Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Na rubu znanosti
Korisničko ime
Lozinka

Na rubu znanosti Istraživanja bez granica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.07.2012., 13:37   #41
Daniel.N
Skeptik

Daniel.N Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
Ante Šteković kaže: Pogledaj post
Prema Schwarzshildu tj još prema Einsteinu ako mnogo energije ili mase stavimo u malu točku nastati će crna rupa.

Prema Schwarzcshildu crna rupa nastaje ako je zadovoljen uvjet http://img94.imageshack.us/img94/3870/codecogseqnhd.gif.
Ovo nikad nije dokazano za vrlo male polumjere, uopće nemamo pojma što se događa s gravitacijom na vrlo malim udaljenostima.

Hm, a odakle ti ono r = h/2p ?
Daniel.N is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 08:49   #42
Ante Šteković
User awaiting e-mail confirmation

Registracija: Nov 2011.
Quote:
Daniel.N kaže: Pogledaj post
Ovo nikad nije dokazano za vrlo male polumjere, uopće nemamo pojma što se događa s gravitacijom na vrlo malim udaljenostima.
mi jako dobro znamo kako gravitacija radi na malim skalama, toliko je slaba da nema učinka

Quote:
Hm, a odakle ti ono r = h/2p ?
da bi se masa čestice urušila u crnu rupu treba se nešto desiti sa njenim spinom
što ?
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2012., 20:23   #43
Sooth
Registrirani korisnik

Sooth Avatar

Registracija: Mar 2012.
Foton je kvant svjetlosti, odnosno 'paketić' energije, a energija nema masu.
Old 20.07.2012., 11:02   #44
Ante Šteković

Quote:
Sooth kaže: Pogledaj post
Foton je kvant svjetlosti, odnosno 'paketić' energije, a energija nema masu.
foton je dualne prirode, s jedne strane je paketić energije u svom valnom obliku i ima masu
s druge strane je čestica u svom čestičnom obliku i ima masu
prva masa mu je elektromagnetska i ne može se na nju gledati kao na masu
druga masa mu je higgsova i gleda sa na nju kao masu

kad se foton pojavi kao čestica za nju vrijede formule kao i za druge čestice, pa ne vidim kakav je nekome problem uvrstiti 3 funkcije u formulu i izračunati mu čestičnu masu
s druge strane ako kaže da mu je masa 0, njegova energija je 0 i on ne postoji, pa ne znam kako neko može reči da foton nema masu kršeči zakone fizike čestica
s druge strane krše se kvantnomehanički zakoni jer on i kao paketić energije ima masu ali elektromagnetsku, imaginarnu u odnosu na higgsa

Zadnje uređivanje Ante Šteković : 20.07.2012. at 11:09.
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2012., 14:57   #45
Sooth
Registrirani korisnik

Sooth Avatar

Registracija: Mar 2012.
Quote:
prva masa mu je elektromagnetska i ne može se na nju gledati kao na masu
što je to elektromagnetska masa?

Quote:
kad se foton pojavi kao čestica za nju vrijede formule kao i za druge čestice, pa ne vidim kakav je nekome problem uvrstiti 3 funkcije u formulu i izračunati mu čestičnu masu
zašto se to ne radi onda?

Quote:
s druge strane ako kaže da mu je masa 0, njegova energija je 0 i on ne postoji,
Dobro, znam da je prema barbi Einsteinu mc2=E i prema tome da ako je masa nula i energija bi trebala biti nula... Ali zašto ne bi mogla postojati čista energija, bez mase?
Old 20.07.2012., 19:51   #46
Ante Šteković

