Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.09.2005., 13:57   #1
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
tjestenina s morskim plodovima

jela sam nedavno na moru zelene rezance s morskim plodovima, i ne mogu zaboraviti taj okus! bilo je predobro, sve mi je jasno sta ide, osim od cega su napravili umak, bio je crvenkast, ali ne bi rekla da je bilo samo rajcice u njemu?!

nisam uspjela ovdje nista o tome, pa ako neko ima kakav dobar i ukusan recept molila bih;
ali mislim iskljucivo na tjesteninu, ne rizoto. s nekim finim zacinima.
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 14:33   #2
Lei
...pahuljice padajte...
 
Lei Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Rijeka
Postova: 3,791
Mislim da bi moglo biti vrhnje za kuhanje s dodatkom koncentrata od rajcice. Tako se inace rade skampi sa zelenim rezancima, pa mislim da bi mogli i morski plodovi.
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 15:19   #3
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,284
Mozda se radi o rosa umaku? Sun-dried tomatoes sauted na vrhnju, maslinovom ulju i drugim zacinima po zelji? Okus rajcice je puno kremastiji u ovom slucaju i nema "ostrinu" koju ima svjeza rajcica.

Ne bi me zacudilo da se radi o nekoj varijanti umaka sa susenim rajcicama jer su toliko popularne danas da skoro nema restorana koji ne nudi nesto s njima.
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 15:29   #4
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
ako je to to sto pricate, napisite mi recept i kako se zove taj umak tocno?
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 09.09.2005., 15:57   #5
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,284
Je li umak bio crven ili roza? Ako je roza onda se radi o vrhnju.
Evo ovaj naprimjer, ali kad pocnes koristiti susene rajcice sama ces kombinirati okuse koji tebi pasu. Sun-dried cream sauce

Samo napomena: kad kupujes susene rajcice uvijek ih kupi u ulju, a nikako samo onako suhe jer razlika okusa je ogromna.

Hope this is it.
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 16:04   #6
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
Quote:
Karmela kaže:
Je li umak bio crven ili roza? Ako je roza onda se radi o vrhnju.Hope this is it.
mislim da je bio vise crven,da.

a jel ima kod nas tih rajcica za kupiti, to je u konzervi ili staklenki?
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 17:14   #7
tridi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2004.
Lokacija: New York
Postova: 559
Kupi one talijanske, dugoljaste rajčice, razreži svaku na pola( po duljini), i na sunce.
Ili ih stavi u protvanj, malkice posoli, pa u pećnicu na nekoliko sati pri niskoj temperaturi.....dok ne izgledaju suhe.
d
tridi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 17:31   #8
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,284
Quote:
Tigrica kaže:
mislim da je bio vise crven,da.

a jel ima kod nas tih rajcica za kupiti, to je u konzervi ili staklenki?
Budu u staklenki. A i Tridi ti je dao dobar recept.

Nego, ako je umak bio vise crven moguce je da su radili sa manje vrhnja, na pilecem temeljcu, mozda? Ne znam nagadjam samo, a i Lei je mozda u tom slucaju u pravu - mozda se radi o koncentratu?
Zasto ti ipak ne nazoves restoran i pohvalis ih, a usput pitaj za umak? Mozda ti nece dati recept, ali sasvim sam sigurna da ce ti reci da li se radi o susenim rajcicama ili ne.
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 18:30   #9
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
ma nemojmo komplicirati stvari.

zelim samo obican recept za tjesteninu s morskim plodovima, ne mora biti bas taj umak, napisite mi neki recept koji je ukusan, eto samo to zelim....nema sanse da ja susim rajcice, pa ne jede mi se toliko bas jel ...ima i boljih stvari, he he fis jel
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 22:24   #10
luigi19
Registrirani korisnik
 
luigi19 Avatar
 
Registracija: Apr 2004.
Lokacija: Zagreb
Postova: 388
Mislim da susenih rajcica imas u Mesnickoj u onom ducanu sa zacinima.
luigi19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2005., 22:46   #11
tridi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2004.
Lokacija: New York
Postova: 559
Tjestenina sa morskim plodovima:
sastojci:
dobra tjestenina (ne Barilla, ili ta sranja,...)
Dobri morski plodovi (kao što ime kaže, plodovi mora)
Zažuti malo luka na maslinovom ulju, dodaj češnjak, pa morske plodove.Nakon minutu/dvije dodaj malo (?) bijelog vina, još malo prokrčkaj.Dodaj peršin i tjesteninu, koja je SKORO skuhana.Krčkaj još minutu, serviraj.
Nemožeš promašit.

Kaj je to tak teško?
d
PS ak oćeš crveno, negdje na početku dodaj oguljen, očišćen od koštica, narezan na kockice, PARADAJZ.
I, onda jedete u restoranu nekaj dobro, i čudite se kak vama ne ispadne isto, a u svojim receptima imate vegete, industrijske tjestenine, i tako to. TO NEJDE.
d
tridi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 11:22   #12
Juraj
Registrirani korisnik
 
Juraj Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,242
Quote:
tridi kaže:
dobra tjestenina (ne Barilla, ili ta sranja,...)
Ajmo sto je dobra tjestenina ?
Meni je od industrijske najbolja Barilla, a doma radimo samo rezance (i za juhu i siroke).

Znam da postoje oni kuhinjski strojceki za tjesteninu, no zanima me da li postoje takvi koji mogu raditi jos nesto osim rezanaca ?
Npr. sarafe, spagete, etc.
Juraj is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 13:17   #13
tridi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2004.
Lokacija: New York
Postova: 559
Ma dobra je i Barilla, ali kad jednom napraviš domaću tjesteninu, Barilla počne imati okus kao....karton.
A za razne oblike postoje razne mašine (najviše, naravno, u Italiji).Imaju i nešto šta se zove kitara, ili sl., ima žice na koje staviš razvaljano tjesto, pa drvenim valjkom protisneš kroz žice.....i eto kockasti špageti.
Jednom gledao kineza kako rukama radi špagete.
Od kvrge tjesta je za minutu napravio BRDO špageta, jednako tankih,.....počne razvlačiti tjesto u kobasicu, pa presavije, pa razvlači, pa opet......sve 100 na sat.
d
tridi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 14:57   #14
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
Quote:
tridi kaže:
Tjestenina sa morskim plodovima:
sastojci:
dobra tjestenina (ne Barilla, ili ta sranja,...)
Dobri morski plodovi (kao što ime kaže, plodovi mora)
Zažuti malo luka na maslinovom ulju, dodaj češnjak, pa morske plodove.Nakon minutu/dvije dodaj malo (?) bijelog vina, još malo prokrčkaj.Dodaj peršin i tjesteninu, koja je SKORO skuhana.Krčkaj još minutu, serviraj.
Nemožeš promašit.
hvala na receptu, ali tu nema nikakvog umaka, a ja to trazim

Quote:
tridi kaže:
Kaj je to tak teško?
d
PS ak oćeš crveno, negdje na početku dodaj oguljen, očišćen od koštica, narezan na kockice, PARADAJZ.
I, onda jedete u restoranu nekaj dobro, i čudite se kak vama ne ispadne isto, a u svojim receptima imate vegete, industrijske tjestenine, i tako to. TO NEJDE.
d
Svasta!
gledaj, niti sam rekla da se cudim da mi nesto ne ispadne dobro. Moj recept je takodjer dobar, ali ja sam htjela nesto novo isprobati.

I ne necu, crveno, ne mora uopce biti crveni umak, sto se mene tice moze biti i plavi, samo da je ok okus, ok?

ljudi dajte nesto konkretno.
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 15:13   #15
tridi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2004.
Lokacija: New York
Postova: 559
[QUOTE]Tigrica kaže:
[B]hvala na receptu, ali tu nema nikakvog umaka, a ja to trazim


Pa to je umak.Ne razumijem,
oćeš juhu, ili malo oko tjestenine.
d
tridi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 15:18   #16
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,286
[QUOTE]tridi kaže:
[B]
Quote:
Tigrica kaže:
hvala na receptu, ali tu nema nikakvog umaka, a ja to trazim


Pa to je umak.Ne razumijem,
oćeš juhu, ili malo oko tjestenine.
d
a, a to ti je umak?

mislila sam neki gusci, ne rjedak ko juhica

i neke zacine, da to bude fino (osim onih klasicnih)
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2005., 18:21   #17
Smart_bitch
The center of attention
 
Smart_bitch Avatar
 
Registracija: Jun 2003.
Lokacija: The Circle
Postova: 11,038
Eto da podijelim. Umak za koji sam tražila recept u konobi na Krku.

Škampe malo popržiti na maslinovom ulju, pa ih izvaditi;
dodati peršin, češnjak, teleći temeljac, prokuhati,
dodati čašicu dobrog (!) konjaka, umaka od rajčice, malo vrhnja,
ubaciti škampe i ostatak plodova mora, prokrčkati.

Preliti po tjestenini.

P.S. Ne znam zašto teleći temeljac.
__________________
Well, I'm not going to sit around moping. I'm going to do what every woman does when they hit rock bottom.
I'm going to go out and meet some boys. And crush their hearts one by one.
Smart_bitch is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2006., 15:07   #18
frenchkiss
Registrirani korisnik
 
frenchkiss Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Postova: 840
podinstaš luk i češnjak, dodaš pelate, zatim morske plodove. a na kraju zaliješ s vrhnjem za kuhanje i parmezanom.
frenchkiss is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 02:58.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger