Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili > Motori i skuteri
Korisničko ime
Lozinka

Motori i skuteri Vrum, vrummmm... Život na dva kotača.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.07.2012., 21:32   #1
kaj_buljiš
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2009.
ktm sc 620 lc4

Pozdrav ekipa,

zanimalo me jel ima tko iskustava s ovim motorom?jel održavanje skupo?

naime nudi mi se u zamjenu za nekaj, a ne djeluje loše po slikama pa me zanimaju vaša iskustva s njime...

veli čovjek da je zamjenio sljedeće na njemu:
"Na motoru sam mjenjao klipnjacu,lezajeve na radilici,sve brtve, pregledali smo klip i cilindar u super su stanju, promjenio sam brtve na prednjoj vilici plus naravno ulje i sve filtere. Neznam koliko ima km zato sto je na motoru bio cyclocomputer za bicikli u kojemu nije bilo baterija pa se resetirao. Iz Nove Gradiske sam. Neka realna cijena motora je 3000eura. s tim da ja u to ne racunam tih 10000 kuna koje sam ulozio u prvom mjesecu. za masinu i gume."

http://img839.imageshack.us/img839/7...0628130240.jpg

kak taj svemir i sve to?
kaj_buljiš is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 00:03   #2
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Registracija: Mar 2004.
Ovo je očito motocikl napravljen za supermoto utrke a ne svakodnevnu vožnju, radije ubodi neki hard enduro za tu lovu po mom mišljenju, jer ako je lik i izmijenio to sve kaj je rekao da jest, to samo znači da ćeš prije ili kasnije i ti to morati napraviti...
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 09:44   #3
toconja
Mordor given

toconja Avatar

Registracija: Mar 2007.
To je bivši motor od dečka s kojim sam išla u srednju.

Ja nebih.
toconja is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 14:46   #4
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Eto- sve ti je rečeno...
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.07.2012., 17:07   #5
Secret
Registrirani korisnik

Registracija: May 2006.
Jel ti lik pokazao račune što je mijenjao?
Ako se misliš voziti svaki dan, do pekare, trgovine i sl., zaobiđi to u širokom luku, nije to motor za to... Pola ih se do 15k raspadne, i to bottom end šta je najgore... Dijelovi, ejme majko, skupo za nevjerovati...

Performasne i sve ostalo, najbolje u klasi... ali, ako kupuješ KTM budi siguran od koga ga kupuješ, kako je vožen, kolko km, i računi, računi i računi šta je mijenjano... Bez toga bježi ća... Al za imati jedan sa strane za gušt

Ja čuvam račune za svaku glupost, ulje, dijelovi, brtve, komadi... I iz iskustva, kad ti netko počinje prodavati fore tipa promijenjeo ovo-ono, sve pet, i slično, samo kažeš, ajd bok
Secret is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 14:39   #6
toconja
Mordor given

toconja Avatar

Quote:
Secret kaže: Pogledaj post
Jel ti lik pokazao račune što je mijenjao?
Ako se misliš voziti svaki dan, do pekare, trgovine i sl., zaobiđi to u širokom luku, nije to motor za to... Pola ih se do 15k raspadne, i to bottom end šta je najgore... Dijelovi, ejme majko, skupo za nevjerovati...

Performasne i sve ostalo, najbolje u klasi... ali, ako kupuješ KTM budi siguran od koga ga kupuješ, kako je vožen, kolko km, i računi, računi i računi šta je mijenjano... Bez toga bježi ća... Al za imati jedan sa strane za gušt

Ja čuvam račune za svaku glupost, ulje, dijelovi, brtve, komadi... I iz iskustva, kad ti netko počinje prodavati fore tipa promijenjeo ovo-ono, sve pet, i slično, samo kažeš, ajd bok
Prijatelju, objasni mi ovo, a i drugima ,,pola ih se do 15k raspadne''

Jesi posjedovao KTMa?

Trenutno vozim RC8, a drugi mi je bio SMC 625 2004.-ta sa više od 28tkm.
Dijelovi jeftini, i na svakom koraku.

