Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci
Korisničko ime
Lozinka

Kućni ljubimci Za vlasnike pasa, mačaka i ostalih kućnih životinjica
Podforum: Plava šapa, Fotoalbum ljubimaca

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.09.2010., 10:58   #1001
St Vanja
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
Ja sam nedavno odnijela jednu malu uličarku na sterilizaciju-pokazalo se d aje jadnica već bila skotna.
Inače, ako je maca tvoja, pod nadzorom, bilo bi bolje da je odneseš veterinaru između dva tjeranja (hormoni, krvarenje i ostalo).
St Vanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2010., 13:54   #1002
papi73
Registrirani korisnik

papi73 Avatar

Registracija: Jan 2010.
mene zanima, vi koji ste vodili psa na kastraciju, kako to izgleda, da li oni njega pregledaju prije? u stilu.... kao sto ljudi prije operacije prodju neke pretrage... znam da vele da je kod muskih pasa to p.dim.... ali opet, ipak ga uspava.
papi73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2010., 14:11   #1003
Pimpinell@
"svekrva"

Pimpinell@ Avatar

Registracija: Dec 2002.
U pravilu, posluša se srce i pluča( tako je meni rečeno) meni su sugerirali da obavim barem krvne pretrage, jetra bubrezi i to smo napravili obzirom da je "stariji" 7 godina.
Uspavalo ga, najprije sedacija, pa narkoza (injekcija) i sve je bilo gotovo za pola sata. Bila sam snjim dok nije sasvim zaspao.
Ostao je kod njih 3 sata na promatranju, s tim da su me nazvali čim se počeo buditi.
Ovo je mala veterinarska stanica i nema mjesta da i vlasnik bude sa psom u fazi buđenja, negdje to dopuštaju..a vidim da negdje psa odmah nakon budjenja šalju kući.
Moj vet to ne da..on ga je uvijek do sada zadržao sat dva tri kad bi imao neki problem.
Uglavnom, povratio je tamo jednom i doma jednom, sam je na svojim nogama došao do auta, i popeo se i izašao iz njega.Uredno obavio šetnjicu, piškenje,i uza stube smo ga nosili.
Prvu večer je bio "indisponiran" nije ni pio ni jeo sve negdje oko 3 u noći kad je počeo piti a ujutro me dočekao skoro isti kao inače.
Antibiotik je dobio pri zahvatu, onaj koji ima produljeno djelovanje a za doma smo dobili dodatno što smo počeli davati tek u petak navečer(kastriran je u srijedu u 4 sata)
Nije cvilio nij eplakao,normalno je jeo.
Ovratnik smo skidali u šetnji i malo po danu, po noći ga obavezno ostavljali do jutros..mislim da više ne treba...a vet je rekao 6 do 7dana Konci su samorazgradivi a koliko vidim rana je već srasla.
Imao je žarko crveni podljev na mjestu bivših jajaca, koji je vrlo brzo blijedio i već jučer ga više nije bilo.
Imam slike po fazama, samo ne znam jel ovo mjesto za njih.
Old 28.09.2010., 14:37   #1004
St Vanja
Registrirani korisnik

Nestor i ja smo navratili do De Longa sedam dana prije zahvata. Tek da ga pogleda. Na dan kastracije dobio sredstvo za umirenje, zatim anesteziju i analgeziju (za vrijeme tih 60-ak minuta-primao infuziju). Odveden iz ambulante sat vremena po buđenju. Sve prošlo OK: bez povraćanja ili bilo čega sličnog.

Sam zahvat (vađenje testisa kroz uzdužni rez izmežu mošnji i "pišulinca"), te šivanje traju oko 40 minuta, ali smo iskoristili priliku da izbijelimo osmijeh kad se već ide pod anesteziju.

Kakav p.dim! Svaka anestezija je rizik.
Ah, da! Nesti je nekako čudno tulio kad se počeo buditi (srce mi se zaledilo od strave), a onda su me nakon 2-3 minute pozvali unutra: čim sam ga zagrlila, prestalo je to tuljenje. moje maleno se probudilo u tulilo samo zbog straha. ništa ga nije boljelo.

ipak! Javi se i Lily0 (cura i protiv svoje volje ima malo bogatije iskustvo s veterinarima.) Ma i ne trebaš joj se javljati. Na PŠ ima tem (" Molim vas pomozite platiti operaciju mojoj Malenoj") gdje navodi da joj je pas bio neko vrijeme inekontinentan (piškilo se posvuda...)
St Vanja is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 28.09.2010., 14:40   #1005
St Vanja
Registrirani korisnik

Konci vađeni sedmog dana. Pas dramio kad sam ga oborila na bok da ih vet izreže. Znate kad se umirio: kad je uzeo taoce-moja desna šaka bila je u njegovim čeljustima!
"Nesti, Nesti, sve je dobro, ovo ne boli."
"Znat ćeš ti ako bude bolilo!", misli si Nesti.
St Vanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2010., 15:00   #1006
papi73
Registrirani korisnik

papi73 Avatar

Registracija: Jan 2010.
hvala pimpinella ma ja sam panicar, i kad su ljudi i kad su zivotinje u pitanju mrzim operacije, previse sam ja bliskih cekala pred operacijskom salom ....
i bas mi je to, jer je mlad pas, da ga dobro ne pregledaju prije... sta ja znam...
vanja, ti sve utjesis mada, nisam sigurna da bih ja i bila u stanju biti tamo kod budjenja, ja bih radje anesteziju da se probudim kad je gotovo
papi73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 17:07   #1007
lapdog
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
papi73 kaže: Pogledaj post
hvala pimpinella ma ja sam panicar, i kad su ljudi i kad su zivotinje u pitanju mrzim operacije, previse sam ja bliskih cekala pred operacijskom salom ....
i bas mi je to, jer je mlad pas, da ga dobro ne pregledaju prije... sta ja znam...
vanja, ti sve utjesis mada, nisam sigurna da bih ja i bila u stanju biti tamo kod budjenja, ja bih radje anesteziju da se probudim kad je gotovo
Ja sam sa mladom kujicom prošla pretrage prije za svaki slučaj. Ne nude ih, jer dodatno košta, a i nama su rekli da ne treba jer je mlada i zdrava. No, ipak, operacija je operacija i nek košta koliko košta, jednom je u životu.
lapdog is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 17:45   #1008
Pimpinell@
"svekrva"

Pimpinell@ Avatar

Teoretski, ako ćemo bit pizaj**e,i postupati baš kao i prema sebi trebalo bi i puno veće pretrage obavljati od konkretno pretraga krvi,(rentgen pluća, UZ srca pa čak i CT ) ali eto..barem, pokazuje stanje jetre i bubrega ..pa...
Samo ne znam tko bi bio spreman a i u mogućnostiosim ako zaista iz nekog razloga nije nužno, izdvojiti par tisuća kunića za operaciju koja traje pol sata i košta sama po sebi 400 kuna.

Istini za volju ja baš i nisam mjerilo, ja sam prema sebi puno traljavija nego prema njemu.
Moj kamenac je još na čekanju a njegov je već dva puta uklonjen
Kad njega boli uho ide se pravac u veta a ja si kapam alou i mantram..
Old 29.09.2010., 22:42   #1009
Elle.Woods
Illuminata

Elle.Woods Avatar

Registracija: Mar 2009.
upomoć

ne znam jeli ovo pravo mjesto za ovo pitanje.
ali se nadam da će mi neko pomoć s odgovorom.
naime, moja jorkica se malo prenapaljeno ponaša. dvije kuje koje smo imali prije nje nisu bile kastrirane, za vrijeme tjeranja su se ponašale standardno, ali nikad ko što se sad ponaša naša mala. ovo joj je prvo tjeranje, sad su već tri tjedna prošla, više ne krvari, ali je nevjerovatno napaljena. pazimo na nju jer naskače na mužjake vani, a i mužjaci na nju, ali doma stalno... joj, ne znam kako bi to nazvala... masturbira? nalijepi se na nogu ili na ukrasne jastuke na kauču, i tambura do besvjesti...
sad, da li nakon sterilizacije takvo ponašanje prestane, naime, veterinar je rekao da će vjerovatno i dalje imat takve nagonske napade napastvovanja nogu i ostalih nadražujućih predmeta, a uzgajivačica je rekla da to prestane nakon sterilizacije.

grozno mi je gledat je kako se muči, stalno je napaljena, a i nije mi baš ugodno bit seksualni objekt mom psu (sinoć me probudilo kad mi se popela na krevet i udrila tamburat po stopalu), ili kad nam neko dođe doma ili izađem s njom među ljude a ona opali drkicu. mislim, ono, već par dana ona STALNO to radi....
Old 30.09.2010., 12:36   #1010
St Vanja
Registrirani korisnik

Oprosti, ali baš moram: ne mogu si pomoći.

Napaljena jorkica?

Moj križanac (posavski gonič-tako nešto ) je u dobi od nekih 14 mjeseci dobio takav udar testosterona da je spopadao sve živo (nas, svu djecu, mačku..) i ponešto neživo (božićni poni mojih kćeri-znam da je sick, ali imam čak video zapis -ovog s ponijem).

Dva dana nakon kastracije- sve je prošlo
. I sad malo njuška kujice i tu i tamo ima primisli (čak i sa kastriranom stafodicom, kastriranom beagle itd.), ali mi, dvonošci, mačke i božićni poni- smo slobodni. Inače, "dejajciran" je 8. rujna.
St Vanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2010., 17:42   #1011
Elle.Woods
Illuminata

Elle.Woods Avatar

Quote:
St Vanja kaže: Pogledaj post

Oprosti, ali baš moram: ne mogu si pomoći.

Napaljena jorkica?

Moj križanac (posavski gonič-tako nešto ) je u dobi od nekih 14 mjeseci dobio takav udar testosterona da je spopadao sve živo (nas, svu djecu, mačku..) i ponešto neživo (božićni poni mojih kćeri-znam da je sick, ali imam čak video zapis -ovog s ponijem).

Dva dana nakon kastracije- sve je prošlo
. I sad malo njuška kujice i tu i tamo ima primisli (čak i sa kastriranom stafodicom, kastriranom beagle itd.), ali mi, dvonošci, mačke i božićni poni- smo slobodni. Inače, "dejajciran" je 8. rujna.
aha, abnormalno napaljena jorkširka od 9 mjeseci! a nije nam prva ali je jedina koju ovako pere.
evo, i sinoć mi je silovala stopalo pa me to probudilo, osjećam se grozno, iskorišteno, i to od psa od 2 i po kile!!!

ok, hvala na podijeljenom iskustvu, ja se nadam da će nakon zahvata mala malo oladit

ček, ček... poni? imaš li to negdje na youtubeu da pogledam???
Old 30.09.2010., 18:30   #1012
St Vanja
Registrirani korisnik

Quote:
Elle.Woods;29241875
ok, hvala na podijeljenom iskustvu, ja se nadam da će nakon zahvata mala malo oladit :cerek:

ček, ček... poni? :confused:[B
kaže:
imaš li to negdje na youtubeu da pogledam???[/B]

Srami se

Ne, to još nije na "jubito". I nisam niti mislila o tome da to podijelim sa internet community, već čisto kao dokazni materijal da mi je pas bio totalno lud.

A hoćemo li na "jubito" imati tvoj video zapis. točnije: stopalo i jorkšica.

Zapravo, zločesto je smijati se sirotim životinjicama koje su jednostavno u vlasti hormona.
St Vanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2010., 21:43   #1013
Elle.Woods
Illuminata

Elle.Woods Avatar

Quote:
St Vanja kaže: Pogledaj post
Srami se

Ne, to još nije na "jubito". I nisam niti mislila o tome da to podijelim sa internet community, već čisto kao dokazni materijal da mi je pas bio totalno lud.

