Nije Trash(smeće)metal
Nego Thrash(udarati,mlatiti)metal
Da bi davao opservacije o muzici,u ovom slučaju o metalu,ne bi bilo zgorega najprije naučiti elementarne pojmove o istoj.
Čovjek bi ipak očekivao više znanja od nekoga tko za sebe tvrdi da je muzičar.
A ovo da u 99% slučajeva ne sadrzi osnovne elemente muzike necu ni komentirati.
Majstore nabrijani, razlog je zašto zovem 'trash', već sam rekao. Jer je taj žanr upravo smeće. Da imam neko dobro mišljenje o njemu, zvao bi ga thrash. Kako samo traže nešto da bi podjebali nekoga. Preloše, dećko, preloše. Trebao bi koji put bolje pročitati koji moj post, a ne samo tražiti da li ima nešto što bi mi mogao gurnut u facu jer ti smatraš da je krivo. Ako me već ideš podjebavat, daj prvo shvati moju interpretaciju i ono o čemu govorim i zašto se referiram prema nečemu sa 'trash' više puta Mislim, ak već ideš nekog podjebavat, treba onda napravit to i kako spada.
Edit: Moram jer me živo zanima. Kažeš da nećeš komentirati ovo zadnje. To je zato jer ne možeš dati argument protiv toga. Ja te molim ko Boga da mi sada izlistaš evo 3 pjesme koje imaju melodičnost sa progresijom kojoj nije u prvom planu brzina i brzina nego nešto što je ''poetičnije'', ako ćemo baš tako, od toga, da ima nekakav sklad u svemu tome (sa pjevačem naravno) i da se može poistovjetiti s tom pjesmom na razini kao recimo, uzet ću bezveze da nije balada, ''rock me in the free world'' on NY-a jer je to više rockerski nego neka power balada. Evo, živo me zanima što ćeš mi dat. Recimo da sam ja neko ko prvi put ide slušat thrash (#trash) metal i želio bi čut pjesmu s poantom, ali ne na onoj razini lyricsa, nego same pjesme i melodije. 3 pjesme.
Zadnje uređivanje Jimmy_Leppard : 27.04.2013. at 20:29.
Čovjek je samo izvođač. To nije niti tema za debatu uopće.
Ne radi se o tome koliko slušam muziku, muzičar jesam i bavim se aktivno muzikom koja je već 12 godina preko 50% mojeg života. Naslušao sam se i volim piti i ljubiti i vuce 2,3,4 i baci-se-na-glavu onaj album volim narodno i slične para-muzičke skladbe i naprosto ništa drugo ne izlazi nego ''izvođenje'' iz svega toga.
Malo mu popustim tu i tamo pošto je i sam izjavio da je pod velikim utjecajem Bijelog Dugmeta bio, a što se Vatrenih Ulica tiče, može i to proć. Glam Metal je samo po sebi poseban žanr, a Vuco nije donio ništa skoro u taj bend, ali samim tim što je bio tamo dobije +, ajde neka.
A što se tiče reference za trash muziku. Trash metal je podžanr metala kojeg se osobno sramim jer kako i naziv nosi 'trash', tako se i može opisati ta 'muzika'. Trash metal se ne može nazvati muzikom jer u 99% slučajeva ne sadrži osnovne elemente muzike.
Ko što rekoh, ajde, molim te.. Nemoj.
Ma ti si debil.
Vidis, takodjer jedna neargumentirana tvrdnja. Ali istinita.
Ajde, zašto sam debil, dokaži da je thrash (#trash) metal podžanr metala koji je melodičan i sa nekom muzičkom svrhom. Jednostavno pitanje, jednostavan odgovor tražim. Ne možeš, pa zato vrijeđaš. Preloše.
Vrijeđaš bez osnove, čekam samo ban da dobiješ ili karton.
Ajde, zašto sam debil, dokaži da je thrash (#trash) metal podžanr metala koji je melodičan i sa nekom muzičkom svrhom. Jednostavno pitanje, jednostavan odgovor tražim. Ne možeš, pa zato vrijeđaš. Preloše.
Iovako sam ovdje sve rjedje. Jebe mi se za karton. Bilo je jace od mene.
Ne znam kakav razgovor mogu voditi s osobom koja preko dvije strane ne zna napisati pravo ime zanra po kojemu sere (nemoj se izvlaciti, molim te).
Naravno, mogu ja sada pokusati argumentirano tebi objasniti zasto su tvoja stajalista u krivu, ali iskreno, ne zelim trositi vrijeme na tebe. Zivot je prekratak. Uzivaj.
Naravno, mogu ja sada pokusati argumentirano tebi objasniti zasto su tvoja stajalista u krivu, ali iskreno, ne zelim trositi vrijeme na tebe. Zivot je prekratak. Uzivaj.
Ja se izvlačim? Rekao sam da postoji razlog zašto sam od samog početka pisao trash i još sam napisao ''kako naziv glasi'' kojeg sam ja dao, zato ga i smatram smećem. Ako je tebi to neshvatljivo, onda mi je jako žao.
