Molim Boga da ovo nije zajebancija, ovo je genijalno...
G.O.R.A.? Oooooh, vidio sam trailer za taj film na Crtani romani Sou prosle godine. Djelovalo je debilno ali su specijalni efekti, ko sto Dabar vec rece, bili iznenadjujuce dobri s obzirom da je film iz Turkei.
simpatićno je kaj su sve strpali unutra, al ja nekak mislim da je taj trailer sve što ćemo ikad vidjet od filma. ne bi se čudio ni da je trailer snimljen tako iz zajebancije, a da film uopče ne postoji...
koja sminka...sta je ovo !!...ja sam razocaran...turci su se srozali totalno....ocito da vise necemo moc vidit bisere poput ovoga http://www.alla-turca.de/cueneyt-arkin.jpg
Sa nekih 10000 eura budzeta imas filmski studio, sto je u najgorem slucaju, pola cijene jednog malog auta. Zato danas fan filmovi pariraju hollywoodskim originalima... Malo ustedis, ili uzmes kredit, i mozes radit matrix, i radit profesionalne DVDjeve HDTV kvalitete.
Primjeri star wars fan filmova (autori se kunu u final cut pro): http://www.theforce.net/fanfilms/
Cudi me da nema vise nezavisnih produkcija. Nekoc si trebao milijune, danas trebas tisuce, osim ako ides radit spektakl sa tisucama animiranih likova istovremeno, onda treba investirati par desetina tisuca eura u par ovakvih: http://www.apple.com/xserve/
Genijalni breaktrough sa final cut je da mozes editirati video na laptopu u niskoj kvaliteti, dodjes doma, prebacis projekt na veliku kantu i renderujes u visokoj kvaliteti.
Ima i alata za windowse, i opensource alata za razne *nixove, ali apple ipak vlada trzistem multimedije, i to nije slucajno. Joj da imam talenta, strpljenja i znanja za radit filmove... Odmah bi isao radit remake onih smogovaca sa marsovcima (one gdje cobra kontaktira vanzemljce preko Ivela Ultra), ali sa matrix i star wars efektima. Ili ekranizacije tribusonovih misticnih prica... Ili horror o crnoj kraljici erody (zagorski drakula )...
malo je veća cifra ako koristiš legalne stvari
ovoliko bi te samo došla kvalitetna tročipna kamera (komada 1), pa onda još Adobe Premiere, pa Magic Bullet, pa rasvjeta, pa kablovi, pa ljudi, pa sve to treba nahraniti, dovuć do određenog mjesta itd
UmpaUmpa kaže: Jebiga, vremena se mjenjaju... To je zbog ovoga:
pa problem i jest u tome....ovo jednostavno izgleda predobro...'kurtaran adam' je imao takva opskurna rezijska rjesenja da je to bilo na rubu genijalnosti i ludila
Katatonični_Dabar kaže: malo je veća cifra ako koristiš legalne stvari
ovoliko bi te samo došla kvalitetna tročipna kamera (komada 1),
HDTV kamkorderi nis ne kostaju... Relativno... Ali snob bi mijenjao lece... Govori se o video releasu, ne kino.
Quote:
Katatonični_Dabar kaže: pa ljudi
Badave, entuzijasti, o tome govorim.
Quote:
Katatonični_Dabar kaže: pa sve to treba nahraniti
Cetvrt kruha i 10 deka jegera.
Quote:
Katatonični_Dabar kaže: dovuć do određenog mjesta itd
Tramvaj.
Quote:
Katatonični_Dabar kaže: ima tu dosta faktora
Ne, nema, tko je rekao da treba unajmit kamion, kuhara i 20 nosaca stativa...
Cetvrt kruha i 10 deka jegera.
Tramvaj.
Ne, nema, tko je rekao da treba unajmit kamion, kuhara i 20 nosaca stativa...