Quote:
Dobro, znam da je prema barbi Einsteinu mc2=E i prema tome da ako je masa nula i energija bi trebala biti nula... Ali zašto ne bi mogla postojati čista energija, bez mase?
niko ne kaže da ne postoji, postoji ali postoji i druga strane dualnosti fotona kad je on čestica sa energijom, prema tome i masom
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2012., 00:06   #47
krena
Antiguru Krishnamurti U.G

krena Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
niko ne kaže da ne postoji, postoji ali postoji i druga strane dualnosti fotona kad je on čestica sa energijom, prema tome i masom
Čista energija bez mase je foton. On je kako znamo val-čestica. A foton se mora gibati da bi bio foton. Ne postoji foton koji miruje. A pošto je masa jednaka energiji, njegova je masa ovisna sa kojom frekvencijom titra. Ako su njegovi valovi manji, veća je njegova energija. Druga je stvar što mi još točno ne znamo jegovu bit, ali čovjek ionako ne shvaća stvari po biti, nego po fenomenima koje zapazi svojim ćulima pojačani sa pomagalima, i logički obrađeni u mozgu.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 00:16   #48
Marian Oden
iza polukruga

Marian Oden Avatar

Registracija: Nov 2008.
Kako svjetlost iz crne rupe ne može da pobjegne ako nema masu?
Marian Oden is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 00:29   #49
Daniel.N
Skeptik

Daniel.N Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
mi jako dobro znamo kako gravitacija radi na malim skalama, toliko je slaba da nema učinka
Da? To je utvrđeno kako, kada i gdje?

Quote:
da bi se masa čestice urušila u crnu rupu treba se nešto desiti sa njenim spinom
što ?
Ma samo mi reci kako je radijus fotona po tebi jednak h/2p, to te pitam, nikakav spin, spina niti nema u tvojim jednadžbama....

Što je to uopće "radijus" fotona? Kvantnomehanički gledano (kako inače)?
Daniel.N is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 03:07   #50
Ante Šteković

Quote:
Da? To je utvrđeno kako, kada i gdje?
u teoriji kvantnog polja bozonom spina-1 poznatim kao graviton
koji se slaže prema teoriji relativnosti
pa možeš to i na jednostavniji način, einsteinovim putem izračunati
međusobni gravitacijski utjecaj čestica u jezgri

Quote:
Ma samo mi reci kako je radijus fotona po tebi jednak h/2p, to te pitam, nikakav spin, spina niti nema u tvojim jednadžbama....

Što je to uopće "radijus" fotona? Kvantnomehanički gledano (kako inače)?
spin ima veze s tim
to o čemu govorimo je ništa više nego sinkronizacija schwarzchiledovog računa crne rupe sa klasičnom fizikom

The radius thus defined is

(1.7) r = h/2p M0C0

Since this wee derived in terms of the total energy, it must be defined as the energy radius. The spin energy is one half the total given by (1.6). It follows that the spin radius is one half the energy radius. Also, we must assume the equality of (1.5) and (1.6). This leads to the definition of electromagnetic mesa in the form

The matter wave energy radius of the electron at rest is given by (1.7) in the form

(6.3) r =h/2p M0c0 = 3.84 x 10-11

in the unite of centimeters. The spin radius is 1.92 x 10-11 cm as a result. This latter value must be considered the distance from the center to the axis of the torus ring. However, there is a third radius given by (1.8) in the form

(6.4) r = e2/M0 = 2.81 x 10-13

This can be considered the radius of the inner vortex of the toroid, but even in this case, we find the radius of the electron to be about twice the size of the neutron radius.
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 03:17   #51
Ante Šteković

Quote:
što je to elektromagnetska masa?
sve vam treba pružit na pladnju
em masa može biti i klasična antimasa

Quote:
zašto se to ne radi onda?
bla bla bla

Quote:
u tom slučaju foton ne postoji
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 04:08   #52
Ante Šteković

Quote:
Marian Oden kaže: Pogledaj post
Kako svjetlost iz crne rupe ne može da pobjegne ako nema masu?
odlično zapažanje

teorija kvantnog polja savršeno objašnjava foton u gravitacijskome polju prema realnosti kad se stvarno tamo foton nađe
foton kad ulazi u crnu rupu on ubrzava jer mu raste masa i energija zato jer gravitoni vrše rad na njega

na papiru tj trivijalno gledajući jednakost E=mc2, energija fotona raste, ali ona ne raste zbog papira ili porastom mase.
najlakše je reči da u toj jednakosti masom raste i energija ali je več problem se pitati zašto je to tako...
jer ne uvjetuje masa energiju fotona več njegova električna i magnetna svojstva

laički to ide ovako:

foton kako ulazi u polje tako gravitoni djeluju na njega sve više zbog svojih spinova, ti spinovi mijenjau magnetna i električna svojstva fotona ulazeči u njegovu unutrašnjost tako da njegova energija raste, foton tad ima pozitivno i negativno električno polje koji se poništavaju i ostaje mu neutralno električno polje i magnetno polje
prefortmulirat ču to ovako: gravitoni spinom djeluju na električnu i magnetnu energiju fotona i njegova energija se povečava i samim time mu raste masa prema e=mc2 i baš time sam sebi ne dozvoljava da pobjegne van horizonta crne rupe
tu je zanimljivo to da gravitoni ulaze u foton kao česticu, sjedinjuju se s njime, a ostaju njihovi spinovi koji njemu dižu energiju. Doslovno gravitoni ulaze u unutarnju strukturu fotona kao čestice i u kvantnoj mehanici postoje formule kojima se izračunava koliko če ih uči ovisno o jačini polja i udaljenosti fotona od središta mase koja ga privlači
kad bi slučajno gledali iz središta rupe graviton kako nam se približuje on bi poprimao plavu boju prema doplerovom pomaku
ali zašto ?
pa plava boja znači veču energiju, a vidli smo kako se foton bliži rupi da zbog gravitona dobiva tu veču energiju
da se on slučajno počne udaljavati od rupe dobivao bi crvenu boju jer gubi energiju
ali ono što je tu zanimljivo je to da bi se iza njega počeli stvarati gravitoni jer bi morao negdje vratiti energiju dobivenu približavanjem i to bi činio na isti način kako ju je dobio, energija bi se vratila u spin-1. zašto ? :

odnos između energije i i momenta mase je konstantan (točnije nije, ovisi o skupu čestica, ali u ovom slučaju je jer graviton i foton imaju isti kutni impuls)
a konstantan je zbog jedne čestice koja ima stalnu magnitudalnu brzinu u kvantnome polju i zbog njene konstante brzine energija fotona kad hipotetski bježi crnoj rupi mora rezultirati spinom-1 prema zakonu očuvanja i nastat če iza njega graviton koji je nestao u njemu pri plavom pomaku

ko če pogoditi o kojoj se to čestici radi ?

Zadnje uređivanje Ante Šteković : 10.08.2012. at 04:42.
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2012., 07:47   #53
Ante Šteković

Quote:

ko če pogoditi o kojoj se to čestici radi ?
higsov bozon

(u čija svojstva na neki način sumnjam jer mi se čini da znanost javnosti nešto muti u vezi mase (nevezano za masu fotona) )

kvantno polje u kome različito svedeni kvanti predstavljaju svojstva različitih bozona i fermiona. u tom polju leži istina svega i odgovori na sva naša pitanja
baš zato je to polje vrlo zanimljivo ali s obzirom na popularnost teme mi se ne čini da je tako
možda je problem u meni
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2012., 13:24   #54
Ante Šteković

Implicira li sad cijela ova tema na nešto vrlo zanimljivo ?

tema je započela u temi o 2012 ali ju je mod premjestio, s razlogom je u toj temi od mene početa priča o masi fotona

dakle, zaključili smo da prema standardnom modelu foton imam masu gibanja i nikad ne miruje stoga uvijek ima masu

i sad tu jedan einstein govori da se ništa što ima masu ne može gibati brzinom c ?
-radi se o gibanju a ne mirovanju i nemožeš tu svrstavati masu mirovanja ako uopće dijeliš nešto što zamišljajš masom frika Einstejnu !
(Einstein nekad ne razumije osnove matematike, čitajte njegovu knjigu)
ali koja je razlika mase gibanja i mase mirovanja ?
jasno da razlika postoji ali to su dvije iste mase i volumeni, gibao se on ili ne
čestica određene mase ako se može gibati brzinom c, može i ona mirovanja iste mase
mi zapravo niti ne znamo što je masa, to je samo nešto što drži stabilnim newtonovu i einsteinovu teoriju, ali to još uvjek ne postoji

zapravo, ima li smisla da zbog higgsovog bozona koji daje neko svojstvo česticama koje kao fizička veličina ne postoji i zbog toga su spinovi čestica takvi da graviton uđe i nestane u fotonu promjenivši mu spin, štu mu mijenja opet vlastitu masu (nešto što ne postoji) i energiju i time pada u gravitacijsko polje
ili ima više smisla reči da je oko zemlje prostor kojega zemlja krivi kao plahtu ?
pa oko zemlje i ima nešto čestica
ali što je sa večim udaljenostima ?
može se svesti da je svemir vakuum ali on se ne može kriviti
teorija relativnosti objašnjava svemir ali to ne mora značiti i ne znači da je točna. matematika je točna ali smisao je pogrešan

ne postoji gravitacija, ne postoji gravitacijsko polje, ne postoji graviton, ne postoji higsov bozon
zapravo zakoni svih njih postoje jer nam objašnjavaju nešto ali svi su oni jedno koji čine zakon kojeg nam ne pružaju preko wikipedija i sl
a to je elektromagnetni superfundament, koji opisuje zakone svih svojih elektromagnetnih osobina a to su ono što oni nazivaju gravitacija i fundamentalne sile
a sve osobine i karakteristike njih čine različiti dipolni momenti u elektromagnetnom superfundamentu

oni to skrivaju jer je to vrlo močno oružje
i tesla govorio da je u svemiru em dominantan

CERNOM vam mažu oći i traže higgsove bozone (daju vam sjeno da tražite igle kojih u njemu nema), ja ne znam što rade ali duboko sam uvjeren da je to nekakav elektromagnetni projekt

on je završen 2008 kad je bila največa navala za podzemna skrovišta među elitom, kad je završeno ono na sjevernom polu, kad je počela ekonomska kriza, kad je došla svinjska gripa tj cijepivo protiv nje, kad su u japanu počeli extremni potresi
kad su počele malo jače zime s više snijega, kad su počele suše (još tad se nije pričalo toliko o njima)
i točno tad oni vama traže higgsov bozon ? tu hipotetsku glupost ?

jeste li vi slijepi ili sam ja retardiran ?

(moje skromno mišljenje je da u cernu budući je magnetizam dominantan u svemiru pokušavaju djelovati na sile planeta, možda ga žele pomaknuti ?, možda zadržati od poleshifta, jer masa je moment u magnetizmu ? nešto žele jer im se ne sviđa da sile planeta ostanu onako kave jesu ili čemu vode.)

dajte razmislite malo bolje o tome
znanost je velikim djelom prevara

Zadnje uređivanje Ante Šteković : 24.08.2012. at 13:35.
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2012., 16:36   #55
Ante Šteković

ne izmišljat teorije na matematici onakve kakve se tebi sviđaju frika Einsteinu ! (ukradeno od @sprečo, ja nemam puno za reči o tome)

masa je elektromagnetno svojstvo tijela u em polju, ima svoj moment u tom polju, ovisi o svojstvima tijela u em polju te konstanti toga polja koju su vam malo izmodulirali u konstantu gravitacije "plahte oko nas koja ne postoji"
svemir je elektromagnetan
i zato zemlja ima em moment, i zato ima poleshift

Zadnje uređivanje Ante Šteković : 24.08.2012. at 16:50.
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2012., 00:20   #56
Ante Šteković

1.citat sa wikipedije:"Masa je jedno od osnovnih svojstava tvari i jedan od glavnih pojmova u klasičnoj fizici i mehanici.

Masa je fizikalna veličina, mjera tromosti tijela. Tromost, ustrajnost (Inercija) je svojstvo svakog tijela, po kojemu to tijelo ostaje u stanju mirovanja ako miruje, ili u stanju jednolikog gibanja po pravcu ako se giba, kao što je definirano u prvom Newtonovom zakonu gibanja."

obratite pozornost na boldano
boldano je "fizička istina?!?" koja drži temelje cijele naše fizike ?

2.Gravitacijsko polje je potencijalno vektorsko polje koje se za svaku točku definira kao sila gravitacije na točkasto tijelo u toj točki podijeljena s masom tog tijela. Gravitacijsko polje oko mase m1 je dano s

http://img12.imageshack.us/img12/4889/codecogseqnoy.gif

nije nego je to elektromagnetno polje koje se za svaku točku definira kao "sila gravitacije" na točkasto tijelo podijeljena s magnetnim momentom toga tijela

citatGravitacija ili sila teže jedna je od četiriju fundamentalnih interakcija. Ona se manifestira kao privlačna sila između svih tijela koja imaju masu. Sila gravitacije između tijela masa m1 i m2 iznosi:

http://img10.imageshack.us/img10/5821/codecogseqn1f.gif

nije. gravitacijska sila je podfundament elektromagnetnog superfundamenta, ona se manifestira kao privlačna sila između svih tijela koje imaju magnetne momente (sjetimo se videa kad se svaki oblik u svemiru okrene u bestežinskom stanju što su potvrdili i snimili astronauti u letjelici Mir)

Što iz ova dva primjera zaključujemo ?
-da istina leži iza člana G

citat"Gravitacijska konstanta, označena kao G, je empirijska fizička konstanta uključena u proračun gravitacijske privlačnosti između tijela koja imaju masu. Pojavljuje se u Newtonovom zakonu univerzalne gravitacije i u Einsteinovoj teoriji opće relativnosti. Također je poznata i kao univerzalna gravitacijska konstanta"

bolje da su je nazvali univerzalnom konstantom em polja

Dakle, naučili su nas da je G konstanta plahte svemira i da je to istina u fizici.
A taj G je nedefiniran, on je konstanta proporcionalnosti, izmjeren, a plahta ne postoji.
Znači rekli su nam; evo vam konstanta, to je to, zbog plahte i sve to tako zbog i ne pitajte nas ništa u vezi nje,mi smo tu da mislimo

Na osnovu čega je moja istina da je ta konstanta elektromagnetnog polja oko nas a gravitacija je elektromagnetna sila zbog momenta tijela išta smiješnija, gluplja, nerealnija nego istina da je to konstanta plahte da se krivi
(kad dokazi postoje da plahta ne postoji)

gdje ste sad ?
što je to masa ?
što je gravitacija ?

osnovne postavke i zakoni gravitacije su točni ali je njihova fizička istina pogrešna
gravitacija je elektromagnetna sila
postoji li jedan argument u fizici da može reči da to nije tako ?
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2012., 16:50   #57
haram
caveat venditor

haram Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
nije. gravitacijska sila je podfundament elektromagnetnog superfundamenta, ona se manifestira kao privlačna sila između svih tijela koje imaju magnetne momente (sjetimo se videa kad se svaki oblik u svemiru okrene u bestežinskom stanju što su potvrdili i snimili astronauti u letjelici Mir)
povezivanje -da bi reč rekel...
Old 30.08.2012., 01:23   #58
Quark
Informatičar starog kova

Quark Avatar

Registracija: Sep 2010.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Quark Pošalji poruku preko AIM korisniku Quark Pošalji poruku preko MSN korisniku Quark Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Quark Pošalji poruku preko Skype korisniku Quark
Quote:
haram kaže: Pogledaj post
povezivanje -da bi reč rekel...
Ja ne znan harame kako ti to nisi prije skužija...
Old 31.08.2012., 04:35   #59
haram
caveat venditor

haram Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
Quark kaže: Pogledaj post
Ja ne znan harame kako ti to nisi prije skužija...
... jesam, jesam... još na Prirodnim Znanostima...
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja