PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je izvijestio kako je američki veleposlanik u Hrvatskoj Frank Ralph u nedavnom razgovoru s njim kategorički odbacio svaku mogućnost da se pulska zračna luka pretvori u NATO bazu, a čime je "opozicija u Puli i Istri opetovano plašila javnost".
"Još jednom ponavljam kako pulska zračna luka nije u NATO-ovim planovima, osim u ekstremnim situacijama po pitanju prisilnog slijetanja. Priče da će se Aviano preseliti u Pulu bile su samo pokušaj zastrašivanja istarske javnosti koja je po tom pitanju vrlo senzibilna", naglasio je Jakovčić dodavši kako je to jedina istina o budućnosti pulske zračne luke.
znaci sad trebamo mirno spavat jer je americki veleposlanik
izjavio da nece biti NATO baze u Puli.
hebes te politicare i tu neovisnu drzavu gdje veleposlanik
strane drzave mora kategorciki izjavit da nece otvorit
bazu, jer eto da je veleposlanik drugacije izjavio onda
bi to tako bilo, ko da se radi o nekakvoj samoposluzi
pa strane sile uzmu sta hoce. znaci hrvatski politicar je
umirio hrvatsku javnost jer eto veleposlanik je to rekao,
ne Sabor, Vlada, Predsjednik drzave, ma veleposlanik je to rekao.
hebem ja tu drzavu koju vode takovi politicari koji moraju
citirat izjave nekakvog veleposlanika da nece stacionirat svoje trupe na cujte teritoriju neovisne drzave
OrangeC kaže: Jos da je Frenki.goes-to-Hollywoood jos, po obicaju i udrio sakom o stol., jos bismo mu i povjerovali.
Cuj valjda Frankie boy zna bolje od nase Vlade oce'l biti u Puli NATO baze ili ne
Al se nije izjasnio za Udbinu
mozda bi netko mogao pitat Frenkia
jel Amerikanci ne planiraju nista ni za Udbinu
pa da onda s mirom mozemo citat
kako nam turisti dolaze jer smo
nezanimljiva zemlja za teroristicke napade?
ovo je lakrdija Hrvatske u maniri
latino americkih banana drzava,
sramotno je da jedan hrvatski politicar
umiruje javnost izjavama stranog veleposlanika, pa
bio on i Amerikanac. nasi politicari nam iz dana u dan
dokazuju koliko oni kontroliraju situaciju u zemlji,
mozda bi se na slijedece izbore trebali kandidirat
veleposlanici, strani bankari, strane kompanije, barem bi onda
imali informaciju iz prve ruke, a ne da biramo teklice!
Sjecam se kad je Racan prvi put auveo praksu da predstavnici umirovljenika,paz sad, direktno razgovaraju sa predstavnicima Svjetske Banke i MMFa.
Svi su se smijali da sto je to sad, kakve je to moguce da legalne hrvatske udruge gradjana idu direktno razgovarati o socijalnim uvjetima sa stranim faktorom.
Racan je zarad vlastitoga komoditeta i uvlacenja u dupe MMFu ispustio iz ruku vazan segment drzavne samostalnosti.
U medjuvremenu smo se naslusali ogormne hrpe sranja o vojim bazama, NATO paktu, EU, bankama, tecaju kune i potrebi uvodjenja Eura....jebota pa sva se prica sve ovo vrijeme svodi da SVE STO NAM NUDE ili nas traze izvanka vodi samo i iskljucivo dodatnom gubitku suvereniteta, teritorijalnog integriteta, narusavanja opceg blagostanja...najbolje profitiraju oni koji svjesno izdaju vlastiti narod stranim profiterima.
Quote:
Jel sada jos netko misli da je nacionalizacija i konfiskacija imovine 1945 bila neopravdana?
OrangeC kaže: Neka Frankie malo kaze koju od planovima za avio bazu u Udbinama/Bihacu te kopneneoj bazi u Slunju.
naveo si gore Racana, jedino sto mogu reci da
bi njegov povratak na vlast za Hravtsku bila
totalna katastrofa.
sto se tice baza i inace hrvatske buducnosti
najbolje bi bilo da razno razna
strana predstavnistva otvore hot line
telefone pa da se hrvatski gradjani
informiraju izravno sta stvarni valstodrzci planiraju
s njihovom drzavom.
dakalo kaže: sto se tice baza i inace hrvatske buducnosti
najbolje bi bilo da razno razna
strana predstavnistva otvore hot line
telefone pa da se hrvatski gradjani
informiraju izravno sta stvarni valstodrzci planiraju
s njihovom drzavom.
Quote:
OrangeC kaže:
[B]Sjecam se kad je Racan prvi put auveo praksu da predstavnici umirovljenika,paz sad, direktno razgovaraju sa predstavnicima Svjetske Banke i MMFa.
Svi su se smijali da sto je to sad, kakve je to moguce da legalne hrvatske udruge gradjana idu direktno razgovarati o socijalnim uvjetima sa stranim faktorom.
Bilo bi dobro da su umirovljenici legalna hrvatska udruga (samo to bi i mogli biti), ali ne, oni su legalna POLITICKA STRANKA, radi cega nam se mnogi smiju.
__________________ Došli su ljudi, kaj nisu već imali srca za Zagreb naš stari,
vse su razrušili, vse su razmetali, kak da su došli Tatari. (Dragutin Domjanić)
Lokacija: Becka Palanka - Agram, odmoriste konja na periferiji Austrougarske
Quote:
QUESTION kaže: Bilo bi dobro da su umirovljenici legalna hrvatska udruga (samo to bi i mogli biti), ali ne, oni su legalna POLITICKA STRANKA, radi cega nam se mnogi smiju.
A zasto mislis da se netko smije tome? Trebalo bi tome "nekome" reci da se ovdje NE POSTUJU odluke Ustavnog Suda, pa se ne bi smijao nego zgrazao, jer je to najvisa instanca i Ustav osnovni zakon jedne drzave. Naravno, ukoliko to nije banana - drzava.
hebes te politicare i tu neovisnu drzavu gdje veleposlanik
strane drzave mora kategorciki izjavit da nece otvorit
bazu, jer eto da je veleposlanik drugacije izjavio onda
bi to tako bilo, ko da se radi o nekakvoj samoposluzi
pa strane sile uzmu sta hoce. znaci hrvatski politicar je
umirio hrvatsku javnost jer eto veleposlanik je to rekao,
ne Sabor, Vlada, Predsjednik drzave, ma veleposlanik je to rekao.
hebem ja tu drzavu koju vode takovi politicari koji moraju
citirat izjave nekakvog veleposlanika da nece stacionirat svoje trupe na cujte teritoriju neovisne drzave
Zivo mi se yebe hoce li netko pokupovat Hrvatsku u komadu ili na dijelove, hoce li Hrvati biti roblje ili kmetovi, hoce li im neki trecerazredni bjelosvjetski ljigavi birokrati krojit sudbinu, (ne)nametat strane baze i uopce malo pomalo ukidat svaki vid suvereniteta.
Najme kaj.
Sve je to vec bilo vidljivo u perspektivi tamo krajem osamdesetih/pocetkom devedesetih kad su oni 'nasi' neoustaski supci zaigrali prvo politicko pa ratno kolo sa pobratimima im s miloseviceve cetnicke strane. Al sve u okviru strateskog dogovora s istima. Udari al ne prejako. A i ja cu isto. Taman tolko da tvoje i moje ovce zbrisu podvijena repa u 'zna se koji' tor. 'Humana' bjezanija ionako naivnog i lakovjernog naroda. Ma tko da za njega takvog i mari. Tko da mari za zrtve, razaranja i zlocine, sve je to stoka sitnog zuba.
A ovi nasi mulci i dudeki ce se i dalje palit na domoljubne 'oluje' koje nisu nista vise od potihog prdca i samo su ostvarenje gorespomenute strategije ondasnjih gospodara zivota i smrti na balkanskim prostorima. I kukace ti mulci i dudeki kak ostaju bez posla, kak su place male i neredovitie, kak stranci kupuju Jadran, kak strani ili domaci tajkuni kupuju 'njihove' firme (he he koje uopce nisu njihove...) a njih bacaju na ulicu, kak njima samima vise ni vlastita zena ne da ili kak im se vec odavno ne dize. A ne pada im napamet razmislit da su svemu tome svojom priglupom poslusnoscu i podanistvom 'svojim vodjama' oni sami ponajvise doprinijeli, nije im valjao socijalizam pa se uzelili kapitalizma. I dobili ga u najsurovijem obliku. Al im sad ni on nesto ne prija a povratka nazad nema. Kaj pak sad delati?
Izlaza ipak ima - zemite bronhi, lakse se dise.
I bas me sve to novovjeko beskicmenjastvo u Hrvata podsjeca na znano nam beskicmenjastvo pod crvenima u federalnoj Juznoslaviji, kak su samo oni crveni gelipteri prodavali strancima obalu i otoke, banke, telekomunikacije, privredne gigante i ostala kapitalna dobra, prevodili radnistvo u robove (hoces stranih, hoces domacih krvopija) lazuci im o samoupravljanju i njihovoj, radnickoj zakonskoj zastiti kao upravljaca, kak su ti prevrtljivci crveni nudili baze stranim vojnim silama a ove se dozlaboga opirale samo da se ne stacioniraju kod nas, kak su ti rdeci moljakali strane vojne i politicke saveze za makar i najmizernije nase ucesce, pokrivali se usima kad god se neki bljedunjavi birokrat ili nazovidiplomat izvana izdere na nas, i ne morem se vise sjetit kojim su nas sve to zlocinackim i samounistavajucim beskicmenjackim postupcima ti crveni unazadili.
Samo se cudim sto su bili tako neefikasni, ni skoro pola stoljeca vlasti im nije bilo dovoljno da uniste sve sto imalo vrijedi, dok je ovim novovjekima to poslo temeljito za rukom u zadnjih petnaestak i manje godinica?
Sve mi se cini da ce crveno uskoro opet doci u modu. Mislim na vino, naravno.
BadCompany kaže: Zivo mi se yebe hoce li netko pokupovat Hrvatsku u komadu ili na dijelove, hoce li Hrvati biti roblje ili kmetovi, hoce li im neki trecerazredni bjelosvjetski ljigavi birokrati krojit sudbinu, (ne)nametat strane baze i uopce malo pomalo ukidat svaki vid suvereniteta.
Najme kaj.
Sve je to vec bilo vidljivo u perspektivi tamo krajem osamdesetih/pocetkom devedesetih kad su oni 'nasi' neoustaski supci zaigrali prvo politicko pa ratno kolo sa pobratimima im s miloseviceve cetnicke strane. Al sve u okviru strateskog dogovora s istima. Udari al ne prejako. A i ja cu isto. Taman tolko da tvoje i moje ovce zbrisu podvijena repa u 'zna se koji' tor. 'Humana' bjezanija ionako naivnog i lakovjernog naroda. Ma tko da za njega takvog i mari. Tko da mari za zrtve, razaranja i zlocine, sve je to stoka sitnog zuba.
A ovi nasi mulci i dudeki ce se i dalje palit na domoljubne 'oluje' koje nisu nista vise od potihog prdca i samo su ostvarenje gorespomenute strategije ondasnjih gospodara zivota i smrti na balkanskim prostorima. I kukace ti mulci i dudeki kak ostaju bez posla, kak su place male i neredovitie, kak stranci kupuju Jadran, kak strani ili domaci tajkuni kupuju 'njihove' firme (he he koje uopce nisu njihove...) a njih bacaju na ulicu, kak njima samima vise ni vlastita zena ne da ili kak im se vec odavno ne dize. A ne pada im napamet razmislit da su svemu tome svojom priglupom poslusnoscu i podanistvom 'svojim vodjama' oni sami ponajvise doprinijeli, nije im valjao socijalizam pa se uzelili kapitalizma. I dobili ga u najsurovijem obliku. Al im sad ni on nesto ne prija a povratka nazad nema. Kaj pak sad delati?
Izlaza ipak ima - zemite bronhi, lakse se dise.
I bas me sve to novovjeko beskicmenjastvo u Hrvata podsjeca na znano nam beskicmenjastvo pod crvenima u federalnoj Juznoslaviji, kak su samo oni crveni gelipteri prodavali strancima obalu i otoke, banke, telekomunikacije, privredne gigante i ostala kapitalna dobra, prevodili radnistvo u robove (hoces stranih, hoces domacih krvopija) lazuci im o samoupravljanju i njihovoj, radnickoj zakonskoj zastiti kao upravljaca, kak su ti prevrtljivci crveni nudili baze stranim vojnim silama a ove se dozlaboga opirale samo da se ne stacioniraju kod nas, kak su ti rdeci moljakali strane vojne i politicke saveze za makar i najmizernije nase ucesce, pokrivali se usima kad god se neki bljedunjavi birokrat ili nazovidiplomat izvana izdere na nas, i ne morem se vise sjetit kojim su nas sve to zlocinackim i samounistavajucim beskicmenjackim postupcima ti crveni unazadili.
Samo se cudim sto su bili tako neefikasni, ni skoro pola stoljeca vlasti im nije bilo dovoljno da uniste sve sto imalo vrijedi, dok je ovim novovjekima to poslo temeljito za rukom u zadnjih petnaestak i manje godinica?
Sve mi se cini da ce crveno uskoro opet doci u modu. Mislim na vino, naravno.
sta ti tu nadrobi svega i svacega.
daj nam primjer koji otok ili firma su prodani strancima za vrijeme SFRJ?
do sad smo imali samo sumnje, od sad imamo i dokaze
da hrvatski politcari traze misljenje stranih veleposlanika
da se odredjeni projekti hoce ili nece ostvarit u cujte drzavi kojom bi oni trebali vladat
Lokacija: Becka Palanka - Agram, odmoriste konja na periferiji Austrougarske
Pa svejedno je i cudi me malo Jakovcic. Ako se ne varam on lobira za ulazak u EU, a Ameri mu smetaju. Pa isti je k.... tko ti je gazda, ako nisi samostalan. Ameri ili EU tak svejedno.
Mene zanima zasto ovdje nema 10 sposobnih i voljnih da daju perspektivu Hrvatske kao samostalne drzave van ikakvih sluganskih udruzivanja.
Ili je zaista stupanj pokradenosti drzave vec takav, da MMF suvereno diktira politiku preko HDZ-ovske transmisije.
Hugo_Chavez kaže: Pa svejedno je i cudi me malo Jakovcic. Ako se ne varam on lobira za ulazak u EU, a Ameri mu smetaju. Pa isti je k.... tko ti je gazda, ako nisi samostalan. Ameri ili EU tak svejedno.
Mene zanima zasto ovdje nema 10 sposobnih i voljnih da daju perspektivu Hrvatske kao samostalne drzave van ikakvih sluganskih udruzivanja.
Ili je zaista stupanj pokradenosti drzave vec takav, da MMF suvereno diktira politiku preko HDZ-ovske transmisije.
I Poljska je u EU pa je amercki sluga tj sluzi za uplicanje amercickog nosa u EU stvari..
Odavno tvrdim da je Hrvatska trenutno izmedju dvije vatre, EU je bi ali ne mozhe jer ju je vech obecala Amerima i Co.. no gradjanstvo hoce u EU pa se cijela prica sad malo zakomplicirala...hehe..
Hrvatska bi trebala proglasit neutralnost i skoro ukinut carinske odnose sa ( bivshim) austro-ugarskim susjedima.. pametni potezi sa okolnim razvijenijim zemljama mogli bi stvorit mali Hong Kong u Istri/Zagrebu i okolini
Quote:
Ona007 kaže: I Poljska je u EU pa je amercki sluga tj sluzi za uplicanje amercickog nosa u EU stvari..
Odavno tvrdim da je Hrvatska trenutno izmedju dvije vatre, EU je bi ali ne mozhe jer ju je vech obecala Amerima i Co.. no gradjanstvo hoce u EU pa se cijela prica sad malo zakomplicirala...hehe..
Hrvatska bi trebala proglasit neutralnost i skoro ukinut carinske odnose sa ( bivshim) austro-ugarskim susjedima.. pametni potezi sa okolnim razvijenijim zemljama mogli bi stvorit mali Hong Kong u Istri/Zagrebu i okolini
Mi pricamo o zemlji sa 4,3 mil. stanovnika. To je u egalu sa stanovnicima recimo Berlina ili malo vise od Milana. A istovremeno se tu nalazi 21 Zupanija i preko 400 opcina ?!. Svaka od ovih institucija ima neku birkoraciju i uglavnom nemaju pojma sto koja od njih radi.
Dobar gradonacelnik grada te velicine, sa timom od 12 ljudi zna kako ce rijesiti promet, ekologiju, gdje ce biti proizvodne zone, skolstvo, bolnice,kako ce se vrsiti promidzba i image grada itd.
Racunaj da ce 2030. Hrvatska imati 3,6 mil. stanovnika. Ne kuzim zasto se ne moze bas nista napraviti kako treba u ovoj drzavi. Da nema autocesta, mogli bi reci da je od 1995. godine cisto izgubljeno vrijeme. Pa nismo Indija ili Kina, niti smo izolirani usred Tihog Oceana. Jedina zemlja koja zivi od izvoza topovskog mesa je Nepal ( Gurke) . Ali oni su blize suncu nego zemlji......