Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Eno i ino
Korisničko ime
Lozinka

Eno i ino (Bez)Alkoholna pića - Ne očekujte Mladena Grdovića na stolu

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.06.2005., 13:58   #1
energy
Banned
 
energy Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: sve dalje...
Postova: 282
sirup od visanja

posto je postalo gotovo nemoguce pronaci gotovi (industrijski) sirup koji bi imalo licio domacem odlucila sam se upustiti u pravljenje soka tj.sirupa od visanja.
normalno da nemam pojma kako se pravi pa ovdje uskacete vi.
kako da bude fin,kiselkast i jednostavan za napraviti?
__________________
sto je vise kleveta i lazi, glavas nam je miliji i drazi
energy is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2005., 17:32   #2
Ljelja
mišica
 
Ljelja Avatar
 
Registracija: Jun 2004.
Lokacija: now & then
Postova: 2,205
Pošalji poruku preko Skype korisniku Ljelja
joj, i meni bi dobro došao recept. nabrala sam jučer bar 15 kila i sad ne znam što ću sa svim tim...a biti će još
Ljelja is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2005., 19:07   #3
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,811
ja sam danas 10 kila ocistila.... mislila sm se sta da napravim i na kraju sam ih sve smrzla. vecinom kad radim mermeladu od visnje, pokupin sok koji se napravi (tek nakon toga pasiram visnje). hmmm ja stavljam na kilo visanja oko 70 dkg secera, ali za sok ti stvarno nebi znala. ako ko zna nek napise!!!! pliiiz
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2005., 21:04   #4
Ljelja
mišica
 
Ljelja Avatar
 
Registracija: Jun 2004.
Lokacija: now & then
Postova: 2,205
Pošalji poruku preko Skype korisniku Ljelja
curke, evo neki recept šta sam iskopala, al još nisam isprobala:

na 1 kg višanja ide:
2 kg šećera i
2 šalice vode
(znači, 2 kile višanja =4 kg šećera i 4 šal vode itd.)

Prvo se zakuhaju šećer i voda 15-20 minuta. Dodaju se višnje i sve se kuha još oko 30 minuta dok se sirup ne zgusne. Sve se procijedi kroz gazu u drugi lonac. Iz višanja se istisne što je više moguće soka. U ovo se sad može dodati vanilije. Vruće se lijeva u boce i zatvara. Kažu, drži dugo, a kad se otvori čuva u frižu.

Nadam se da ću ovaj vikend vidjeti kak stvari funkcioniraju.
Ljelja is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 02:20.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger