Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.10.2017., 20:19   #1
Presliku kartice tekućeg računa banke

Pozdrav,

zanima me da li se preslika kartice tekućeg računa banke odnosi na to da kopiram svoju karticu sa obe strane i prosljedim nekom drugom tipa firmi, birou itd. jer vidim da oni to traže, moj IBAN se nalazi na poleđini, a tu mi je i kontrolni broj, pa me zanima što spriječava tetu iz kopirnice, ili nekog drugog da sutra naruci nešto sa interneta i troši moje novce?? Evo u Splitu su sad i iz banovine tražili roditelje preslike kartice za ove udžbenike di su im ljudi slali te podatke za i poslije se žalili da im sad mogu komodno ispraznit račune. Možda najbolje da na papiru kemijskon sakrijem kontrolni broj?

Zadnje uređivanje vb16 : 19.10.2017. at 20:34.
vb16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2017., 23:17   #2
Ako je IBAN s prednje strane neće bit problema, ako je sa stražnje zalijepite komadić bijelog papira na CVV i tako kopirajte.
boky1979 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2017., 15:32   #3
Ili im prepiši broj i nek se snalaze. Kartica je tvoj privatni "dokument" i nemaš ga nikakvu obvezu ikome davati na uvid, dapače ne smiješ. Njima ne treba s tvoje kartice ništa osim IBAN-a, čak ni ime ne treba, ali ajde, dobro je napisat ga da se izbjegnu greške. Ovisno koja banka je, baš zbog toga većina sad osim cvv-a treba potvrditi kupnju i tokenom za zaštitu, ali svejedno, neke stranice još ne traže taj dio.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:33.