Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2017., 23:07   #621
Ja mislim da to gusenje i osjecaj knedle u grlu je nama sve psihicke naravi
I meni se zadnje vrijeme to desava,prije nikad nije
__________________
Pas je jedino biće na svijetu koje te voli više od samoga sebe
OOOOOOO is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2017., 23:07   #622
Quote:
mashanina kaže: Pogledaj post
Kad su vidjeli antitijela da su 2.000 i onda skočila na 4.000 rekli su da nemam kaj razmišljati. Hašimoto i to neće nikada biti dobro više. Inače se treba punkcija napravit i ako je dobročudno onda kao me ne bi operirali ali mi je baš daaaleko otišlo i rekli su da nemam kaj čekati. Meni je bilo ful loše, eutyrox sam pila i 0 bodova, tsh 20 bio, i jedna strana je bila hipo a druga hiper i pojedena je već bila i puna tkiva ožiljkastog, čvorovi, ma svašta nešto i naotekla je i gušila me. Sto stvari i nije imalo smisla da se mučim više. Eto kad su dr. ,dobro" odradili svoj posao a žalila sam se par godina na kroničan umor ali ono sam mi željezo izvadi i to je to a ja nisam imala pojma uopće da bi mogla biti štitnjača. ali dobro sad kaj je tu je

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Vidiš ti to, šta haši radi.....sad kad ti još terapija "sjedne" budeš ko nova.
hašismotko is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2017., 01:10   #623
Hvala na podijeljenim iskustvima
Hormoni su mi taman na sredini intervala - vadila sam ih prije mjesec dana. Moze biti da je vrijeme + psiha.

I sretan Uskrs svima 😊🐰

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
mateichh is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2017., 12:54   #624
Jesi li ti to isla privatno kod dr. Skare i platila operaciju?
__________________
Dame biraju, pogrešne tipove, uvek.
Bubamaraaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2017., 18:38   #625
Quote:
jednababaroga kaže: Pogledaj post
Pozzz,

Imam dijagnozu hashimoto pijem eutirox 25mg,
sad sam vadila ponovo hormone i nalazi su slijedeci.
Posto sam popila lijek prije vađenja krvi, jel potrebno regulirat dozu.

Tsh 2.34 (ref 0,3-3,6)
ft4 12,90 (ref 10,3-22,8)
Ft3 4,40 (ref 3,03-6,47)
Javi se sa ovim novim nalazima lijecniku koji te je uputio na vadenje hormona. Usporedjujuci predzadnje i ove zadnje nalaze, te tocno opise tvojih simptoma, odluciti ce kako dalje. Doza od 25 mcg je tek pocetna ili korektivna doza i rijetko tko ostane na njoj. Svaka je stitnjaca drugacija kod svih nas pa tako i terapija. 100 ljudi, 100 stitnjaca.
Mario S is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2017., 12:43   #626
Dali itko od vas kontrolira
nadbubrežnu žljezdu i kortozol,
gušteraču i inzulin ?

Kakvi su nalazi?

Moj endić mi je skrenuo pažnu na povezanost hašimota i nadbubrežne. A na poslu imam kolegicu koja ima dijabetes tip 1 a hašimoto je dobila 20ak godina nakon dibetesa tip 1.
Alonssa is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2017., 09:50   #627
Ja od voog nabrojanog kontroliram samo šećer, ali to zbog kortića što pijem jer im je jedna od nuspojava dijabetes.

Al trebalo bi povremeno prekontrolirati ovo što si nabrojala, samo sretno s time. Broji se svaka uputnica i neće se slati bez razloga nešto vaditi osim ako nemaš nekih tegoba. Šteta, da postoji neki sistematski barem 1 godišnje puno bi se stvari čopilo na početku i u konačnici zdravstvo koštalo manje jer mislim daje puno skuplje nešto liječiti kad se već razmaše. U početku se neke stvari mogu korigirati sa promjenom načina života.
__________________
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom. H. L. Menken
...previše ljudi traži pravu osobu, umjesto da sami pokušaju biti prava osoba...
leeloo27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2017., 13:21   #628
Ja sam to radila sve prije par mjeseci i bilo je ok. Meni je gin pisala to prije mpo
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2017., 16:17   #629
Ja provjeravam jednom godisnje, i za sad sve ok sa svim tim skupa. Doktor zahtjeva da jednom godisnje napravimo kao neki sistematski, znam da svaki put nakon toga dobijem samo od krvi nalaze ispisane na 6 listova papira, a prethodno me naravno iskasape u nadi da ce mi uspjeti dovoljno krvi iscijediti. (Zahvalna sam ja na temeljitom doktoru, samo je kod mene muka svako vadjenje krvi)
*Aria* is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2017., 16:27   #630
Quote:
Alonssa kaže: Pogledaj post
Dali itko od vas kontrolira
nadbubrežnu žljezdu i kortozol,
gušteraču i inzulin ?

Kakvi su nalazi?

Moj endić mi je skrenuo pažnu na povezanost hašimota i nadbubrežne. A na poslu imam kolegicu koja ima dijabetes tip 1 a hašimoto je dobila 20ak godina nakon dibetesa tip 1.
Ja ne iskreno nisam niti znala za povezanost.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
mashanina is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2017., 21:39   #631
došli nalazi

mala milijarda pretraga....sve ok.....

probleme izgleda radi samo štitnjača.....i prca na sve strane pomalo....
__________________
I lost my mind, sold my soul, to those demons eyes, I have no faith and hope is gone, since long, long time.....
dichy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 10:23   #632
Malo citam pa vidim da svako malo osvane netko novi.... nazalost!

Nazalost, stigla i ja! ��
Nalaz mi je TSH 1,47, a antitijela TG 172,40 ( povisen) i TPO 6,10 (uredan). T3 i T4 mi nisu izvadili jer u nasem laboratoriju ako je TSH uredan ne vade T3 I T4.
Bila sam na uzv i doktor kaze da je to upala stitnjace za koju nema terapije dok je TSH uredan.

A ja sam k o m a!!!!
Simptoma kod men ko u prici, od umora, pospanosti, tremora, zimice, lupanja srca, nedostatk energije i snage, neraspolozenost....a sto ne! Cak vec 10 dana ne mogu jest normalno, smrsavila sam 5 kg......cak mislim da i malo ludim.

Jeli netko ima slicnu situaciju? Trebam li ipak izvadit T3 i T4? Mogu li oni bit losi obzirom da je TSH uredan?
Da odem do endokrinologa?

I da, radila sam krvnu sliku....zeljezo mi je 31, a gornja granica je 30. Ne uzimam nista jer nika nisam bila anemicna. Ima li i ti kakve veze sa stitnjacom?

Zadnje uređivanje nanna1 : 20.04.2017. at 10:34.
nanna1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 10:53   #633
@ nanna1

izvadi i hormone, ft3 i ft4 ako endo ne bude smatrao da treba idi privatno, nije samo tsh mjerodajan iako se uglavnom prema njemu ravnaju
hašismotko is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 11:33   #634
Quote:
nanna1 kaže: Pogledaj post
Malo citam pa vidim da svako malo osvane netko novi.... nazalost!

Nazalost, stigla i ja! ��
Nalaz mi je TSH 1,47, a antitijela TG 172,40 ( povisen) i TPO 6,10 (uredan). T3 i T4 mi nisu izvadili jer u nasem laboratoriju ako je TSH uredan ne vade T3 I T4.
Bila sam na uzv i doktor kaze da je to upala stitnjace za koju nema terapije dok je TSH uredan.

A ja sam k o m a!!!!
Simptoma kod men ko u prici, od umora, pospanosti, tremora, zimice, lupanja srca, nedostatk energije i snage, neraspolozenost....a sto ne! Cak vec 10 dana ne mogu jest normalno, smrsavila sam 5 kg......cak mislim da i malo ludim.

Jeli netko ima slicnu situaciju? Trebam li ipak izvadit T3 i T4? Mogu li oni bit losi obzirom da je TSH uredan?
Da odem do endokrinologa?

I da, radila sam krvnu sliku....zeljezo mi je 31, a gornja granica je 30. Ne uzimam nista jer nika nisam bila anemicna. Ima li i ti kakve veze sa stitnjacom?
i ja ti savjetujem da ideš privatno...

kad si već savjesnija od mene

dok su mene natjerali da odem doktoru antitijela su mi bila na 2000, izgubila 7 kila u par mjeseci (na mojih 55 ne želite znati na šta je to sličilo)....poispadalo mi pola kose sa glave

dobila sam terapiju prije 20tak dana, a rekli su mi da djeluje za 4-6 mjeseci.....a ja padam s nogu....naravno da na poslu nikoga nije briga....jelte

idi privatniku....nemoj si priuštiti mjesece patnje
__________________
I lost my mind, sold my soul, to those demons eyes, I have no faith and hope is gone, since long, long time.....
dichy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 12:46   #635
Ma i ja se vec mislim otic izvadit i ta dva vraga, kad sam vec izvadila sve.

Ja nisam na 55 kg, ali vec i se plasim i ovih 5 u 10 dana. Ako nastavim ovako to je za jos 10 dana 5...sta bi moglo bit 15 za mjesec.

A nisu mi jasni ti doktori. Ako se vec pokaze da samo TSH nije mjerodavn kog vraga ne vade sve!!!???
Jos kad me stao uvjeravat da mi simptomi nisu od nje.....

Jesu i vama smetali mirisi i gadilo vam se sve jest? To mi je totalno simptom hormona, ko da sam opet trudna, ali znam da nisam.

Jel netko od vas iz Splita? Kome da odem?
nanna1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 08:39   #636
Kakvo ti je željezo?

Meni se to događalo kad su mi željeto i hemoglobin bili u podrumu.
__________________
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom. H. L. Menken
...previše ljudi traži pravu osobu, umjesto da sami pokušaju biti prava osoba...
leeloo27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 09:44   #637
Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
Kakvo ti je željezo?

Meni se to događalo kad su mi željeto i hemoglobin bili u podrumu.
meni se to događa sa svim urednim nalazima.....osim sa štitnjačom, naravno....
__________________
I lost my mind, sold my soul, to those demons eyes, I have no faith and hope is gone, since long, long time.....
dichy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 12:33   #638
Zeljezo mi je bilo 31, a gornja granica je 30.

Neznam sta da mislim.
Jedva nesto pojedem, na silu, jede hrana mene a ne ja nju. A taj grop u grlu pola dana je prisutan. Morat cu na kraju i na gastroskopiju.

Jutros sam se skocila iz sna u 6.30, cim sam otvorila oci pocelo je unutarnje treperenje, ko groznica, a crijeva su mi pocela odmah kruliti. Posto se nemir nije smirivao malo kasnije sam popila jedan normabel. Izgleda da ce mi to biti buduci najbolji prijatelj.
nanna1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 12:51   #639
Quote:
nanna1 kaže: Pogledaj post
Zeljezo mi je bilo 31, a gornja granica je 30.

Neznam sta da mislim.
Jedva nesto pojedem, na silu, jede hrana mene a ne ja nju. A taj grop u grlu pola dana je prisutan. Morat cu na kraju i na gastroskopiju.

Jutros sam se skocila iz sna u 6.30, cim sam otvorila oci pocelo je unutarnje treperenje, ko groznica, a crijeva su mi pocela odmah kruliti. Posto se nemir nije smirivao malo kasnije sam popila jedan normabel. Izgleda da ce mi to biti buduci najbolji prijatelj.
joj, ne igraj se s tim Normabelima.....ko će te poslije skinut s toga.....

mene su pred nekih 20tak godina šopali Tramalima radi upale interkostalnog živca dva mjeseca....da vidiš veselja kad se s Tamala trebalo skinuti....ko zadnji junky....

Apaurin ti je bolji....opušta mišiće i ne izaziva ovisnost.....ja ga koristim za spavanje....kad nema puno stresa uredno spavam bez njega
__________________
I lost my mind, sold my soul, to those demons eyes, I have no faith and hope is gone, since long, long time.....
dichy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 13:56   #640
Nije vam ni Apaurin baš nedužan, mioja mama je imala problema sa nesanicom, a bome kasnije i sa Apaurinom, kad nije mogla zaspat više bez njega.
Može izazvati ovisnost.
hašismotko is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:03.