Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Poruke, želje, komentari
Korisničko ime
Lozinka

Poruke, želje, komentari Vaše primjedbe, ideje, želje, komentari. Kako da Forum bude bolji i uljudniji.
Podforumi: Čestitke i Kutak za banirane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.12.2004., 17:26   #226
Captain Nemo
Otplovio

Captain Nemo Avatar

Registracija: Oct 2003.
Quote:
Baron Samedi kaže:
Dakle - istina je ono sto je ISTINITO?

Definicija pojma koji se onda definira samim pojmom?
Pa jasno da je istina ono što je istinito. Ne misliš valjda da je istina ono što je neistinito?
I opet primjer tvoje neinteligentnosti: Istinom nazivamo iskaz koji ima neko specifično svojstvo, a to svojstvo se, gle, zove istinitost (po kojem je iskaz istinit).
Dakle ne radi se o istom pojmu, kao što nisi bio sposoban shvatiti.
Old 08.12.2004., 17:38   #227
UmpaUmpa
šehid na petu

UmpaUmpa Avatar

Registracija: Jun 2003.
Re: Re: Re: Re: Re: UZBUNA U VRAPČU neki tipus- utekao, umišlja da je važniji od Isusa...? Borg?

Quote:
Captain Nemo kaže:
Ma što si ti umišljaš, da možeš tek tako propitkivati I.L-ove tvrdnje.
Ako je I.L reako da je Elen svetica, onda je svetica, i ti to moraš tako prihvatiti.
Nije I.L običan smrtnik da ga se može propitkivati.
A to da i sveci griješe, to se može dogoditi... Eto, i Isus je bio organizirao piknik na kojem je dijelio kruh i ribe, al' je očito da Elen nije mislila na takve piknike, nego na one moralno upitne...
Ja ne propitkujem njegove rijeci nego dijela. Svetica je rekla sto je rekla, ali IL je ucestvovao u satanskoj euharistiji, prema njenim rijecima. Tome se cudim
Old 08.12.2004., 20:30   #228
Captain Nemo
Otplovio

Captain Nemo Avatar

Registracija: Oct 2003.
Ma kako bi ti, molim te, mogao spoznati koji su bili njegovi pravi motivi.
Čudni su putevi Gospodnji, i oni se ne mogu tek tako propitkivati.
Old 08.12.2004., 20:36   #229
Xerex
Pacijent

Re: Re: Re: Re: Re: UZBUNA U VRAPČU neki tipus- utekao, umišlja da je važniji od Isusa...? Borg?

Quote:
Captain Nemo kaže:
Ma što si ti umišljaš, da možeš tek tako propitkivati I.L-ove tvrdnje.
Ako je I.L reako da je Elen svetica, onda je svetica, i ti to moraš tako prihvatiti.
Nije I.L običan smrtnik da ga se može propitkivati.
A to da i sveci griješe, to se može dogoditi... Eto, i Isus je bio organizirao piknik na kojem je dijelio kruh i ribe, al' je očito da Elen nije mislila na takve piknike, nego na one moralno upitne...
Nije ona uopće mislila
  Odgovori s citatom
Old 08.12.2004., 20:43   #230
Xerex
Pacijent

Naš Ilko očito čeka da sve ovo zaboravimo te posta po podforumu film. Čak je i priznao da je bio u kinu, a što je sv. Ellen G. White rekla o kazalištima i sličnom?

http://www.forum.hr/showthread.php?p...03#post2487203
  Odgovori s citatom
Old 08.12.2004., 20:49   #231
UmpaUmpa
šehid na petu

UmpaUmpa Avatar

Quote:
Captain Nemo kaže:
Ma kako bi ti, molim te, mogao spoznati koji su bili njegovi pravi motivi.
Čudni su putevi Gospodnji, i oni se ne mogu tek tako propitkivati.
Cudni, cudni...
Old 08.12.2004., 20:53   #232
UmpaUmpa
šehid na petu

