Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.08.2017., 17:43   #1
Gabori

Evo još jedna nova tema na koju me potaknuo upis Maddie na temi žargonauta. Primijetila sam da ljudi općenito vole slikovite teme, pa iako je ova vezana uz ružnoću - nije naodmet malo proširiti iskustva i u tom smjeru.Gabor je pogrdan izraz za ružne ljude iako se u svakodnevici gotovo isključivo upotrebljava za izrazito ružne žene. Ali nije samo ružnoća u opisu tog pogrdnog izraza, on se upotrebljava za žene koje su izrazito "grde". Astrološkim jezikom rečeno - ružnoća je u astrološkoj simbolici vezana uz Saturn, ali gabor uvijek ima uz tu ružnoću i tu neku "nakaznost" koja zaprepaštava (Pluton).Već smo na drugim temama vezanim uz fizički izgled pisali kako benefici Mjesec, Venera i Jupiter djeluju na način da ublažavaju crte lice i općenito otvaraju izgled prema svježini i mlađahnosti čineći ga skladnijim i privlačnijim. Dok malefici Mars, Saturn i Pluton djeluju na način da pogrubljuju i nagrđuju izgled čineći ga odbojnijim i "karakternijim". Stoga žene koje su okarakterizirane kao gabori uvijek uz Saturnov utjecaj na svoju ženstvenost (Mjesec i Veneru) primaju utjecaje Marsa/ovna ili Plutona/škorpiona.

No kako se za ženu za koju se kaže da je gabor to prije svega odnosi na izgled njenog lica (npr. zna se čuti "što joj vrijedi da je zgodna kada je gabor")...a budući da je za izgled lica "odgovoran" Mjesec, te 1. polje (izražajnost) onda kod gabora često postoji upravo ta veza Mjeseca i 1. polja s Saturnom, Plutonom i Marsom.

I na kraju još jedna važan signifikator jesu aspekti konjunkcije budući da je u astrologiji konjunkcija aspekt koji naglašava i "pojačava" nešto. Odnosno konjunkcije teških energija (Marsa, Saturna, Plutona) čine izgled "markantnim" pa su ti aspekti najčešći u kartama ovih žena. Dakle, od astroloških signifikatora za ovu karakteristiku u izgledu dominiraju slijedeći:  • više planeta, odnosno nakupine energije Saturna, Plutona, Marsa u 1. polju/na ASC-u

  • Mjesec u znaku jarca, škorpiona ili ovna (alias Mjesec u konjunkciji s Saturnom, Plutonom ili Marsom)

  • Venera u konjunkciji s Plutonom ili Marsom (alias Venera u škorpionu ili ovnu...Saturn u kombinaciji s Venerom često zna napraviti točnu simetriju pa on u kombinaciji s Venerom nije signifikator gabora).

  • dominacija ovna, škorpiona i jarca u osnovnom trisu, ali također i djevice (pad Venere)
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 17:45   #2
Evo kao prvi primjer, jedan od najpoznatijih tog tipa.
Rossy de Palma je poznata Almodovarova muza koju je upravo ta fizička karakteristika proslavila jer je Almodovar kroz nju u svojim filmovima uspio izraziti "ljepotu ružnoga".

Na žalost njena karta je nepotpuna pa se ne zna najvažnija točka (ASC), a ono što se vidi jest da je Rossy rođena u znaku djevice s Suncem i vladarem Sunca u blizini Plutona. Također, njen Mjesec je u jarcu, a njena Venera je u konjunkciji s Marsom, dok karta općenito ima izražene konjunkcije.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:05   #3
Znači ja sam fifty-fifty, Venera u ovnu ali u trigonu sa Saturnom, Mjesec u Ge 180 saturn, ali je vladar Asc-a (Djevica) merkur koji je u kvadratu s marsom. Zapravo ja nisam ružna, nego izgledam ozbiljno, i smrknuto, ili kao da ću ti pobiti cijelu familiju. I da, budući da mi kilaza znacajno varira tokom zivota, to puno utječe na moju ljepotu tj. ružnoću.

ovaj smiješak, ko da sebe gledam
ovdje mi isto ima nečega što me podsjeća na mene, bar dok sam bila mlađa i nisam ogrubila
a i ova faca slici mojoj

inače, koliko kose imam, prije bi za sebe rekla da sam lav nego djevica u podznaku.

p.s. gledam kartu Janis Joplin jer ona je slovila kao nelijepa zenska koju je to jako patilo, no osim sunca u Jarcu u opoziciji s plutonom i vladara podznaka, urana 0 saturn, ne nalazim ništa posebno što bi upućivalo na to. Ovo mi je premalo indikatora da bi dali tako nešto.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:06   #4
Drugi sličan primjer:


Amy Winehouse je također rođena u znaku djevice, a Mjesecom u znaku jarca. Njena karta je obilježena konjunkcijama, Venera je također u konjunkciji s Marsom, a Saturn kao dispozitor Mjeseca je u konjunkciji s Plutonom.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:16   #5


Sarah Jessica Parker rođena u znaku Ovna, sa Venerom u Ovnu. Mjesec je u Jarcu i radi aspekte sa Marsom, Saturnom, i Plutonom. Vladar podznaka je također u Ovnu.

Meni ona nije ružna, no ne znam jel bi imala isto mišljenje da je neka obična ženska. Tj. bili neka obična zenska imala te novce i vrijeme da nešto uspije napraviti od sebe.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:18   #6
Treći primjer je žena za koju muškarci često koriste ovaj pogrdan izraz, iako su ju žene više voljele posebno dok je bila mlađa (ima konjunkciju Sunca i Venere).

Sarah Jessica Parker je rođena u znaku ovna s Mjesecom u znaku jarca. Njena karta je na žalost nepotpuna, ali se vidi da ju također obilježavaju konjunkcije. Posebno je naglašena konjunkciju Marsa i Plutona.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:26   #7
Četvrti primjer s istom kombinacijom.Rhea Perlman je rođena u znaku ovna s moguće Mjesecom u znaku jarca. Karta ima dominantnu markantnu nakupinu energija Marsa, Saturna i Plutona.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:35   #8

Rachel Dratch Ne znam se točno vrijeme rođenja, no pretpostavljam da je mjesec u konjukciji s Saturnom i Marsom, te u opoziciji s Plutonom, Venera je u Jarcu.

No mislim da je kod nje još nešto u pitanju, još neki element extra, valjda to što je hrpa planeta u Ribama, pa izgleda i cuckoo.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 18:45   #9


Queen Elizabeth I Bilo je poznato da je bila jako ružna. Sunce u Djevici, ASC u Jarcu (Mjesec je u Biku egzaltiran i Venera je u sjedištu), no valjda je jače to što vladar podznaka je u Raku u opoziciji s plutonom. Venera je u trigonu s Marsom i Plutonom, Mjesec također u kvadratu s Plutonom. Nema nekih jačih konjukcija, osim saturna koji je vladar podznaka i u konjukciji s Uranom, što bi možda ukazivalo na to što je više ličila na muško nego na žensko.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 19:06   #10Chloe Sevigny Ona mi je u rangu s SJP, dakle nije mi ružna, no ajmo gledati objektivno.

Sunce i Asc u Škopionu, Mjesec u Jarcu. Vladar Asc, Mars je u Skoprionu i prima trigon od Saturna, koji radi i opoziciju na Mjesec. Venera je također u Škorpionu.

Btw. Last Days of Disco je odličan film , samo prerasla sam ga.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 19:14   #11Gwendoline Christie Poznata po svojoj ulozi Brienne of Tharth u serijalu GOT.
Sunce u Škorpionu, Mjesec u Djevici, pretpostavljam u konjukciji sa Saturnom, Venera i Mars u konjukciji u Škorpionu.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 19:48   #12
Kada vidim Rheu Perlman odmah se sjetim još jedne ovnice s Mjesecom u jarcu, zato....everybody be cool, this is a robbery.


Amanda Plummer:


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 20:00   #13
Quote:
Maddie kaže: Pogledaj post

Gwendoline Christie Poznata po svojoj ulozi Brienne of Tharth u serijalu GOT.
Sunce u Škorpionu, Mjesec u Djevici, pretpostavljam u konjukciji sa Saturnom, Venera i Mars u konjukciji u Škorpionu.

Ovdje mi sliči na Hillary koja je isto škorpion, te ima stelij Mars/Saturn/Pluton.


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2017., 22:42   #14

Again, nije mi ružna no ne pitam se ja. Podznak u Ovnu, a vladar Mars radi konjukciju sa Saturnom i Plutonom. Mjesec i Venera u Škorpionu. Mjesec radi kvadrate s Marsom i Plutonom, dok Venera trigone s Marsom i Saturnom.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 12:22   #15Kartu Anne Dello Russo ne mogu naći na netu pa sam ju izradila obzirom na podatke o rođenju koje sam pronašla. Ona je rođena u znaku ovna s Mjesecom vjerojatno u konjunkciji Plutona, a Venera radi kvadrat s Saturnom. Ono što je kod nje zanimljivo je ta njena sposobnost da svoj izgled nosi bez kompleksa (Sunce 120º Uran) pa je danas postala jedna od utjecajnih osoba u svijetu mode.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 16:41   #16
Jamie Lee Curtis

Nije mi ružna ali ima mi tu neženstvenu crtu.

Saturn egzaktno na asc u Strijelcu, Mjesec u Ovnu, čini mi se da je Sa najviše zaslužan za "skupljeni" izgled lica
Polly Leandar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 17:28   #17
Fran Lebowitz (Sunce u škorpionu)
https://www.astrotheme.com/astrology/Fran_Lebowitz


DACollekt is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 17:36   #18

Karta je nepotpuna, no vidi se da je Venera u Škorpionu u kvadratu s Marsom i Plutonom, pa i Mjesecem. Mjesec je Vodenjaku i opoziciji s Marsom i Plutonom.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 20:06   #19
Vi niste normalni koji naslov, jadne žene.

Što sad kad netko pronađe u karti te aspekte za gabore, a nije gabor- počet će zamotani hodat ulicom, kao da već nema previše iskompleksiranih cura.
Nema ružnih ljudi- samo siromašnih.

ps Maddie, i ja sam asc djevica i imam grivu isto bi mi više odgovarao asc lav. Drew Barrymore mi je uvijek bila slatka. Za nadrkani stav usana u kombinaciji s gustom kosom podignuta kosa će dati puno blaži, mekši izgled.
__________________
.
Ruby Soho is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 20:22   #20
Quote:
Ruby-Soho kaže: Pogledaj post
Vi niste normalni koji naslov, jadne žene.
To je zato jer naslov ima i funkciju da bude intrigantan pa privuče korisnika da poželi otvoriti temu.
Quote:
Što sad kad netko pronađe u karti te aspekte za gabore, a nije gabor- počet će zamotani hodat ulicom, kao da već nema previše iskompleksiranih cura.
Ah, jadne one.

Takav pristup astrologiji je ograničen, pa se trudimo da to stalno i iznova ističemo kako bi ljudi nadilazili takav ograničen način poimanja astrologije.
Quote:
Nema ružnih ljudi- samo siromašnih.
Nema ni siromašnih, svako posjeduje neko unutrašnje blago, samo ga treba pronaći u sebi, no to nije tema ovog topica.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:05.