I opet te pitam, ja se izvlačim? Stari, prodaješ maglu i tu govoriš da bi mi objasnio nešto ''argumentirano'', ali se onda ti izvlačiš tako da kažeš da nećeš trošiti vrijeme. A mogao si trošiti vrijeme da mi već 2 puta pišeš nebuloze? Dečko, gubiš se i ne znam što pokušavaš. Svašta.
Majstore nabrijani, razlog je zašto zovem 'trash', već sam rekao. Jer je taj žanr upravo smeće. Da imam neko dobro mišljenje o njemu, zvao bi ga thrash. Kako samo traže nešto da bi podjebali nekoga. Preloše, dećko, preloše. Trebao bi koji put bolje pročitati koji moj post, a ne samo tražiti da li ima nešto što bi mi mogao gurnut u facu jer ti smatraš da je krivo. Ako me već ideš podjebavat, daj prvo shvati moju interpretaciju i ono o čemu govorim i zašto se referiram prema nečemu sa 'trash' više puta Mislim, ak već ideš nekog podjebavat, treba onda napravit to i kako spada.
Edit: Moram jer me živo zanima. Kažeš da nećeš komentirati ovo zadnje. To je zato jer ne možeš dati argument protiv toga. Ja te molim ko Boga da mi sada izlistaš evo 3 pjesme koje imaju melodičnost sa progresijom kojoj nije u prvom planu brzina i brzina nego nešto što je ''poetičnije'', ako ćemo baš tako, od toga, da ima nekakav sklad u svemu tome (sa pjevačem naravno) i da se može poistovjetiti s tom pjesmom na razini kao recimo, uzet ću bezveze da nije balada, ''rock me in the free world'' on NY-a jer je to više rockerski nego neka power balada. Evo, živo me zanima što ćeš mi dat. Recimo da sam ja neko ko prvi put ide slušat thrash (#trash) metal i želio bi čut pjesmu s poantom, ali ne na onoj razini lyricsa, nego same pjesme i melodije. 3 pjesme.
1.Dečko je malo stariji od tebe
2.Možemo o muzici,možemo o svemu,ali kad prerasteš te mulačke fore ja znam sve,ja se bavim glazbom 12 god,ja sam ulovio boga za jaja...ukratko kad te prestane peglat napoleonski kompleks zbog kojeg sebe doživljavaš kao veličinu i ultimativni autoritet sto se glazbe tice,a poprilično sam siguran da si i u drugim stvarima takav.
Do onda prodaj svoje "znanje" o muzici kome hoces i onima koji imaju volje diskutirati sa osobom koja ima stav poput tvoga.
Živio!
1.Dečko je malo stariji od tebe
2.Možemo o muzici,možemo o svemu,ali kad prerasteš te mulačke fore ja znam sve,ja se bavim glazbom 12 god,ja sam ulovio boga za jaja...ukratko kad te prestane peglat napoleonski kompleks zbog kojeg sebe doživljavaš kao veličinu i ultimativni autoritet sto se glazbe tice,a poprilično sam siguran da si i u drugim stvarima takav.
Do onda prodaj svoje "znanje" o muzici kome hoces i onima koji imaju volje diskutirati sa osobom koja ima stav poput tvoga.
Živio!
1. Ne bi rekao.
2. Nisam, samo s onima koji se postave prema meni bezobrazno. Ako hoćeš o muzici, dao sam ti priliku. Dokaži da ja nemam pojma. Pitam te: Oćeš lajati cijeli dan ili ćeš ugrist već jednom?
Ja ću ponoviti svoje pitanje. Pozivaš se na dvanaestogodišnji staž muzičara, daj nam pokaži što si u 12 godina napravio. 12 godina je jako puno vremena, sa znanjem i talentom u toliko vremena se mogu osvojiti država, kontinent, vjerojatno i svijet. Dobro, ako je jezik kao hrvatski nepristupačan, ili ako žanr nije popularan ne mora se niti van granica grada izaći, ali u toliko vremena bi se trebalo moći napraviti bar par pravo jebačkih stvari. Daj da vidimo, jako me zanima na čemu je utemeljen taj tvoj autoritet.
Ja ću ponoviti svoje pitanje. Pozivaš se na dvanaestogodišnji staž muzičara, daj nam pokaži što si u 12 godina napravio. 12 godina je jako puno vremena, sa znanjem i talentom u toliko vremena se mogu osvojiti država, kontinent, vjerojatno i svijet. Dobro, ako je jezik kao hrvatski nepristupačan, ili ako žanr nije popularan ne mora se niti van granica grada izaći, ali u toliko vremena bi se trebalo moći napraviti bar par pravo jebačkih stvari. Daj da vidimo, jako me zanima na čemu je utemeljen taj tvoj autoritet.
Prva stvar, samouk sam. Nisam išao u glazbenu školu, nego sam prvih 2 godine radio sam, po netu razne video instrukcije, guitar pro i slični programi na kompjutoru i u sklopu toga sam nekad imao instrukcije direktno od jednog starijeg glazbenog učitelja iz svog mjesta. Nisam se nikad pozvao na talent, ne vrijedi ti i da imaš talent ako ne radiš puno i konstantno.
Sviram gitaru i sad sam se već dosta prebacio na žanrove tipa Instrumental Rock ili Neo Classical metal (istina, vrlo nepopularni žanrovi što je vrlo tužno), ali ne vidim kakve veze moje 12-godišnje iskustvo ima sa snimanjem pjesama? Da, imam par nedovršenih ideja i dosta pjesama napravljenih i prebačenih u kompjutorske programe, no nikad nisam imao novaca da bi se upustio u pothvat plaćanja studijskog snimanja ili tako nečega. Vrlo teško je takvo nešto uopće i postići. Svirao sam s par lokalnih bendova ovako čisto iz zabave, koja gaža tu i tamo po lokalnim bircevima i to su naravno bile obrade poznatih naših i stranih bendova (neš tipa prljavci, gunsi, ac/dc itd.). Ali transferiranih i enkriptiranih baš svojih pjesama/ideja i slično nikad nisam imao prilike snimat u studiju jer ko što rekoh, treba para. Koliko para, toliko muzike. Imam ih jedino na kompu kao takve ugrubo prebačene u kompjutorske glazbene programe. Ne vidim zašto bi se podrazumijevalo da imam snimljeno gomilu ''jebačkih'' stvari ako se bavim muzikom 12 godina? Moj bivši glazbeni učitelj se bavi sviranjem gitare već preko 30 godina i nikad nije snimio niti jednu svoju pjesmu, a i koliko znam, ni nema ih. Da li to onda negira njegovo 30-godišnje bavljenje glazbom?
Ne razumijem što ti sad hoćeš od mene? I zašto me pozivaš na red? Niti nemaš to pravo uopće. Malo smiri doživljaj, nisam ti ja kriv što ti ne paše realnost o thrash (#trash) muzici.
Uglavno slušam rap i to stariji. Osim toga dosta slušam stari rock,country, synthpop npr. CCR, Queen, J.Cash, Depeche Mode itd. Naravno to nije sve ima još dosta toga. Cajke/Rozge/Severine ni u kojem slučaju.
Bravo za samoukost, trud cijenim.
A ovo ostalo si mogao puno kraće napisati - ništa. Toliko ti i tih 12 godina autoriteta daje za pravo za srati po svjetskim glazbenim institucijama. Misliš da su njima pale pare sa neba da si snime stvari? Znam ih sa svakakvim financijskim situacijama pa vidi čuda imaju i jebačkih stvari snimljenih. Kad imaš dobru stvar skupi se za studijski snimiti je, za početak jer će te ljudi prepoznati live.
Na kakav te red pozivam? Samo se ti ovdje kitiš nečim pa gledam što je to nešto, očito ne baš nešto, da ne budem sad bezobrazan sa izrazima
Smiren mi je doživljaj, ne brini Daleko sam od osobe koja napade po tuđoj muzici uzima k srcu, pogotovo k tuđoj muzici koju već dugo niti ne slušam aktivno. Ali gluposti me živciraju.
Bravo za samoukost, trud cijenim.
A ovo ostalo si mogao puno kraće napisati - ništa. Toliko ti i tih 12 godina autoriteta daje za pravo za srati po svjetskim glazbenim institucijama. Misliš da su njima pale pare sa neba da si snime stvari? Znam ih sa svakakvim financijskim situacijama pa vidi čuda imaju i jebačkih stvari snimljenih. Kad imaš dobru stvar skupi se za studijski snimiti je, za početak jer će te ljudi prepoznati live.
Na kakav te red pozivam? Samo se ti ovdje kitiš nečim pa gledam što je to nešto, očito ne baš nešto, da ne budem sad bezobrazan sa izrazima
Smiren mi je doživljaj, ne brini Daleko sam od osobe koja napade po tuđoj muzici uzima k srcu, pogotovo k tuđoj muzici koju već dugo niti ne slušam aktivno. Ali gluposti me živciraju.
Majstore, ja nemam osnovan bend jer ne živim u Zagrebu ili nekom većem gradu da bi imao široku lepezu izbora, 99% ljudi di ja živim ne svira, a ja nemam novaca za odlaziti svaki 3. dan negdje na probe kod ne znam koga jer za bend treba puno truda i razumijevanja jedni drugih da bi se stvorila kemija, ne mogu ja samo ušetati kod nekoga i reć, ej bok, ja sam došo svirat s vama. To ne ide tako.
Nemoj mi bacati spike više svisoka jer se ja tebi uopće ne moram dokazivati ni opravdavati što se mene tiče. Ja sam ti odgovorio na ono što si htio, a to što se ti ne možeš pomiriti s činjenicom da baljezgaš samo neargumentirane gluposti bez temelja samo da bi vidio što ću ja sljedeće napisat i da onda tražiš u tom tekstu nešto što ti ne paše da bi me mogao popljuvati nije moj problem. Nađi si drugu zanimaciju. Ja se nekom ko ti ne moram dokazivati, nauči se pristojnosti.