jel se novci koji se dobiju na paypalu i sada su (pending) PayPal balance moraju prebaciti na devizni ili se mogu trositi direktnim placanjem za robu i usluge?
Mora se prebacit na devizni. Prije toga iz pending moraju prijeći u available
jedan je seller nesto zeznuo i umjesto da napravi refund, poslao mi je novce kao da sam ja njemu nesto prodala, naravno pp mi je uzeo par dolara za svoj fee.
nisam jos nista kliknula da potvrdjujem...
jel bih ja mogla vratiti te novce pa da seller meni refundira originalnu uplatu (kako su mi svi selleri do sada refundirali kupljeno)?
Bi, ako se dogovoriš sa prodavače, i ako nije prošlo više od 60 dana od kad si kupila od njega
Quote:
dreamer~dreams kaže:
hvala
jedan je seller nesto zeznuo i umjesto da napravi refund, poslao mi je novce kao da sam ja njemu nesto prodala, naravno pp mi je uzeo par dolara za svoj fee.
nisam jos nista kliknula da potvrdjujem...
jel bih ja mogla vratiti te novce pa da seller meni refundira originalnu uplatu (kako su mi svi selleri do sada refundirali kupljeno)?
Ima netko, da zna sa sigurnošću (jer sam dobio različite informacije s različitih strana, čak ni u banci ne znaju točno) da se PBZ-ov žiro račun može povezati s PayPalom (imam Visu Electron).
Kako to onda funkcionira? Stavim pare na račun i paypal vuče s njega?
I još nešto, budući da žiro račun podliježe oporezivanju, u slučaju prodavanja nečega preko ebaya - znači da će i taj iznos biti umanjen za porez ili postoji neka granica do koje se ne oporezuje?
Ima netko, da zna sa sigurnošću (jer sam dobio različite informacije s različitih strana, čak ni u banci ne znaju točno) da se PBZ-ov žiro račun može povezati s PayPalom (imam Visu Electron).
Kako to onda funkcionira? Stavim pare na račun i paypal vuče s njega?
I još nešto, budući da žiro račun podliježe oporezivanju, u slučaju prodavanja nečega preko ebaya - znači da će i taj iznos biti umanjen za porez ili postoji neka granica do koje se ne oporezuje?
Hvala unaprijed
Naravno da možeš stavit na paypal visa electron u bilo kojoj valuti za plaćanje,a za primanje novca mora bit devizni s tim da ako je eur onda ti bespotrebno pretvara u dolare. Najbolje ti je imat dolarski i plaćat u dolarima direktno selerima. isto tako i za primanje para od prodaje.
Za žiro vjerovatno ima neki limit do koje cifre se može oporezivat al ne znam točno. Bolje nemoj žiro davat. Otvoriš dolarski i namistiš da ti prebacuju u dolarima i rješeno sve.
Naravno da možeš stavit na paypal visa electron u bilo kojoj valuti za plaćanje,a za primanje novca mora bit devizni s tim da ako je eur onda ti bespotrebno pretvara u dolare. Najbolje ti je imat dolarski i plaćat u dolarima direktno selerima. isto tako i za primanje para od prodaje.
Za žiro vjerovatno ima neki limit do koje cifre se može oporezivat al ne znam točno. Bolje nemoj žiro davat. Otvoriš dolarski i namistiš da ti prebacuju u dolarima i rješeno sve.
Ok, hvala. Ali što se čisto staviš pare na žiro - naručiš s ebaya i paypal povuče te pare- tiče, ok je i ovo? Jer sam išao jutros i stavio pare na žiro pa mi je sad tlaka ić uzimat to opet natrag. Oprosti što davim.
Može li se na PayPal dodati druga kartica, ali koja ne glasi na isto ime?
Znači ne bih htio otvarati novi račun već koristiti obe kartice na istom računu.
Bilo bi čak i prezime isto, samo je ime drugo (mamica kartica).
Ok, hvala. Ali što se čisto staviš pare na žiro - naručiš s ebaya i paypal povuče te pare- tiče, ok je i ovo? Jer sam išao jutros i stavio pare na žiro pa mi je sad tlaka ić uzimat to opet natrag. Oprosti što davim.
Može. Sve možeš radit sa tom karticom, samo će ti radit konverziju iz dolara u kune
jesu proradile kartice zagrebacke banke na paypalu? imam tekuci i devizni otvoren kod njih i racun u pbz-u samo radi paypala pa bi ga zelila zatvorit ako bi mogla zabinu karticu registrirati na paypal
Može li se na PayPal dodati druga kartica, ali koja ne glasi na isto ime?
Znači ne bih htio otvarati novi račun već koristiti obe kartice na istom računu.
Hvala
Može
Hvala
Quote:
Bizdo kaže:
Može
Može ukratko opis kako?
Prezime mi ne da mijenjati.
imam jedno pitanje.
danas sam napokon linkala karticu na paypal (staru mi nije prihvaćao ).
nakon par minuta krivog klikanja potrefila sam link gdje trebam stisnut da mi skinu dolar i nešto za potvrdu kartice. u uputama ovdje lijepo piše da se mora čekat par dana da se ta transakcija provede. s obzirom da nemam net bankarstvo, morat ću u banku, znači tamo negdje ponedjeljak-utorak.
nooo, nešto sam čitala po ovoj temi i sad me zanima dali ja mogu kupovat i prije nego što potvrdim karticu? radi se o par sitnica od par dolara (imam dovoljno para na kartici za to). zbunio me onaj dio "ako se ne potvrdi onda je limit kupnje preko paypala 100 dolara", jel onda to znači da prije potvrđivanja i micanja tog limita ja mogu potrošit 100 dolara (ili u mom slučaju 12 ) i nakon toga normalno potvrdit karticu kad mi stigne taj kod?