UmpaUmpa Avatar

Quote:
Xerex kaže:
Naš Ilko očito čeka da sve ovo zaboravimo te posta po podforumu film. Čak je i priznao da je bio u kinu, a što je sv. Ellen G. White rekla o kazalištima i sličnom?

http://www.forum.hr/showthread.php?p...03#post2487203
I jos priznao da je citao stripove

Citati iz knjiga Ellen White:
Quote:
"Dear Brother E: I have just read the Review and Herald and have seen your article giving a list of good books for our youth. I was much surprised to read your recommendation of Uncle Tom's Cabin, Robinson Crusoe, and such books. You are in danger of becoming somewhat careless in your writing. It would be well to give thought and careful study to whatever is to be immortalized in print. I am really alarmed to see that your spiritual eyesight is not more clear in the matter of selecting and recommending reading for our youth. I know that the recommendation in our papers of such infatuating books as Uncle Tom's Cabin will in many minds justify the reading of other books which are nothing but fiction. . . . This recommendation will make taxing work for those who are laboring to persuade the youth to discard fictitious reading. I have repeatedly seen the evil of reading such books as you recommend, and have an article all prepared, cautioning our youth in this very matter." (Testimonies Vol. 5, p. 516)
Quote:
"In turning from God's Word to feed on the writings of uninspired men, the mind becomes dwarfed and cheapened." (My Life Today, p. 107)
Quote:
"Among the most dangerous resorts for pleasure is the theater." (Messages to Young People, p. 380)
Old 08.12.2004., 20:55   #233
Xerex
Pacijent

Zašto je I.L banan???

Zato što je odbio poslušati riječi Sv. Ellen G. White te se priklonio sotonističkim obredima
  Odgovori s citatom
Old 08.12.2004., 21:04   #234
UmpaUmpa
šehid na petu

UmpaUmpa Avatar

Re: Zašto je I.L banan???

Quote:
Xerex kaže:
Zato što je odbio poslušati riječi Sv. Ellen G. White te se priklonio sotonističkim obredima
Tako je, bog ga kaznio za taj grijeh. Da je pravi vjernik, klecao bi na kukuruzu i bicevao svoja ledja do krvi kao pokoru.
Old 08.12.2004., 23:36   #235
obelix
...

Registracija: Mar 2003.
Smile Da ne bi ispalo da ne želim odgovoriti...

Quote:
I.L kaže:
1. Ja poznajem Judaizam i problematiku teologije i povijest vezano za tu temu. Ti ne poznaješ tu temu, pa ne sudi...

2. Tko je to I.L-a "označio" kao "eklatantnog "antisemita" TKO, Obelixe? Neki komitet? Tajni...? Javni... moja strina? Ili prdonje po defaultu? Tko može nekome lijepiti etikete?

3. Obelixe, ja sam filosemit Vidiš da volim veliku Semitsku kulturu, branim prava Arapa, Palestinaca i pravih Židova (kojih je veoma malo), ali TVOJ je problem a ne moj što nekakvo azijsko pleme Khazara želiš identificirati kao - biblijske Židove. Snovi ti nisu zabranjeni, samo je zabranjeno... svojim snovima druge TUĆI po glavi!

4. Što je to "govor mržnje" Zar o tome nisam otvarao topice na politici... zašto si tada šutio?

5. (i zar tzv. "govor mržnje" ne poriče građansko pravo na slobodu izražavanja? Što kažeš ti?) I Hitler se pozivao na govor mržnje... tko god je zucnuo protiv njegova terora, hej brale! Ti širiš govor mržnje- hajde u konc-logor!

6. Jesi li ti Obelixe član neke tajne totalitarne organizacije? Pitam iskreno?

7. Svaki totalitarizam. Bez obzira na predznak - opasan je za ČOVJEKA... Obelixe... za čovjeka, bez obzira na njegovu vjeru, politiku ili podrijetlo.

8. Ovaj forum "raste"?! Imaš li kakav dokaz za to? Ili misliš na broj nickova...? A kvaliteta?

9. Meni se neki prijatelji čude da zašto uopće još pišem na IMF-u pored svojih ovolikih foruma, stranica, i novih stvari koje su spremne- samo čekaju start... Ja im odgovorim: Pišem, zbog mnogo dragih ljudi na tom forumu.

10. Osim naravno, slavnog sjela.com ali to je mali, elitni forum... na kojem si i ti registriran... ali nisi se baš odvažio pisati... valjad ti je intelektualno prejak! :-))

11. Ne može se staviti riječ "katolik" na mjesto - Židov ili Kazar. Hajde, otvori jedan topic, ili ću ja... da provjerimo moje tvrdnje. Ako se pokaže da su lažne - odlazim zauvijek s IMF-a! I široka vam livada.

12. Hajde, Obelixe ostaj mi zdravo!
1. Nažalost, pokazalo se da ti judaizam poznaješ najviše sa raznih web stranica koje slažu neizobraženi tendenciozni ljudi, koji izvlače citate i kvazicitate izvan konteksta, fabriciraju, izokreću smisao i slično, te time čine antipropagandu, odnosno, popularno rečeno, blate određenu skupinu. Takvih siteova ima za sve religije, denominacije, ideologije i slično. Zajedničko svima je da su obojeni mržnjom, a nemaju potrebno znanje o predmetu kojeg "obrađuju".

Ti sigurno znaš da postoji teološki fakultet, gdje se proučava Biblija, i kontekst vremena kad je nastala. Što misliš, zašto se proučava ovo potonje? Zašto studenti na teologiji uče hebrejski, grčki, latinski? Radi fore? Svete knjige su itekako utjecajne na ogroman dio populacije, i što misliš, kako bi svijet izgledao kad bi svatko prema svojem moralnom integritetu (koji može biti i vrlo loš) mogao tumačiti svetu knjigu? Zašto postoji egzegeza? Zašto postoje Vatikanski koncili? Zašto postoje preispitivanja dogmi? Zašto postoje kanoni? Background filozofija? Detaljno studiranje abrahamitske kulture i povijesti?

To je jedna cijela zasebna disciplina. Ja si recimo nikad ne bih uzimao bahatost tumačiti neki nominalno sveti spis, kad i ako nemam toliko izobrazbe i temelja za to. Jer ću ga možda krivo protumačiti, i time narušiti smisao istine i smisao samog svetog pisma. I Hitler se pozivao na Bibliju i to na Isusa, kada je govorio protiv Židova... Razmisli malo o tome.

2. Velika većina na ovom forumu primjećuje tvoj način pisanja prema Židovima. Ne bi ga se posramio ni ministar propagande Trećeg Reicha, toliko je pun generalizacija, negativnog naboja, a priori optužaba etc etc etc...

3. Svaka ti čast što voliš "semitsku kulturu" (btw, jesi pogledao 7000 godina Iranske umjetnosti, izložbu u ZG? ), nitko ti to ne uskraćuje. Ali otkud tebi moralno pravo nekoga svrstavati u "neko Kazarsko pleme" ili u "prave Biblijske Židove"? Mislim, hej!

Prvi si vikao kada ti se spočitnulo da nisi nikakav kršćanin. Primijeni kriterije prema kojima vrednuješ sebe na druge - i to je jedna od biblijskih poruka između ostalog.

4. Govor mržnje se sankcionira Kaznenim zakonom Republike Hrvatske. Govor mržnje uključuje svaki napadalački govor kojim se širi ili opravdava mržnja, predrasude, bilo koja nesnošljivost, diskriminacija, nasilje bilo koje grupe/skupine (obično u manjini), a koje se identificiraju po etničkom, nacionalnom podrijetlu, boji kože, spolu, vjerskom opredjeljenju, seksualnoj orijentaciji, ili nekoj drugoj značajki. Ti vidi kako se tvoje pisanje generalno uklapa u ovo.