A hoćemo li na "jubito" imati tvoj video zapis. točnije: stopalo i jorkšica.

Zapravo, zločesto je smijati se sirotim životinjicama koje su jednostavno u vlasti hormona.
A kvragu, možemo ili plakat ili se smijat, ko sve majke prerano sazrelih i eksplicitnih tinejdžera.
Ja se ne dospijem dovoljno razbudit od šoka ni doć k sebi

Još netko, iskustvo s napaljenim psićem prije i poslije sterilizacije?
Old 01.10.2010., 20:33   #1014
Corduroy
Chaos manager

Corduroy Avatar

Registracija: Apr 2009.
Imala je pravo
jeftini su
Old 02.10.2010., 21:33   #1015
ars_nocent77
Registrirani korisnik

ars_nocent77 Avatar

Registracija: Nov 2007.
Hvala na odgovorima, za macju sterilizaciju.Moja zenkica ima godinu i 2mjeseca i oduvijek ima slabi imunitet, udomila sam je iz udruge, cesto je prehlađena, dakle ima rinitis, a nedavno je dobila kožne promjene i promjene na krznu, bila je na pregledu, ali nismo naisle na animal-friendly vet, koliko god paradoksalno zvucalo, sve je utrka za novcem.Pojedini pregledi traze poveca sredstva vlasnika,i nitko ne pokazuje niti malo susretljivosti.Ili barem veterinari koje smo mi posjetile.Iskljucili su nekoliko mogucih koznih bolesti i tu je sve nekako stalo.Stoga sam nabavila knjigu Small animal dermatology i barem citala.Smatram da je pozitivno kad vlasnik uocava bitne simptome da bi veterinaru sto vise olaksao u postavljanju dijagnoze.Naravno veterina nije piece of cake, i citajuci necu uciniti nista, ali barem nakon svega sumnjam na milijarni dermatitis.Ali opet, ne mora znaciti.Receno mi je da je uzimanje uzorka kože oko 150 eura.No dobro, uglavnom to je zenka koja zivi iskljucivo u stanu i nije u kontaktu sa ostalim macama, pa nema straha od parenja, ali sterilizacija je ocito dobra zbog mogucih kasnijih karcinoma maternice i ostalih groznih bolesti.Eh
ars_nocent77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2010., 16:28   #1016
Corduroy
Chaos manager

Corduroy Avatar

Registracija: Apr 2009.
Nisu animal-friendly jer eto naplačuju svoje usluge
Kao i svaka druga struka veterinar od onoga što napravi mora i živjeti

Zadnje uređivanje Corduroy : 03.10.2010. at 16:54.
Corduroy is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2010., 19:24   #1017
Kore
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2010.
Quote:
Corduroy kaže: Pogledaj post
Nisu animal-friendly jer eto naplačuju svoje usluge
Kao i svaka druga struka veterinar od onoga što napravi mora i živjeti
Eto

Mislim, meni cijena sterilizacije od 200 kuna ne znači da je veterinar susretljiv i drag u ova krizna vremena, već da radi s najjeftinijom i najlošijom opremom ( konci, anestezija i to).
Kore is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2010., 19:58   #1018
Pimpinell@
"svekrva"

Pimpinell@ Avatar

Ne očekuješ valjda inhalacijsku anesteziju za tu cijenu ??
Old 07.10.2010., 21:07   #1019
katari
toshiwakai tatsuo

katari Avatar

Registracija: Apr 2010.
pitanje jedno malo sa koliko je najbolje sterili. psa
ne mislim ju parit a i veterinar mi je rekao da je to najbolje u njezinom slucaju da moze doc do tumora i svega, naime u cemu je štos ovo nam je prva curica u familiji pa smo malo smotani sa curama al ucimo se
Old 08.10.2010., 18:26   #1020
Didi
spameričina prijateljica

Didi Avatar

Registracija: Nov 2002.
Prije prvog tjeranja.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor