Evo, buduci da se prica o nakitu imam potrebu oglasiti se posto se ja bavim izradom nakita i to onog od fimo mase, ali i onog od zice. Kako izgledaju neki od mojih radova mozete pogledati u mom blogu.
Takoder, mogu se pohvaliti i cinjenicom da sam jedna od osnivacica skupine Radionica snova, a samim time i foruma koji se otvara klikom na link koji je bobica dala u prethodnom postu. Ukoliko zelite saznati nesto vise o izradi nakita razlicitim tehnikama, svakako nas posjetite. Osim sto imamo svoj forum imamo i svoj web site . Nase radove mozete vidjeti u nasim galerijama , ali i na nasim privatnim blogovima. Lista nasih blogova navedena je na nasem web siteu, ali ako odete na neki od nasih blogova takoder cete pronaci listu na mnoge od blogova ostalih kreativki.
A onome tko se „zaljubi“ u neki nas uradak i pozeli ga samo za sebe, naruciti ga moze ili putem mail adrese navedene u blogu autorice ili moze pokusati pronaci isti u nasem web shopu . Takoder, osim sto mozete naruciti videni item, mozete naruciti i neki po vlastitim zeljama i vizijama.
ej sam me 1 stvar zanima.. kak postič da fimo nakon pečenja bude gladak tj da se ne vide npr otisci prstiju... i kak da se kod pečenja malo ne spljošti ona strana na koju staviš na pleh
taj kineski fimo ne valja niš! Nisam radila do sada sa FIMOM pa sam isprobala sa tim kineskim, i problem je što se on ne stvrdne, i kad ga staviš na flax, ili nekaj oštrog prereže se. Bolje platiti kvalitetniji....
Imam pitanje i ja: sa kojim materijalom (konturom) mogu slikati po fimu (pečenom). Postoji li neki kontur, boja ili nešto sa kojom mogu napisati nešto na fimu????
ej sam me 1 stvar zanima.. kak postič da fimo nakon pečenja bude gladak tj da se ne vide npr otisci prstiju... i kak da se kod pečenja malo ne spljošti ona strana na koju staviš na pleh
Da bi bio gladak moraš ga izbrusiti šmirgl papirom. I to prvo malo grubljim pa onim finijim kako bi dilo lijepo glatko i onda ga prebrišeš nekom tkaninom.
Inače, imaš šmirgl papire koji mogu pod vodu pa možeš pod vodom brusiti fimo, ali i ne moraš. Ako da, moraš čekat da se fimo malo posuši.
To ti je sva mudrost.
__________________ Be with a man who ruins your lipstick, not your mascara. ♥ Beauty & Mess ♥
taj kineski fimo ne valja niš! Nisam radila do sada sa FIMOM pa sam isprobala sa tim kineskim, i problem je što se on ne stvrdne, i kad ga staviš na flax, ili nekaj oštrog prereže se. Bolje platiti kvalitetniji....
Imam pitanje i ja: sa kojim materijalom (konturom) mogu slikati po fimu (pečenom). Postoji li neki kontur, boja ili nešto sa kojom mogu napisati nešto na fimu????
hvala unaprijed!
Nisam radila sa kineskim fimom, ali što se ovog crtanja tiče - a da probaš raditi neke stvari sa glinamolom, točnije, DAS masom i onda pustiš da se osuši na zraku i tada, crtaš nekom bojom po njemu. Jako lijepo ispadne.
Ja koristim DAS masu i imaš brdo tih više namjenskih boja koje možeš za sve materijale koristiti. Iako, ne bojim fimo jer mi je to bezveze pošto on već je u boji.
U potpisu imaš link na moju galeriju na blogu pa pogledaj tamo što sam radila od DAS mase a što od fima. Isto, sa lijeve strane imaš link na forum gdje su se okupile cure koje rade s nakitom ili nekim drugim ručnim radom, a i website.
Pogledaj.
__________________ Be with a man who ruins your lipstick, not your mascara. ♥ Beauty & Mess ♥
Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow, what a Ride!"
Kao to je Elektra (kolegica kreativna blogerica ) vec napisala, ukoliko ti na fimu ostanu otisci prstiju onda se oni smirglaju. Najbolje je uzeti vodobrusni smirgl papir jer je puno finiji i ima finije gradacije. Pocni negdje sa smirglom gradacije 200 i onda smirglas sa vecim gradacijama. Npr. nakon toga 400 pa nakon toga 600 pa nakon toga 800 itd. Najbolju glatkocu postici ces visokim gradacijama od 1000 pa do 2000.
Sto se tice spljostenog fima, moram ti reci da se meni to ne desava. Jer fimo mi se samo razlijepio i spljostio na toj strani kada mi je zagorio. No, ja koristim ili Fimo soft, Fimo classic ili cak Premo. Kineski fimo nisam probavala niti imam namjeru. Neka je jeftin, ali o njemu sam samo cula horror price.
Ja neke radove smirglam neke ne, ovisno o tome sto zelim.
Molila bih pomoc iskusnih "fimasa" u izradi nakita da meni pocetnici objasne neke osnovne stvari, kako da krenem;
- da li mogu izraditi nesto od fimo mase te naknadno ispeci kad skupim vise komada ili moram odmah ispeci?
- u cemu pecete taj nakit; u tepsiji za kolace ili imate posebnu posudu?
- da li stavljate masni papir za pecenja kao podlogu?
- da li to smrdi, mislim hoce li se osjetiti poslije na hrani koju budem pekla..?
imam jos neka pitanja koja cu vam poslije postaviti, zasad toliko..
puno hvala na vasim odgovorima...
za hranu se ne moras brinuti,nista se ne osjeti!ja koristim obicnu tepsiju za kolace!nisam nikad stavljala nista ispod,al sam zbog tog imala s nekim problema(koji su bili tanki)jer su pucali.a sto se tice tog stopera on se ne koristi tu nego ak npr.neces da ti se mice to sto si napravila ako me kuzis.ja ga nisam nikad koristila za to sto si ti
greska sa stoperom ti je u tome da ne ide na zicu,
zica se da oblikovati i u pravilu sama sebe drzi, stoper se koristi na flaks i onda se provuku oba kraja i fiksiraju (to sluzi umjesto cvorova ili vezanja)
a sto se tice pecenja koliko znam fimo se moze ostaviti da stoji ali ne znam koliko vremena i da li dolazi do susenja na zraku, cekaj nekog ko se time vise bavi
isla sam malo istrazivati i ispravljam se izgleda da se stiskaci tj. stoperi mogu koristiti za zicu, ali za onu tanku (znaci ako ne stanu oba kraja u stoper zica ti je dost debela da se sama drzi, napravis onaj mali krug)
a sto se fimo-a tice koliko sam shvatila ako predugo stoji na zraku postane mrvljiv tako da ako nesto zelis ostaviti da stoji par dana, pazljivo zamotaj u foliju do pecenja,
a za ostalo evo ti link http://www.hobbyart-chemaco.hr
imaju zbilja sve objasnjeno tamo pod tehnike rada
isla sam malo istrazivati i ispravljam se izgleda da se stiskaci tj. stoperi mogu koristiti za zicu, ali za onu tanku (znaci ako ne stanu oba kraja u stoper zica ti je dost debela da se sama drzi, napravis onaj mali krug)
da, ali tu tanku ne mogu nabaviti, nema ih u tim trgovinama s tim stvarcicama...
Quote:
hooray kaže:
a sto se fimo-a tice koliko sam shvatila ako predugo stoji na zraku postane mrvljiv tako da ako nesto zelis ostaviti da stoji par dana, pazljivo zamotaj u foliju do pecenja,
ma tamo sam bila vec puno puta u nadi da cu naci nesto konkretno za izradu, ali nema, ..samo su opisane tehnike marmoriranja i slicno, ali nema nista za pocetnike i recimo popis materijala koji su potrebni..nista slicno...
U običnoj tepsiji opdloženoj masnim papirom
da - da li to smrdi, mislim hoce li se osjetiti poslije na hrani koju budem
Osjeti se malo miris u prostoriji, ali ništa bitno. Nakon pečenja ostavi vrata pećnice otvorena (možeš i preko noći ) i sve ok. Na hrani se ne osjeti ništa.
To je to, a što se tiče stopera, radi se o posebnim stoperima kojima spojiš dvije žice i onda ih stisneš kliještima. Vrlo jednostavno.
Molila bih pomoc iskusnih "fimasa" u izradi nakita da meni pocetnici objasne neke osnovne stvari, kako da krenem;
- da li mogu izraditi nesto od fimo mase te naknadno ispeci kad skupim vise komada ili moram odmah ispeci?
- da li to smrdi, mislim hoce li se osjetiti poslije na hrani koju budem pekla..?
imam jos neka pitanja koja cu vam poslije postaviti, zasad toliko..
puno hvala na vasim odgovorima...
Da, možeš izraditi nešto od fima pa pustiti da stoji par dana. Nema potrebe da pečeš samo jedan predmet
Nakit pečem u tepsiji najobičnijoj samo očistim dno.
Ne stavljam masni papir iako mi ne zvuči kao loša ideja. Probaj.
Ne, ne smrdi (barem meni) iako sam čula da se nekome desi i da ostane miris ali ja zaista nisam imala problema. Ovisi možda i o pećnici. I da, nemoj peći FIMO baš onako kako piše na uputama. Ako imaš noviju pećnicu stavi manju temperaturu i peci 20-30 minuta. Ako pečeš svjetlije nijanse, pripazi malo kako ne bi izgorilo.