5. Sloboda izražavanja vrijedi utoliko ukoliko ne prelazi granicu gdje ugrožava tuđu slobodu. Hitlerov "Mein Kampf" i pamflet kojeg tako često voliš citirati "Protokoli Sionskih mudraca" su bili gotovo direktni tekstualni templateovi za terminiranje Židova u NAZI Njemačkoj, te otvaranje konclogora, te na kraju cijeli holokaust. Evo, što može učiniti govor mržnje kad se opravdava "slobodom govora". Sloboda po filozofskoj (etičkoj) definicji uključuje odmah i odgovornost, a ti to isključuješ.

To tako ne može.

6. Ni slučajno. Totalitarizam prezirem.

7. Slažem se.

8. Imam dokaz u obliku statistike, ali i u obliku nekih reakcija ljudi koji samo čitaju. A postoji i "globalna slika" foruma koja pokazuje da se neminovno kvaliteta podiže s vremenom.

9. Ti prvenstveno pišeš ovdje, jer ti nijedna legalna novina ne bi objavila tvoj tipičan tekst, jer bi morala za to odgovarati pred zakonom.

10. Nije mi intelektualno prejak, nego je previše jednouman. A imao sam i osjećaj da nema smisla da se samo jedan javlja sa drukčijim mišljenjem.

11. S tom usporedbom sam ti htio dati primjer nekakve reakcije na način kojim ti pišeš, a kad bi bio usmjeren/upotrijebljen prema nekoj skupini koja je tebi bliska. Čak se ne radi toliko ni o istinitosti tvojih tvrdnji (uvijek bi se moglo raspravljati o tome) nego o a priornom optuživanju, i neprijemčivosti za bilo kakvu ispravku.

12. Ostaj i ti meni zdravo!
obelix is offline   Odgovori s citatom
Old 09.12.2004., 00:19   #236
Baron Samedi
Child of Malkav

Baron Samedi Avatar

Registracija: Mar 2004.
Re: Re: A tu je i danajac, koji, cini se, ima fetish na I.L.-a

Quote:
danaye kaže:

A čuj znaš kako kažu- s kim si takav si.
Razgovaram s tobom pa se moram prilagoditi razini.
Ne, IZ OVOG THREADA SE VIDI DA SI TI TOTALNI IDIOT!!!!

I TO JE POTVRDJENO! A SAD CES VIDJETI I ZASTO.

Quote:
danaye kaže:
Čudi me da već nisi ispravno naučio pisati moj nick.
Dobro da takav post tu pišeš jer bi na politici zbog ovakvog posta dobio ban,zar ne?
Tvoj nick ne pisem tocno namjerno.

A da - na politici bi dobio BAN za ovo!

A mislim da cu ti slicno pisati i na religiji, samo sto cu to staviti pod "MOJ VRIJEDNOSNI SUD" pa nema baniranja!

Jer - ako Lukicu mozes dozvoliti - dozvolit ces i meni. Ili ces dobiti toliko klonova da ce pol religije biti moje.

Quote:
danaye kaže:
još samo da skužiš finu razliku
između branjenje prava na mišljenje od mišljenja samog,onda bi i danajac ,ko zna,čudom možda, postao manje tup.
Jos kad bi danajac kuzio da je misljenje O.K., ali je pitanje KAKO se izrazava, da je govor mrznje ne STO se kaze, vec KAKO se kaze, onda bi i danajac mozda evoulirao na novu razinu!

Quote:
danaye kaže:
btw. sorry kaj te upozoravam ali khm nigdje ne vidjeh spomen o antisemitu i antisemitizmu.
Pa nisi valjda zaboravio..
još ću se razočarati u tebi

Ti si preglup da bi bio antisemit. Antisemiti su inteligentniji ljudi.

Quote:
danaye kaže:
vidiš ovo je već zanimljivo.
Otkud ti to?
Sto? Ovo da si trazio da se odbana Lukica?

IDIOTE JEDAN MALOUMNI, KOJI NE ZNA NI CITATI, A NI PAZLJIVO PRATITI JEDNU RASPRAVU!

1) LUKIC DOBIJA BAN.
2) LUKIC OTVARA KLONA.
3) LUKICEV POST SE SELI NA PZK!
4) POJAVLJUJE SE HRPA KLONOVA i - SAMO JEDAN JEDINI MODERATOR U NJEGOVU OBRANU! TKO? TI.
5) 2 SATA KASNIJE LUKIC JE ODBANAN.

I TI MENI KAZES DA TI NISI TO NAPRAVIO!?

ISTU SI STVAR NAPRAVIO SA SHADYJEM! ISTU! KAD JE BIO BANIRAN NA POLITICI, INTERVENIRAO SI DA BUDE ODBANIRAN OD OSTALIH FORUMA!

JEBEM TE BLESAVOG U GLAVU, TEBI JE STVARNO TESKO POVEZAT 2 I 2, A?!

I NAKON OVOG DA TE NE ZOVEM IDIOTOM, NAKON STO TI JE SVE PRED FACOM, A TI NISTA NE VIDIS?

I TO NIJE UVREDA - OVO, DA SI IDIOT! TO JE OCIGLEDAN I LOGICAN ZAKLJUCAK A ISTODOBNO I MOJ VRIJEDNOSNI SUD , PA NE MOGU, (OBZIROM DA JE LUKICEV VRIJEDNOSNI SUD DA SU ZIDOVI ZLO) BITI BANAN!

Quote:
danaye kaže:
btw. znaš i sam već da bih tražio-ako ništa drugo riješio si me muke kopiranja ili ponovnog tipkanja.
Ma rijesi ti i nas muke pa si posalji metak u glavu.

Ajde, molim vas, banirajte me sa PŽK zbog ove želje za ubojstvom - ali budite fair: SAMO NA 2 SATA
Baron Samedi is offline   Odgovori s citatom
Old 09.12.2004., 00:21   #237
Baron Samedi
Child of Malkav

Baron Samedi Avatar

Quote:
Captain Nemo kaže:
Pa jasno da je istina ono što je istinito. Ne misliš valjda da je istina ono što je neistinito?
I opet primjer tvoje neinteligentnosti: Istinom nazivamo iskaz koji ima neko specifično svojstvo, a to svojstvo se, gle, zove istinitost (po kojem je iskaz istinit).
Dakle ne radi se o istom pojmu, kao što nisi bio sposoban shvatiti.
Kao sto rekoh: sofizam na pocetku, vrijedjanje na kraju...

Zato si i morao promijeniti nick. Jer su na sanheriba dobivali ospice vise nego na cijeli Borg zajedno...
Old 09.12.2004., 00:24   #238
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Registracija: Nov 2002.
Talking

Quote:
Baron Samedi kaže:
Ajde, molim vas, banirajte me sa PŽK zbog ove želje za ubojstvom
Mogu ja, mogu ja?

Biti razuman medju ludjacima je ludost za sebe.
Gospon Pes is offline   Odgovori s citatom
Old 09.12.2004., 00:26   #239
Baron Samedi
Child of Malkav

Baron Samedi Avatar

Quote:
Gospon Pes kaže:
Mogu ja, mogu ja?
Ne mozes. Ti si mi rekla da ti nemas moci nad baniranjem, kad je bila ona rasprava oko siga!

Sad budi fair pa ostani dosljedna...
Old 09.12.2004., 00:31   #240
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Baron Samedi kaže:
Ne mozes. Ti si mi rekla da ti nemas moci nad baniranjem, kad je bila ona rasprava oko siga!
Ne, nego da ja nikoga ne banam. Jer necu, ne jer ne bih mogla.

Ali kad sam trazis, pa jebes principe kad je frend u nevolji.

Biti razuman medju ludjacima je ludost za sebe.
Gospon Pes is offline   Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja