|
Neznam sto zelis napraviti. Rijesiti zivota psa ili ljude. No ono sto ti pokusavam reci je da npr. ti mozes svojim autom mene umalo zgazit na pjesackom. Ja imam izbor izvadit zolju iz torbe i raznjeti i tebe i auto ili prepisati registraciju, traziti podatke od osobe koja je to vidjela i bila bi svjedok te krenuti mucnu bitku sa sustavom u nastojanju da ljudi cija placa je iz mjeseca u mjesec sigurna, istu i zarade. Na tome ima masa tema u podforumu gospodarstvo, ne mozda ovako napisana no to je to. Dakle, sjedni nekome od nadleznih na kicmu!!! Nastoj jos nekoga od susjeda uzeti uz rame i dosadjuj. Dosadjuj gore od ovoga sto tebi dosadjuje pas koji laje.
Mora vam biti jasno da nitko tko je dobio ugovor o rad,u a samo jos vise, ugovor na neodredjeno u drzavnoj firmi ne ide odradjivat svoj posao sa entuzijazmom. Vecini uopce nije jasno koliko je taj posao i njegov rezultat bitan za funkcioniranje drustva. Oprosti, ja psa neznam, tebe neznam, vlasnike neznam. Ja tu nemam nikakvu osobnu empatiju. No pretpostavljam da ti radis. Da si ti anestezilog. Da cu sutra ja leci na tvoj stol, a kako se tebi spava, jer ne spavas vec 3 mjeseca jer pas laje, dat ces mi sredstvo koje ce biti nedostatno za moju operaciju i probidit cu se na pola ili dat ces previse i necu se probuditi uopce. Koji god posao da radis je djelom nesto sto ja koristim. Ovaj primjer sam dala samo zato sto ga u pravilu svi ljudi razumiju. No svaki posao je od NASUSNE potrebe za drustvo, za mene. Stoga, mozemo preci na PP, mozemo na email, mozemo skupa sastavit prijavu. Mogu i ja nazvati. Ja cu se izloziti ako ti neces iako ja sam puno ranjivija od tebe jer trenutno imam na skrbi 5 pasa, 10 macaka i 3 kokos ( osim kokosi, sve ostalo je tudje, ostavljeno, napusteno)i. I meni mogu stati na ranu. Ako nemas zivotinju bilo bi super da se suprodstavis sustavu. Ja sam im unatoc svojima slala prijave, ne mali broj. Prijavljivala one koji nisu cjepili pse...koji brutalno zlostavljaju iste...no nista...ipak ne posustajem..nemoj ni ti. Ako nas bude vise postic cemo nesto. Budem li pisala samo ja, plus ja sam u posjedu zivotinja ja ispadam luda baba. Ako nas ima i posebno ako su u to ukjuceni ljudi koji nemaju veze sa zivotinjama, onda to ima vecu tezinu, a time i vecu vjerojatnost da se promjeni.
Zadnje uređivanje nusazvrk : 27.09.2012. at 17:45.
|