Ipak, meni se i preko 80-85 čini malo previše (za mene), kada sam bila pod stresom patila sam od tahikardije i 100 mi nikako nije bilo ok. Ipak, to valjda ovisi o organizmu, po ayurvedi svaki tip tijela ima i određen puls
generalno ne postoji idealna vrijednost... ovisi o dobi, tjelesnoj tezini, opcoj kondiciji...
postoji nesto sto se zove "puls u mirovanju"... mjeri se obicno ujutro, nakon buđenja... kod aktivnih sportaša, pogotovo kod npr. biciklista, trkaca dugoprugasa cesto pada ispod 40...
ako cemo generalizirati, slozio bi se sa Tinchi.. 60-80...
Što je srce jače, jednim otkucajem moze "poslati" ili pumpati vise krvi kojom se kisik salje stanicama... slijedi da recimo u mirovanju srce ne treba pumpati 70 puta u minuti nego je dovoljno recimo 50 puta kako bi jednaka kolicina kisika krvlju stigla do stanica...
ispravite me if I'm wrong...
btw, nikad mi to nije palo na pamet, ali ako imam nizak tlak (cca 90/60) a ubrzan puls (ispod 80 ne pada, a čak i dok samo sjedim zna natjerati na 110-120), jel to loše? Sad čitam Billi pa mislim da je nekako logično da tko ima nizak tlak ima i manje otkucaja u minuti... a bo. valjda neću krepat
btw, nikad mi to nije palo na pamet, ali ako imam nizak tlak (cca 90/60) a ubrzan puls (ispod 80 ne pada, a čak i dok samo sjedim zna natjerati na 110-120), jel to loše? Sad čitam Billi pa mislim da je nekako logično da tko ima nizak tlak ima i manje otkucaja u minuti... a bo. valjda neću krepat
neš krepala
ja,
puls nikad ispod 95
tlak nikad iznad 90/58
topla uvijek 36,8
kapacitet pluća 1/3
sa sportom me jedino veže svakodnevno pranje sportske opreme mojima i razvažanje po treninzima i turnirima
a za zdebljat se mi je dovoljan pogled na hrpu ugljikohidrata