PA ZNALA SI I SVE TO.KOD njega se nikada nije znalo..kuci nikada nije bio kada uzme to,bude cijelu sedmicu vani..a ja se borim s dijetetom i izmisljam kako i sta da jede,jer tu malu porodicnu firmu koju im je njegov otac ostavio kada je umro NISTA NE VODI I NE ZANIMA GA KADA JE TAKAV.A njegova mama posto je to sve na njoj(ZBOG STRAHA DA CE SVE DA PRODA) nesto zna i ne bas ali nekako ide,ne znam ni sama..KADA SAM VIDJELA kako stvari stoje predala sam za razvod..Ja sam njega mnogo puta i tuzila z anasilje u porodici,jer me je znao i dosta puta tuci i to ispred curice..Bjezala sam od njega ,sve i svasta radila da ona to ne gleda,,dosta puta se spakirala i bjezala od njega..on je u tom nekom Krugu da kazemo nasih danasnjih mafijasa..prijetiio mi je da ce je uzeti,.Cak sada se i poceo baviti prostitucijom ,ima neke svoje dijevojke koje rade za njega ,zive trenutno s njim u toj nasoj kuci..Meni je krivo sto on nikada ne nazove da pita za nju odkada smo ovdje,a kada smo bile tamo kod njega samo mi je prijetio da on moze dobiti starateljstvo ,,i svasta nesto..JA SAM PRIJE KADA BI MU SE GOD VRATILA to je bio jedini razlog i neke njegove prijetnje jer nisam bila bas jaka,niti upoznata s ovim svim..socjalana radnica je upoznata sa svim ovim i zna sve..Mene zanima kako to ide sa vidjanjem dijeteta ,koliko on moze dobiti dozvolu za to(sedmicno jednom npr,ilii????))JER JA IMAM ZAKAZANO TEK IDUCI MJESEC,A STVARNO NISTA O TOME NE ZNAM..MOLIM VAS ZA POMOC I SAVJET
polomila sam se dok sam pročitala ovo tvoje. daj koji put stavi neki razmak, zarez kad treba i sl. jer je užasno teško za čitati ovakve postove.
vezano za tvoje pitanje viđanja djeteta...da je on neka normalna osoba, postoji nekakva špranca ( svaki drugi praznik/blagdan, vikendom od do, itd), ali on nije normalna osoba. svodnik, narkoman, nasilnik - pa što bi dijete trebalo doći kod njega?? da ima imalo pameti i pravde takvom dijete ne bi dolazilo niti blizu, a ako bi ga nekako i viđalo onda bi to bilo pod jakim nadzorom.
- oni dođu, odvedu ga, provede jednu noć u zatvoru i nakon toga mora platiti kaznu od 1.000 kn. ( bar mislim)
Nakon toga ide pred suca koji će izreći mjere.
Govorim ti to iz (na neki način iskustva) jer sam sve to prolazila uz jednu osobu, tj. bila sam joj podrška da se riješi psihopata.
Kad to napraviš, on je evidentiran kao nasilnik. Jedno 'jebem ti mater', jedno ' kurvo, droljo, glupačo' - halo policija, mjesec dana zatvora.
To je verbalno nasilje. I sama si rekla da si se osjećala ugroženo. I to je dovoljno da ga udalje od tebe i tvog djeteta.
Vidim da si napisala da si ga tužila za nasilje. Pa meni nije jasno kako to da taj čovjek slobodno hoda po cesti?
Kad sam ja to prolazila uz tu jednu frendicu, bivši muž ( kockar i nasilnik ) ju je pretukao. I nakon toga je najnormalnije otišao u prizemlje dalje raditi. I ona me nazvala i rekla da ne zna što da radi, i rekla sam joj da zove policiju. I nazvala je. Kaj je bilo dalje napisala sam gore. Nakon toga preselila se s djetetom k sestri.
Čisto sumnjam u to da će on dobiti skrbništvo. Ne znam dal ti imam nešto pametno za napisati, ali najbitnije je da sada više nisi tamo gdje jesi i da ste ti i tvoje dijete izvukle živu glavu.
Ja sam iz BIH ,Srajevo ...
ZNAM da je najbolje da je ne vidja,ali ni on se ne trudi bas pretjerano..I NE DOLAZI..Neki dan je bas i bio ali nije dosao bas radi nje,vec da mene provocira,,ili je ocekivao da cu nasjesti na njegove lazi,ili tuzne face i DA CU MU PRECI PREKO SVEGA..DOBIO je poziv iz socijalnog tako da se je prepao i dosao.ALI SVE U SVEMU NIKO NI NE ZOVE NITI PITA ZA NJU(mislim bolje i po njoj a i meni ISKRENO).Jer je dijete dozivilo dosta stresova i scena..Mene zanima jer ne znamkako to ide..npr koliko se ocu vremenski dodijeli da vidja dijete,i dali moze u prisustvo nekoga ???
Zadnje uređivanje Nica : 30.07.2012. at 02:23.
Reason: Q
Glavni problem u svemu ovome je što PRVI put kada je on na tebe dignuo ruku, trebala si pozvati policiju.
Postupak je ovakav:
- oni dođu, odvedu ga, provede jednu noć u zatvoru i nakon toga mora platiti kaznu od 1.000 kn. ( bar mislim)
Nakon toga ide pred suca koji će izreći mjere.
Govorim ti to iz (na neki način iskustva) jer sam sve to prolazila uz jednu osobu, tj. bila sam joj podrška da se riješi psihopata.
Kad to napraviš, on je evidentiran kao nasilnik. Jedno 'jebem ti mater', jedno ' kurvo, droljo, glupačo' - halo policija, mjesec dana zatvora.
To je verbalno nasilje. I sama si rekla da si se osjećala ugroženo. I to je dovoljno da ga udalje od tebe i tvog djeteta.
Vidim da si napisala da si ga tužila za nasilje. Pa meni nije jasno kako to da taj čovjek slobodno hoda po cesti?
Kad sam ja to prolazila uz tu jednu frendicu, bivši muž ( kockar i nasilnik ) ju je pretukao. I nakon toga je najnormalnije otišao u prizemlje dalje raditi. I ona me nazvala i rekla da ne zna što da radi, i rekla sam joj da zove policiju. I nazvala je. Kaj je bilo dalje napisala sam gore. Nakon toga preselila se s djetetom k sestri.
Čisto sumnjam u to da će on dobiti skrbništvo. Ne znam dal ti imam nešto pametno za napisati, ali najbitnije je da sada više nisi tamo gdje jesi i da ste ti i tvoje dijete izvukle živu glavu.
upravu si..JESAM JE OSJECALA UGROZENO.Moja greska mislim mana je sto sam dosta naivna i dobra osoba,pa je to koristio..napravi mnogo sranja i dodje s tom nekom pricom ,i bude sve ok mjesec i opet droga drustvo ,laz i sve..JA SAM MISLILA DA SE TREBA BORITI i dati sve od sebe bez obzira na sve da to uspije i da odrzim svoj brak ..ALI Kada sam vec ostala trudna STVARI SE MIJENJAJU ,DIJETE SVE..Znaala sam spavati u ledenoj sobi trudna,ili me izbaci iz kuce zbog njegovog haluciniranja..A noc kada sam se porodila me je istukao,p abas zbog toga i jesam se porodila iako nisam trebala,nije mi bio termin.A kada je doslo dijete opet problemi,,TO NIJE MOJE DIJETE,PA JESTE,,PA NAS IZBACI NAPOLJE,,PA NAS VODA TAMO VAMO,MA UZAS.JA sAM NJEGA BAS volila ,i kakva GLUPACA mi ga je bilo zao sto sebe unistava i sto propada,jer su se svi njegovi udaljili..sestra otisla CAK u Saudisku Arabiju ,mama u svoj stan.HTJELA SAM GA PROMIJENITI,JER On kada to ne uzima on je OK,bude sve uredu,,harmonija bas normalan neki odnos.ALI TO JE SVAKA DRUGA SEDMICA.Tako smo zivjeli.VISSE sam bila kod svojih roditelja nego tamo.SADA JE UPITANJU MOJE DIJETE koje volim najvise na svijetu.ON JE VIDIO KOJA JE MOJA SLABA TACKA ,tj.Ona..I zadnji put mi je prijeto kako ce je on uzeti ja cu zivjeti s njima radi reda,on ce dovesti tu jednu od njegovih zecica da je cuvaju da ja ne bi pobjegla..a sta ce mi raditi CESTITATI CE MI AKO IZDRZIM.MA HAUS..Sada sam predala za razvod braka ,i mene zanima dali ja imam pravo da trazim koliko on nju moze vidjati i u to u mome ili necijem prisustvu .
ZNAM da je najbolje da je ne vidja,ali ni on se ne trudi bas pretjerano..I NE DOLAZI..Neki dan je bas i bio ali nije dosao bas radi nje,vec da mene provocira,,ili je ocekivao da cu nasjesti na njegove lazi,ili tuzne face i DA CU MU PRECI PREKO SVEGA..DOBIO je poziv iz socijalnog tako da se je prepao i dosao.ALI SVE U SVEMU NIKO NI NE ZOVE NITI PITA ZA NJU(mislim bolje i po njoj a i meni ISKRENO).Jer je dijete dozivilo dosta stresova i scena..Mene zanima jer ne znamkako to ide..npr koliko se ocu vremenski dodijeli da vidja dijete,i dali moze u prisustvo nekoga ???
U RH može biti viđanje uz nadzor djelatnika CZSS-a. Vjerojatno je tako i u BIH. To je najbolje rješenje jer osim što ta osoba nadzire viđanja djeteta i oca, sugerira ocu neke stvari za koje smatra da ih treba promijeniti, a dijete ipak viđa i drugog roditelja. Koliko je to vremenski, mislim da je stvar dogovora, vjerojatno jednom tjedno na par sati jer se mora osigurati i prisustvo te treće osobe
osim nadzora za vrijeme viđanja djeteta, roditelj ovisnik može se uputiti po preporuci centra i na liječenje od ovisnosti, koje ako prihvati smatra se da se trudi te mu samim tim kroz praćenje tijeka liječenja centar može i ukinuti nadzor...to svako bi trebalo biti motivirajuće za roditelja da viđa dijete bez prisustva 3.osobe....navedeni primjer iz blilske okoline(radilo se o ocu alkoholičaru)
upravu si..JESAM JE OSJECALA UGROZENO.Moja greska mislim mana je sto sam dosta naivna i dobra osoba,pa je to koristio..napravi mnogo sranja i dodje s tom nekom pricom ,i bude sve ok mjesec i opet droga drustvo ,laz i sve..JA SAM MISLILA DA SE TREBA BORITI i dati sve od sebe bez obzira na sve da to uspije i da odrzim svoj brak ..ALI Kada sam vec ostala trudna STVARI SE MIJENJAJU ,DIJETE SVE..Znaala sam spavati u ledenoj sobi trudna,ili me izbaci iz kuce zbog njegovog haluciniranja..A noc kada sam se porodila me je istukao,p abas zbog toga i jesam se porodila iako nisam trebala,nije mi bio termin.A kada je doslo dijete opet problemi,,TO NIJE MOJE DIJETE,PA JESTE,,PA NAS IZBACI NAPOLJE,,PA NAS VODA TAMO VAMO,MA UZAS.JA sAM NJEGA BAS volila ,i kakva GLUPACA mi ga je bilo zao sto sebe unistava i sto propada,jer su se svi njegovi udaljili..sestra otisla CAK u Saudisku Arabiju ,mama u svoj stan.HTJELA SAM GA PROMIJENITI,JER On kada to ne uzima on je OK,bude sve uredu,,harmonija bas normalan neki odnos.ALI TO JE SVAKA DRUGA SEDMICA.Tako smo zivjeli.VISSE sam bila kod svojih roditelja nego tamo.SADA JE UPITANJU MOJE DIJETE koje volim najvise na svijetu.ON JE VIDIO KOJA JE MOJA SLABA TACKA ,tj.Ona..I zadnji put mi je prijeto kako ce je on uzeti ja cu zivjeti s njima radi reda,on ce dovesti tu jednu od njegovih zecica da je cuvaju da ja ne bi pobjegla..a sta ce mi raditi CESTITATI CE MI AKO IZDRZIM.MA HAUS..Sada sam predala za razvod braka ,i mene zanima dali ja imam pravo da trazim koliko on nju moze vidjati i u to u mome ili necijem prisustvu .
Joj, sve ovo kad čitam, tako me jebeno podsjeća na to što je prolazila ta moja frendica.
Uglavnom, pretpostavljam da si se nadala boljemu. Rodit će se dijete, sve će pomalo doći na svoje, međutim - to se nije dogodilo.
I ti nisi za ništa kriva. Po tome je onda masa i masa žena 'krivo'.
Jebiga, nitko kada se udaje/ženi ne zamišlja takav scenarij.
Sve u svemu, najbitnije je da više nisi tamo gdje si bila.
Na tvome mjestu ne bih se bojala da će njemu pripasti skrbništvo jer evo ti samo 'nekih' zakona koje je on prekršio. A vjeruj mi, ako ti to tvoje padne u ruke ženskom sucu, ne bi mu bila u koži:
II. PRAVA I DUŽNOSTI U ODNOSIMA RODITELJA
I DJECE
1. Djetetova prava i dužnosti
Članak 87.
(1) Dijete ima pravo na skrb za zdravlje i život.
(2) Dijete ima pravo na sigurnost i odgoj u obitelji primjeren svojim tjelesnim, umnim i osjećajnim potrebama.
Članak 88.
Roditelji i ostali članovi obitelji ne smiju dijete podvrgavati ponižavajućim postupcima, duševnom ni tjelesnom nasilju, odnosno zlostavljanju.
2. Roditeljska skrb
3) Roditeljska skrb može se ograničiti ili oduzeti samo odlukom nadležnih tijela iz razloga i na način propisan ovim Zakonom.
Članak 97.
Pravo je roditelja da žive sa svojim djetetom, osim ako je to suprotno dobrobiti djeteta.
Članak 108.
(1) Svatko je dužan obavijestiti centar za socijalnu skrb o kršenju djetetovih prava, a posebice o svim oblicima tjelesnog ili duševnog nasilja, spolne zloporabe, zanemarivanja ili nehajnog postupanja, zlostavljanja ili izrabljivanja djeteta.
ZAKON O ZAŠTITI OD NASILJA U OBITELJI
OSNOVNE ODREDBE
Članak 4.
Nasilje u obitelji je:
– svaka primjena fizičke sile ili psihičke prisile na integritet osobe,
– svako drugo postupanje jednog člana obitelji koje može prouzročiti ili izazvati opasnost da će prouzročiti fizičku i psihičku bol,
– prouzročenje osjećaja straha ili osobne ugroženosti ili povrede dostojanstva,
– fizički napad bez obzira da li je nastupila tjelesna ozljeda ili ne,
– verbalni napadi, vrijeđanje, psovanje, nazivanje pogrdnim nazivima i drugi načini grubog uznemiravanja,
– spolno uznemiravanje,
– uhođenje i svi drugi načini uznemiravanja,
– protupravna izolacija ili ograničavanje slobode kretanja ili komuniciranja s trećim osobama,
– oštećenje ili uništenje imovine ili pokušaj da se to učini.
Zaštitne mjere
Članak 7.
Sud može počinitelju nasilja u obitelji izreći sljedeće zaštitne mjere:
a) obveznog psihosocijalnog tretmana,
b) zabrane približavanja žrtvi nasilja,
c) zabrane uznemiravanja ili uhođenja osobe izložene nasilju,
d) udaljenja iz stana, kuće ili nekog drugog stambenog prostora,
e) osiguranja zaštite osobe izložene nasilju,
f) obveznog liječenja od ovisnosti,
g) oduzimanje predmeta koji je namijenjen ili uporabljen u počinjenju prekršaja.
Prekršajne odredbe
Članak 18.
(1) Član obitelji koji počini nasilje iz članka 4. ovoga Zakona kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 1.000,00 do 10.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana.
(2) Član obitelji koji ponovi nasilje u obitelji kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 15 dana.
(3) Punoljetni član obitelji koji u nazočnosti djeteta ili maloljetne osobe počini nasilje u obitelji kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 6.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 30 dana.
(4) Punoljetni član obitelji koji ponovi nasilje u obitelji iz stavka 3. ovoga članka kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 7.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 40 dana.
(5) Ako je nasilje iz stavka 3. ovoga članka počinjeno na štetu djeteta ili maloljetne osobe počinitelj će se kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 7.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 40 dana.
Ovo je samo mali dio. Znam da ti je teško, ali bori se za svoj i njezin mir!
I ti nisi za ništa kriva. Po tome je onda masa i masa žena 'krivo'.
Jebiga, nitko kada se udaje/ženi ne zamišlja takav scenarij.
Sve u svemu, najbitnije je da više nisi tamo gdje si bila.
Na tvome mjestu ne bih se bojala da će njemu pripasti skrbništvo jer evo ti samo 'nekih' zakona koje je on prekršio. A vjeruj mi, ako ti to tvoje padne u ruke ženskom sucu, ne bi mu bila u koži:
II. PRAVA I DUŽNOSTI U ODNOSIMA RODITELJA
I DJECE
....
Ovo je samo mali dio. Znam da ti je teško, ali bori se za svoj i njezin mir!
hvala punoo puno..PROCITALA SAM SVE..joj ne znam ,sve kako se to blizi mene je sve vise strah..A on nikada to nece prestati uzimati.MISLIM UOPSTE SE NE ZANIMA ZA NJU
I bude mi krivo to,pa kada prodje malo on tek tada nazove,i bude kada j enjemu cejf..NE DAM DA SE S NJOM IGRA KAO SA MNOM..nije ona moje oruzje vec osjecam i znam da pravilo postupam...
Zadnje uređivanje Nica : 05.08.2012. at 12:34.
Reason: Q
Pa? Misliš da u BiH sve ovo nisu kaznena djela?
Ono u BiH muškarci mogu tuć', mlatit i maltretirat žene kak god im se digne,a?
znam da ne smije tako ,ali znas kada ti dodje onaj period straha i bas sve mi se cini moguce ,pogotovo kod nas...jer ja njega kada sam prijavljivala on je samo bio 24 h i pusten je ,i opet sve tako....ALI NIJE TO SADA TOLIKI PROBLEM KOLLIKO MI JE TO ZA DIJETE,,,TO se trenutno bas oduzilo,,a ja jedva cekam samo da se zavrsi,nekako osjecam se kao svezana ...