Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.06.2005., 13:02   #1
blacklady964
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2005.
Postova: 9
recept za brz i jednostavan kolac

Molim vas da mi predlozite sta napraviti i kako za goste sa djecom koji ostaju nekoliko dana . Znaci nesto primjereno za ove vrucine i bez nekog velikog pecenja i kuhanja
Mislim ne bas keks preliven pudingom ili Ratna torta, ali nesto sto me nece baciti u cjelodnevno stajanje za sporetom.
blacklady964 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2005., 18:32   #2
razmazoti
perpendicular parenthesis
 
razmazoti Avatar
 
Registracija: Mar 2004.
Postova: 293
eto bas zato kaj si rekla da neces kekse i puding....

al fakat. najdraze mi je po ljetu kad mama zbrcka u valjda pet minuta sarlotu.

piskoti, puding od vanilije, koj ja u svojoj izvedbi zamjenim nekom instant kremom (onom nekom burbon), i brdo jagoda...tako dva tri reda i hrpa slaga na vrhu i naribana cokolada na vrh. ma mljac. i sam za klince grabis u zdjelice
__________________
[color=dark red]Karmageddon: It's, like, when everybody is sending off all those really bad vibes, right? And then, like, the earth explodes and it's, like, a serious bummer.[/color]

Borger King: Have it our way, your way is irrelevant.
razmazoti is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2005., 02:52   #3
Andariel
magic resistant
 
Andariel Avatar
 
Registracija: Jun 2004.
Lokacija: underground
Postova: 2,918
meni je fenomenalna 'pita od keksa'..

nažalost nemam točan recept.. uglavnom, naribane jabuke se kuhaju sa šećerom dok ne omekšaju, u to se doda razmućen puding od vanilije, još se malo prokuha i rasporedi se po petit beurre (ili sličnim) keksima..red keksa, red nadjeva itd. meni je to super fino
__________________
you own me...
Andariel is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2005., 10:24   #4
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
kako mi je promakla ova tema??

E pa ovako, ako hoćeš nešto brzo, kupi gotove kore za Rozen tortu, ap onda imap samo fil pripraviti, od pofurenih oraha, mlijeka, maslaca, šećera, a glazura ti je laka, samo šećer u prahu i umutiš ga sa žličicom vrele vode.

Imaš recept koji ide uz kore, samo prepolovi količinu maslaca u filu!

Ipak, preporučam moju Grillage tortu, ako ne radi tražilic, stavit ću recept noćas... Jer će te onda zacijelo pamtiti kao domaćicu.
Jest da ima malo posla, ali se isplati.

Ili, napravi samo fil od te torte, pa time filaj 500 g keksa Petit Beurre i ukrasi tučenim vrhnjem.
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 22.06.2005., 15:46   #5
blacklady964
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2005.
Postova: 9
Ovako razmisljam , jaja koja nisu kuhana ne bih smjela koristiti zbog djece , puter i orasi , da nije malo prejako ?
Ne znam , ali nekako neka vocna torta ili kolac bi mi bili najprimjereniji .
Naravno, hvala vam na idejama . Ah , da ni sladoled nije za ovu priliku. E kad ovo napisah shvatih kako to komplikovano zvuci .
Dear Ian , ocekujem recept za Grillage , recepti su mi nekad najbolja beletristika .
blacklady964 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 05:40   #6
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
Jaja koja nisu kuhana?
U filu za Rozen tortu ih nema. Samo orahe izmiješaš sa šećerom i pofuriš mlijekom i malo kasnije umiješaš maslac.

Grillage torta.

U tavi od lijevanog željeza istopiš šećer - 150 grama i dodaš 300 grama oraha, promiješaš i izručiš na vlažni metalni tanjur (ili lim za pečenje), pa akd se ojladi samelješ.

12 žutanjaka istučeš sa 12 žlica šećera, "da pobijeli" a to znači dosta, ubaciš 2 žlice brašna, grillage, i snijeg od 12 bjelanjaka.
Ispečeš, pa prerežeš dvaputa, da dobiješ tri kore.
(Pazi kod pečenja, ne treba biti previsoka temperatura, debeo je biskvit, i morat ćeš nakon 15-ak minuta pokriti lim papirom da gore ne izgori a unutra ne ostane živo...)

Fil: na vodenoj kupelji kuhaj 200 grama čokolade za kuhanje, 160 grama šećera, 2 žlice vode i 4 jajeta. Kad se zgusne , umiješaj 250 g maslaca... (fil je prost, natrgaj čokoladu, jaja ne moraš mnogo ni lupati, samo lagano vilicom izmiješaj sa vodom i cukrom) i stavi na vodenu kupelj.

Torta će oduševiti goste. Najbolje da odstoji dan prije uporabe, ako možete odoljeti!
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 05:44   #7
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
E sad, točno da pored ovolikih malina i jagoda voćni kolač ispada najlakše rješenje.
Uvijek ti ostaje brzi izvrnuti biskvitni kolač - kad po biskvitu samo pospeš maline i malo smeđeg cukra i onda preko kolača istreseš brdo tučenog vrhnja.
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 05:46   #8
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
Inače i uz "Grijaž" tortu (tak se izgovara) treba poslužiti tučeno vrhnje. A ukrasiti je polovicama oraha. Ako uspiješ ocaklinu onak s pomoću one plastčne naprave podijeliti na primjerice 8 dijelova pa na svaki staviti orah i koju kupicu vrhnja.
Ocaklina - a to je zaravo fil, jer filom premažeš tortu i izvana i sa strane - nije glatka, nego koliko god možeš poravnaš onim pljosnatim nožem za tortu, lakše ti je napraviti čupavce nego ravnati taj fil...
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 10:50   #9
Hmmm
@ 300bpm
 
Hmmm Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Universal wanking solutions from ...
Postova: 2,153
Ima neka hladna torta , nemogu se sjetiti kolicine (pise mi doma!)

Znam da ide za kalup jedan mali od torte

1/3 margarina
Kakao
Keksi petit tibere
Zumanjak od jaja (na pari !!)
Čoksa za kuhanje
Rum
... mislim da ima jos nesto... al otprilike toeto.

Uopce se ne pece , samo to sve umutis , na vrh torte slag , stavis u frizider i pustis pola ure da se ohladi.
Prejebeno fino i kaloricno.

Ako te zanima konkretna kolicina sastojaka , saznam navecer.

Vjeruj mi , svi ce te pitat kakva je to torta i kako se radi.....dok je budu tamanili mahnito.
__________________
Just look them out there all those little figures dissolving in light. Rather like fairy land, except for smell of gasoline and burning flesh.
Hmmm is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 12:24   #10
zvjezdicaiz mora
jako ozbiljan *****aš
 
zvjezdicaiz mora Avatar
 
Registracija: Jul 2004.
Lokacija: alpe-adria
Postova: 1,129
Quote:
Flemming kaže:
Grillage torta.
U tavi od lijevanog željeza istopiš šećer - 150 grama i dodaš 300 grama oraha, promiješaš i izručiš na vlažni metalni tanjur (ili lim za pečenje), pa akd se ojladi samelješ.
12 žutanjaka istučeš sa 12 žlica šećera, "da pobijeli" a to znači dosta, ubaciš 2 žlice brašna, grillage, i snijeg od 12 bjelanjaka.
Ispečeš, pa prerežeš dvaputa, da dobiješ tri kore.
(Pazi kod pečenja, ne treba biti previsoka temperatura, debeo je biskvit, i morat ćeš nakon 15-ak minuta pokriti lim papirom da gore ne izgori a unutra ne ostane živo...)
Fil: na vodenoj kupelji kuhaj 200 grama čokolade za kuhanje, 160 grama šećera, 2 žlice vode i 4 jajeta. Kad se zgusne , umiješaj 250 g maslaca... (fil je prost, natrgaj čokoladu, jaja ne moraš mnogo ni lupati, samo lagano vilicom izmiješaj sa vodom i cukrom) i stavi na vodenu kupelj.
Torta će oduševiti goste. Najbolje da odstoji dan prije uporabe, ako možete odoljeti!
ovo je ludnica nije ni čudo da je to tako fino kad
je unutra sve zajedno 16 jaja !!!! i 30 dkg oraha !!! i 20 dkg
čokolade za kuhanje !!! same dobre stvari.... njam
__________________
Promjena je zakon života.
"Kad si zadnji put učinio nešto po prvi put?"
zvjezdicaiz mora is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2005., 13:17   #11
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 23,834
Da probaš sa kremšnitama ili mađaricom?
Ako ti se ne da stajat kraj rola, kupi Podravkine kore za mađaricu, jako su dobre. Ustvari, bile su jako dobre lani kad sam ih probala.
Kolače sa orasima ne vole sva djeca, a ima i sve više ljudi koji su alergični na nji.
Zatim, voćni kolači. Isto tako ih neka djeca neće jesti. Npr. ja sam u nedelju napravila savršen kolač od ananasa, a moje nečakinje (8 i 6 god) su precizno svaki komadičak ananasa izvlačile iz kolača. A iz prekjučerašnje torte od ribizli su neka druga djeca pljuckala ribizle. Bar su se dobro zabavili.
Ako baš hoćeš voćni, jednostavan ti je jaje na oko, a te marelice (ili neko drugo voće) lako se može maknuti.

Recept za tortu je super, samo ako su djeca mala sumnjam da bi bila baš oduševljena sa njom.
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2005., 06:01   #12
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
Pa dobro, ako je torta preteška za djecu (napravi ju barem za roditelje...), onda ostaje još

Reform torta,

od 10 jaja (bjelanjci za kore, žutanjci za fil), i ako ne vole orahe, stavi lješnjake...

Evo još jedne laganije torte, sa lješnjacima...

2 dl poprženih, krupno mljevenih lješnjaka, 4 bjelanjka, 1 i pol dl šećera.
Od ovoga peći koru koju poslije treba prerezati napolai i to oko pola sata na 175 stuonjeva (dakle, suši se više no peče).

Fil: 1 dl vrhnja na vodenoj kupelji kuhaj sa dl šečera i 4 žutanjka, a kad se zgusne, pusti da se malo ohladi pa primiješaj 100 g maslaca. dodaj i malo likera od jaja, žlicu dvije, ili Badelovog vinjaka.

Ako si tortu pekla u pravokutnom većem limu, prereži ju po dužini, to ti je lakše no se mučiti sa okruglom tortom... slijepi kore manjim dijelom fila, a veći dio namaži po vrhu.

Torta je "sitna" i laka, ako se svi slažete da je to bolje za djecu, eto...

Ostaje još i moja torta od mrkve, recept je tu negdje. a mislim da sam i ovaj ecept bio postavio pošle godine...
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2005., 18:28   #13
blacklady964
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2005.
Postova: 9
Aaaaaaaj, Flemming , pa ja ovakve torte ne pravim ni za blagdane . Brzo i jednostavno je onaj kolac sa malinama, ali ako mogu jagode jos bolje . Hmmm , cula sam za tvoj kolac od kolegice sa posla ali je njena memorija zakazala kada smo dosli do bar nekog omjera sa sastojcima. O , ljeto je takav strapac u svakom pogledu , sva ta huka i halabuka ...
blacklady964 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2005., 18:43   #14
Balkanijan Pig
Pacijent
 
Postova: n/a
Njbrze ptiber, neka kupovna krema (parfe, krema za kremsnite), eventualno orasi, slag, cokolada. Poslozis jedan sloj keksa na dnu tepsije (svaki keks namocis u vruce mlijeko na kratko - da se omeksa ali ne raspadne jer se nece dobro rezat) izmedju umutis onu kremu i ako oces nabacas naribane orahe, cokoladu, cimet il sto vec unutra, gore drugi sloj keksica, na vrh slag (recimo od po litre vrhnja, ubacis mozda vaniliju), pospes dosta cokoladom (ako nije krema cokoladna moze bit i odeblji sloj). cas posla
 
Odgovori s citatom
Old 26.06.2005., 09:10   #15
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
Balkanian Pig me podsjetio...
Ako se odlučiš na keks (a ja inzistiram na onom filu od Grijaž torte) onda keks namoči i mješavini mlijeka i konjaka! Rum nije tako ukusan...
Ali kratko, da se keks ne raspadne nego da ostane djlomično hrustav...
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2005., 13:24   #16
zvjezdicaiz mora
jako ozbiljan *****aš
 
zvjezdicaiz mora Avatar
 
Registracija: Jul 2004.
Lokacija: alpe-adria
Postova: 1,129
Quote:
Flemming kaže:
Grillage torta.

Fil: na vodenoj kupelji kuhaj 200 grama čokolade za kuhanje, 160 grama šećera, 2 žlice vode i 4 jajeta. Kad se zgusne , umiješaj 250 g maslaca... (fil je prost, natrgaj čokoladu, jaja ne moraš mnogo ni lupati, samo lagano vilicom izmiješaj sa vodom i cukrom) i stavi na vodenu kupelj.
jaja - i bijelanjke i žutanjke zajedno izmiješam vilicom i dodam dve
žlice vode? ili najprije žutanjke sa šećerom, pa onda snijeg od
bijelanjaka?
__________________
Promjena je zakon života.
"Kad si zadnji put učinio nešto po prvi put?"
zvjezdicaiz mora is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2005., 12:25   #17
Flemming
Förumäš, koji plijeni
 
Flemming Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Andorra i europski đet-set
Postova: 2,128
Cijela jaja sa vodom i šećerom malo izlupaš, ali vrlo malo i odmah ubaciš natrganu čokoladu, pa staviš na vodenu kupelj.

Budući nema mlijeka u tom filu, ne moraš pretjernao paziti da se ne prekuha...

...
Gosti su sigurno odlučili ostati vječno...
__________________
"This shampoo is too strong!" "I'll give you my strawberry for your appricot!"
Flemming is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2005., 19:20   #18
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,284
Grillage je pre fina za djecu i za ove vrucine.
Nemoj nista s slagom (ako volis svoj tepih i namjestaj ).
Evo ova zvuci okay za klince (odlican izvor kalcija op.a). Koristi low fat ili bezmasni jogurt i umanji kolicinu secera:

http://www.coolinarika.com/recepti/g...rta_i_visanja/
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2005., 13:51   #19
Xavi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2005.
Lokacija: München
Postova: 241
Ma najbolje su ti za ove vrucine torte s jogurtom i vocem u koji se stavi zelatina. To je tako brzo, a preukusno i moze stajati u hladnjaku nekoliko dana, a ne idu jaja.
Evo jedne koja je tako jednostavna, ja je pravila za goste , odusevili su se.
Podloga:
250gr piskota
50gr dvopeka ili jednostavno 300 gr petit keksa, 250gr maslaca
Krema:
600 gr mascarponea
50gr secera u prahu,2 zlicice narancine korice
Preljev:
1,2 kg jagoda,50 gr secera
100 ml bijelog vina
6 listica zelatine
3 zlice soka od limuna
Piskote i dvopek usitniti u masini ili jednostavno bocom preko krpe.pomijestai s mekim maslacem.
Lim za pecenje obloziti papirom za pecenje, jos je bolja folija za pecenje, jer se bolje zalijepi za kalup.Smjesu od mrvica utisnite zlicom i dobro poravnajte da podloga bude cvrsta.. Staviti u hladnjak 20 min.da se podloga stvrdne. Premazati mascarponeom, posuti ribanom cokoladom. Staviti u hladnjak da se malo stvrdne.
400 gr jagoda usitnite i prukuhajte sa secerom i vinom. Nek se ohlade nekih 30 min, pa procijedite. Listice zelatine omeksajte u hladnoj vodi pa omeksjate u limunovom soku koji ste zagrijeli, ne smije kuahti, te umijesajte u sok od jagoda. Ostele jagode poredajte vrhom prema gore na kremu te prelijte preljevom od jagoda i stavite u hladnjak.
Ako ne zelis stavljati vino zbog djece iako je to zaista mala kolicina, stavi neki vocni sok.
Ovaj je kolac odlican i jako brz.
__________________
I am just a prisoner of your love
Xavi is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 09:12.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger