Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici
Korisničko ime
Lozinka

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.07.2012., 17:44   #1
=Nadimak
Registrirani korisnik

=Nadimak Avatar

Registracija: Nov 2006.
Homoseksualni lobi

Sad su se smirile strasti oko marseva, pa mozemo racionalno analizirati moguci homoseksualni lobi.

Ne mislim tu na nikakve zle planove ili slicno, nego na jednostavno "druzenje". Slicno kao i bilo kakav drugi lobi, dakle moguce podrzavanje svojih clanova na ustrb drugih, ili zastita svojih clanova od drugih.

Naime cuo sam kako takav lobi postoji u Crkvi, i bankarstvu, a cini mi se da sam ga primjetio i u visokom skolstvu. (da sad ne spominjemo Hollywood)

Zanima me jel ste i vi primjetili, culi nesto?

Posebno mi je zanimljivo visoko skolstvo, jer to je placano iz proracuna, nije privatna firma poput banaka ili Crkve.

Evo i zadnji slucaj diskriminacije to u jednu ruku indirektno potvrduje, jer taj zadnji slucaj je ujedno i prvi, i to bas u visokom skolstu.

Po meni to potvrduje postojanje jakog homeoseksualnog lobia u VS, doduse ne znaci da je on negativan, mozda je pozitivan, pa se zajednickim snagama bori protiv diskriminacije.

Takoder mi se cini kako je homoseksualni lobi i javno prisutan/propagiran u popularnom visokom skolstvu, npr. Dawkins ili Myth Busters.

P.S.
svjestan sam da je tema "skakljiva", pa vas molim za razumne komentare, a ne osobne osjecaje, a moderatore molim da kaznjavaju pojedince, a ne temu.
Old 21.07.2012., 17:57   #2
Lastan
… a ne Genije

Lastan Avatar

Registracija: Mar 2008.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Lastan Pošalji poruku preko MSN korisniku Lastan Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Lastan Pošalji poruku preko Skype korisniku Lastan
Mene samo zanima odakle ti Dawkins u ovoj priči.
Lastan is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2012., 17:58   #3
Kyle Reese
Republican

Kyle Reese Avatar

Registracija: Nov 2011.
Kod nas nije on toliko jak, nego mlograđanska potreba političara da "glume Europu" iako i u Europi se lome koplja...
Old 21.07.2012., 18:15   #4
=Nadimak
Registrirani korisnik

=Nadimak Avatar

Quote:
Kyle Reese kaže: Pogledaj post
Kod nas nije on toliko jak, nego mlograđanska potreba političara da "glume Europu" iako i u Europi se lome koplja...
Ma nisam ni ciljao na tu malogradansku laznu brigu politicara u svrhu provokacije, nego bas na njih same, kolko su organizirani, i kako u svakodnevnom zivotu (poslovno) koriste tu organiziranost.

Govorim cisto poslovno, a ne ono sto se obicno podrazumijeva kad se prica o "pravima homoseksualaca".

@lastan
ma imas pravo, on je vec taj dio koji Kyle spominje, namjerne provokacije politicara, nisam ga trebao spomenuti
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 21.07.2012., 19:29   #5
Lastan
… a ne Genije

Lastan Avatar

Registracija: Mar 2008.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Lastan Pošalji poruku preko MSN korisniku Lastan Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Lastan Pošalji poruku preko Skype korisniku Lastan
Quote:
=Nadimak kaže: Pogledaj post
@lastan
ma imas pravo, on je vec taj dio koji Kyle spominje, namjerne provokacije politicara, nisam ga trebao spomenuti
Kakve on sad veze ima s političarima?

Vidim ja da će ovo biti bizarna tema, uspije li se razmahati.
Lastan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2012., 20:24   #6
=Nadimak
Registrirani korisnik

=Nadimak Avatar

Quote:
Lastan kaže: Pogledaj post
Kakve on sad veze ima s političarima?

Vidim ja da će ovo biti bizarna tema, uspije li se razmahati.
Politicari, ideolozi.. nije sad bitno, ovdje sam vise ciljao na obicne ljude.

Znaci ne na one koji sire neku ideologiju, nego eventualno na one koji je podrzavaju, al opet nije trenutno bitna ideologija, nego jel tako nesto (lobi) postoji ili ne.

Npr lobi u zabavnjastvu (showbiznisu, modi itd.), je prakticki neupitan.

Za lobi u bankama i Crkvi sam cuo iz 2-3 ruke.

Lobi u visokom skolstvu mi se cini izglednim, kad se obrati pozornost.

Eto jednostavno pitam jel se to meni samo cini zbog logicne natrprosjecne zastupljnosti homoseksualaca u tim profesijama u odnosu na opcu populaciju, ili su doista povezani, odnosno kolko su povezani.
Old 22.07.2012., 20:32   #7
Keva
Registrirani korisnik

Keva Avatar

Registracija: Dec 2008.
Ne postoji homo-lobi , jer ih ima premalo...
Keva is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2012., 20:57   #8
Trollkiller
Banned

Registracija: Mar 2012.
Naravno da postoji homo lobi a to što ih ima malo nikako nije problem. Naprotiv, osjećaj ugroženosti daje kohezivnu snagu. No možda najbitnije je to što je pitanje prava homoseksualizma prigrlila moderna ljevica. Homoseksualizam je unutar te ideologije praktički dobio svetački status. Ne smije se prdnut kontra homoseksualizma evo ti cijele vojske ljevičara za vratom. Tako da je ljevica važna karika i pridružena ruka homo lobija.

Što se Hrvatske tiče mislim da je evidentno postojanje homo-lobija u modi i dijelu medija koji se bavi takvim trač/moda stvarima. Bankarstvo, visokoškolstvo? Ne vjerujem. Mislim da su tamo jači stranački, regionalni lobiji nego homoseksualni.
Old 23.07.2012., 19:15   #9
zami98
Registrirani korisnik

zami98 Avatar

Registracija: Jun 2012.
Quote:
Trollkiller kaže: Pogledaj post
Naravno da postoji homo lobi a to što ih ima malo nikako nije problem. Naprotiv, osjećaj ugroženosti daje kohezivnu snagu. No možda najbitnije je to što je pitanje prava homoseksualizma prigrlila moderna ljevica. Homoseksualizam je unutar te ideologije praktički dobio svetački status. Ne smije se prdnut kontra homoseksualizma evo ti cijele vojske ljevičara za vratom. Tako da je ljevica važna karika i pridružena ruka homo lobija.
Liberali, ne ljevičari! Daj ljudi naučite razliku

I mene zanima zašto je Dawkins u ovoj temi? Čovjek je tri žene imao...
zami98 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 19:53   #10
šišćevap
Registrirani korisnik

šišćevap Avatar

Registracija: Jan 2012.
Quote:
zami98 kaže: Pogledaj post
Liberali, ne ljevičari! Daj ljudi naučite razliku
A slušaj, u teoriji je to tako kako ti kažeš, ali u praksi ja ne znam ni za jednu lijevu stranku koja ujedno nije liberalna. 99% 'ljevičara' i njihovih stranaka podržavaju homoseksualce. Nije ni HDZ desnica, pa ih opet nazivaju desnom strankom.
šišćevap is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 20:06   #11
zami98
Registrirani korisnik

zami98 Avatar

Registracija: Jun 2012.
Quote:
šišćevap kaže: Pogledaj post
A slušaj, u teoriji je to tako kako ti kažeš, ali u praksi ja ne znam ni za jednu lijevu stranku koja ujedno nije liberalna. 99% 'ljevičara' i njihovih stranaka podržavaju homoseksualce. Nije ni HDZ desnica, pa ih opet nazivaju desnom strankom.
To ti je zato što se socijaldemokrati stavljaju pod ljevicu.
Evo ovi su ljevičari, ali nisu liberali:
http://en.wikipedia.org/wiki/Communi...ian_Federation
Ja sam za gay prava, samo kažem...
zami98 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 20:19   #12
šišćevap
Registrirani korisnik

šišćevap Avatar

Registracija: Jan 2012.
Quote:
zami98 kaže: Pogledaj post
To ti je zato što se socijaldemokrati stavljaju pod ljevicu.
Evo ovi su ljevičari, ali nisu liberali:
http://en.wikipedia.org/wiki/Communi...ian_Federation
Ja sam za gay prava, samo kažem...
http://en.wikipedia.org/wiki/Samoobrona
Evo našao sam još jednu, ali to su sve pojedinačni primjeri u ist. Europi.
Na zapadu takva socijal-konzervativna ili srpočekićasta ljevica ne postoji. Na zapadu (i u Hrvatskoj, nažalost) sudjelovanje na gay prideu je vrhunac i ideal ljevice. Boli njih neka stvar za radnička prava i ostale ugrožene skupine...
šišćevap is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2012., 18:50   #13
=Nadimak
Registrirani korisnik

=Nadimak Avatar

Quote:
Keva kaže: Pogledaj post
Ne postoji homo-lobi , jer ih ima premalo...
Kolko ti je premalo?

Lobii i postoje kad je grupa mala

Pa nije srpski lobi postojao (u vanjskoj politici) zato jer ih je bilo puno, nego zato jer su bili povezani s utjecajnim ljudima.

Slicno: naftni, nuklearni, zeleni, zidovski....

Po meni oni se definitivno promecu u jednu politicku snagu na koju treba racunati, kao i na ove gore.

Razlika je jedino sto ih ja vidim i izvan zabavnjastva, dakle mozda ih kako kazes tamo nema, a mozda se eto probijaju.

Takoder sto se tice ljevice/liberala/desnice, kolko citam od forumasa kaj se bave vanjskom politikom, vani su oni priznati kao zasebna politicka cjelina, koja nije nuzno vezana uz lijevu opciju, nego je priznata od svih i samim time vise-manje samostalna.
Old 25.07.2012., 10:14   #14
Bunga Bungalow
hello how low

Registracija: Oct 2011.
Quote:
šišćevap kaže: Pogledaj post
http://en.wikipedia.org/wiki/Samoobrona
Evo našao sam još jednu, ali to su sve pojedinačni primjeri u ist. Europi.
Na zapadu takva socijal-konzervativna ili srpočekićasta ljevica ne postoji. Na zapadu (i u Hrvatskoj, nažalost) sudjelovanje na gay prideu je vrhunac i ideal ljevice. Boli njih neka stvar za radnička prava i ostale ugrožene skupine...
glede ljevice, izvještaj iz ljevičarskog kampa u kojeg su se prokrijumčarili homofobi:

Quote:
Baš isti dan kad se svega pet-šest ljudi okupilo ispod crvene nadstrešnice na radionici “Gdje su nestali radnici?”, više je stotina njih unutar kampa marširalo izvikujući parole o ženskim pravima. Energijom nabijen feministički marš na kojem slogane izvikuju i brojni muškarci jasno da je tek simboličan čin. Istodobno grupa Francuza sjedi na travi, iza njih plakat koji slavi parišku komunu.
montipajtonovci su goli kurac u odnosu na progresivce...
Bunga Bungalow is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 14:19   #15
sepeam
Registrirani korisnik

sepeam Avatar

Registracija: Mar 2009.
Quote:
=Nadimak kaže: Pogledaj post
Sad su se smirile strasti oko marseva, pa mozemo racionalno analizirati moguci homoseksualni lobi.

Ne mislim tu na nikakve zle planove ili slicno, nego na jednostavno "druzenje". Slicno kao i bilo kakav drugi lobi, dakle moguce podrzavanje svojih clanova na ustrb drugih, ili zastita svojih clanova od drugih.

Naime cuo sam kako takav lobi postoji u Crkvi, i bankarstvu, a cini mi se da sam ga primjetio i u visokom skolstvu. (da sad ne spominjemo Hollywood)

Zanima me jel ste i vi primjetili, culi nesto?

Posebno mi je zanimljivo visoko skolstvo, jer to je placano iz proracuna, nije privatna firma poput banaka ili Crkve.

Evo i zadnji slucaj diskriminacije to u jednu ruku indirektno potvrduje, jer taj zadnji slucaj je ujedno i prvi, i to bas u visokom skolstu.

Po meni to potvrduje postojanje jakog homeoseksualnog lobia u VS, doduse ne znaci da je on negativan, mozda je pozitivan, pa se zajednickim snagama bori protiv diskriminacije.

Takoder mi se cini kako je homoseksualni lobi i javno prisutan/propagiran u popularnom visokom skolstvu, npr. Dawkins ili Myth Busters.

P.S.
svjestan sam da je tema "skakljiva", pa vas molim za razumne komentare, a ne osobne osjecaje, a moderatore molim da kaznjavaju pojedince, a ne temu.
Homoseksualni lobi priječi homoseksualca u napredovanju. Zanimljivo...
Ovaj slučaj eventualno, ako izuzmemo pozitivnopravne propise i navodnu neovisnost Suda, može ukazivati samo na postojanje homoseksualnog lobija u sudstvu.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja