Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > EURO 2012 - Poljska/Ukrajina
Korisničko ime
Lozinka

EURO 2012 - Poljska/Ukrajina Europsko pred vratima, forum na aparatima :lux:

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.07.2012., 20:32   #301
Boki000
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
najjači argument "za" mi je da svi trebaju dobiti priliku da se plasiraju
Old 08.07.2012., 00:53   #302
klingonac_worf
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
Kako sam rekao, ja sam za, jer prvo ovo kratko traje, jebote nakon par dana već su gotove 2 utakmice po danu, a na SP imamo i 3 po danu i to traje i traje i traje, na EP nemamo, ovako bi se produžilo natjecanje i to je super.
Nadalje volim pogledati nigerija - južna korea , a ne samo derbije od kojih to mnogi nisu, slabiji često prikažu super utakmice, plus iznenađenja su uvijek moguća. Kog boli k. jesu umorni ili ne, nek igraju, zarađuju para koliko mi neki nećemo za 10 života a što rade??? treniraju i tračkaraju, da ih ne bi žalio, oni su tu radi nas.
Evo uz 16 na ovom EP ima još kandidata koji nisu ništa slabiji nego ovi slabiji na EP: Švicarska (za koju sam voljan se okladiti s bilo kime da na SP2014 igra polufinale), Turska, Belgija, Srbija, BiH, Norveška, Bjelorusija, Slovenija, Crna Gora?, Rumunjska, Bugarska, Slovačka.... ima tu ohoho reprezentacija.
klingonac_worf is offline  
Old 08.07.2012., 09:54   #303
FFshocker
Registrirani korisnik

FFshocker Avatar

Registracija: Jul 2007.
Vidim, cesto se spominje da kvalifikacije traju skoro 2 godine sto je potpuno netocno. Kvalifikacije traju kroz razdoblje od 13 i pol mjeseci !! kakve 2 crne godine
FFshocker is offline  
Old 08.07.2012., 14:49   #304
merc with mouth
Webhead

merc with mouth Avatar

Registracija: Jul 2012.
Kad će predstaviti službeni logo Eura 2016? Zar ne bi trebali ubrzo?
Old 09.07.2012., 09:28   #305
krkan11
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
Quote:
gradim kaže: Pogledaj post
Samo što je tad završni turnir igralo 8 reprezentacjia. Makneš domaćina i na Euro može doći samo 7 reprezentacija, tako da se nisu kvalificirali Španjolci i Talijani. Ne možeš to uspoređivati s ovaim formatima, kao da bi neka od reprezentacija koje nisu uspjele ući među najboljih 16 mogla do naslova.
..................
nije isto. Da je Hrvatska ispala s 5 bodova (ili 6, isti princip) izbacile bi je Španjoslka i Italija, njeni direktni protivnici. Ispao si od momčadi protiv kojih si igrao, a kad se gledaju rezultati uspješnosti trecih momčadi, ispadaš jer je od tebe "bolja" reprezentacija s kojiom nemaš ništa zajedničko.
..................
Zašto bi nekim Albancima i sličnim, koji će i u proširenom izdanju teško vidjeti EURO uskratio gostovanje Francuske jednom u dvije godine?
Ne može se unaprijed reći da ne postoji ekipa, koja se nije plasirala na prvenstvo, a koja ne bi mogla do titule. Kakav kog format bude bio, uvjek će se naći nekolike ekipe iz skupine onih jačih koje se nisu plasirale. Kad je prošireno SP na 32 ekipe, Francuska i Engleska se nisu uspjele kvalifikovati.
......
Bolja je jer ima više bodova, bolju gol-razliku ili šta god. Rezultatski je više pokazala tokom dotadašnjeg takmičenja i ne vidim nijedan razlog zašto bi bilo nepravedno da ne ode dalje (meni je inače rezultat uvjek bio pravediji kriterijum od pozicije).
.....
Izem ti i fudbal i reprezentaciju, ako je njena glavna svrha da ugosti jednu velesilu svake dvije godine. Ne znam kako vi u Hrvatskoj, ali meni je već pun kufer tih "velikih" utakmica, koje su Italija, Njemačka, Španija ili koja druga "velika" reprezentacija dolazile da igraju u BG. Obično to bude neka zatvorena uspavanka, nula-nula ili jedan-jedan, a poslje se sedam dana raspravlja da li je bio penal na Savićeviću i jesu li gosti zabili iz ofsajda. Ja to vikam igranje "na smrt", samo da se ne izgubi, i ajde što tako igra Srbija, nego i gosti mnogo puta odigraju samo da odigraju. Poslje nam komentator objasni da su to sve veliki majstori fudbala koji su, eto, danas malo lošije odigrali. Zar ne bi, u svjetlu dizanja ekipe iz letargije i postizanja nekakvog pozitivnog rezultata, bilo logičnije toj Albaniji sastaviti grupu, lupam: Letonija, Vels, Mađarska, Farska Ostrva, i reći: igrajte, prvoplasirani ide direktno na prvenstvo?
krkan11 is offline  
Old 09.07.2012., 16:04   #306
Boki000
Registrirani korisnik

najbolje da naprave divizije ko u sp u hokeju na ledu. prva divizije 24 reprezentacije. zadnji iz 6 skupina razigravaju (3 para) i porazeni ispadaju u 2. diviziju koja ima isto 24 ekipe i prva tri idu gore. preostalih 5 razigravaju međusobno u trećoj ligi i pobjednik ide u drugu. i ne igra se ko ovo klasično prvenstvo nego ko liga prvaka ali u dvije godine.

Old 11.07.2012., 16:27   #307
vodkamartini007
HD для MEня

vodkamartini007 Avatar

Registracija: Nov 2005.
Quote:
krkan11 kaže: Pogledaj post
Kad je prošireno SP na 32 ekipe, Francuska i Engleska se nisu uspjele kvalifikovati.
Netočno,obje ekipe igrale su na svim SP sa 32 ekipe.
Nizozemska recimo nije bila na SP 2002.

Quote:
Ne znam kako vi u Hrvatskoj, ali meni je već pun kufer tih "velikih" utakmica, koje su Italija, Njemačka, Španija ili koja druga "velika" reprezentacija dolazile da igraju u BG. Obično to bude neka zatvorena uspavanka, nula-nula ili jedan-jedan, a poslje se sedam dana raspravlja da li je bio penal na Savićeviću i jesu li gosti zabili iz ofsajda. Poslje nam komentator objasni da su to sve veliki majstori fudbala koji su, eto, danas malo lošije odigrali.
Ovo je živa istina,svaka utakmica Srbije s velesilom doma bude živi šit.
No to će se promijeniti kad prava velesila dobije s 3-0 u po Beograda u idućim kvalama.
Old 11.07.2012., 17:17   #308
krkan11
Registrirani korisnik

Quote:
vodkamartini007 kaže: Pogledaj post
Netočno,obje ekipe igrale su na svim SP sa 32 ekipe.
Nizozemska recimo nije bila na SP 2002.

Ovo je živa istina,svaka utakmica Srbije s velesilom doma bude živi šit.
No to će se promijeniti kad prava velesila dobije s 3-0 u po Beograda u idućim kvalama.
Da, tako je, ja sam progriješio. Kad je 1998. prošireno na 32, i ENG i FRA su se plasirali (pače, FRA je uzela titulu). Nisu se bili plasirali 1994. Te 1998. od jačih ekipa iz Evrope nije se plasirao Portugal. Postojala je i dosta duga tradicija, da se treći sa svjetskog ne plasira na naredno evropsko.

A ovo sa Srbijom, ne znam šta da vam kažem. Decenijama već jugoslovenska/srpska reprezentacija igra svakojako, ali lijepo - ne. U gostima ili na velikim takmičenjima to se zna pretvoriti u pravi potop, ali na Marakani/JNA bar dosad se ipak nije dešavalo da gosti razbiju, najčešće se i oni umrtve pa odigraju samo da im prođe veče.
krkan11 is offline  
Old 11.07.2012., 17:40   #309
gradim
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
Ne može se unaprijed reći da ne postoji ekipa, koja se nije plasirala na prvenstvo, a koja ne bi mogla do titule.
Dobro, to se nikad ne može tvrditi 100%, ali ja sam naglašavao da situacija nije ista sad i 1992.

Quote:
. Kad je prošireno SP na 32 ekipe, Francuska i Engleska se nisu uspjele kvalifikovati.
......
Engleska i Francuska se nisu uspijele kvalificirti u Ameriku 1994 dok je završni turnir brojao 24 momčadi.
SP 2002 je propustila Nizozemska, ali to povećanje s 24 na 32 Europi nije donjelo gotovo ništa, jer je broj europskih predstavnika skočio s 13-14 na 14-15.
A nije baš isto povečanje s 16 na 24 kao s 24 na 32.
[QUOTE=krkan11;40339400
......
Bolja je jer ima više bodova, bolju gol-razliku ili šta god. Rezultatski je više pokazala tokom dotadašnjeg takmičenja i ne vidim nijedan razlog zašto bi bilo nepravedno da ne ode dalje (meni je inače rezultat uvjek bio pravediji kriterijum od pozicije).
.....
[/QUOTE]

Nije nogomet atletika ili plivanje da neki idu po rezultatu, a neki po plasmanu. Rezultat nogometne utakmice je rezultat igre obje momčadi na terenu, a ne samo jedne. Ne može se onda izbaciti iz računice druga momčad.
Quote:
. Ne znam kako vi u Hrvatskoj, ali meni je već pun kufer tih "velikih" utakmica, koje su Italija, Njemačka, Španija ili koja druga "velika" reprezentacija dolazile da igraju u BG. Obično to bude neka zatvorena uspavanka, nula-nula ili jedan-jedan, a poslje se sedam dana raspravlja da li je bio penal na Savićeviću i jesu li gosti zabili iz ofsajda. Ja to vikam igranje "na smrt", samo da se ne izgubi, i ajde što tako igra Srbija, nego i gosti mnogo puta odigraju samo da odigraju.
Nositelj grupe će uvijek kod drugopplasirane omčadi u gostima ići na x. Isto je tako i u prvenstvima, ništa čudno.
Ovu su sad već „srpska posla“. To što je Srbija od raspada Jugoslaije u 20 utakmica 1 tukla nositelja svoje grupe (i to sretno/pretno/ sudački Njemačku 2010, ali je tukla je) je druga stvar. Da sad ne uspoređujemo s Hrvatskom, može se vidjeti da Bugari, Rumunji i drugi susjedi imaju drukčiji skor i nije uvijek 0:0.
Malo si preskroman kad uspoređuješ Srbiju i Albaniju. Tamo bome velike momčadi ne idu po nulu (ponekad je odigraju, ali žele sva 3 boda)
Quote:
Zar ne bi, u svjetlu dizanja ekipe iz letargije i postizanja nekakvog pozitivnog rezultata, bilo logičnije toj Albaniji sastaviti grupu, lupam: Letonija, Vels, Mađarska, Farska Ostrva, i reći: igrajte, prvoplasirani ide direktno na prvenstvo?
Znam da si grupo opalio napamet, ali ipak nešto bode u oči : nema nositelja. Što bi sad francuska ili Engleske trebale ići direktno? Kako sad stvari stoje, grupa će biti Italija, Češka, Albanija, Latvija, Wels i Farski otoci i prva 3 idu dalje.

Po meni se zastup na završnom turniru treba zaslužiti. U kvalifikacijama se moraju pokazati iskazati kvalitetne reprezentacije, a momčad koja je u grupi od 6 bila 3 ne ostavlja neki dojam.

Quote:
boki000 kaže: Pogledaj post
najbolje da naprave divizije ko u sp u hokeju na ledu. prva divizije 24 reprezentacije.
Protivnik sam takvog sustava natjecanja. Nikakve divizije i podjele. Na početku ciklusa San Marino mora biti u situaciji da može do naslova.

A kolko sam shvatio ti bi po svojoj forumili ukunuo završni turnir - mjesto gdje se obrće najviše novaca i koji je događaj od maksimalnog interesa.
gradim is offline  
Old 12.07.2012., 08:35   #310
krkan11
Registrirani korisnik

Quote:
gradim kaže: Pogledaj post
Nositelj grupe će uvijek kod drugopplasirane omčadi u gostima ići na x. Isto je tako i u prvenstvima, ništa čudno.
Ovu su sad već „srpska posla“. To što je Srbija od raspada Jugoslaije u 20 utakmica 1 tukla nositelja svoje grupe (i to sretno/pretno/ sudački Njemačku 2010, ali je tukla je) je druga stvar. Da sad ne uspoređujemo s Hrvatskom, može se vidjeti da Bugari, Rumunji i drugi susjedi imaju drukčiji skor i nije uvijek 0:0.
Malo si preskroman kad uspoređuješ Srbiju i Albaniju. Tamo bome velike momčadi ne idu po nulu (ponekad je odigraju, ali žele sva 3 boda)

Znam da si grupo opalio napamet, ali ipak nešto bode u oči : nema nositelja. Što bi sad francuska ili Engleske trebale ići direktno? Kako sad stvari stoje, grupa će biti Italija, Češka, Albanija, Latvija, Wels i Farski otoci i prva 3 idu dalje.

Po meni se zastup na završnom turniru treba zaslužiti. U kvalifikacijama se moraju pokazati iskazati kvalitetne reprezentacije, a momčad koja je u grupi od 6 bila 3 ne ostavlja neki dojam.
Čuveni politički komentator iz NS Vukadinović je u jednom svom tekstu o nogometu rekao sljedeću rečenicu: "Pratim fudbal već 40 godina i koliko se ja sjećam, nikada nismo igrali lepo." To je jedna od boljih definicija našeg nogometa koju sam čuo.

U nogometnim kvalikikacijama, a to će u ovom novom formatu za EP još više doći do izražaja, gro borbe se vodi između dvije do tri reprezentacije u grupi (od ukupno šest). Tipična situacija: grupa je npr. GER, BEL, SRB, SLO, LET, MAL (opet stavljam samo kao primjer, nisam gledao FIFA tablice i da li se može sastaviti ovakva grupa). U toj grupi, prvo mjesto je "rezervisano" nosiocu GER, LET i MAL se ne daju nikakve šanse za plasman. Borba u pravilu biva za to drugo mjesto, utakmice SLO, SRB i BEL su ustvari najneizvjesnije, jer tu svako svakog može pobijediti. U budućnosti će nosiocu još više biti olakšan posao, jer mjesto dvije, čak tri ekipe idu dalje. Ovaj sistem je inače vrlo logičan i pravedan (teško se pravičniji može izmisliti).

Ovo u vezi grupe "bez nosioca" je više jedno moje razmišljanje, ne bi li se takmičenje učinilo zanimljivijim.
Na evropskom tlu postoji nekoliko reprezentacija koje gotovo nikako ne miču iz posljednjeg šestog šešira. Jedna od najvećih prepreka zašto je to tako je upravo sam šesti šešir, koji neprekidno tjera te male reprezentacije da se igrom protiv daleko kvalitetnijih sastava izvlače sa dna, što nije realno. U sudarima nosioca (pa i reprezentacija iz drugog ili trećeg šešira) i ovih ekipa tek pokoja utakmica bude zanimljiva rezultatski (možda jedna od dvadeset ili pedeset). Obično cilj tih "malih" reprezentacija bude da daju gol, a "veliki" da pobijede sa što većom razlikom (jednom je Špancima trebalo sedam razlike protiv San Marina; dobili su meč 11-0!). Šta jedan zaljubljenih fudbala može očekivati od takvog meča. Ja počnem spavati već od 2-0 nadalje.
Mislim da bi utakmice bile kvalitetnije, ako bi "mali" igrali međusobno (uzgred, ja ne pamtim da kad su neke dvije male reprezentacije igrale međusobni susret), gdje valjda cilj ne bi bio dati počasni gol, ili ne primiti više od tri gola, nego pobijediti protivnika. Kakvu "nagradu" bi pobjednik jedne takve grupe pobrao, da li direktan plasman na EP ili ulazak u drugi krug kvalifikacija/baraž, o tome se da raspravljati.
Ovakvim bi sistemom i reprezentacije-nosioci morali da se uozbilje, jer bi iz glavnih kvalifikacionih grupa bili izbačeni oni najslabiji, pa bi npr. pobjeda u gostima Talijana u BG u većem procentu slučajeva bila potrebna za prolaz dalje, nego što je to trenutno slučaj.
krkan11 is offline  
Old 12.07.2012., 12:50   #311
Grupa Queen
Por que? POR QUE?

Grupa Queen Avatar

Registracija: Nov 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Grupa Queen Pošalji poruku preko Skype korisniku Grupa Queen
Ne slazem se s time da male reprezentacije igraju samo medjusobno, to je stvaranje divizija, a to u nogometu do sada nije postojalo i nadam se da nece nikada. U tome i jest car svjetskog ili europskog prvenstva jer i Spanjolska i Andora krecu s iste startne pozicije.
Old 12.07.2012., 15:06   #312
giovanni006
Registrirani korisnik

giovanni006 Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
Čuveni politički komentator iz NS Vukadinović je u jednom svom tekstu o nogometu rekao sljedeću rečenicu: "Pratim fudbal već 40 godina i koliko se ja sjećam, nikada nismo igrali lepo." To je jedna od boljih definicija našeg nogometa koju sam čuo.

