Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici
Korisničko ime
Lozinka

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.07.2012., 19:44   #1
Niketas
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2011.
Riječanin u Italiji pobjegao otmičarima?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...ma/623451.aspx

U najmanju ruku sam zaprepašten. Na svu sreću, mladić je na sigurnom za sada i treba provjeriti sve okolnosti slučaja.

Ima li policija volje stati na kraj ovom najgorem obliku zlodjela?

Zašto se većina najmonstruoznijih zlodjela u Hrvatskoj događa upravo na području Rijeke i riječkog zaleđa, te u Istri? Nije li to malo ?
Niketas is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 20:04   #2
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
Pa i nisam previše iznenađen. Bila je jedna tema o učestalim nestancima mladih ljudi koji bi se eventualno mogli povezati sa trgovcima organa.
Ono što šokira jest da je dečko otet usred bijela dana.
Old 01.07.2012., 20:33   #3
Novi233
Registrirani korisnik

Novi233 Avatar

Registracija: Jul 2010.
Da u pol bijela dana ali u pustoši tj nenaseljenom dijelu...inače otmičari su nosili policijske odore (a možda je i auto bio ondje),treba to sve to skupa jako pažljio ispitati...
Ovdje se vjerojatno jest radilo o krađi organa ali mislim d aje to ipak izuzetak...
Inače sva sreća da je uspio pobijeći od tih lešinara.
Novi233 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 20:47   #4
aryna
true blue

aryna Avatar

Registracija: Jun 2007.
Quote:
Novi233 kaže: Pogledaj post
Ovdje se vjerojatno jest radilo o krađi organa ali mislim d aje to ipak izuzetak...
Inače sva sreća da je uspio pobijeći od tih lešinara.
malo je čudno da bi iz italije dolazili preko granice i trčali za studentom medicine koji se vozi na biciklu i potom riskirali švercati ga preko granice - zar nema dosta ilegalnih imigranata u italiji što im omogućava da taj posao puno lakše izvedu?

da je nešto u vezi s trgovinom droge, dugovi vezani uz to i sl... to mi je već vjerojatnije.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 01.07.2012., 20:57   #5
Novi233
Registrirani korisnik

Novi233 Avatar

Je pa bi ga prebacivali u Italiju da ga malo izrezuckaju...prije bi poslali dva ramba simo i našli bi ga u kakvom jarku...
Novi233 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 21:10   #6
zarezic
Registrirani korisnik

zarezic Avatar

Registracija: Feb 2011.
prečudno je što i nakon par sati od hrvatske policije skoro nikakva informacija.... a i baš da ćeš tako lako uspjeti pobječi otmičarima trgovcima organa... super da je uspio,al mi djeluje nategnuto....a i to javlajnje SMS-om , pa što taliajnska policija štedi na telefonu pa im je jeftinije dat mu da šalje poruke...
zarezic is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 21:14   #7
aryna
true blue

aryna Avatar

Quote:
Je pa bi ga prebacivali u Italiju da ga malo izrezuckaju...prije bi poslali dva ramba simo i našli bi ga u kakvom jarku...
ništa ne tvrdim i nemam pojma što je. ali, o trgovini organima širi se puno urbanih legendi, npr, čula sam 3-4 iste priče o tipu kojem su izvadili bubreg dok je u autu čekao ženu i djecu ispred shopping centra u mađarskoj, priča obično ide ovako: "to se dogodilo poznanicima mojih dobrih prijatelja, oni mi ne bi lagali"... "žena i djeca našli ga u krvi u automobilu i zvali hitnu pomoć, spasili ga u zadnji čas, a rez skalpelom je bio tako precizno izveden da se vidi da je to radio profesionalac"... naravno, taj hrvat ne postoji i to se nije dogodilo. ne radi se to u automobilu ni u haustoru, ma šta ljudi pričali, to se uvijek radi u operacijskoj sali (kakvoj-takvoj, poznata ti je "žuta kuća" u albaniji?).

da su mu htjeli izvaditi bubreg ne bi ga po putu 'izrezuckali škarama i noževima po cijelom tijelu', kako piše u priopćenju na služb. stranicama grada rijeke, nego bi ga vjerojatno uspavanog dopremili do neke operacijske sale, neke 'žute kuće' i sl.

droga, dugovi, i x drugih mogućnosti, sve je moguće. vidjet ćemo.

Quote:
zarezic kaže: Pogledaj post
a i baš da ćeš tako lako uspjeti pobječi otmičarima trgovcima organa... super da je uspio,al mi djeluje nategnuto.....
i sama to mislim - ako su već ozbiljno naumili maznuti ti organ, potrudit će se da ne zbrišeš, nego da te dopreme tamo kamo treba, najvjerojatnije uspavanog.

Zadnje uređivanje aryna : 01.07.2012. at 21:24.
aryna is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 21:17   #8
Novi233
Registrirani korisnik

Novi233 Avatar

Quote:
zarezic kaže: Pogledaj post
prečudno je što i nakon par sati od hrvatske policije skoro nikakva informacija.... a i baš da ćeš tako lako uspjeti pobječi otmičarima trgovcima organa... super da je uspio,al mi djeluje nategnuto....a i to javlajnje SMS-om , pa što taliajnska policija štedi na telefonu pa im je jeftinije dat mu da šalje poruke...
Joj dajte se prestanite čuditi mobitelu u 21 stoljeću
Evo možda mu je mobitel bio na tiho a ni nisu skužili da ima mobitel,pa je kada se uspio osloboditi i malo odmaknuti nazvao doma ili policiju ili štz
Novi233 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 21:26   #9
aryna
true blue

aryna Avatar

Quote:
Joj dajte se prestanite čuditi mobitelu u 21 stoljeću
Evo možda mu je mobitel bio na tiho a ni nisu skužili da ima mobitel,pa je kada se uspio osloboditi i malo odmaknuti nazvao doma ili policiju ili štz
vjeruj, jako brzo bi provjerili ima li mobitel i je li mu na tiho.
Old 01.07.2012., 21:32   #10
zarezic
Registrirani korisnik

zarezic Avatar

Registracija: Feb 2011.
vjeruj,čak i ja (a kunem se da nemam iskustva u otmicama) bi se potrudila da oteti nema mobitel, a i da je uispio umaći trojici i to usred grada.... pa nisu valjda sva trojica išli kupit sendviče,a on ej ostao u otvorenom kombiju... a i to što nisu imali maskirana lica je čudno... zamisli baviš se otmicama i ne pokriješ si lice nego glumiš policajca... nisu ni trebali glumit policajce ....njih 3 bi ga svladali i bez maski vjerujem... najvažniej da je živ, al jedva čekam vidit kako će se ovo razrješit
zarezic is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 21:45   #11
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
Quote:
Međunarodna trgovina organima već godinama predstavlja ozbiljan problem u svijetu. Glavni razlog je porast bolesti koje zahvaćaju bubrege i nedostatak bubrega za transplantaciju. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), 2005. godine bilo je dostupno tek 10 posto potrebnih bubrega za transplantaciju. Zbog nestašice organa tako je procvjetalo crno tržište.
Zašto bi netko mislio da je trgovina organa neka urbana legenda kad je to vidimo i jedan veliki globalni problem.

Zašto su dečka morali voditi u Italiju? Tko zna, možda jer su Italiji dobro opremljeni, stotinu je razloga.
Old 01.07.2012., 21:49   #12
Agramer198
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2011.
Talijani su se pokazali tipičnim Balkancima.
Old 01.07.2012., 22:44   #13
aryna
true blue

aryna Avatar

Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Zašto bi netko mislio da je trgovina organa neka urbana legenda kad je to vidimo i jedan veliki globalni problem.
trgovina organima uopće ni slučajno nije urbana legenda i da - globalni je problem. samo se šire neke pričice o otmicama organa koje nemaju veze s mozgom, pa se tako i tu odmah pomislilo na trgovinu organima, po meni malo nerealno. jer kao što i zarezić gore kaže: ako ti žele izvaditi organ otmičari te neće vozikati okolo, ostaviti ti mobitel, rezuckati te škarama, a onda te ostaviti samog u kombiju i otići na kavu.

to više liči na neko svođenje računa, zastrašivanje i sl... i onda je koncentracija na trenutak popustila i dotični je, na sreću, zbrisao. nadam se da će se razjasniti u čemu je stvar.
Old 02.07.2012., 00:11   #14
Fuerteventura
island hopper

Fuerteventura Avatar

Registracija: Apr 2010.
Nisu mu ostavili mobitel, nego je poruka poslana s mobitela prodavacice u Italiji (dakle s talijanskog broga), u ciju je radnju banuo doticni, pobjegavsi od otmicara.
Kad vidim ovakve price, dodje mi zelja da se preselim u Njemacku, zemlju rada i reda.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja