Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Ostali oblici investiranja

Ostali oblici investiranja Ja ne radim za novac. Novac radi za mene.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.03.2017., 14:51   #1
Investicijski dijamanti

U zadnje vrijeme često razmišljam o tome gdje uložiti novac. U nekretninu? U zlato? U investicijske fondove? U dionice? Ili u nešto sasvim drugo? A što je sa investicijskim dijamantima? Premda relativno novi na hrvatskom tržištu i gotovo posve nepoznati našem narodu, oni su, barem prema onome kako kažu stručnjaci, možda i najstabilniji oblik ulaganja. Za sada, u Hrvatskoj jedino Podravska banka nudi kupnju i otkup investicijskih dijamanata. Minimalna investicija u dijamante prema zadnjim tržišnim cijenama iznosi oko 5300 eura, dok najskuplji oblik ulaganja u dijamante doseže nevjerojatnih 80000 eura. Postoji 11 različitih kvaliteta dijamanata, a ovisno o vrsti kvalitete, toliko košta i sami dijamant.

Što vi mislite o gore napisanom? Isplatili se doista ulagati u dijamante?
Dankomat is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2017., 02:45   #2
Glupost.

Pitaj ti njih, ako ih kupiš sada od njih, za koliko ih već sutra možeš isto kod njih prodati?

Raspitivao sam se o dijamantima i jedina opcija je da ih nalaziš "ispod ruke", a to je jako teško i zeznuto. S tim da bi najbolje bilo ciljati na komade koji nisu ispod 20k eura po karatu, a poželjno i par puta skuplje.

Međutim, tu ti treba masu veza i jako dobro uigrana kombinacija.

S tim što bi se morao naviknuti da je to obično "krvavi dijamant", došao s dilerom, usput.
__________________
Garaža: 2015 Renault Twizy, 2013 Corsa OPC

U ropotarnici povijesti: 2001 Punto Sporting 1.2 16V LPG, 2008 Alfa Romeo GT 3.2 V6, 2009 Z750, 2009 Civic Type R GT
rocker1987 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2017., 05:09   #3
Quote:
Dankomat kaže: Pogledaj post
Što vi mislite o gore napisanom? Isplatili se doista ulagati u dijamante?
Ulaganje u dijamante se i te kako može isplatiti. Kao i za svako ulaganje, nepromišljenim akcijama se čovjek može dovesti u probleme. I da se čovjek oslanja na HR banke, po pitanju dijamanata, to mi zvuči smiješno, ali je zato Švicarska i Austrija u blizini.

Investicijski dijamanti određene kvalitete i vrijednosti, preko određene karataže, čistoće i kvalitete, da kažemo oni bolji, mogu se koristiti bez problema kao garancija za dobivanje kreditnih linija, znači za poslovanje i to čak i do 90% - 95% njihove vrijednosti. To se može uraditi kod švicarskih banaka i drugih unutar EU. To pišem u smislu poslovnih djelatnosti.

U smislu investicije za budućnost, bez očekivanja profita, u svrhu očuvanja vrijednosti -- nisam siguran, teško je reći šta će slijedećih 10 godina da donese. Naime zlato je manje stabilno po pitanju cijena, dok su dijamanti dosta stabilniji, ako se zna koje kvalitete, ali na tržištu sada postoje umjetni dijamanti koji kompletno mogu da pokvare to tržište, sa novom tehnologijom slijedećih godina, može se pokvariti, tako za duže vremena, ne mogu ništa reći, jer budućnost je neizvjesna.

Za kratkoročna ulaganja u dijamante, treba se paziti da svaki dijamant bude preko 3-4 karata, da je 4C najbolje kvalitete, da su sa GIA certifikatom, najbolje laserski upisanim na dijamant, a onda ono najvažnije, da se dijamanti kupe sa cijenom od 30% njihove vrijednosti.

Takve se cijene lako, baš lako mogu postići odlaskom u Južnu Afriku ili Namibiju i susjedne države, dijamanti se mogu kupiti sa cijenom od 30% od Rapaporta, možda 40%, više od toga ne bih platio, onda se mogu izvesti ili staviti u neku banku u sef i čuvati za budućnost. Moguće ih je čak dati i banci na kontrolu, ugovorom, tako da se i običnim pozivom telefonom dijamanti mogu unovčiti.

Da živim u HR i znam što znam, otišao bih tako u J. Afriku, kupio jedan dio dijamanata, prije toga dogovorio se sa bankom u Izraelu, otišao u Izrael sa dijamantima, uvezao ih bez carine i deponovao ih kod banke, da mi budu likvidni u svako doba, da ih mogu prodati kad zaželim kontaktiranjem banke na daljinu. Osigurao bih vrijednosti i plaćao osiguranje 50-100 dolara godišnje. Uvoz dijamanata u EU je problematičan, za razliku od zlata.

Dijamanti u EU koštaju i po 200%-300% od cijene Rapaporta.

Rapaport je jevrej u Americi, koji daje keš cijene za dijamante u New Yorku, čije se cijene računaju kao mjerodavne za cijeli svijet, u svrhe uspoređivanja i procjenjivanja.
__________________
★★★ http://www.ulaganje.com ★★★
JLouisBiz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2017., 09:24   #4
Probaj prodati dijamant. Skoro pa nemoguća misija za običnog građanina.
__________________
O, o, o, omađijaj me!!!
ferda is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2017., 13:02   #5
Quote:
JLouisBiz kaže: Pogledaj post
Dijamanti u EU koštaju i po 200%-300% od cijene Rapaporta.
Ovo je vrlo zanimljiva informacija.

Quote:
JLouisBiz kaže: Pogledaj post
Rapaport je jevrej u Americi, koji daje keš cijene za dijamante u New Yorku, čije se cijene računaju kao mjerodavne za cijeli svijet, u svrhe uspoređivanja i procjenjivanja.
Dakle, moze se otic i do New Yorka, pa donjet u EU i prodat.

Koliko sam uspio pohvatati, polu-drago kamenje nema nikakvih troskova (carine) osim lokalnog poreza.

Zadnje uređivanje NenadX : 02.10.2017. at 13:20.
NenadX is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:43.