Ne volim ljude koji za bilo koji motor, ne samo KTMve govore da su loši, jer ih ne znaju održavati.

Ako nemaš iskustva iz prve ruke, molim te da ne pišeš takve gluposti.

Ovaj motor na slici je 2002. godina i nema sigurno nikakvih računa... I da ima, i nema, što tebe briga?

Ugodna vožnja...
toconja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 16:49   #7
Secret
Registrirani korisnik

Quote:
toconja kaže: Pogledaj post
Prijatelju, objasni mi ovo, a i drugima ,,pola ih se do 15k raspadne''
Jesi posjedovao KTMa?
Trenutno vozim RC8, a drugi mi je bio SMC 625 2004.-ta sa više od 28tkm.
Dijelovi jeftini, i na svakom koraku.
Ne volim ljude koji za bilo koji motor, ne samo KTMve govore da su loši, jer ih ne znaju održavati.
Ako nemaš iskustva iz prve ruke, molim te da ne pišeš takve gluposti.
Ovaj motor na slici je 2002. godina i nema sigurno nikakvih računa... I da ima, i nema, što tebe briga?
Ugodna vožnja...
Hmm... namjerno nisam napisao da posjedujem jer sam čekao tko će se prvi javiti s takvom digresijom
Kad smo već kod toga, ja ne volim ljude koji su nekritički i pate od kompleksa da uvijek hvale svoga konja... Imam ne jednog, nego malo više motora, svaki ima svoje prednosti i mane, i uvijek sam za to da se znaju slabe točke, nedostaci i mane...
U RC8 neću ulaziti jer nemam pojma o njemu, a ovdje pričamo o SM-u... Ako si ti ispeglao 30k km bez otvaranja mašine i sl., svaka čast, takvih nema baš puno, a toplo se nadam se da ću i ja biti te sreće. Na mojoj je bivšem vlasniku zacvikala mašina, i promijenio cijelu, a neki smc-i su dolazili sa tvorničkim greškama... Za LC4 odlaze na dosta njih ležajevi radilice, ima nekoliko pretpostavka zašto je tome tako, al nećemo sad o tome... Dijelovi su jeftini, da, u odnosu na koga? Apriliu SXV?
Btw, ovaj motor sa slike je složem kao Factory, vidim po repu, kurbla, znači SMC neki... cura kaže da ga je vozio neki klinac, pa treba biti korektan s obzirom da se radi o polovnjači i reći čovjeku koji pita tu na forumu da mu to nije baš pametna kupovina, pogotovo ne ako se zna da motor nije "mažen i pažen" (u vozačkom smislu)...
Ako nekome lova nije problem ili si zna sam složiti mašinu, a to je ono što želi, rock on baby, samo naprijed, ja sam za, na kraju krajeva i ja sam ga kupio, tako da ne serem po tuđim konjima

Quote:
Ugodna vožnja...
2T i 4T jurilice, osim ako nisi mehaničar i znaš si složiti sam motor, ili si pun para, se bez računa ne kupuju, jer se zna kad se takvi motori prodaju... Promijenio mate-tate pred 1000km, potrošio 10.000kn, jok, ok pokaži rč. od kupljenih dijelova i sve pet... A na koje si ti račune mislio, od motora kad je kupljen u salonu?!
Da nisi ti slučajno bivši vlasnik ove "ljepotice" pa si se vidim našao dosta uvrijeđen?

Zadnje uređivanje Secret : 06.07.2012. at 17:04.
Secret is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 18:41   #8
toconja
Mordor given

toconja Avatar

Ja sam cura, a drugo, nećemo se svadit nego odgovorit čovjeku i malo mu pojasnit što su ti motori. KTM jel.

Trenutno imam 6 motora u garaži, što talijana, što japanaca, što austrije...

Ovo nije ljepotica, ovo je ljepotica, moja bivša ljepotica:

http://www.njuskalo.hr/cestovni-moto...-oglas-2648830

Također, u temu SXV-a neću ulazit jer znam iz prve ruke što je i kako je.
Ako ga održavaš kako spada, po manualu, tom motoru nema što biti!
Inače, ode sve k vragu... To je trkaći serijski motor, što očekivati?!

Nadalje, ,,vozio klinac'' - da, dečko s kojim sam išla u srednju.
Vozio je i mojeg KTMa po parkingu škole...

Ali da je taj motor bio bajno održavan, nije.

To je primjerak kod kojeg ljudski nemar i preserans dolaze do izražaja, jednostavno je.

Sve sam rekla...
toconja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 18:42   #9
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Kompa, raspravljaš se sa curom
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 19:29   #10
toconja
Mordor given

toconja Avatar

Quote:
Headbanger kaže: Pogledaj post
Ni prvi ni zadnji da ne skuži. Nećemo u off.

Thx btw. :*
toconja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 19:43   #11
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Nije bed
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2012., 07:44   #12
Secret
Registrirani korisnik

Quote:
ups

Quote:
Ako ga održavaš kako spada, po manualu, tom motoru nema što biti!
Inače, ode sve k vragu... To je trkaći serijski motor, što očekivati?!

Nadalje, "vozio klinac'' - da, dečko s kojim sam išla u srednju.
Vozio je i mojeg KTMa po parkingu škole...
Ali da je taj motor bio bajno održavan, nije.
To je primjerak kod kojeg ljudski nemar i preserans dolaze do izražaja, jednostavno je.
Sve sam rekla...
Lijepo si to rekla, kratko i jasno
Curama sve duže traje
Secret is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 23:58   #13
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Je- i po znanju o motociklima te ta ista cura stavi u mali stražnji džep. Drugi put samo malo manje arogancije i bahatluka jer blage veze nemaš (očito) s kim se ovak prek foruma razgovaraš

Makar bi tu i tam i ja to trebao primijeniti...
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 16:01   #14
Secret
Registrirani korisnik

Quote:
Je- i po znanju o motociklima te ta ista cura stavi u mali stražnji džep.
Šta ne možeš naći ribu vani nego se online uvlačiš...
Ili ti to misliš da ćeš karati jer si rekao koju lijepu...

Quote:
Drugi put samo malo manje arogancije i bahatluka jer blage veze nemaš (očito) s kim se ovak prek foruma razgovaraš
Makar bi tu i tam i ja to trebao primijeniti...
U svakom slučaju biš mogao primijeniti, ne otvaram profil svake osobe koja baci post pa da znam tko je F a tko M, govorimo o činjenicama i svako ima pravo reći svoje mišljenje, kao i u ovoj temi, pa se ne moraš ti svaki toliko javljati sa OFFTOPIC moralnim komentarima kojekakve prirode, pogotovo ako nemaš namjere sudjelovati konstruktivno u temi...
Imaš navedeni motor? Nemaš! Kratko i jasno!
Jel si čuo nešto? Ako si čuo možeš reći šta si čuo i točka!
Motalnim prodikama je mjesto na nekoj drugoj temi
Secret is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 16:13   #15
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Quote:
Šta ne možeš naći ribu vani nego se online uvlačiš...
Ili ti to misliš da ćeš karati jer si rekao koju lijepu...
Ma to mora da je to, nema veze s time što ti je ego dobio po piksi...

Quote:
U svakom slučaju biš mogao primijeniti, ne otvaram profil svake osobe koja baci post pa da znam tko je F a tko M, govorimo o činjenicama i svako ima pravo reći svoje mišljenje, kao i u ovoj temi, pa se ne moraš ti svaki toliko javljati sa OFFTOPIC moralnim komentarima kojekakve prirode, pogotovo ako nemaš namjere sudjelovati konstruktivno u temi...
Tko o čemu, kurve o poštenju...

Ali kaj se ja čudim za istrijana/primorca, većini vas je ego middle name. I čisto da te izškolujem malo, kad se govori o činjenicama, tu se automatski ELIMINIRAJU mišljenja. Mlada dama ti je lijepo napisala sve ČINJENICE a ti i dalje teraš svoje MIŠLJENJE.

O konstruktivnom mi ide pametovat lik koji niti jednu konstruktivnu nije napisao...

Quote:
Imaš navedeni motor? Nemaš! Kratko i jasno!
Po čemu si zaključio da ga nemam ili da ga nisam imao ili vozio? Glumiš Vidovitog Milana? Da odem slušat Vajtsnejk?

Quote:
Jel si čuo nešto? Ako si čuo možeš reći šta si čuo i točka!
Jel moram dić dva prsta i tebe pitat za dozvolu?

Quote:
Motalnim prodikama je mjesto na nekoj drugoj temi
Motalnim?

Kako god, i raznoraznim pametnjakovićima velikog ega i malog pokrića isto
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 18:37   #16
Prob1em
Registrirani korisnik

Prob1em Avatar

Registracija: Mar 2008.
evo da se i ja javim

ima kolega lc4 sa preko 30k km, bio cak s njim u makedoniji na road tripu (sve skupa preko 2000km u komadu). I gle cuda, nije ga iznevjerio. Vjerovali vi ili ne postoje lc4 agregati sa preko 70k milja, ima na netu, potrazite ak vam se da. Uglavnom, lc4 vam moze biti racing agregat jedino u nekakvoj turist klasi, za ostalo su tu smr (eventualno exc) mašine iz austrijske fabrike, jel? (pricamo o ktm-u)

Inace i sam vozim hard sm i znam kak se krecu cijene. Ko ima volje i novaca to mu je ok, drugi to ne shvacaju i tu je kraj price.

Ak decko ide kupovati nek si povede nekog ko ima iskustva sa ovim agregatom i zna mu mane (jedna poznatija od njih je brtva glave koja propiša usred nateravanja, dovoljan je jedan posjet stazi) i moci ce mirnije spavati nakan kupnje.

I sam da spomenem da sam i ja kupio macka u vreci gdje drugdje negu u istri. Al škola je skupa i brzopletost me koštala
Uglavnom te spike u ulaganju nemoj pušiti osim ako ne vidiš račune novijeg datuma...
Prob1em is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2012., 22:22   #17
Secret
Registrirani korisnik

Quote:
I čisto da te izškolujem malo, kad se govori o činjenicama, tu se automatski ELIMINIRAJU mišljenja. Mlada dama ti je lijepo napisala sve ČINJENICE a ti i dalje teraš svoje MIŠLJENJE.
Izškolovati > iškolovati (osnovna škola) (šala)
Ako si laik i naivčina kao što si sam utvrdio u jednoj temi o Nm-ego tripanju, toga se i drži (iako cijenim i tvoje mišljenje, ali nema potrebe da provociraš), a to što si ti prvi skužio da je dama pa se prvi našao glumiti kavalira, svaka čast na skretanju pažnje, al me nemoj sad budalu raditi...
Najlakše je zaključiti, bosanac, srbin, slavona, dalmatinac...+atribut, zar ne?

Toconja je rekla svoje mišljenje o tome motoru s obzirom da zna vlasnika (tako da je autor teme dobio odgovor), a ostalo ne stoji.
Na nekim smc-ima su bile tvorničke greške pa su rikavali, nekima je previše vađena mast i tome slično... Održavanje...Hmm... Slažem se da je održavanje najbitniji čimbenik trajnosti, ali zakurac ti održavanje i šarafanje kad im vadiš maste preko svake mjere.
Klasični SM LC4 nije race mašina, pogotovo ne starije, kao što dama tvrdi prijatelju, ready to race su SMR mašine, SMC je malo nasviranija verzija "LC-četvorke" i jedan od "najekstremnijih" cestovnih SM sa "običnim održavanjem". Gornji motor sa slike je SMC sa Factory Replica lookom, i kao što je dama rekla, nije baš u bajnom stanju, iako je pa bi se čovjek lako mogao zaletiti, a mi smo tu da čovjeku otvorimo oči, zar ne? Nadam se da se slažeš sa mnom da prekinemo daljnji trol, hedbenger

Quote:
Prob1em kaže: Pogledaj post
I sam da spomenem da sam i ja kupio macka u vreci gdje drugdje negu u istri. Al škola je skupa i brzopletost me koštala
Uglavnom te spike u ulaganju nemoj pušiti osim ako ne vidiš račune novijeg datuma...
Problem kod KTM-a je šta je vrlo lako ubosti mačka u vreći (kao što si ti, i kao što sam ja kod nekog drugog motora), pa bude poslije
Nadam se da neću i ja biti takve (ne)sreće
Secret is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 01:57   #18
Headbanger
MK CRUSADERS RULZ!

Headbanger Avatar

Quote:
Ako si laik i naivčina kao što si sam utvrdio u jednoj temi o Nm-ego tripanju, toga se i drži (iako cijenim i tvoje mišljenje, ali nema potrebe da provociraš)
U temi o njutnmetrima sam rekao da sam laik glede fizikalne strane i srži ali ne i naivčina tako da nemoj stavljati riječi koje nisam napisao na moju tipkovnicu, a pod laik sam prije svega mislio u odnosu na neke realne i priznate stručnjake na tom području koji su pisali na toj temi dok su ih samoprozvani formaški bogovi i stručnjaci pljuvali, jer eto- neke od ovih prvo spomenutih poznajem jako dobro osobno i privatno i poslovno.

To ne znači da sam kompletni tudum glede mehaničkih "stvari i pojmova" kao i da nemam iskustva u navedenoj temi.

A da cijeniš moje mišljenje, nebi se tako arogantno tu nadjebavao samnom...

Quote:
a to što si ti prvi skužio da je dama pa se prvi našao glumiti kavalira,
Opet radiš procjene bez činjenica, pa da te malo podučim, nisam ja ništa nagađao, nego osobno (ne predobro) poznajem navedenu mladu damu koja je jedne godine sa svojim dragim i nekom ekipicom došla na moto susret k meni...

Quote:
, svaka čast na skretanju pažnje, al me nemoj sad budalu raditi...
To najbolje od sebe radiš ti sam

Quote:
Najlakše je zaključiti, bosanac, srbin, slavona, dalmatinac...+atribut, zar ne?
Gledaj kompa, za razliku od tvojih paušalnih i nepotrkrijepljenih zaključaka, ja svoje donosim na temelju realnih iskustava, a s obzirom da dosta često putujem i poslovno i privatno po cijeloj HR pa tako i u Primorje i Istru a i van države, još nisam nigdje vidio niti čuo ni Slavonca, ni Dalmatinca, a kamoli Srbina ili Bosanca (autohtonog jelte) da je rekao ili koristio podštapalicu BIŠ- to je isključivo karakteristično za prijenavedeno područje.

Ako sam pogriješio, ja se ispričavam.
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 11:03   #19
Prob1em
Registrirani korisnik

Prob1em Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Problem kod KTM-a je šta je vrlo lako ubosti mačka u vreći (kao što si ti, i kao što sam ja kod nekog drugog motora), pa bude poslije
kod mene je riječ o šveđanu
Prob1em is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2012., 09:40   #20
supermoto
Registrirani korisnik

supermoto Avatar

Registracija: Aug 2012.
Quote:
Gornji motor sa slike je SMC sa Factory Replica lookom

Sva sreća da čak u naslovu piše 620 SC, drugim riječima, to nije smc, smc su od 2003. god i imaju HIGH FLOW cilindre (one sive) i to valja, dok ovaj navedeni sa slike nije smc i NEMA high flow cilindar, odnosno ima manji protok vode koja ga hladi, samim time je i skloniji problemima (piganje glave, pregrijavanje, puštanje na dihtunzima...)

A šta se tiće mačka u vreči, to vrijedi za svaku rabljenu stvar koju kupiš... Svaki smc, od 2003. - 2006. (ove novije ne znam) moze prijeći 25-30t km bez ikakvog šarafljenja osim izmjene ulja i filtera i nakon 15k svjecica... na 30t km valja zamjenit karike, uljne pumpe, filter zraka, svjecicu, fazni lanac, dihtunge... ta priča košta oko 4000 kn u dijelovima... ruke, ovisi tko radi...

A za spomenutu SXV, vjerovali ili ne dijelovi mašine jeftiniji su od ktm-ovih (naravno, jer su češće potrebni), ali teže dobavljivi bez obzira kaj se proizvode nama pred nosom...
supermoto is online now  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja