Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.08.2017., 12:06   #1
Vječne neženje

Dobih sinoć na PM prijedlog za ovu temu pa ju evo i otvaram.Napisati ću ponešto o njoj kroz osnovne signifikatore, pa možemo nastaviti s primjerima iz života:
 • Kada govorimo o ženidbi i braku astrološki, onda moramo najprije pogledati stanje serije 7. jer 7. polje i Venera označavaju sposobnost, spremnost i potrebu individue da uspostavi veze zasnovane na ljubavi.


 • Dvije energije koje se ističu u kartama neženja su:

  1. Uran/vodenjak je vezan uz potrebu da se živi nesputano ikakvim pravilima i kompromisima odnosno – nezavisnost. Individue s jakim utjecajem Urana osjećaju jaku odbojnost prema tomu da budu nekom obavezni, pa se Uran smatra planetom nežemstva.


  2. Jupiter/strijelac simbolizira slobodu, avanturizam, liberalizam, društvenost, raspuštenost, ali prije svega potrebu da se sebi da puno prostora...a sve su to karakteristike Jupitera kojima on utječe na to da osoba nerado ulazi u brak.


  Dakle, prvi ajmo tako reći knjiški signifikatori nežemska su: Uran u 7. polju (alias DSC u znaku vodenjaka) ili Jupiter u 7. polju (alias DSC u znaku strijelca).


 • Nadalje, kada promotrimo stanje emocionalnih tijela (Mjeseca i Venere) koji su glede ovog pitanja posebno važni u muškim kartama (jer predstavljaju ženu) onda u kartama neženja postoji s jedne strane težnja slobodi (snažan utjecaj Jupitera i Urana na Mjesec i Veneru), a s druge sposobnost podnošenja samoće (utjecaj Saturna na Mjesec i Veneru) pa se kod neženja i osoba koje žive solo često susreću i aspekti Venera/Saturn (Venera u jarcu) ili Mjesec/Saturn (Mjesec u jarcu).

 • No, postoji i druga vrsta neženja/neženjica. Odnosno, postoje osobe s snažnim uplivom Jupitera i Urana i to su one koje nežemstvo "dobrovoljno" izabiru, ali isto tako postoje osobe koje na neki način previše zatvorene pa ne uspijevaju naći sebi "prikladnog" partnera te se zbog te osobine ne žene, a osjećaju kao da im je nežemstvo "nametnuto". Kod njih prevladava utjecaj znaka djevice i jarca posebno po pitanju emocionalnih tijela (Mjesec u djevici/jarcu, Venera u djevici/jarcu), a neženje tog tipa često imaju Saturn u 7. polju (alias DSC u znaku jarca).

 • Treba pogledati i stanje vladara 7. polja koji kod nežemstva može biti neaspektiran što označava manjak sposobnosti da se osoba "pronađe" u braku ili da sebi "pronađe kanal do braka"
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 12:06   #2
Evo i prvi primjer, možda i jedan od najpoznatijih.


Poznati neženja Jack Nicholson ima kombinaciju u kojoj je osnovni karakter pod jakim utjecajem planete nežemsktva (Urana) jer je njegovo Sunce koje je ujedno i vladar ASC-a u konjunkciji s Uranom. Nadalje, znak vodenjaka u vrhu 7. polja, a točka DSC-a je konjugirana Jupiterom - knjiški su signifikatori nežemstva. S druge strane njegova Venera je povezana s Suncem koje je povezano s Uranom, a ta ista Venera u izgonu radi kvadrat na Jupiter. Mjesec u djevici kao drugo emocionalno tijelo radi opoziciju s Saturnom pa je on rođeni samac.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 13:31   #3


Matt Dillon Vodenjak s ASC u Vodenjaku, a Uran u sedmoj kući. Venera radi konjukciju s Jupiterom, dok Mjesec pravi aspekt s Uranom i Saturnom.

P.S. Matt mi prije izgleda kao neki Jarac i sl, možda zato što je Uran u Djevici?

Btw. kod Al Pacina, pa i Hugh Granta i John Cusacka ne mogu naći neke odrednice, doduše neki nemaju potpune karte, pa mi sad nije jasno, možda vladar sedme toliko dominira? Mislim da kod Al Pacina samo sam vidjela da je Vodenjak na DSC, ništa više. I još jedno pitanje, kod žena gledamo stanje sunca i marsa? E da, jel bi vladar 7 u 12 također označavao neženstvo?
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 14:18   #4
Quote:
Maddie kaže: Pogledaj post
Btw. kod Al Pacina, pa i Hugh Granta i John Cusacka ne mogu naći neke odrednice, doduše neki nemaju potpune karte, pa mi sad nije jasno, možda vladar sedme toliko dominira? Mislim da kod Al Pacina samo sam vidjela da je Vodenjak na DSC, ništa više.
Ok, ajmo po redu.

Evo i natalne karte Al Pacina koja je potpuna i s oznakom AA.
On ima snažan upliv Saturna ("vuk samotnjak") na svoj osnovni karakter, kroz egzaktno Sunce koje vlada ASC-om 0º Saturn, te "slobodnjački" Mjesec u strijelcu koji je 120º Jupiter.

S druge strane Uran/neženja vlada 7. poljem, ali uz njegovu Veneru u blizancu koja radi 90º Neptun, te Mjesec u strijelcu 90º Neptun...on djelomično pripada i onim individuama koje "nikako da nađu pravu".


P.S. Da, ovdje za ovu temu nema preveć smisla stavljati nepotpune karte jer je za brak/nebrak 7. polje ključno.

Quote:
Maddie kaže: Pogledaj post
I još jedno pitanje, kod žena gledamo stanje sunca i marsa?
Da, kod žena koje su neženjice takav odabir dosta boji i stanje Sunca (prirodni vladar 5. polja) jer je Sunce arhetip "muža i vrhovnog kreatora života" i prirodni pandan Mjesecu (ženi-majci).

Mars je više signifikator muškarca koji ženu sexualno privlači, ali i pokazatelj samostalnosti i samodostatnosti.
Quote:
E da, jel bi vladar 7 u 12 također označavao neženstvo?
Da, to je isto jedan od signifikatora jer su planete u 12. polju izolirane. U slučaju vladara 7. polja u 12. polju to djeluje na način da "izolira od bračnog života".

Quote:
P.S. Matt mi prije izgleda kao neki Jarac i sl, možda zato što je Uran u Djevici?
Prije zato jer ima egzaktno Sunce 0º Saturn u 1. polju (fizički izgled). To je ujedno i aspekt "vuka samotnjaka" koji smo vidjeli i kod Al Pacina.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 14:26   #5
Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Da, kod žena koje su neženjice takav odabir dosta boji i stanje Sunca (prirodni vladar 5. polja) jer je Sunce arhetip "muža i vrhovnog kreatora života" i prirodni pandan Mjesecu (ženi-majci).

Mars je više signifikator muškarca koji ženu sexualno privlači.
Onda sam ja neženjica Sunce u Ribama (Jupiter&Neptun) u kvadratu s Marsom i Uranom u Strijelcu, opet vladar Jupiter, i još kvadrat Neptun. A Venera i Mjesec u aspektu sa Saturnom, još Saturn vladar pete. Jučer sam prolazila kraj nekih svatova, slikaju se u parku, i pitam se hoću li ja to ikada doživjeti, vjerovatno ne. I da, Mars su muškarci koji ženu privlace. Moj Mars je u konjukciji s Uranom, i svi su moji imali ove aspekte neženjstva.

Rekli su mi da bi meni pasao neki gotovo simbioticki odnos, s nekakvim duhovnjakom/umjetnikom. Ajd, zivi bili, pa vidjeli.

Staviti ću nove primjere ovih poznatih kasnije danas ili sutra.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 15:58   #6
Jedan primjer žemske natalne karte:
Oprah Winfrey je tipičan primjer. Rođena je u znaku vodenjaka s ASC-om i Mjesecom u znaku strijelca. U njenoj karti Uran je smješten u 7. polju, a Venera u vodenjaku radi 90º Saturn.


Oprah je često za sebe izjavljivala da ona ne bi izdržala u braku, te da zna da se slučajno uda za svog partnera da bi se odmah rastali. U jednom intervjuu je izjavila prigodno: "Brak od žene zahtjeva neke odgovornosti kojima ja nisam dorasla, a koje se u vezi ne mogu tolerirati. Naprimjer, morate ponekad doći i kući."
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 16:16   #7
George Clooney

Iako je oženjen, bio je "maskota" neženjstva.

Mjesec u Jarcu konjukcija Saturn (11. kuća); vladar 7. (Merkur) 90 Uran, također Sunce 90 Uran
Polly Leandar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 16:28   #8
Benicio Del Toro

Asc Blizanac, Mjesec u Blizancima, Mjesec prima kvadrate od Saturna, Venere, Merkura (Ribe), Urana i Plutona (Djevica); vladar 7. (Jupiter) 90 Mars.

Evo jedan citat sa Wikipedie: When asked if he had thoughts of settling down, he responded, "Why? Everyone says, 'Why isn’t he married?' But it's like, 'Fuck! Why do I have to get married? Just so I can get divorced?'" In an interview with The Times, he mentioned that he did not want his West Hollywood apartment, which he described as his "cave", to be "invaded" by a wife and children.
Polly Leandar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 17:09   #9

Diane Keaton ima Sunce u Jarcu u opoziciji sa Saturnom, kako Fish kaže vuk samotnjak. To isto sunce kvadrira Neptun, jel to sad analogno ovome kod Al Pacina, samo što njoj niti jedan nije dobar. Uran u sedmoj kući. Mjesec u Vodenjaku 120 Uran, dok Venera vladarica sedme, je u Jarcu u konjukciji sa Suncem.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 17:22   #10


Moby Ne zna se točno vrijeme rođenja, no pretpostaviti ću da je Mjesec u konjukciji sa Saturnom, i radi opoziciju na Urana, te kvadrat s Jupiterom, možda. Venera radi trigon s Jupiterom. A i Sunce mu je u konjukciji s Uranom.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2017., 18:49   #11
Različiti astrološki faktori kod različitih ljudi formiraju njihove izbore, a samim time i živote...kako one bračne tako i one solerske. Mi ih naravno ne možemo sve obuhvatiti, ali astrologija niti ne funkcionira na taj način.

Odnosno, da tema ne ode u krivom smjeru, htjela bih samo još jednom istaknuti (iako sam to isticala puno puta ) da je potpuno pogrešno pokušati astrologiju razumjeti na način da se "slaganjem određenih aspekata i položaja" opiše nečiji život i izbori. Upravo suprotno...smisao i ljepota moderne astrologije je u tome što priznaje slobodnu volju, te nudi čovjeku mogućnost izbora. Ta "mogućnost izbora" nastaje učenjem i spoznajama koje šire svijest nudeći čovjeku sposobnost univerzalnog razumijevanja astroloških obrazaca. Odnosno, moderna astrologija nudi čovjeku širu sliku i sveobuhvatniji pogled na pojavu života i svih pojava unutra njega i tek ako joj na taj način priđemo otkriti ćemo njeno bogatstvo. No, kako je ovo forum, na njemu se astrologija ne može obuhvatiti u svojoj sveobuhvatnosti, pa nemojte uzimati svoje karte i tražiti u njima aspekte kao potvrdu svog nežemstva ili solaže. Forum nam služi da pisanjem bistrimo određene astrološke obrasce i arhetipove te eventualnim primjerima to istaknemo.


Postoje npr. ljudi koji su toliko jako "obilježeni" roditeljskim utjecajem i iako imaju karte kojima bi se "rado ženili", roditelji su ih svojim brakovima toliko razočarali da su "uništili" svu njihovu "vjeru u brak". Postoje i drugačiji slučajevi ljudi koji su potpuno anti-bračni tipovi, ali je konzervatizam u roditeljskom utjecaju toliko snažan da se oni pod njim "žene protiv svoje volje" (roditeljski utjecaj se vidi kroz stanje serije 4. ), itd... Ili recimo primjer obrasca u kojem su Mjesec i Venera u neskladu. Osim što su ta dva tijela označitelji emocionalnog svijeta, u muškoj karti oni označavaju ženu (Mjesec) i djevojku (Venera). Ukoliko su te dvije planete u sukobu (kvadratu) ili opoziciji (disbalansu) onda muškarac teško pomiruje te dvije strane u jednoj ženi. Takvi muškarci često imaju i mamu (Mjesec) koja se ne slaže s njihovim izborom djevojke (Venera), a ako je njihov karakter "slab" (čitaj dosta pod utjecajem serije 4.) poslije kada se ožene baš nekako skuže da im je mama bila u pravu i eto neženje.

U žemskim kartama nesklad između Mjeseca i Venere (posebno u kvadratu) proizvodi snažno unutrašnje nezadovoljstvo "sobom" jer se takva žemska individua ne pronalazi potpuno u niti jednoj ulozi, niti ulozi djevojke (Venera) niti u ulozi majke (Mjesec).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2017., 17:30   #12

Leonardo DiCaprio je izgleda jedan jako zatvoreni tip. Mjesec, Venera i vladar sedme su u Škorpionu i primaju aspekte od Saturna, a moguće zbog svih ovih planeta u Škorpionu i mjeseca u konjukciji s Plutonom i jako težak.
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2017., 18:19   #13
Joj, ja bih prije rekla da su te kombinacije Škorpion - Vaga jako teške. Definitivno jesu za ozbiljne i smislene veze i povezivanje (ne bih rekla da su klasični kurviši, ali ne bih dala ruku u vatru da ne bi prevarili, eto, čisto jer uživaju u zavođenju) i šarmirali bi i vrapce na grani, ali da im veze teško uspjevaju jer su jako teški (za druge, za sebe znaju jako dobro kako postići što žele). Dosta stradavaju u vezama, ali i sami izlude drugu stranu. Sve je za njih izdaja, uvreda, sve shvaćaju osobno i upereno protiv njih, pa imaju svoje metode kako će se osvetiti s rukavicama i osmjehom, kao da im je partner najveći neprijatelj. Možda je čak razlog da ostaju neženje to jer misle da su strašno povrijeđeni pa ih to prati poslije kroz cijeli život.

Ona manekenka s kojom je bio mi se činila predobra žena i sada je baš sretna s mužem i djecom, baš se vidi da je dragi i obiteljski tip, mislim da se napatila u vezi s DiCapriom.

Ja ne znam zašto u okolini imam tako puno ljudi baš s tom kombinacijom...
Alienica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2017., 10:35   #14
Quote:
Polly Leandar kaže: Pogledaj post
Benicio Del Toro

Asc Blizanac, Mjesec u Blizancima, Mjesec prima kvadrate od Saturna, Venere, Merkura (Ribe), Urana i Plutona (Djevica); vladar 7. (Jupiter) 90 Mars.

Evo jedan citat sa Wikipedie: When asked if he had thoughts of settling down, he responded, "Why? Everyone says, 'Why isn’t he married?' But it's like, 'Fuck! Why do I have to get married? Just so I can get divorced?'" In an interview with The Times, he mentioned that he did not want his West Hollywood apartment, which he described as his "cave", to be "invaded" by a wife and children.
Jadna njegova kćer.

Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Različiti astrološki faktori kod različitih ljudi formiraju njihove izbore, a samim time i živote...kako one bračne tako i one solerske. Mi ih naravno ne možemo sve obuhvatiti, ali astrologija niti ne funkcionira na taj način.

Odnosno, da tema ne ode u krivom smjeru, htjela bih samo još jednom istaknuti (iako sam to isticala puno puta ) da je potpuno pogrešno pokušati astrologiju razumjeti na način da se "slaganjem određenih aspekata i položaja" opiše nečiji život i izbori. Upravo suprotno...smisao i ljepota moderne astrologije je u tome što priznaje slobodnu volju, te nudi čovjeku mogućnost izbora. Ta "mogućnost izbora" nastaje učenjem i spoznajama koje šire svijest nudeći čovjeku sposobnost univerzalnog razumijevanja astroloških obrazaca. Odnosno, moderna astrologija nudi čovjeku širu sliku i sveobuhvatniji pogled na pojavu života i svih pojava unutra njega i tek ako joj na taj način priđemo otkriti ćemo njeno bogatstvo. No, kako je ovo forum, na njemu se astrologija ne može obuhvatiti u svojoj sveobuhvatnosti, pa nemojte uzimati svoje karte i tražiti u njima aspekte kao potvrdu svog nežemstva ili solaže. Forum nam služi da pisanjem bistrimo određene astrološke obrasce i arhetipove te eventualnim primjerima to istaknemo.


Postoje npr. ljudi koji su toliko jako "obilježeni" roditeljskim utjecajem i iako imaju karte kojima bi se "rado ženili", roditelji su ih svojim brakovima toliko razočarali da su "uništili" svu njihovu "vjeru u brak". Postoje i drugačiji slučajevi ljudi koji su potpuno anti-bračni tipovi, ali je konzervatizam u roditeljskom utjecaju toliko snažan da se oni pod njim "žene protiv svoje volje" (roditeljski utjecaj se vidi kroz stanje serije 4. ), itd... Ili recimo primjer obrasca u kojem su Mjesec i Venera u neskladu. Osim što su ta dva tijela označitelji emocionalnog svijeta, u muškoj karti oni označavaju ženu (Mjesec) i djevojku (Venera). Ukoliko su te dvije planete u sukobu (kvadratu) ili opoziciji (disbalansu) onda muškarac teško pomiruje te dvije strane u jednoj ženi. Takvi muškarci često imaju i mamu (Mjesec) koja se ne slaže s njihovim izborom djevojke (Venera), a ako je njihov karakter "slab" (čitaj dosta pod utjecajem serije 4.) poslije kada se ožene baš nekako skuže da im je mama bila u pravu i eto neženje.

U žemskim kartama nesklad između Mjeseca i Venere (posebno u kvadratu) proizvodi snažno unutrašnje nezadovoljstvo "sobom" jer se takva žemska individua ne pronalazi potpuno u niti jednoj ulozi, niti ulozi djevojke (Venera) niti u ulozi majke (Mjesec).
A je li i moguće da sinastrija između dvoje uranovskih tipova bude toliko jaka da ih ipak poveže?
__________________
People are like stained- glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is revealed only if there is a light from within~Elizabeth Kubler Ross
Lilyrose is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2017., 10:55   #15
Quote:
Maddie kaže: Pogledaj post

Leonardo DiCaprio je izgleda jedan jako zatvoreni tip. Mjesec, Venera i vladar sedme su u Škorpionu i primaju aspekte od Saturna, a moguće zbog svih ovih planeta u Škorpionu i mjeseca u konjukciji s Plutonom i jako težak.
Mislim da Leonardo nije toliko zatvoren tip koliko se do sada nije ženio jer se s jedne strane ne može odlučiti s kojom bio bio zaozbilj (ASC vaga, Mjesec u vagi) a s druge ovako slobodnom mu je lijepo (vladar DSC-a Mars 120º Jupiter, Uran vladar 5. polja 120º Jupiter).

P.S. Općenito (mala digresija na temu ) ako bi se ravnali u astrološkoj simbolici onda za ovu temu ne bi trebali razmatrati tipove koji imaju manje od 42 godine (Uranov poluciklus) jer se se takvi još ne smatraju kao "neženje".
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2017., 16:10   #16
Quote:
Lilyrose kaže: Pogledaj post
A je li i moguće da sinastrija između dvoje uranovskih tipova bude toliko jaka da ih ipak poveže?
Ovo je pitanje za topic sinastrije.

Uranska energija njih svakako poveže ali ako je baš taj tip energije dominantan onda oni ne vide svrhu u ženidbi.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2017., 22:05   #17
Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Mislim da Leonardo nije toliko zatvoren tip koliko se do sada nije ženio jer se s jedne strane ne može odlučiti s kojom bio bio zaozbilj (ASC vaga, Mjesec u vagi) a s druge ovako slobodnom mu je lijepo (vladar DSC-a Mars 120º Jupiter, Uran vladar 5. polja 120º Jupiter).
Ja ne znam, još nisam našla osobu koja je imala nešto bitno u Vagi, a da se nije htjela odmah ženit - za bilo koga praktički s kim bi se našli u vezi. Prekinuli i vezu jer se partnerica nije (još) htjela udavati i onda našli neku drugu za tipa dva mjeseca koja hoće, zatrudnjela odmah, vjenčanje i sve. Samo im je bilo važno da sklope taj brak, manje bitno s kim.

A jedan primjerak se nije ubračio (Škorpion Sunce; Pluton i Venera i ASC u Vagi; 40 i nešto godina, sad mu je još i Uran ušao u 7. kuću) i stalno kuka kako će svi misliti da on ima falingu i da nije potpuna osoba ako nije u braku ili bar nekoj ozbiljnoj vezi.

Ne znam jel to više "što će ljudi reći" mentalitet ili što, ali meni to nije jasno.
Alienica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2017., 17:35   #18
Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post

2. Jupiter/strijelac simbolizira slobodu, avanturizam, liberalizam, društvenost, raspuštenost, ali prije svega potrebu da se sebi da puno prostora...a sve su to karakteristike Jupitera kojima on utječe na to da osoba nerado ulazi u brak.


Dakle, prvi ajmo tako reći knjiški signifikatori nežemska su: Uran u 7. polju (alias DSC u znaku vodenjaka) ili Jupiter u 7. polju (alias DSC u znaku strijelca).
Ovo za Ju u 7. polju mi je prva vijest, nekako sam mislila, a i čula do sad par tumačenja da Ju u 7. kući znači sretan brak ili brak s bogatom osobom. I shvatila da osoba u brak ulazi rado... jer se u njemu baš osjeća dobro i ugodno (kao što npr. ja imam Jupiter u 9. kući i u inozemstvu se uvijek osjećam sretno, veselo i ugodno ).

Morat ću promotriti neke konkretne primjere ako ih nađem.

Za Ur u 7. polju znam i potvrdilo mi se na više primjera da brak, ako se i ušlo u njega, ugl. puca i to dosta iznenadno (baš pravo uranovski).
__________________
Riječi koje govoriš postaju kuća u kojoj živiš.
Lily_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2017., 18:12   #19
Coco Chanel rođena s ASC strijelca i Jupiterom u 7. polju. Vladar 7. polja je u konjunkciji s Uranom.


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2017., 18:55   #20
Padaju mi na pamet Petar Graso i Danijela Martinovic
Sto godina u vezi, nikako pred oltar.
__________________
Prema tome kako kad.
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:38.