Tommy Gun kaže: Pitaj Azteke i ostale južnoameričke kulture jesu li im španjolci promijenili religiju i kulturu. I jesu li to učinili mirno ili nasilno.
Prvo, to je bilo davno kad je razlika među tlačiteljima i potlačenima bila ogromna. Španjolci su te narode praktički istrijebili. A ti pitaj da li su se oni tome opirali ili nisu.
I na kraju mi reci jel takav način promjene religije i kulture zagovaraš u pitanju arapskih zemalja?
__________________ Odlazi redikul i svjedok haški, slađe mi je to nego sir paški :s :s :s
Whatever kaže: Opet se on ulovi jedne riječi Pa čovječe u Meksiku postoje čitave vojske koje se protive utjecaju Svjetske banke i oduzimanju zemlje seljacima. Svaka latinoamerička država koja drži do sebe ima nekakav pokret kojima su ciljevi otpor američkom utjecaju na taj prostor. U Brazilu npr. imaš pokrete koji se aktivno i ne baš nevino bore protiv iskorištavanja Amazone od američkih korporacija.
Nisam govorio o otmicama turista u npr. Kolumbiji koje su već dio folklora i jesu motivirane $$$$$ .
Otmica turista nije dio folklora samo u kolumbiji nego je postao nacin financiranja marksisticke gerile sirom Juzne Amerike otkako je nestao SSSR i njegov izvoz revolucije, a s time i potpora istima.
Uglavnom, divljaci iz sume tu i tamo zapucaju na nekoga, jebote ni na vijesti ne uspiju doci, a da hoce mogli bi se tak lako organizirati, dobiti lovu od narko-kartela i krenuti u sveti rat protiv USA na njenom teritoriju.
Nikad, zivot je predobar da bih ja bila tuzna......niti imam razloga biti tuzna zbog nekog raznosaca pice....... nasa misljenja budu tak jako utjecala napolitiku Osama bin Ladena, ili bushkovica i co, ne vjerujem....dobro treniranje.......ne treba sve uzimati tako za ozbiljno, forum je i onako samo dobra zabava...
Azteci, Maje i ekipa su tamo i danas. Upravo tako se to radi kako su to učinili Španjolci. Nametnuli su im katoličanstvo ognjem i mačem, a onda se vremenom praktično stopili s njima u jedan narod, zato što su civilizacijske razlike "obsoletirale", jeli? Iako.... i danas ćeš u Maksiku u upravi i vladajućim strukturama općenito vidjeti vrlo visok postotak plavokosih i plavookih
A ti Phile nemaš kod guske ni 5 promila šanse. Najme, čini mi se da nije ljevičarka, to ti je vjerojatno neka od blejdovih biljojeda koja ne troši kremic od proizvođača koji testiraju na životinjama i ne gazi travu!
Ti očito nisu dovoljno pozorno čitali, jer da jesu vidjeli bi da se ne ponavljam nego nadopunjujem, odnosno razvijam svoju tezu.
Whatever kaže da sve kuži ono što pišem, a u istoj rečenici kaže da ne želi čitati ono što pišem! Intelektualni div, nema što.
Što se Gnothija tiče, čini mi se da mu nije sasvim jasno što su osnovne postavke društvenog liberalizma, otud onaj njegov pasus o liberalizmu kao oruđu i sl. koji nema puno veze sa biti stvari.
I da, Whatever, da ti kužiš ono što sam napisao (da, trebaš pročitati), ti ne bi imao drugog izbora nego da se složiš.
To ti je kao kad skužiš da su 2+2=4. Kad skužiš, moraš se složit, nema ti druge.
Ghnoti kaže još da liberalizam nije tema.
Ma svakako da je tema, i to iz očitog razloga.
A razlog je taj što je dominantna liberalistička ideologija UZROK situacije u kojoj se nalazi Evropa u odnosu na svoj identitet i prema njegovoj obrani.
Krive tendencije, u tom smislu, se mogu ispraviti i preokrenuti TEK kada se shvati njihov uzrok, to bi trebalo biti očito.
Ne može se tražiti "što da se radi, što da se radi?" ako se nije shvatio uzrok zašto stvari idu krivim putem.
Ako se otkloni taj uzrok, onda nije ni potrebno grčevito razmišljati o tome što da se radi, jer će stvari prirodno krenuti ispravnim tokom.
Nije stvar u tome da mi sada potičemo Evropski folklor ili klasičnu glazbu (iako to samo po sebi ne bi bilo loše - mislim na glazbu) nego je stvar u PROMJENI ORIJENTACIJE sa ideje da Evropa treba zanemarivati sebe, inhibirati sebe, žrtvovati sebe u ime liberalnog univerzalizma (i nekih neprevaziđenih iracionalnih osjećaja povjesne krivnje) prema ideji afirmacije sebe, afirmacije svega što je Evropsko, prema izgradni identitetne samosvjesti.
Oni koji me pitaju što da se konkretno radi, promašuju bit. Prvo treba shvatiti da je orijentacija U CJELINI kriva, na fundamentalnoj konceptualnoj razini. Tek kada se to shvati i kada se shvati potreba preorijentacije, dolazi konkretno, ali ono je onda očito i namjerno se neću spustiti na razinu nabrajanja, jer je prvenstveno važno shvatiti i OSJETITI neispravnost ove orijentacije. Oni koji to sagledaju, neće imati problema na konkretnoj razini, i neće me pitati za konkretne stvari.
Liberalizam ističe jednakost pred zakonom. U liberalističkom kontekstu, i u vezi s ovom našom raspravom, to znači da bi sve vrijednosti trebale biti ravnopravne (jer u liberalističkom konceptu društva, društvo kao takvo nema kolektivnih vrijednosti).
Dakle, u Evropi bi vrijednosti nekih drugih civilizacija trebale biti ravnopravne sa kulturnim i civilizacijskim vrijednostima vrijednostima Evropske civilizacije.
U ime takvog liberalističko univerzalističkog koncepta, U Evropi bi neevropske civilizacije trebale biti ravnopravne Evropskoj.
I to je ono što je krivo.
Ne može neka druga civilizacija, u Evropi biti ravnopravna Evropskoj. U Evropi, Evropska civilizacija mora biti favorizirana, Evropski kulturno civilizacijski obrasci moraju biti favorizirani, a ne jednaki s drugima.
U mojoj kući nisu svi jednaki, moje vrijednosti vladaju u mojoj kući, ne vrijednosti mojih eventualnih gostiju.
Liberalistički pristup je isto tako glup kao kada bi ja morao ravnopravno primjenjivati sustave vrijednosti svih onih koji se slučajno nađu u mojoj kući.
E neće biti. U mojoj kući se primjenjuje moj sustav vrijednosti, a tolerira se tuđi, ali nikako kao ravnopravan u svojoj primjeni.
Ono što liberalistički univerzalizam traži od Evropske civilizacije jeste samoubojstvo.
Traži se od jedne civilizacije da UNUTAR SEBE prizna jednakost drugih civilizacija. To je nemoguće, to vodi do rastakanja te civilizacije.
Nikako ne smije biti takve ravnopravnosti.
Svaka civilizacija mora JASNO favorizirati svoje vlastite kulturno civilizacijske obrasce u njihovoj primjeni, dok drugi obrasci ne smiju NIKADA dobiti institucionalnu jednakost.
Ideja multikulturalizma koju nude liberalistički univerzalisti jeste destruktivna za Evropsku civilizaciju, pa čak i neuspješna u samom svom vlastitom univerzalističkom cilju, jer ne dolazi do širenja univerzalizma, nego samo do žrtvovanja autohtone civilizacije - dok one druge koje dobivaju jednakost, nikako ne samoponištavaju sebe na isti način kao domača, naprotiv, počinju se nametati protiv domaćih obrazaca.
I da Whatever... Naravno da se sve ono što pišem može sažeti u nekoliko riječi. A te riječi su "liberalizam je loš".
Nadam se samo da ćeš sve ovo pročitati i shvatiti zašto. A kao što sam rekao, kad zaista shvatiš, neće ti biti druge nego da se složiš.
nitko i ništa kaže: Nu, SanHeribe, pokaži nam put.
, Ti si mi odgovorio
Quote:
Sanherib kaže: ...ne može se razmišljati o pojavama na abstraktnoj razini već se moraju uspostaviti potpune povratne sprege abstraktnih razina s konkretnim.
. Kad ja pokušah slijediti Tvoju uputu, pa potražih nek 'povratne sprege' tvoga apstraktnog razmatranja o potrebi za holističkim pristupom europskom identitetu s nečim konkretnim, Ti me koriš.
Quote:
Sanherib kaže: Oni koji me pitaju što da se konkretno radi, promašuju bit.
- Europa ne smije zanemarivati svoj identitet nauštrb drugih
- u Europi moraju vrijediti europske vrijednosti uz toleriranje drugih
S time se naravno slažem. Nije ni problem u polaznim postavkama, to sam ti jedanput već objašnjavao, mogao bi i ti poradit na svom razumijevanju drugih. Problem je u onom što slijedi, u zaključcima koje ti onda hrabro donosiš.
Prvo, te zapadne vrijednosti jesu na snazi u Europi, SAD-u itd. Problem se javlja pri toleranciji drugih. Problem se javlja i onda kad se te vrijednosti ne primjenjuju samo doma nego se silom žele izvoziti i tamo gdje ih ljudi očito ne žele. A mi uvjereni u njihovu superiornost ih idemo silom nametat. Kakvom god silom, ekonomskom, vojnom, kulturnom... I to je očito u današnjem svijetu. Kad se javi otpor takvom izvozu vrijednosti, onda smo svi jako začuđeni kako ti nezahvalni divljaci ne prihvaćaju naše bogomdane sustave vrijednosti.
Druga stvar koja me kod tebe "smeta" je ovo navedeno u postu od nitko i ništa. Ti se uvijek pred problemima stvarnog svijeta povlačiš u svoje "abstrakcije" i teoretske konstrukcije. Koristiš logiku, analizu, sintezu, dedukciju, sve to skupa da bi dokazao nešto. OK, nešto od toga možda i stoji u tom maglenom svijetu intelektualnih eskapada, ali pada u vodu čim se suoči sa ružnom stvarnošću današnjeg svijeta. Reko sam ti već, objasni onoj babi koja kopa po ruševinama kuće ili onom ocu kojem su ubili 4-godišnju kćer, njima objasni kako je za njihove jade kriv liberalizam.
Oprosti ti meni, ali to su razlozi zbog kojih nemam volje iščitavati kilometre tvojih pisanija. Zato ću kao i do sad samo preletit pogledom tvoje postove i odmah će mi bit jasno kojeg vraga sad relativiziraš i dižeš u više duhovne sfere.
__________________ Odlazi redikul i svjedok haški, slađe mi je to nego sir paški :s :s :s
Tommy Gun kaže: Tako je. A i tebi bi bilo bolje da si sretna guska a ne da blogaš one svoje tinejdžerske pizdarije po internetu. Egzibicioniste 1!
Azteci, Maje i ekipa su tamo i danas. Upravo tako se to radi kako su to učinili Španjolci. Nametnuli su im katoličanstvo ognjem i mačem, a onda se vremenom praktično stopili s njima u jedan narod, zato što su civilizacijske razlike "obsoletirale", jeli? Iako.... i danas ćeš u Maksiku u upravi i vladajućim strukturama općenito vidjeti vrlo visok postotak plavokosih i plavookih
Mislim da si pogrjesio blog osobu.......
A ti Phile nemaš kod guske ni 5 promila šanse. Najme, čini mi se da nije ljevičarka, to ti je vjerojatno neka od blejdovih biljojeda koja ne troši kremic od proizvođača koji testiraju na životinjama i ne gazi travu!
Ljevicar nisam, a bogami niti biljojed.......nadam se da nikad necu niti biti.. volim meso, mlado , starije...nije bitno, bitno je da je ukusno...
Asto se tice zastite prirode, sve ima svoju mjeru.....ili ti sve se moze pa i alkohol konzumirati umjereno.....
Što se tiče akcije, ona metodološki ide od abstraktne cjelovite spoznaje akcije, što ona zaista znači, zašto, što, o čemu se radi itd. - nakon čega dolazi konkretizacija.
Tvoja reakcija na moja objašnjenja ("samo o ne-liberalizmu, ne-komunizmu... a ne o... ") je ukazivala na nerazumijevanje problema, nerazumijevanje hijerarhije akcije, nerazumijevanje njenog razloga općeg smisla i usmjerenja, zato sam rekao da oni koji me pitaju za konkretno (podrazumijevajući da to pitaju uz krivo shvaćanje ili nerazumijevanje općeg smisla i okvira akcije) griješe - izvrću redosljed stvari.
A što se tiče konkretnog, upravo sam dao jedan primjer konkretizacije kad sam sa objašnjenjem o neispravnosti liberalističkog koncepta kulturno civilizacijske jednakosti implicirao da se TO treba promjeniti. Dakle KONKRETNO, uvesti institucionalno favoriziranje autohtonih civilizacijskih vrijednosti.
Kod akcije, kad skužiš što točno ne valja, odmah skužiš što trebaš učiniti, zato inzistiram na spoznajnoj strani koja nam otkriva što točno nije u redu u Evropi. Kad se to shvati, prvi konkretni zadatak je da se to eliminira.
Europa je u qurcu jos od drugog rata....jos nije rijesila svoj identitet......Jel ti pricas o europi kao cijelini jednoj drzavi/kontinentu ili svakoj drzavi ponaosob?
\Uostalom ne trebas uvjeravati ljude da je nesto trulo u europi, to vecina vidi, da li je liberalizam za to kriv, ili nesto deseto, ne znam, ali znam da nema pokretacke snage i vizije, sve nesto mi bi pa ne bi....
Meni smeta sto nemaju viziju, niti imaju snage imati jednu,barem iz dosad vidjenog, u tu francuskoj, i onako raste pokret za istupanjem francuske iz eu, malo po malo ali su sve glasniji, da li ce uspijeti to je vec pitanje...
Sanherib kaže: Dobro, vidim da su stvari dosta odmakle od jučer (6 stranica!), pa ću se ograničit na par riječi, a onda ću u budućnosti otvoriti topic o liberalizmu kao filozofiji stagnacije (da opet ).
Koliko sam uspio vidjeti neki forumaši (Whatever, Gnothi) mi spočitavaju da se ponavljam o liberalizmu.
Ti očito nisu dovoljno pozorno čitali, jer da jesu vidjeli bi da se ne ponavljam nego nadopunjujem, odnosno razvijam svoju tezu.
Whatever kaže da sve kuži ono što pišem, a u istoj rečenici kaže da ne želi čitati ono što pišem! Intelektualni div, nema što.
Što se Gnothija tiče, čini mi se da mu nije sasvim jasno što su osnovne postavke društvenog liberalizma, otud onaj njegov pasus o liberalizmu kao oruđu i sl. koji nema puno veze sa biti stvari.
I da, Whatever, da ti kužiš ono što sam napisao (da, trebaš pročitati), ti ne bi imao drugog izbora nego da se složiš.
To ti je kao kad skužiš da su 2+2=4. Kad skužiš, moraš se složit, nema ti druge.
Ghnoti kaže još da liberalizam nije tema.
Ma svakako da je tema, i to iz očitog razloga.
A razlog je taj što je dominantna liberalistička ideologija UZROK situacije u kojoj se nalazi Evropa u odnosu na svoj identitet i prema njegovoj obrani.
Krive tendencije, u tom smislu, se mogu ispraviti i preokrenuti TEK kada se shvati njihov uzrok, to bi trebalo biti očito.
Ne može se tražiti "što da se radi, što da se radi?" ako se nije shvatio uzrok zašto stvari idu krivim putem.
Ako se otkloni taj uzrok, onda nije ni potrebno grčevito razmišljati o tome što da se radi, jer će stvari prirodno krenuti ispravnim tokom.
Nije stvar u tome da mi sada potičemo Evropski folklor ili klasičnu glazbu (iako to samo po sebi ne bi bilo loše - mislim na glazbu) nego je stvar u PROMJENI ORIJENTACIJE sa ideje da Evropa treba zanemarivati sebe, inhibirati sebe, žrtvovati sebe u ime liberalnog univerzalizma (i nekih neprevaziđenih iracionalnih osjećaja povjesne krivnje) prema ideji afirmacije sebe, afirmacije svega što je Evropsko, prema izgradni identitetne samosvjesti.
Oni koji me pitaju što da se konkretno radi, promašuju bit. Prvo treba shvatiti da je orijentacija U CJELINI kriva, na fundamentalnoj konceptualnoj razini. Tek kada se to shvati i kada se shvati potreba preorijentacije, dolazi konkretno, ali ono je onda očito i namjerno se neću spustiti na razinu nabrajanja, jer je prvenstveno važno shvatiti i OSJETITI neispravnost ove orijentacije. Oni koji to sagledaju, neće imati problema na konkretnoj razini, i neće me pitati za konkretne stvari.
Liberalizam ističe jednakost pred zakonom. U liberalističkom kontekstu, i u vezi s ovom našom raspravom, to znači da bi sve vrijednosti trebale biti ravnopravne (jer u liberalističkom konceptu društva, društvo kao takvo nema kolektivnih vrijednosti).
Dakle, u Evropi bi vrijednosti nekih drugih civilizacija trebale biti ravnopravne sa kulturnim i civilizacijskim vrijednostima vrijednostima Evropske civilizacije.
U ime takvog liberalističko univerzalističkog koncepta, U Evropi bi neevropske civilizacije trebale biti ravnopravne Evropskoj.
I to je ono što je krivo.
Ne može neka druga civilizacija, u Evropi biti ravnopravna Evropskoj. U Evropi, Evropska civilizacija mora biti favorizirana, Evropski kulturno civilizacijski obrasci moraju biti favorizirani, a ne jednaki s drugima.
U mojoj kući nisu svi jednaki, moje vrijednosti vladaju u mojoj kući, ne vrijednosti mojih eventualnih gostiju.
Liberalistički pristup je isto tako glup kao kada bi ja morao ravnopravno primjenjivati sustave vrijednosti svih onih koji se slučajno nađu u mojoj kući.
E neće biti. U mojoj kući se primjenjuje moj sustav vrijednosti, a tolerira se tuđi, ali nikako kao ravnopravan u svojoj primjeni.
Ono što liberalistički univerzalizam traži od Evropske civilizacije jeste samoubojstvo.
Traži se od jedne civilizacije da UNUTAR SEBE prizna jednakost drugih civilizacija. To je nemoguće, to vodi do rastakanja te civilizacije.
Nikako ne smije biti takve ravnopravnosti.
Svaka civilizacija mora JASNO favorizirati svoje vlastite kulturno civilizacijske obrasce u njihovoj primjeni, dok drugi obrasci ne smiju NIKADA dobiti institucionalnu jednakost.
Ideja multikulturalizma koju nude liberalistički univerzalisti jeste destruktivna za Evropsku civilizaciju, pa čak i neuspješna u samom svom vlastitom univerzalističkom cilju, jer ne dolazi do širenja univerzalizma, nego samo do žrtvovanja autohtone civilizacije - dok one druge koje dobivaju jednakost, nikako ne samoponištavaju sebe na isti način kao domača, naprotiv, počinju se nametati protiv domaćih obrazaca.