U nogometnim kvalikikacijama, a to će u ovom novom formatu za EP još više doći do izražaja, gro borbe se vodi između dvije do tri reprezentacije u grupi (od ukupno šest). Tipična situacija: grupa je npr. GER, BEL, SRB, SLO, LET, MAL (opet stavljam samo kao primjer, nisam gledao FIFA tablice i da li se može sastaviti ovakva grupa). U toj grupi, prvo mjesto je "rezervisano" nosiocu GER, LET i MAL se ne daju nikakve šanse za plasman. Borba u pravilu biva za to drugo mjesto, utakmice SLO, SRB i BEL su ustvari najneizvjesnije, jer tu svako svakog može pobijediti. U budućnosti će nosiocu još više biti olakšan posao, jer mjesto dvije, čak tri ekipe idu dalje. Ovaj sistem je inače vrlo logičan i pravedan (teško se pravičniji može izmisliti).

Ovo u vezi grupe "bez nosioca" je više jedno moje razmišljanje, ne bi li se takmičenje učinilo zanimljivijim.
Na evropskom tlu postoji nekoliko reprezentacija koje gotovo nikako ne miču iz posljednjeg šestog šešira. Jedna od najvećih prepreka zašto je to tako je upravo sam šesti šešir, koji neprekidno tjera te male reprezentacije da se igrom protiv daleko kvalitetnijih sastava izvlače sa dna, što nije realno. U sudarima nosioca (pa i reprezentacija iz drugog ili trećeg šešira) i ovih ekipa tek pokoja utakmica bude zanimljiva rezultatski (možda jedna od dvadeset ili pedeset). Obično cilj tih "malih" reprezentacija bude da daju gol, a "veliki" da pobijede sa što većom razlikom (jednom je Špancima trebalo sedam razlike protiv San Marina; dobili su meč 11-0!). Šta jedan zaljubljenih fudbala može očekivati od takvog meča. Ja počnem spavati već od 2-0 nadalje.
Mislim da bi utakmice bile kvalitetnije, ako bi "mali" igrali međusobno (uzgred, ja ne pamtim da kad su neke dvije male reprezentacije igrale međusobni susret), gdje valjda cilj ne bi bio dati počasni gol, ili ne primiti više od tri gola, nego pobijediti protivnika. Kakvu "nagradu" bi pobjednik jedne takve grupe pobrao, da li direktan plasman na EP ili ulazak u drugi krug kvalifikacija/baraž, o tome se da raspravljati.
Ovakvim bi sistemom i reprezentacije-nosioci morali da se uozbilje, jer bi iz glavnih kvalifikacionih grupa bili izbačeni oni najslabiji, pa bi npr. pobjeda u gostima Talijana u BG u većem procentu slučajeva bila potrebna za prolaz dalje, nego što je to trenutno slučaj.
ekipe poput San Marina,Andore i drugih nikad nece bit u sansi da odu na veliko natjecanje jedino nekim cudom da osvoje koji bod. ali sve druge ekipe ce sad imat priliku se kvalificirat na euro. Ak je mogla jedna Latvija otic na euro a Estonija do playoffa onda se te i slicne ekipe mogu nadat takvom uspjehu, pgotovo kad ce im i trece mjesto bit dovoljne, ovo s podjelom je glupost
giovanni006 is offline  
Old 14.07.2012., 01:28   #313
Boki000
Registrirani korisnik

nadam se da će ovakav sistem kvalifikacija ostati. šta jednoj andori vrijedi to što je pobjedila luksemburg ili lihtenštajn? pa tim igračima koji su više/manje amateri više vrijedi to što su igrali jednu natjecateljsku utakmicu protiv jedne njemačke, španjolske ili francuske i izgubili 7-0, nego što im vrijedi pobjeda protiv nekih amatera kao što su i oni sami. ti isti igrači igraju i te amaterske lige andore, san marina i slično i tamo pobjeđuju i šta će im još. barem bih ja tako razmišljao da sam na njihovom mjestu. a i šta im bodovno vrijedi to što su pobjedili istog takvog amatera kad i jedni i drugi znaju da nikada neće zaigrati na velikom natjecanju.
kad bi se u nogomet uvele te predkvalifikacije, on bi se pretvorio u ono što je do sada bio rukomet ili košarka. ne vraćaju se ti sportovi bez veze ovakvom sustavu kvalifikacija kakav je u nogometu.
Old 14.07.2012., 07:30   #314
krkan11
Registrirani korisnik

Onda ne preostaje ništa drugo, nego da im sastavimo grupu u kvalifikacijama, a pobjednik ide direktno na EP . Bolje mu nagrade ne treba.
krkan11 is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja