Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2017., 17:05   #1
Ona koja je izgubila sve

Udala sam se za osobu iz druge zemlje i preselila se kod njega (imali smo oboje po oko 30 god tada, on malo stariji od mene). Bila sam zaljubljena, on romantičan. Mislila sam da ga poznajem ali se ispostavilo da sam se udala za zver, a ne za čoveka. Zver, koja mi je otela skoro 11-mesečnu bebu (dojila sam je još uvek tada) koju posle nisam uopšte videla 2.5 meseca.

Kad sam ostala trudna, počeo je da me psihički maltretira (vredja, viče, pokušava da me natera da sa ogromnim stomakom ribam podove...). Ja sam se branila koliko sam mogla, i imala nade da će rodjenje našeg deteta da ga vrati "u normalu" ili ću ga napustiti.

Posle porodjaja bilo je još gore. Počeo je pravi pakao na Zemlji. Uzeo je sav naš zajednički novac, počeo da me napada fizički i to dok sam u rukama držala bebu i dojila - ali me tako napadao da ne ostaju dokazi, počeo da vredja i celu moju porodicu i da traži da prekinem svaki kontakt sa njima, itd.

Pošto sam videla da to postaje sve gore, odlučila sam da se preselim sa bebom i da živimo bez njega. Ali s obzirom na to da sam strankinja, htela sam da to uradim strogo legalno i podnela sam zahtev sudu da odluči da dete živi sa mnom (jer to se brže odlučuje nego ceo razvod).

I onda sam ušla u sledeći krug pakla. U sudu je on govorio samo prljave odvratne laži i to bez ijednog dokaza. Pričao je kako ja hoću da "kidnapujem" dete i odvedem ga u svoju zemlju, kako je "njegova sestra psihijatar" (a nije) i kako je ona meni "utvrdila šizofreniju, depresiju i neurozu" ali ja "odbijam da se lečim", da dete nije vakcinisano jer ja to "ne dozvoljavam" i da "ne napreduje u razvoju"zbog mene jer ga ja "nepravilno" hranim i negujem.

Ja sam bila u strašnom šoku. Ta zver je bila u stanju takve laži da izgovori i to u sudu. A plus, ja sam imala lošeg advokata koji uopšte nije unapred priložio dokaze da je dete - o kome sam se samo ja brinula 24/7 - potpuno zdravo, vakcinisano, i čak iznad prosečno. Tek posle svega sam otišla po prvi put u životu kod psihijatra na testiranje i uverenje da sam potpuno zdrava. Na sudu sam sve poricala, ali nisam imala spremne dokaze, kao što nije uostalom imao ni on, ali...

Sud je privremeno odlučio (a 2 meseca kasnije to ukinuo) nakon tog sučeljavanja u sudu da 8-mesečna beba treba da živi sa njim, sa monstrumom! Ja ne znam kako sam preživela taj dan. Žalila sam što sam uopšte pokušavala da spasim bebu i sebe od njega, jer bi bilo lakše da ga trpim nego da mi tako oduzmu bebu - koju sam još uvek dojila, a sud je to znao.

Na tom sučeljavanju u sudu, ja sam tvrdila da on sa bebom nema nikakav kontakt i da ga uglavnom ni nema kući, da ništa ne ume da uradi za bebu, da je agresivan, da me zlostavlja, da se on lečio od depresije i davno najavio jednom svojoj sestri da će da se ubije (a ona zvala policiju) i da je jednom njegova bivša žena zvala policiju jer je davio - a to je bilo i u mom pismenom zahtevu pred ročište poslano sudu sa zahtevom da sud dobije te dokaze od policije. Medjutim, sud nije ništa uradio niti proverio, on je na svedočenju u sudu sve porekao i rekao da su to laži.

Ako se neko pita sad kako sam se udala za njega ako sam to znala - pa nisam znala. On mi je tek dugo posle mojeg preseljenja i venčanja rekao za ta dva slučaja u policiji. Ali rekao mi je da je njegova bivša žena "bila psihički bolesna" i da je "dobroboljno" povukla posle tu optužbu. A za samoubistvo - da nije to stvarno nameravao nego mu je samo bilo teško posle razvoda prvog.

Sud je onda u tom nesrećnom obrazloženju te odluke bukvalno citirao samo ono što je on govorio, a ništa od onog što sam ja pričala.

Posle toga, uložila sam žalbu i dokaze da je on samo pričao laži, sud je odluku ukinuo a sudija kasnije prebačena u drugi sud.

Posle je on podneo zahtev za razvod, da bi se sve to odugovlačilo, ali malo kasnije je viši sud (kad sam već naučila pravila "igre" i priložila unapred sve dokaze) odlučio da dete treba da živi sa mnom.

Medjutim, sudsko obrazloženje je bilo slabo (samo to da je beba mala i da sam ja na porodiljskom odsustvu), bez spominjanja ničega od onog što sam ja dostavljala u dokazima. Upravo zbog tog slabog obrazloženja je i ta odluka vraćena na ponovno odlučivanje i zatraženo je psihološko veštačenje koje treba da odluči sa kim dete treba da živi.

U medjuvremenu, on je oteo bebu od mene, odveo je prvo u kuću njegovih roditelja (nekoliko stotina km dalje), i u saradnji sa vlasnicom stana koji smo iznajmljivali me naterao da se iselim. I tako nisam videla bebu ni za njen prvi rodjendan.

Ne znam kako sam to preživela. Mislim ponekad da možda i nisam preživela, da je ovo što je ostalo da živi od mene samo "privid".

Toliko me sve bolelo da sam verovala da ću jednostavno nestati, da će svaka ćelija mog tela da se rasprsne u drugu stranu, bolelo me sve, svaka misao. Kad bih pomislila na moju bebu, osećala sam kao da mi neko zabada oštre noževe u matericu i stomak. Jedino što me držalo u životu je odbrojavanje da mi je ostao još jedan dan manje, još jedan sekund manje, još jedan udah vazduha manje. Manje do kraja života i svega, onda kad Bog to odluči.

Ja sam se u medjuvremenu naučila da snimam sve što taj ludak kaže, uradi, da fotografišem jer sam shvatila da on nikad neće reći ni zrno istine. Shvatila sam i da su njegovi roditelji i sestra takodje poremećeni i zli gadovi. Kad su svedočili u sudu, lagali su kao i on, čak i protiv očiglednih činjenica (npr. njegova mama je rekla kako je dete sa mnom"gladovalo" iako sam ja priložila celu istoriju pedijatrijskih pregleda koji dokazuju da je beba uvek bila veća od proseka i veoma napredna!). Njegova sestra je priznala da je zvala policiju jer je mislila da će on da se ubije, ali rekla je da je to bila njena "pogrešna procena" a on ustvari "nije hteo" da se ubije.

Nekako sam izanalizirala sebe i shvatila kako sam došla u tu situaciju da ne vidim koliko je on lud. Ali šta dalje, kako da spasim svoju bebu?

Ako bude sud/veštaci/psiholozi (još uvek čekamo na to) odlučili da beba ostane da živi sa njim (ovde nije kažnjivo da jedan roditelj otme dete od drugog, jer hej "ima pravo", a onda se dete privikne na tog roditelja i veštaci i sud neće da "stresiraju" dete pa odluče da ono ostane da živi sa istim kidnaperom), oni će je uništiti psihički.

Ponavljaće mom detetu laži da sam ja luda, da sam je ostavila - pa onda kontradiktorne laži da ipak hoću da je kidnapujem.

Kako da spasim svoje dete od laži, kako da zaštitim nežnu dečiju psihu, kako da je zaštitim od ludaka? Posebno ako odluče da dete ostane sa njim.

Meni sad taj ludak "velikodušno" dozvoljava da vidjam dete svakog dana, i to samo zato jer on nema snage da posle posla se igra sa detetom ili nešto joj skuva za jelo, pa meni dozvoljava da dodjem i budem sa njom.

Još nešto - ja sam ga nekoliko puta i pre odlaska na sud prijavljivala policiji za fizicke napade. Jednom mi je samo ostala masnica kad me udario u nogu dok sam dojila dete. I taj dokaz od lekara sam podnela policiji i kasnije sudu. On je na to samo rekao da sam ja to "samu sebe" udarila i u policiji su ga oslobodili svega.

I dalje me napada fizicki, tako da ne ostaju tragovi, a počelo je sada i dete da se udara samo u glavu i da baca stvari i vrišti onda kad me on napadne. Malo moje nesrećno dete.

Osim pitanja kako da spasim svoje dete bar u psihičkom smislu, imam i pitanje da li da prihvatim "devil's offer" koju mi ponekad ta zver predlaže - a to je da odustanem od sudske borbe, pristanem da budem njegov rob a zauzvrat on bi mi kao dozvolio da se preselim i živim sa bebom (i sa njim, nažalost). Ja bih to odbila, jer ne mogu da zamislim da ga trpim svakog dana. Uništio bi me. Ali onda se odričem mogućnosti da živim sa svojom bebom i moram da verujem u pravdu i sud da mi vrate dete (u šta apsolutno ne verujem, poučena bolnim iskustvom).

Ta zver me iskušava da se vratim jer su mu potrebne pare koje ja zaradjujem, i jer mu je potreban sluga i neko na kome će da se iživljava. Ako se ne vratim, preti mi odavno da će mi ukinuti mogucnost da vidim dete, da ga ne interesuje šta će sud da odluči, da će da se potrudi i da izgubim posao (hteo je da dodje kod mene na posao da mi pravi skandale), i da je sve ovo tek početak toga šta on može.

Ne mogu da verujem da mi se ovo dešava, i dalje mislim da je samo noćna mora.