I da Whatever... Naravno da se sve ono što pišem može sažeti u nekoliko riječi. A te riječi su "liberalizam je loš".
Nadam se samo da ćeš sve ovo pročitati i shvatiti zašto. A kao što sam rekao, kad zaista shvatiš, neće ti biti druge nego da se složiš.
Ako postoji tako snazni liberalisticki koncept u europi, onda bi vladao kaos.
Prvo, pred zakonom smo svi jednaki, pa i oni koji su drugacije kulture i tradicije koji dolaze ili imaju dodir sa europom.I europa trazi i ima pravo zahtjevati da se postuju njeni zakoni, tko god da u njoj zivi ili je dosao u nju zivjeti.Isto ko sto bi se i na tebe odnosili zakoni Saudijske Arabije da zivis tamo kao stranac.....stoga do mijesanja vrijednosti i zakona i kulture ce uvijek doci i uvjek cega biti, jer ljudi prepoznaju univrzalne vrijednosti, bilo da one idu iz jednog smjera ili drugog.
Sta bi se recimo dogodilo, da europa zabrani recimo muslimanima u eu -u, da pokazuju svoja vjerska obiljezja ili da grade svoje bogomolje.Ili ih ogranici....Kao sto je slucaj u SA....
Tommy Gun kaže: Koliko god to strašno zvučalo, vrijeme je da Europa kaže dosta naseljavanju raznoraznih pripadnika potpuno joj nekompatibilnih kultura i shvaćanja života. Europa ima kršćanske korijene, uvela to u ustav ili ne (uvesti će, majci, vidjeti ćete). Razne fanatike, bombaše i pilote treba zaustaviti izvan ovoga kontinenta. One koji su tu treba vratiti odakle su došli. Krajnji je čas.
Pod time se ne misli na fizički zid, kakav su svojedobno gradili kinezi i koji im ništa nije pomogao. Ovaj zid mora biti pravni, kulturološki, civilizacijski i vojni. Ako ga ne uspostavimo vrlo brzo, naša je civilizacija propala, i naši će unuci obrezani hodati u haljinama, jahati deve i vratiti se u srednji vijek ako ne i u nešto gore.
U srednji vijek nas može vratiti jedino RKC (koja je i glavni krivac zbog čega je to mračno razdoblje evropske povijesti), a kao početak možemo uzetu uvrštavanje "kršćanskih korjena" u ustav.
Nadalje, evropa ne može preživjeti sa takvim zidom. Zbog slabog nataliteta (osim Iraca i Šiptara), ali ni ekonomski. Pa pobogu, Evropa je kapitalistička država, i ne brinite se, od doseljavanja ima mnogostruko više koristi nego doseljeni. Doseljeni rade i dobivaju toliko malo para da jedva prežive. Kapitalisti njih mogu puno bolje iskoristiti od domicilnih Evropljana. Kada dođe do konjunkture u gospodarstvu, postoji manajk radne snage - to je i razlog što dopuštaju doseljavanja. Kad bi bilo dosta radnika u Evropi, ne bi novima ni dopustili da dođu. Zapravo, taj zid već i postoji. Ali je propustan koliko ih na kapiji puste, tj. koliko ih treba. Nepoželjni i višak ostaje s druge strane bedema. Za vrijeme recesije, doseljenici prvi dobe nogu. Bunit se ne mogu, jer su najćešće ilegaci. Sindikati ih neće, jer prvo gledaju da zaštite "svoje". Treće, ako se bune odmah dobiju odgovor u javnosti "ako ti nije dobro, mrš doma".
I zadnje, ali jednako važno, oni su "opravdanje" kapitalistima za recesiju. Jer su "štakori" koji nagrizaju državu. Ljenčine koje kradu....
Dakle, zid već postoji, i treba ga srušit.
Uostalom, podjele po porijeklu, vjeri, civilizaciji, kulturi su vraćanje u srednji vijek , i vraćanje na ksenofobične kršćanske korjene!