Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2005., 13:08   #1
Zavelim
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: Zagreb
Postova: 2,036
Normativi za svadbu

Organiziramo jednu svadbu u vlastitom aranžmanu i trebaju nam normativi pojedinih jela. Bar otprilike koliko čega ide po glavi?

pršut+kulen ?

sir ?

pečena janjetina i odojak ?

kolači?

čobanac?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 07:12   #2
Zavelim
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: Zagreb
Postova: 2,036
Pa zar nitko ne zna?

Je li dosta 200g/osobi pršuta i kulena i recimo 150g sira?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 11:17   #3
may@
Registrirani korisnik
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 758
probaj na topicu Zivot u dvoje, podforum - vjencanja
mozda tamo neka zna
may@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 11:24   #4
d@d@
Registrirani korisnik
 
d@d@ Avatar
 
Registracija: Nov 2004.
Postova: 6,104
Imam neke normative doma, ali više su za organizacije ručkova i proslava, restoranskih obroka - nije vezano uz svadbe.

za 1 osobu:
Mesa s kostima za goveđu juhu 10-15 dkg
Mesa s kostima za pečenje 12-15 dkg
Mesa za kosani odrezak 8 dkg
Telećeg ili svinjskog kotleta 12 dkg
Mesa za narani odrezak 12-15 dkg
Mesa za bečki ili pariški odrezak 10-12 dkg
Mesa za biftek ili ramstek 10-12 dkg
Mesa za jela s tjesteninom i sl. 5-8 dkg
Mesa za gulaš ili paprikaš 8-10 dkg
Mesa za razne nadjeve
(rajčica, paprika, sarma) 5-6 dkg
Razno meso za pečenje na žaru 10-12 dkg
Jetra ili bubrega za samostojno jelo 10-12 dkg
Jetra ili bubrega za juhu 4-5 dkg
Sirovih fileka za samostalno jelo 20-25 dkg
Mesa za miješani odrezak 8-10 dkg
Riže za rižoto 8-10 dkg
Riže za zakuhavanje jela 2-3 dkg
Ječma za samostalno jelo 6-8 dkg
Pšenične krupice za mrvice 6-8 dkg
Kukuruzne krupice za palentu 8-10 dkg
Tjestenine za samostalno jelo 8-10 dkg
Tjestenine za prilog 6-8 dkg
Graha u zrnu za samostalno jelo 8-10 dkg
Graha u zrnu za prilog ili salatu 6-8 dkg
Krumpira za samostalno jelo 20-25 dkg
Krumpira za prilog 15-20 dkg
Za francuski krumpir 10-12 dkg
Povrća za prilog (mahune, grašak, mrkva) 8-10 dkg
Povrća za pirjanje 10-12 dkg
Konzervirano povrće 1 kg 6-7 obroka
Svježeg voća 10-12 dkg
Kreme za osobu 1- 1,5 dcl
Juhe kao samostalno jelo 3- 4 dcl
Juhe kao predjela 2,5 dcl
Umaka 0,75 - 1 dcl

izvor: Velika kuharica, Centralni zavod za napredak gospodarstva Ljubljana 1985

Obrati pažnju da su ovo slovenci normirali, meni se čini malo poddimenzionirano, ako uzmeš u obzir da je porcija janjetine za 1 osobu 30 dkg po restoranima.

Zadnje uređivanje d@d@ : 13.10.2005. at 18:34.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 13.10.2005., 18:44   #5
d@d@
Registrirani korisnik
 
d@d@ Avatar
 
Registracija: Nov 2004.
Postova: 6,104
Evo, sad kad popravljam to ne odleti gore.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2005., 15:35   #6
Zavelim
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: Zagreb
Postova: 2,036
Hvala, hvala.

Mada mi onih 300g iz restorana najviše koristi. Uzeo sam da mi je potrebno 400g pečenoga po osobi. Valjda će biti dosta. A pršut+kulen 200g po osobi.

Ima li ko dobar recept za paštetu od bakalara?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:16.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger