Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje
Korisničko ime
Lozinka

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.08.2012., 16:53   #901
Bitchy Dancer
Registrirani korisnik

Bitchy Dancer Avatar

Registracija: Jun 2012.
Mi smo imali kroz godine par scena. Imamo stan u centru, i onda se nenajavljena ekipa uvije nekako nađe ''u prolazu''. Prvu godinu kad smo renovirali smo nekako pregrmili, pa kao prijatelji su, pa rodbina, pa dobri odnosi truć kenj truć.

Slučaj prvi: dolazi neka tatina familija koju vidimo na vjenčanjima i sprovodima. Puštamo ih, pojedu sve, naprave rusvaj, ne ostave ni lipe i oduševljeni odu.
365 dana nejavljanja kasnije, evo zvone opet. Moj tata njima na portafon ''Ajme kako lijepo da ste došli, evo silazim dolje da vas povedem do ovih krasnih apartmana u susjedstvu.'' Dan kasnije im je nešto misteriozno iskrslo doma i morali su hitno otić. Nakon toga ih više nismo ni čuli ni vidjeli, osim što smo na sljedećem sprovodu načuli trač o tome da smo beskrajno škrti.

Slučaj drugi: Opet rodbina, malo bliža ovaj put. Oni nam ne smetaju, ionako se često družimo, ali primjeti mama nakon koju godinu da nijednom ni suđe iza sebe nisu oprali, nedajbože platili večeru, a o kuhanju ni pomislit. A imaju i klinca koji ruši sve pred sobom dok roditelji obavljaju popodnevni spavanac. Majci pukne film i dogodine taman kad se oni najave ona i tata odluče na ljetovanje na otok, a mene poslali sa frendicama. Ova ekipa valjda skužila da uz besplatan stan, o blasfemije, ne dolazi i služavka i također otkazuju u zadnji čas jer je sin od hrčkovog brata upravo imao nesreću ili neka slična nebuloza. Sve to naravno popraćeno tužnim ''A vi se više ne želite ni družiti s nama.''

Slučaj treći: prijatelji kod nas ljetuju jako dugo i nakon nekog vremena i kupe stan u malom mjestu u blizini. Međutim, njihova kćer i njen dečko nemaju pristup tom stanu jer ''kakav je to momak, nemaju oni pojma'' i šalju njih dvoje kod nas. Moja majka ih je elegantno otpilila sa ''A ja pogotovo nemam pojma kakav je to momak i ako ga vi nećete, a od vaše je kćeri, bome ni meni ne treba.'' Više naravno ni pisma ni razglednice.

Imamo i puno prijatelja koji dolaze svake godine, ali operu, kuhaju, kupe što treba, ne rade probleme i svaki put nam je žao kad odlaze. Ali dovoljan ti je jedan ovaj pacijent da ti zgadi cijelo ljeto. Za divno čudo, ove godine smo ih očito istrijebili, kraj je kolovoza, a nitko nepozvan nije bio
Old 21.08.2012., 09:02   #902
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Stara ti rula.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2012., 21:55   #903
volim čokoladu
Registrirani korisnik

volim čokoladu Avatar

Registracija: Jan 2008.
ne kužim stvarno te ljude. prvo, nikad ne dolaziš nenajavljen. ako baš odlučiš doć u posjet, onda je to dan, dva i obavezno pitaš da li možeš doći tada.

naravno, dok si u gostima, podrazumijeva se da ne očekuješ da te netko služi. opereš suđe, po potrebi nešto i skuhaš, i naravno kupiš neke namirnice za kuću u kojoj se nalaziš.

mi smo isto živili na moru, i navalila neka rodbina da bi došli. rekli smo da ne mogu, jer bili smo podstanari, malen stan, dvoje djece. ovi su se nadurili samo tako. i naravno još su očekivali da ih vodamo okolo i kuvamo.

ali zato imamo prijatelje koje redovito pozivamo da dođu kod nas. zašto? zato što su ljudi ok. uzmu si sami jest, često i oni sami skuhaju, jer mi radimo, uvijek dofuraju brdo kave, čak i previše, al poanta je tu.
volim čokoladu is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2012., 08:21   #904
sunashce
teta mama

sunashce Avatar

Registracija: Sep 2009.
evo i jedne priče s druge strane:
dakle, čitavo djetinjstvo sam s roditeljima ljetovala okolo dubrovnika. imali smo kamp kućicu i nikad nismo parazitirali. kod dubrovnika imam i familiju, gdje smo obavezno navraćali na jedan dan, na kupanje i druženje.
od rata nisam bila dole.
kad sam se udala, s mužem i klincima idem u zadar, jer tamo imamo besplatan smještaj, u jednom od apartmana muževe familije. napominjem da ima više apartmana, ne iznajmljuju se nego služe samo za familiju, koja se izdogovara tko kad ide.
onda, prije par godina, moj ujak je čuo kako moj muž nije nikad bio u dubrovniku, da zašto ja njega ne dovedem dolje... on živi u hercegovini, ali ima kuću kraj dubrovnika, kaže, kuća će biti cijelo ljeto prazna, nitko od njegovih neće moći ići tamo, treba kuću malo prozračiti, ajde vi fino dođite dolje, naići ćete kod nas u hercegovinu, nek zet vidi hercegovine, uzmete ključeve i idete za dubrovnik... samo me nazovi 15 dana ranije, evo, upiši si broj u mobitel...
i tako, došlo sljedeće ljeto, ja zovem ujaka da se sve dogovorimo, kaže on meni, joj, znaš, mi ti svi idemo dolje sljedeći tjedan, bit će nas puna kuća, nije nam baš zgodno... rekoh, ok, nema problema, sve 5...
naravno da sam popizdila. koji si me bog zvao??? nit sam se sama ponudila, nit došla bez najave.
ne moš bit i jeben i pošten, pa da si mi stoput rod!
ugl, otišli smo tamo gdje idemo i svake godine i zaboravili na egzibicije s dubrovnikom, dok ne budemo imali viška love da si platimo smještaj tamo.
i da, par kuća dalje od ujaka živi tetka, njegova sestra, koja ima apartmane za iznajmljivanje, koja nas je stoput zvala, ali nismo otišli, jer joj ne želim otimati kruh iz usta. rekla je možemo doći kad hoćemo, ako apartmani nisu slobodni, stisnut ćemo se s njima. ali to mi zaista ne pada na pamet.
dakle, moguće je hladno otkantati parazite, samo treba imati muda.
Old 28.08.2012., 18:58   #905
dell12
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2011.
Quote:
sunashce kaže: Pogledaj post
evo i jedne priče s druge strane:
dakle, čitavo djetinjstvo sam s roditeljima ljetovala okolo dubrovnika. imali smo kamp kućicu i nikad nismo parazitirali. kod dubrovnika imam i familiju, gdje smo obavezno navraćali na jedan dan, na kupanje i druženje.
od rata nisam bila dole...
Pa nije on tebe zvao zbog tebe,već zbog svoje kuće,trebalo ju je čuvati.

Zadnje uređivanje Tupelo : 29.08.2012. at 10:52. Reason: Popravak citata
dell12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2012., 21:04   #906
sunashce
teta mama

sunashce Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
dell12 kaže: Pogledaj post
Pa nije on tebe zvao zbog tebe,već zbog svoje kuće,trebalo ju je čuvati.
Da, vrlo vjerojatno, nažalost.
Old 28.08.2012., 22:29   #907
kiss me
Registrirani korisnik

kiss me Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
sunashce kaže: Pogledaj post
Da, vrlo vjerojatno, nažalost.
A sigurno se bilo i nešto prašine uvatilo
kiss me is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2012., 15:05   #908
Gord
Redžistered juzer

Gord Avatar

Registracija: Apr 2009.
Čitao sam ovu temu od njenih početaka i često me nasmijala .
No sad se moram sebi nasmijati.

Svoje prijatelje (bračni par) pozvao sam na ljetovanje u vikendicu, odnosno dao sam im ključeve lijepe male obiteljske vikendice.
No oni su bez mojeg znanja i prethodnog upita, na ljetovanje pozvali svoje prijatelje (bračni par), ljude koje uopće ne poznajem.
Znači u tuđem prostoru biti kao gost za badava, te u taj prostor pozivati još svoje goste za badava .
Naravno to mi je rečeno kad su se vratili s ljetovanja. I da im je bilo prelijepo i prekrasno.
Šta reći. Ovo mi je škola.
Gord is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2012., 22:15   #909
Stipe23
Orao

Stipe23 Avatar

Registracija: Feb 2004.
Ako ti je vikendica ostavljena u dobrome stanju, kakvo si htio, ja se ne bih oko toga previše uzbuđivao.

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2012., 22:24   #910
darkić
8

darkić Avatar

Registracija: Jan 2012.
Quote:
Stipe23 kaže: Pogledaj post
Ako ti je vikendica ostavljena u dobrome stanju, kakvo si htio, ja se ne bih oko toga previše uzbuđivao.
Ne bih se ni ja uzbuđivala i dizala frku, ali bi se zapitala zašto nuđam vikendicu ljudima koje zapravo uopće ne poznajem, i tu mislim na ove koje naziva prijateljima.

Jer kad se tako iznenadiš nečijim ponašanjem onda se teško može reći da se znate.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja