Ako već postoji ovakva tema molio bih admina da me ne šalta na nju.
Imam HP Probook 4730s (kupljen u 8. mjesecu 2011.). Do sada s njim nikada nisam imao nikakvih problema. Apsolutno nikada nisam imao problema s time da se zagrijava jer je aluminijski. Prije jedno mjesec dana mi se počeo gasiti iz čista mira. Kada bi stavio ruku kod hladnjaka, bila bi ogromna temperatura. U sobi mi klima dela i smrzavam se, a laptop se i dalje pregrijava. Što bi mogao biti problem, pošto ga još ne kanim na servis slati jer znam da bum ga dugo čekao da mi ga vrate nazad.
Ako ti je garancija 1 godina bolje ga nosi na servis sto prije, za prvu ruku uzmi usisivac i na rebrastim otvorima sa strane i ispod laptopa dobro usisi prasinu i mucice.
To definitivno ne valja, s tako malim loadom bi trebala temperratura biti oko 50 stupnjeva. Pogledaj i u power management od windowsa, da ti nije možda podešeno pasivno hlađenje procesora.
Iz mog iskustva definitivno rastavit i ocistit cijeli sustav hladenja, kad ga koristis probaj ga ne drzat na na lancunu, jastuku i sl nego na tvrdim povrsinama jer mozda ti ne djeluje tako ali ga to dodatno zagrijava.
Ako si u prilici kupi sebi cooler za njega, dio koji se montira i ima pasivno i aktivno hladenje
Mislim da ti se najvjerojatnije uvuklu prašine i mucica pa se grije zbog toga, to se dogodilo i meni. Odlično rješenje je da si kupiš komprmirani zrak u spreju (košta oko 30ak kuna) i gurneš cjevčicu u rebraste utore gdje se ispiriva zrak, samo ga dobro ispuši i ne bi trebalo biti problema neko vrijeme. Meni je upalilo
čim si mi napisao da promjenim sam promjenio i pustio sam laptop da radi bez gašenja sve do sada uz uključene 2 igrice i ostatak gluposti (nisam mazohist xD) i nije se niti jednom zgasio. kad zgasim klimu se zna zagrijati aluminij. ovaj link kaj sam dao je upravo dok je klima zgašena.
sad mi se čini da je onaj load veći pa mi daj molim te reci dal je sada ovo sve u redu?
Je, to je puno bolje sad. Prati to još povremeno, ali mislim da ne bi više trebao imati problema s gašenjem. Možeš eventualno ostaviti pasivno hlađenje kad ti je laptop na bateriji da ti ne pocuga bateriju u roku kex, trebao bi imati u power optionsima posebu stavku za bateriju, a posebnu za strujni adapter.
evo bio sam nesvjesno ištekao punjač i radio mi je na bateriji i nakon nekog vremena se je zgasio (cca sat vremena je duralo). Pogledao sam poslije i piše mi da je active dok je na bateriji. Al sam isto tako primjetio dok je na punjaču da više nema šanse da se zgasi. Dal postoji šanse da mi procesi previše struje gutaju pa da je to razlog? uvijek imam između 100 i 110 uključenih procesa.