Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.09.2011., 18:13   #1
Post Vrtoglavica i mučnina pri pušenju

Nekako ova tema ne pripada ovdje jer radi bas suprotno onome sto ovaj odjel foruma promovira ali neznam di drugdje. Imam 17 godina,preko ljeta me par frendova navuklo na pušenje,nije meni ni ono da budem cool ili išta jednostavno mislim da je lakše popušiti par i uklopit se neko bit onaj "čudak" koji od 5-6 ljudi jedini odbije cigaretu. Nekada mi čak i bude zadovoljstvo ali ima problem. Do tada sam popušio max. 20 cigareta u životu i to u razmaku od par godina i nikada nisam bio bas pusac. Sada bih htio tu i tamo popusiti na kavi,odmoru ili ovako za relax,ali pri pusenju osjecam vrtoglavicu i mučninu. Organizam mi nekako ne prihvaća cigarete vjerojatno. Ono sto sam googlanjem uspio izvuci je to da se to dogada rjetkima i onima koji su prestali sa pusenjem nakon dugo vremena. Zanima me kada nestaje ta mucnina i vrtoglavica,o cemu to ovisi i tak...svi moji vrsnjaci pa i vecina mladih pusi i sve im je u redu a meni bude usrano. Znao sam popusiti pola kutije pa nista a kad pusim ovako jednu-dvije na kavi odma mi bude zlo. Pa molim vas za savjete tko je prosao kroz to.
-Napomena: Molim da ne ostavljate offtopic i komentare poput nemoj nikad krenut pusit,bolje tie bez,pusti drustvo i slicno jer sam o tome prije promislio i nije nikakva potreba strasna,cisto zezancija. Hvala.
jurica16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 20:17   #2
Mene je ponekad znala prva cigareta (jutro) "zamantati". Slično je bilo i kad ne bih dulje vremena pušila, npr. zbog bolesti ili kad sam se nakon duže (neuspješne) apstinencije vratila prvoj cigareti. Ako ti se to događa zaista tako često i to baš prava vrtoglavica onda mi to ne miriše na nešto dobro. Što bi moglo biti ne znam. Jel imaš inače problema sa tlakom? Anemija?
__________________
You can be anything you want to be, just turn yourself into anything you think that you could ever be
That gum you like is going to come back IN STYLE!
Silvery is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 22:56   #3
Quote:
Mene je ponekad znala prva cigareta (jutro) "zamantati". Slično je bilo i kad ne bih dulje vremena pušila, npr. zbog bolesti ili kad sam se nakon duže (neuspješne) apstinencije vratila prvoj cigareti. Ako ti se to događa zaista tako često i to baš prava vrtoglavica onda mi to ne miriše na nešto dobro. Što bi moglo biti ne znam. Jel imaš inače problema sa tlakom? Anemija?
-ne mislim da je ozbiljan jako problem mozda samo pitanje vremena,mozda sa vremenom prestane,ali kad bolje razmislim kada sam palio po 1-2 dnevno i zaredom vise njih onda je ok,samo ako rijetko zapalim bude,vjerojatno je to...
-nisam bio 2-3 godine na sistematskom a tada mi je tlak bio u redu,anemija nisam ni znao sto je do danas bas kad mi je frend objasnio jer je to imao,objasnio mi je sto ti bude a ja sam onda skuzio da je i meni to bilo hahaha mozda i imam ali nezelim ic kod doktora to istrazivat
jurica16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 00:13   #4
Bila je jednom ova tema! Jako malo se ljudi javilo s tim "problemom".

Izgleda da je to jako rijetka pojava. Ali i meni se događalo. Nisam više pokušavala, nakon što mi je jednom tako slabo došlo da 2 sata nisam mogla doći sebi. Radilo se o DVIJE cigarete.
Zaključila sam da jednu mogu popušiti, ali ne dao Bog drugu! Nije mi to uopće jasno, ali jebiga, tako je.
Nemam inače probleme s plućima i slično. A kad već spominješ anemiju, eto ja je nemam, pa svejedno imam ovaj problem.
*SpHeRe* is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 00:43   #5
Quote:
jurica16 kaže: Pogledaj post
mozda i imam ali nezelim ic kod doktora to istrazivat
A čuj, ne znam što da ti kažem... ovdje nećeš dobiti točnu dijagnozu.

