Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2005., 14:08   #1
Normativi za svadbu

Organiziramo jednu svadbu u vlastitom aranžmanu i trebaju nam normativi pojedinih jela. Bar otprilike koliko čega ide po glavi?

pršut+kulen ?

sir ?

pečena janjetina i odojak ?

kolači?

čobanac?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 08:12   #2
Pa zar nitko ne zna?

Je li dosta 200g/osobi pršuta i kulena i recimo 150g sira?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 12:17   #3
probaj na topicu Zivot u dvoje, podforum - vjencanja
mozda tamo neka zna
may@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 12:24   #4
Imam neke normative doma, ali više su za organizacije ručkova i proslava, restoranskih obroka - nije vezano uz svadbe.

za 1 osobu:
Mesa s kostima za goveđu juhu 10-15 dkg
Mesa s kostima za pečenje 12-15 dkg
Mesa za kosani odrezak 8 dkg
Telećeg ili svinjskog kotleta 12 dkg
Mesa za narani odrezak 12-15 dkg
Mesa za bečki ili pariški odrezak 10-12 dkg
Mesa za biftek ili ramstek 10-12 dkg
Mesa za jela s tjesteninom i sl. 5-8 dkg
Mesa za gulaš ili paprikaš 8-10 dkg
Mesa za razne nadjeve
(rajčica, paprika, sarma) 5-6 dkg
Razno meso za pečenje na žaru 10-12 dkg
Jetra ili bubrega za samostojno jelo 10-12 dkg
Jetra ili bubrega za juhu 4-5 dkg
Sirovih fileka za samostalno jelo 20-25 dkg
Mesa za miješani odrezak 8-10 dkg
Riže za rižoto 8-10 dkg
Riže za zakuhavanje jela 2-3 dkg
Ječma za samostalno jelo 6-8 dkg
Pšenične krupice za mrvice 6-8 dkg
Kukuruzne krupice za palentu 8-10 dkg
Tjestenine za samostalno jelo 8-10 dkg
Tjestenine za prilog 6-8 dkg
Graha u zrnu za samostalno jelo 8-10 dkg
Graha u zrnu za prilog ili salatu 6-8 dkg
Krumpira za samostalno jelo 20-25 dkg
Krumpira za prilog 15-20 dkg
Za francuski krumpir 10-12 dkg
Povrća za prilog (mahune, grašak, mrkva) 8-10 dkg
Povrća za pirjanje 10-12 dkg
Konzervirano povrće 1 kg 6-7 obroka
Svježeg voća 10-12 dkg
Kreme za osobu 1- 1,5 dcl
Juhe kao samostalno jelo 3- 4 dcl
Juhe kao predjela 2,5 dcl
Umaka 0,75 - 1 dcl

izvor: Velika kuharica, Centralni zavod za napredak gospodarstva Ljubljana 1985

Obrati pažnju da su ovo slovenci normirali, meni se čini malo poddimenzionirano, ako uzmeš u obzir da je porcija janjetine za 1 osobu 30 dkg po restoranima.

Zadnje uređivanje [email protected]@ : 13.10.2005. at 19:34.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2005., 19:44   #5
Evo, sad kad popravljam to ne odleti gore.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2005., 16:35   #6
Hvala, hvala.

Mada mi onih 300g iz restorana najviše koristi. Uzeo sam da mi je potrebno 400g pečenoga po osobi. Valjda će biti dosta. A pršut+kulen 200g po osobi.

Ima li ko dobar recept za paštetu od bakalara?
Zavelim is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:24.