Hvala svakom ko je pročitao i da neki savet.
Cake with rain is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 10:05   #2
U kojoj vi to državi živite? Žao mi je što prolaziš kroz taj pakao. Osobno, ne bih se nikad vratila tom čovjeku, upropastio bi i tebe i dijete. Nađi boljeg odvjetnika, obrati se medijima jer oni danas imaju veliku moć, uglavnom ne daj se. Sretno.
cinderella92 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 10:30   #3
Ajme, totalno sam se zgrozila... stvarno užasna situacija.

I meni je prvo palo na pamet da se obratiš medijima i napišeš im sve isto što si ovdje.

Ako je tamo legalno oteti dijete, kakve su šanse da pobjegneš s djetetom od tamo?

Treća opcija, vjerujem da imate tamo centre za socijalnu skrb ili nešto slično tome koji brinu o dobrobiti djeteta - možda da odeš kod njih popričati, kažeš im kakva je situacija i pitaš ih što možeš napraviti.

On te se izgleda ipak boji, boji se tvoje tužbe i stalo mu je da ju povučeš, u suprotnom te ne bi time ucjenjivao. S obzirom da si ti u njegovoj državi, mislim da ti njemu možeš puno više napakostiti i uništiti reputaciju nego on tebi.
Alienica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 16:10   #4
U ovakvim brakorazvodnim parnicama i borbi za skrbništvo mislim da oba roditelja imaju podosta putra na glavi, a dijete je naravno najveća žrtva njihovog bezdušnog povlačenja i potezanja.
Ako je on loš suprug to ne znači da će biti loš otac, i valjda je sud dovoljno argumentirano prosudio da je za dijete bolje da mu otac bude skrbnikom. Otac je imao bolje dokaze i pokazao kako je bolji kandidat za skrbništvo nad djetetom.
Očevi jako rijetko dobiju skrbništvo nad djetetom, a majke vole izigravati žrtve tijekom postupka, to su činjenice a od daljih komentara ću se suzdržati.

Na tebi je teret dokazivanja da on nije dobar otac, da maltretira i zlostavlja dijete, da ima psihičkih problema, da ne može skrbiti o djetetu i slično. Javi se Centru ili policiji. Ukoliko to ne možeš dokazati to samo znači da nisi u pravu i da on nije loš otac, a vašoj vezi na žalost nije bilo suđeno, on se pokazao agresivcem i zlostavljačem, takvih ljudi na žalost ima jako mnogo i od njih se bježi glavom bez obzira, a vaš brak nije prvi koji je propao. Možeš ti također biti i loša supruga pa ti opet sud automatizmom može dodijeliti skrbništvo, ne vidim u čemu je problem. Odgoj djeteta i partnerstvo su dvije potpuno različite stvari, naravno sa mnogo dodirnih točaka. Šteta je samo što dijete trpi zbog svega toga.
__________________
Mali Zmaj je rođen, živ i zdrav!!!
radical change is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 16:55   #5
Suosjećam s tvojim problemima, no kako nisi mogla ranije naslutiti o kakvom se karakteru radi?
Mislim da su ti skupljanje dokaza i sud najbolji izbor. Nađi dokaze da nije istina za sve što je rekao na sudu da je istina. Dokaži da laže.
old-soul80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 17:19   #6
Quote:
radical change kaže: Pogledaj post
Ako je on loš suprug to ne znači da će biti loš otac, i valjda je sud dovoljno argumentirano prosudio da je za dijete bolje da mu otac bude skrbnikom. Otac je imao bolje dokaze i pokazao kako je bolji kandidat za skrbništvo nad djetetom.
Citas li ti s arazumevanjem ili si samo preleteo preko posta?
Zena kaze da je lagao, ona nije imala doakze ad je dete zdravo, ti napises da je imao bolje dokaze?
Mislis zaista da ako povredjuje fizicki svoju zenu da moze biti dobar otac?
Takvi obicno na kraju ubiju zenu!! (Kao sto se kod nas desilo pre nedelju dana!!)
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 17:23   #7
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Citas li ti s arazumevanjem ili si samo preleteo preko posta?
Zena kaze da je lagao, ona nije imala doakze ad je dete zdravo, ti napises da je imao bolje dokaze?
Mislis zaista da ako povredjuje fizicki svoju zenu da moze biti dobar otac?
Takvi obicno na kraju ubiju zenu!! (Kao sto se kod nas desilo pre nedelju dana!!)
On želi reći da ne vjeruje baš njenoj priči. Ja bih se osobno suzdržao od opredjeljenja na bilo koju stranu jer ako je istina ovo što piše Cake, onda je to strašno. Ako pak laže, opet je strašno.
Iako, koji bi bio njen motiv da kao anonimus tu na forumu laže o takvim stvarima? Što bi imala od toga? Neka radical change odgovori.
old-soul80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 18:45   #8
Naravno da nema razloga da izmislja..
Evo, pre 1h je covek ubio zenu i dete u Centru za soc.rad,a takvo ubistvo se desilo i pre nedelju dana, samo u drugoj opstini, tada je zena kamenom ubijena!
I onda on kaze da los muz nije i los otac! Ako je lenj da radi po kuci, nije, ako tuce zenu, naravno da jeste! I naravno da nikada ova 2 muskarca nije trebalo da dobuju dozvolu da vidjaju svoju decu, nakon sto su fiz.zlostavljali svoju zenu!
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 19:17   #9
Mene je oduvijek čudilo kako ženama netko može podvaliti "priču", a da se kasnije ispostavi da se radi o nekakvom narcisoidnom luđaku koji onda ženu tuče, zlostavlja, pa i eto, na žalost, katkad i ubije na kraju.
old-soul80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 19:29   #10
Quote:
radical change kaže: Pogledaj post
Ako je on loš suprug to ne znači da će biti loš otac
Objasni mi kako lik koji udara i viče na ženu pred malim djetetom može biti dobar otac? Kako? U kojem to svemiru?
Pigsy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 19:39   #11
pa ženo božja pogobu pa šta ranije nisi pobegla pa di ti pamet bila. o moj bože. zašto se ne obratiš odvjetniku ili udruzi nekoj koja ti zna i može pomoći. neko će te branit i probono. bar ja bi. o ljudi božji.
Vordas is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 22:13   #12
Hvala vama koji ste izdvojili vreme da pročitate i odgovorite.

Možda nisam jasno napisala - od dana kada je on oteo bebu, i izbacio me iz stana koji smo iznajmljivali, do danas - ja ne živim sa bebom i njim.

Sada nema sudske odluke koja govori sa kim beba treba da živi (prva odluka u njegovu korist je poništena jer sam dokazala da je sve lagao, a druga odluka koja je bila u moju korist je takodje poništena jer je apelacioni sud utvrdio da je obrazloženje te odluke površno; pisala sam o tome, ta druga odluka ne sadrži ništa od dokaza koje sam priložila nego samo navode da je dete malo a ja na porodiljskom, a za dokaze su samo rekli da sud nema vremena da to analizira).
Tako da sad čekamo na psihološko veštačenje u sudu da bi se donela treća odluka.


Ovo sve traje skoro godinu dana, i on u tom periodu nije priložio NI JEDAN DOKAZ za bilo šta što tvrdi. Ja sam priložila slike (posledice njegovog udarca bebinom glavom o kola/crvenilo i kako je posle stiskao bebinu glavicu i krio da ja ne bih videla a nije znao da slikam), audio snimke kako ga hvata bes i lupa mi samare jer mu se nije svidelo sto sam se kao nasmesila kad ga beba slucajno udarila nozicom), audio snimke kako danima odbija moje predloge da bilo sta uradi za bebu (jer je u sudu tvrdio suprotno), audio snimke kako tera dete iz njegovog prvog braka (koji živi sa njegovom majkom) da radi stotine sklekova a klinac je bio bolestan i kasljao i gusio se; gomile agresivnih sms-ova sa pretnjama i ucenama, i da ne nabrajam - imam preko stotinu komada raznih takvih dokaza njegove agresije i nerazumevanja potreba deteta. I naravno celu medicinsku dokumentaciju bebinu koja pokazuje da je uvek bila zdrava.

To mi uopšte nije palo na pamet da odmah priložim jer nisam ni pomislila da je on u stanju da laže oko nečega što zna da mogu lako da dokažem. Ali, eto... a plus advokat (koji mi pakleno sve naplaćuje) mi nije rekao da spremim te osnovne dokaze unapred. Strašno.

Cinderella92, mi smo u jednoj staroj članici EU.

Alienica i Cinderella92, ne smem ništa da objavljujem u novinama i sl, već me tužio ludak da mu ugrožavam "ugled" time što pričam šta radi. I to je jedna farsa, i baš sam dobila poziv na prvo ročište za to gde piše da sud već razmatra da to odmah poništi i završi jer on nema nikakvih dokaza da mu "ugrožavam ugled".

Ja sam prijavljivala sve socijalnoj službi još na početku. On je išao na neke razgovore kod njih, ali meni nisu rekli šta on priča tamo. Samo sam saznala posle nekoliko meseci (dobila pismo) da oni ne mogu da tvrde da on vrši bilo kakvo nasilje i da slučaj zatvaraju.

Radical change - već sam pisala gore o dokazima, možda kasnije dodam još. Ja razumem da ti je neverovatno, i ja mislim da sanjam.

Old soul 80 - i mene je grizlo kako ja to nisam mogla da predvidim. On je pre rodjenja deteta takodje imao mane - bio je lenj, ponavljao neke dosadne priče koje su me nervirale, spavao stalno popodne vikendom tako da sam ja morala sve sama da radim uglavnom, flertovao sa svakom ženom. Ali nikad nije bio agresivan. Kad je on prvi put samo podigao ruku ka meni (ali nije me udario) ja sam se toliko skamenila i drhtala danima jer nisam mogla da verujem da je čovek za koga sam se udala u stanju to da uradi. Tad smo već imali bebu.
Cake with rain is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 22:42   #13
Koja je to europska zemlja koja nije članica Haške konvencije o otmici djece i u kojoj se donosi privremena mjera u kojoj se beba koju se doji daje na skrb ocu, a ne majci koja doji ako je ista iole normalna? Evo, napiši to ovdje, vrlo ću ti rado proučiti taj zanimljivi pravni sustav i pokušati ti dati konkretne pravne savjete obzirom da je tvoj problem, ako je istinit, primarno pravne prirode, a ne psihološke.
MonotypeCorsiva is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 22:58   #14
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Citas li ti s arazumevanjem ili si samo preleteo preko posta?
Zena kaze da je lagao, ona nije imala doakze ad je dete zdravo, ti napises da je imao bolje dokaze?
Mislis zaista da ako povredjuje fizicki svoju zenu da moze biti dobar otac?
Takvi obicno na kraju ubiju zenu!! (Kao sto se kod nas desilo pre nedelju dana!!)
Ako je netko na sudu nije svjedočio istinu i priložio lažne dokaze u svoju korist, druga stranka može to pobiti i dokazivati suprotno. I to je ono što se ovdje događa. Na temelju priloženih dokaza sud je odlučio skrbništvo udijeliti ocu. Na majci je sada bitka da nađe dobrog odvjetnika i u pravnoj bitci dokaže suprotno. Na žalost pravo i pravda su dvije potpuno različite kategorije. Kao i činjenica da svatko od nas ima vlastitu priču vlastite sudbine, počevši recimo do Severine i rastezanja njezinog djeteta preko medija, do stotina očeva koji su automatizmom ostali bez skrbništa koje je dobila psihički labilna majka (jer je majka i jer će djete pomoći u njezinom oporavku) pa sve do ove užasne priče koju je još užasnije čitati i o njoj prosuđivati.
Naravno da loš muž ne znači i loš otac. Vi supruge koje ste imale jake velike trzavice u braku, mužu rekle grubu riječ, opalile šamar, opizdile ga nečim po glavi, da li to automatski znači da ste i jako loše majke i da niste kadre brinuti o vlastitom djetetu. Naravno da ne, ali ako se stigmatizira bilo koga, muškarca ili ženu na temelju bilo čega lako se mogu izvući razni pogrešni zaključci.

Quote:
old-soul80 kaže: Pogledaj post
On želi reći da ne vjeruje baš njenoj priči. Ja bih se osobno suzdržao od opredjeljenja na bilo koju stranu jer ako je istina ovo što piše Cake, onda je to strašno. Ako pak laže, opet je strašno.
Iako, koji bi bio njen motiv da kao anonimus tu na forumu laže o takvim stvarima? Što bi imala od toga? Neka radical change odgovori.
Ja vidim jednu očajnu ženu u jednoj očajnoj situaciji gdje joj se život raspada i gubi ono što joj je najdraže a da i sama ne zna kako je moguće da se to događa. Život piše teške priče nažalost, stim trebamo naučiti živjeti, njoj predstoji teška borba za skrbništvo, koju prolaze na žalost tisuće ljudi koji je bore za vlastito dijete.

Quote:
Pigsy kaže: Pogledaj post
Objasni mi kako lik koji udara i viče na ženu pred malim djetetom može biti dobar otac? Kako? U kojem to svemiru?
U jednostavnoj životnoj realnosti, gdje recimo možemo biti i pederi a da smo sasvim dobri ljudi i brižni očevi, gdje možemo imati jakih trzavica sa suprugom, kolegama na poslu a svejedno jako su brižni roditelji prema vlastitom djetetu. Bitno je rasčlaniti da on nije optužen za obiteljsko nasilje, on nije nasilnik, lopov, narkomam, psihički bolesnik, on nema teških mrlja i zašto ne bi bio dobar kandidat za skrbnika vlastitog djeteta..? Majka misli da ne bi trebao biti jer je bio nasilan i grub, jer ju je vrijeđao i slično. No većina ljudi u narušenim odnosima imaju loše mišljenje o partneru, većina vidi sebe kao brižnijeg i boljeg roditelja, brižniju i bolju osobu...Čest je slučaj da se ljudi u pravnim bitkama koriste svim sredstvima da dobiju ono što žele, na žalost i po štetu sebe, bivšeg partnera i žalosno ali i samog djeteta.

Quote:
Cake with rain kaže: Pogledaj post
Hvala vama koji ste izdvojili vreme da pročitate i odgovorite.

Možda nisam jasno napisala - od dana kada je on oteo bebu, i izbacio me iz stana koji smo iznajmljivali, do danas - ja ne živim sa bebom i njim.

Sada nema sudske odluke koja govori sa kim beba treba da živi (prva odluka u njegovu korist je poništena jer sam dokazala da je sve lagao, a druga odluka koja je bila u moju korist je takodje poništena jer je apelacioni sud utvrdio da je obrazloženje te odluke površno; pisala sam o tome, ta druga odluka ne sadrži ništa od dokaza koje sam priložila nego samo navode da je dete malo a ja na porodiljskom, a za dokaze su samo rekli da sud nema vremena da to analizira).
Tako da sad čekamo na psihološko veštačenje u sudu da bi se donela treća odluka.


Ovo sve traje skoro godinu dana, i on u tom periodu nije priložio NI JEDAN DOKAZ za bilo šta što tvrdi. Ja sam priložila slike (posledice njegovog udarca bebinom glavom o kola/crvenilo i kako je posle stiskao bebinu glavicu i krio da ja ne bih videla a nije znao da slikam), audio snimke kako ga hvata bes i lupa mi samare jer mu se nije svidelo sto sam se kao nasmesila kad ga beba slucajno udarila nozicom), audio snimke kako danima odbija moje predloge da bilo sta uradi za bebu (jer je u sudu tvrdio suprotno), audio snimke kako tera dete iz njegovog prvog braka (koji živi sa njegovom majkom) da radi stotine sklekova a klinac je bio bolestan i kasljao i gusio se; gomile agresivnih sms-ova sa pretnjama i ucenama, i da ne nabrajam - imam preko stotinu komada raznih takvih dokaza njegove agresije i nerazumevanja potreba deteta. I naravno celu medicinsku dokumentaciju bebinu koja pokazuje da je uvek bila zdrava.

To mi uopšte nije palo na pamet da odmah priložim jer nisam ni pomislila da je on u stanju da laže oko nečega što zna da mogu lako da dokažem. Ali, eto... a plus advokat (koji mi pakleno sve naplaćuje) mi nije rekao da spremim te osnovne dokaze unapred. Strašno.

Cinderella92, mi smo u jednoj staroj članici EU.

Alienica i Cinderella92, ne smem ništa da objavljujem u novinama i sl, već me tužio ludak da mu ugrožavam "ugled" time što pričam šta radi. I to je jedna farsa, i baš sam dobila poziv na prvo ročište za to gde piše da sud već razmatra da to odmah poništi i završi jer on nema nikakvih dokaza da mu "ugrožavam ugled".

Ja sam prijavljivala sve socijalnoj službi još na početku. On je išao na neke razgovore kod njih, ali meni nisu rekli šta on priča tamo. Samo sam saznala posle nekoliko meseci (dobila pismo) da oni ne mogu da tvrde da on vrši bilo kakvo nasilje i da slučaj zatvaraju.

Radical change - već sam pisala gore o dokazima, možda kasnije dodam još. Ja razumem da ti je neverovatno, i ja mislim da sanjam.

Old soul 80 - i mene je grizlo kako ja to nisam mogla da predvidim. On je pre rodjenja deteta takodje imao mane - bio je lenj, ponavljao neke dosadne priče koje su me nervirale, spavao stalno popodne vikendom tako da sam ja morala sve sama da radim uglavnom, flertovao sa svakom ženom. Ali nikad nije bio agresivan. Kad je on prvi put samo podigao ruku ka meni (ali nije me udario) ja sam se toliko skamenila i drhtala danima jer nisam mogla da verujem da je čovek za koga sam se udala u stanju to da uradi. Tad smo već imali bebu.

Ja mislim da si ti na dobrom putu i potičem te da se nastaviš boriti za skrbništvo nad djetetom. Nađi dobrog odvjetnika i skupljaj kvalitetne dokaze za sudski postupak. Sudovi u većini slučajeva skrbništvo dodjeljuju majkama pa su tvoje šanse mislim dosta velike. Mnogi očevi ostaju bez djece iako su majke loše osobe ali eto, takav je život, trebamo se boriti da se i to promjeni.
__________________
Mali Zmaj je rođen, živ i zdrav!!!
radical change is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 23:17   #15
Quote:
radical change kaže: Pogledaj post
U jednostavnoj životnoj realnosti, gdje recimo možemo biti i pederi a da smo sasvim dobri ljudi i brižni očevi, gdje možemo imati jakih trzavica sa suprugom, kolegama na poslu a svejedno jako su brižni roditelji prema vlastitom djetetu.
Oprosti, ali osoba koja se dere na ili udara majku u djetetovom prisutstvu nikako nije brižan roditelj. Nije samo važno kako se roditelj ponaša prema samom djetetu, već i kako se ponaša i prema njemu bliskim osobama dok ono to vidi i osjeća.
Neprocjenjivo važno.
Moj tata je bio okej prema meni. Nikad me nije udario, nikad se derao na mene, vodio me je po skijanjima, kinima i kazalištima, zanimao se i sudjelovao u mojim hobijima. Ali scene u kojima je tukao mamu, vukao je po podu kad se onesvjestila, nožem bušio pakiranja brašna uz komentar da će tako i nju...vjerujem nikada neću zaboraviti.
Btw, isto nikad nije bio prijavljen zbog obiteljskog nasilja, a na sudu se predstavljao kao svetac
Sve što prolazi Cake je prolazila i moja mama u procesu rastave i borbe oko skrbništva, osim što nije dolazilo do otimanja djece.
A da ne kažem što smo prolazili mi (djeca).
Pigsy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2017., 23:32   #16
Quote:
Pigsy kaže: Pogledaj post
Oprosti, ali osoba koja se dere na ili udara majku u djetetovom prisutstvu nikako nije brižan roditelj. Nije samo važno kako se roditelj ponaša prema samom djetetu, već i kako se ponaša i prema njemu bliskim osobama dok ono to vidi i osjeća.
Neprocjenjivo važno.
Moj tata je bio okej prema meni. Nikad me nije udario, nikad se derao na mene, vodio me je po skijanjima, kinima i kazalištima, zanimao se i sudjelovao u mojim hobijima. Ali scene u kojima je tukao mamu, vukao je po podu kad se onesvjestila, nožem bušio pakiranja brašna uz komentar da će tako i nju...vjerujem nikada neću zaboraviti.
Btw, isto nikad nije bio prijavljen zbog obiteljskog nasilja, a na sudu se predstavljao kao svetac
A može li biti brižan roditelj onaj koji dopušta da ga se razvlači po podu u djetetovom prisutstvu? "Neprocjenjivo je važno kako se roditelj ponaša prema djetetu bilskim osobama dok ono to vidi i osjeća" rezervirano je samo za aktivnu stranu tog bolesnog odnosa ili pasivna strana koja je dozvolila da bude umlaćivana pred očima svog djeteta bez da je to ikad prijavila snosi svoj dio krivice što je dijete gledalo odvratno ponašanje prema sebi bliskoj osobi koje nikad neće zaboraviti?
MonotypeCorsiva is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2017., 09:50   #17
Quote:
Pigsy kaže: Pogledaj post
Oprosti, ali osoba koja se dere na ili udara majku u djetetovom prisutstvu nikako nije brižan roditelj. Nije samo važno kako se roditelj ponaša prema samom djetetu, već i kako se ponaša i prema njemu bliskim osobama dok ono to vidi i osjeća.
Neprocjenjivo važno.
Moj tata je bio okej prema meni. Nikad me nije udario, nikad se derao na mene, vodio me je po skijanjima, kinima i kazalištima, zanimao se i sudjelovao u mojim hobijima. Ali scene u kojima je tukao mamu, vukao je po podu kad se onesvjestila, nožem bušio pakiranja brašna uz komentar da će tako i nju...vjerujem nikada neću zaboraviti.
Btw, isto nikad nije bio prijavljen zbog obiteljskog nasilja, a na sudu se predstavljao kao svetac
Sve što prolazi Cake je prolazila i moja mama u procesu rastave i borbe oko skrbništva, osim što nije dolazilo do otimanja djece.
A da ne kažem što smo prolazili mi (djeca).
Mi Pigsy na žalost ne živimo u ružičastom svijetu, veliki broj partnerskih odnosa je debelo narušen, neki ljudi su toga svjesni, neki ne. Mi također kao društvo jako malo radimo na prevenciji i pozitivnoj promjeni u tom smislu.
Za vezu ili brak je uvijek potrebno dvoje, uz zlostavljača tu je i osoba koja bira biti zlostavljana i to je jedan začarani krug u kojem pate svi, a ponajviše djeca, koja ili gledaju takve scene, ili sama bivaju fizički i psihički zlostavljana, ili sama prolaze kroz težak proces rastave roditelja ili završe u domu pod parolom zaštite od strane društva gdje opet imamo jednu sasvim drugu sferu života, patnje i zlostavljanja.

Na žalost djecu danas može napraviti bilo tko a jako malo se može učiniti u slučaju zaštite interesa djeteta. Kome udijeliti dijete, ocu zlostavljaču ili majci koja se nestabilna osoba, žrtva i ne može se brinuti za sebe (nema stan, posao i slično)?
To su užasno teške sudbine na žalost, a mi svi ovdje ne prosuđujemo argumentirano i racionalno, već po nekim vlastitim iskustvima iz vlastite obitelji i vlastitog života.
Ovdje je pred majkom teška bitka za dokazivanje skrbništva nad djetetom. Treba ju izboriti. Ali ja bih bio zaista nepravedan kada bih stigmatizirao bilo kojeg roditelja kao nesposobnog za odgoj djeteta zbog problema u odnosima sa bračnim partnerom. To nije i ne može biti kriterij za kvalifikaciju roditelja, jer svatko od nas osim partnera ima jako mnogo zasebnih segmenata život u kojima zasigurno odlično funkcioniramo, a također ponekad se desi da partner izvuče i ono najgore iz nas, nažalost...
__________________
Mali Zmaj je rođen, živ i zdrav!!!
radical change is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2017., 16:23   #18
Ako nije kaznjivo da jedan roditelj "otme" dijete, mozes li s djetetom otic u neku sigurnu kucu za zrtve nasilja?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
__________________
Jizz it
Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2017., 17:57   #19
Quote:
Cake with rain kaže: Pogledaj post
Ovo sve traje skoro godinu dana, i on u tom periodu nije priložio NI JEDAN DOKAZ za bilo šta što tvrdi. Ja sam priložila slike (posledice njegovog udarca bebinom glavom o kola/crvenilo i kako je posle stiskao bebinu glavicu i krio da ja ne bih videla a nije znao da slikam), audio snimke kako ga hvata bes i lupa mi samare jer mu se nije svidelo sto sam se kao nasmesila kad ga beba slucajno udarila nozicom), audio snimke kako danima odbija moje predloge da bilo sta uradi za bebu (jer je u sudu tvrdio suprotno), audio snimke kako tera dete iz njegovog prvog braka (koji živi sa njegovom majkom) da radi stotine sklekova a klinac je bio bolestan i kasljao i gusio se; gomile agresivnih sms-ova sa pretnjama i ucenama, i da ne nabrajam - imam preko stotinu komada raznih takvih dokaza njegove agresije i nerazumevanja potreba deteta.
Ove užasne riječi koje si opisala nažalost pokazuju kako je riječ o teškom psihičkom bolesniku i ekstremno opasnom čovjeku. To da je udario bebinom glavicom u auto ti je on sam rekao (da je bilo slučajno?) ili si to sama vidjela? Je li on ikada liječio svoju depresiju? Nikada nije primao nikakvu terapiju za svoje labilno (i opasno) psihičko stanje? Tvoje opise njegovog nemilosrdnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja (i u tvom prvom postu) mi je doista bilo teško čitati. Teško i mučno. Ali vjerujem ti jer znam tone i tone primjera kada je policija zakazala, baš kao i sud. A dobro znam i iz, nažalost, vlastitog iskustva da se rijetko kada možeš pouzdati u pravosuđe i policiju. Oboje gotovo uvijek zakaže. I, nažalost, brdo je i brdo primjera kada žrtve (bilo psihičkog/fizičkog nasilja, osobito obiteljskog, bilo neke nepravde općenito) na sudu, unatoč obilju dokaza (kao što ih imaš i ti), ne uspiju istjerati pravdu. Doista žalosno.
Držim ti fige da uspiješ u svojoj borbi. Nemoj odustati. Čak niti onda kada se sve čini uzaludno. Biološkog oca svog djeteta s pravom nazivaš monstrumom. S pravom ga nazivaš zvijeri. Ali on je bolesna osoba koja se treba liječiti. Za to
ima više indikacija: prijetio je suicidom, i ta je prijetnja prijavljena policiji od strane njegove sestre, dakle nekog tko je uistinu bio zabrinut za njega. Prijetnje samoubojstvom su ozbiljna stvar i nikada se ne smiju ignorirati ili odbacivati zbog neutemeljenih pretpostavki da netko "blefira" ili samo privlači pozornost na sebe. Jedna od indikacija je definitivno ta što ga je bivša žena također prijavila policiji jer ju je davio. Sud to nije prihvatio kao dokaz, kažeš, iako u policiji postoji zapisnik o tom incidentu? I nakraju, tu su tvoje vlastite prijave policiji zbog njegovih fizičkih zlostavljanja, kojih je, kažeš, bilo više. Je li policija napravila zapisnik svaki puta kada si ih zvala?
Šta da ti kažem; zaista imaš tešku sudbinu, i žao mi te je. Grozno je to što proživljavaš. Uistinu pravi horor. Ali pokušaj ostati jaka. Često je u nama snaga za koju ni ne znamo da je imamo. I baš kao što uplašena, u kut stjerana životinja pokaže zube, tako probaj i ti: kad budeš očajna i stjerana u kut podsjeti se da u tebi još ima snage; ti ju posjeduješ, ona je u tebi. Odvaži se i bori se do kraja; do zadnjeg daha, da tako kažem. Sretno! Mislit ću na tebe.

Zadnje uređivanje LongHorizons : 13.07.2017. at 18:10.
LongHorizons is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2017., 18:02   #20
Podrška gospodinu kojem se, čini se po sudu nadležnih, imputira štošta od strane krajnje, "u najbolju ruku", nestabilnih.
Podrška onima čiji glas se u nečujnosti, tako lako, javno, pretvori u "monstruoznost".. od strane, mogućih, monstruma.
__________________
Everything is nothing, with a twist.
descender is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:09.