Može bit zaista ništa, ono tipično lagano i vrlo kratko "mantanje" pri prvom-drugom udisaju dima cigarete, obično prve u danu i to natašte. To dosta ljudi iskusi, nije neka rijetkost barem po tome koliko smo mi pušači i ex-pušači pričali o tome milijun puta međusobno.
__________________
You can be anything you want to be, just turn yourself into anything you think that you could ever be
That gum you like is going to come back IN STYLE!
Silvery is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 17:00   #6
ha neznam,sumnjam i ja da je anemija ili slicno,zdravlje imam super,nikada imao problema sa plucima ni nista...vidjet cu kroz ovo vrijeme mozda samo trebam pustit malo da se priviknem na cigarete...
jurica16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 17:16   #7
Malo pokusaj primjetiti kada ti se to dogadja, u koje doba dana, da li si jeo prije toga, koju si cigaretu zapalio, nije isto zapaliti Phillip Morris bijeli i crveni Marlboro Vjerojatno ti nije nista, a ako ti je lose od cigareta jednostavno nemoj ni zapaliti...sada barem imas izgovor ako ne zelis da te ekipa gnjavi, jednostavno te smeta nikotin i od njega ti je lose. Valjda ce to prihvatiti
msimba is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 17:49   #8
Quote:
magdalenasimba kaže: Pogledaj post
Malo pokusaj primjetiti kada ti se to dogadja, u koje doba dana, da li si jeo prije toga, koju si cigaretu zapalio, nije isto zapaliti Phillip Morris bijeli i crveni Marlboro Vjerojatno ti nije nista, a ako ti je lose od cigareta jednostavno nemoj ni zapaliti...sada barem imas izgovor ako ne zelis da te ekipa gnjavi, jednostavno te smeta nikotin i od njega ti je lose. Valjda ce to prihvatiti
Ne znam za juricu, ali meni je bogami isto!

Nevjerojatno, ali mislim da neki ljudi fizički nisu u stanju pušiti!
*SpHeRe* is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 18:53   #9
Ne znam ja pusim vec 10 godina i i dalje mi nije svejedno kada zapalim crveni Marlboro, odmah mi se vrti u glavi, grebe me grlo, bole me pluca i slicno...a mozda je i to, imam prijateljicu koja je alergicna na nikotin i ne bi to nikada skuzila da nije otisla na test, nije joj palo na pamet da bi bilo od cigarete jer se nije javljalo odmah nakon popusene nego tek kasnije, a pusila je stalno...ali kako se manifestiralo kao crveni osip na rukama je mislila da je od hrane ili neke kreme..
msimba is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 20:22   #10
Ja sam pokušavala i s onim light cigaretama...Ali ne ide!
*SpHeRe* is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2011., 21:17   #11
Onda nemoj pusiti vise mislim cemu ako ti ne pase?
msimba is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 21:24   #12
Quote:
magdalenasimba kaže: Pogledaj post
Onda nemoj pusiti vise mislim cemu ako ti ne pase?
pa da...i meni se vrtilo i bilo mi mucno kad sam pocela,isto zbog drustva i s vremenom mi je bilo ok,pocela sam pusit,samo nikad bas nisam imala tu ovisnost prema cigaretama tako da sam prestala na neko vrijeme i sad samo zapalim kad mi dodje i to zato jer mi svi doma puse.da nije tako nebi jer mi ne pada na pamet dat pare za kutiju sugavih cigareta umjesto da si sendvic kupim ^^
__________________
You can easily judge the character of a man by how he treats those who can do nothing for him....true story...
SolisMystica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 21:32   #13
Mislim da ti nikotin sruši tlak, to bi nestalo ako bi postao pravi pušač, ali bolje ti je da odustaneš. Kasnije bi eventualno mogao preč na rekreacijsko pušenje finijih cigara, ali bi ih trebao kombinirat s alkoholom na pun želudac i u opuštenom stanju, ako ti je baš stalo do nikotinskog gušta, ali pravo za pravo bolje ti je izmaknut se od tog poroka, imat ćeš više vremena i novaca za druge.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2011., 19:56   #14
molim za pomoć... isto de događa meni. zadnja 2-3 tjedna imam više manje čudan osjećaj u drobu, ponekad mi od cigarete dođe muka... a sve se desilo kad sam jedanput slučajno progutao dim, pa sam imao prilično gadnu mučninu 3 dana. ali od tada se osjećam stvarno čudno... probao sam neke kekse malo zapaprene i došlo mi je opet
propala budala is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2012., 17:10   #15
Ovako, imam 14 godina i poceo sam pusiti prije tjedan dana taj problem hvala Bogu nemam, cijelo vrijeme sam pusio Ronhill Silk White i nij mi smetalo, no danas sam uzeo od prijatelja jednu bijeli Walter Wolf i nakon prvog dima mene je poceo uzasno boljeti stomak i naravno odmah sam mu je vratio, molim vas da mi kazete sto bi to moglo biti.
Hvala
gagaismyname is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2013., 17:23   #16
Vrtoglavica pri pusenju cigareta

Pozdrav,imam 18 god i problem mi se javio pri pusenju.Inace nisam pusac ali neki dan sam popusio cigaretu i javila mi se vrtoglavica i nekakva mucniina cigareta je bila walter bijeli,bio sam pusio na prazan stomak,ali iduci dan sam se najeo napio sve 5 sit sam bio zapalio i osjetio sam vrtoglavicu,mucninu malo kao da me glava boli,a bas sam si htio sada uzeti kutiji malbora za bozic a bojim se da ce se to pojaviti.Koje su extra slabe cigarete ? light.Kakv je ovo problem moji svi vrsnjaci su vikend pusaci pa bi i ja eventalno 20 komada u tjedan dana pliz pomozite i mogu li se ja navuci od 1 kutije ? Hvala
sp3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2013., 18:37   #17
Pušač sam već više od 10 godina i normalna pojava ako na prazan stomak zapališ cigaretu i uz to sve ako još izdržiš neko vreme da nemožeš zapalita pa dođeš do mogućnosti kada zapališ sasvim ti je normalna pojava,slabina u želucu i vrtoglavica.Ovo ti se događa svakom pušaču to ti je apsolutno zanemarivo i nemoj se brinuti,to ti i živci znadu izazvati kad nemoš dočekati da zapali,pa kad zapališ onda se sav naježiš i zavrtiti se u glavi,stari bez frke to se ite kako dešava još početnicima.
Nebrini se ništa
Što se tiče navlačenja kad ih kupiš,tada si već navučen(znam iz iskustva)
Šeik_90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2013., 20:06   #18
ha hvala ti puno,ma nisam ti ja pusac u svome sam zivotu zapalio max znaci max 25 cigara a imam 18 godina a ono zelim si kuptiti kutiji pa da mi traje do nove godine,pa zato pitam malo da se provedem i ja i drustvo jedna kutija godisnje haha.A pitam ovo:Mogu li se navuci od 1 kutije cigareta ono da nmg bez cigara da sam ovisan ili ne mogu ? I jesu li ovo dobre cigare kazu da su lagane Ronhil Silk White koliko se sijecam moj ih je stari pusio Ronhil super light kazu da je to jedno te isto.Hvala
sp3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2013., 20:15   #19
Quote:
Šeik_90 kaže: Pogledaj post
Pušač sam već više od 10 godina i normalna pojava ako na prazan stomak zapališ cigaretu i uz to sve ako još izdržiš neko vreme da nemožeš zapalita pa dođeš do mogućnosti kada zapališ sasvim ti je normalna pojava,slabina u želucu i vrtoglavica.Ovo ti se događa svakom pušaču to ti je apsolutno zanemarivo i nemoj se brinuti,to ti i živci znadu izazvati kad nemoš dočekati da zapali,pa kad zapališ onda se sav naježiš i zavrtiti se u glavi,stari bez frke to se ite kako dešava još početnicima.
Nebrini se ništa

Što se tiče navlačenja kad ih kupiš,tada si već navučen(znam iz iskustva)


Dečko napiše da uopće i nije pušač i ima 18 godina i vrti mu se u glavi kad zapali ... pa o čem ti pišeš? Kakovi ti je ovo savjet?


Dečko...gle nemoj pušit... to što si zaželio kupiti Marlboro za Božić i biti ne znam što, nemoj.
Vrti ti se u glavi i zlo ti je i ti razmišljaš koje bi to light cigarete kupio da ti nebude zlo

Prvo skupo ti je....drugo muka ti je...treće bedast si

I btw i ja sam pušač jako dugo i najveći gušt mi je zapaliti na prazan želudac ujutro. To mogu reć da mi je jedini gušt...ovo ostalo je već forsiranje tijela za nikotinom.
__________________
Samo žena može uspjeti da neće ono što hoće.
E. Lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2013., 21:11   #20
Quote:
sp3 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,imam 18 god i problem mi se javio pri pusenju.Inace nisam pusac ali neki dan sam popusio cigaretu i javila mi se vrtoglavica i nekakva mucniina cigareta je bila walter bijeli,bio sam pusio na prazan stomak,ali iduci dan sam se najeo napio sve 5 sit sam bio zapalio i osjetio sam vrtoglavicu,mucninu malo kao da me glava boli,a bas sam si htio sada uzeti kutiji malbora za bozic a bojim se da ce se to pojaviti.Koje su extra slabe cigarete ? light.Kakv je ovo problem moji svi vrsnjaci su vikend pusaci pa bi i ja eventalno 20 komada u tjedan dana pliz pomozite i mogu li se ja navuci od 1 kutije ? Hvala
Bu prešle. Sam ti treba več staža f cajfanju.

Seriously, nemoj počet pušit. Jednom kad počneš nema povratka natrag.

Živio Predrag Raos!
__________________
Živio Predrag Raos!
MilkyWay is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:24.