Već godinu dana imam 120 otkucaja u minuti i to mi dosta smeta, pogotovo kad legnem u krevet a srce mi tak lupa da mi sve glava poskakuje na jastuku.Pijem neke tablete koje pomažu trenutno ali nisu baš trajno rješenje. Moram prestati pušiti, to definitivno, jel mi je to 100 % glavni uzrok ubrzanog lupanja srca.
Sve boldano je isto i kod mene, a ne pušim, niti sam ikad pušila.
U opuštenom stanju mi je puls redovito ispod 60 otkucaja, znam izmjeriti i ispod 50, mogu samo nagađati koliki je kada spavam. Osim slabe cirkulacije ne osjećam posebne tegobe. Ima li tko sličnih simptoma???
Ma to nije loše, dapače! Takav ritam imaju utrenirani ljudi. Laički rečeno - srce je snažno i vrši svoju funkciju ( kolanje krvi u organizmu ) s malo napora.
Ma to nije loše, dapače! Takav ritam imaju utrenirani ljudi. Laički rečeno - srce je snažno i vrši svoju funkciju ( kolanje krvi u organizmu ) s malo napora.
Ne bih se baš složila s tobom. To je možda slučaj s ljudima koji su aktivni sportaši, ali ovdje se radi o osobi koja nije tjelesno preaktivna.
Svakako bi bilo dobro da se ode na jedan pregled kod kardiologa i obavi EKG.
imam niske otkucaje, u mirovanju izmjereno od 40-57, cak i 37 jednom, nisam profi sportas, tek rekreativac i to samo preko ljeta i proljece/jesen kad je lijepo vrijeme....planiram uzeti pulsmetar pa par dana intenzivnije nadzirati puls (sluzio bi mi i za trcanje naravno), a volio bi si i izmjeriti max puls preko njega...zanima me koliko mi je pametno ici sprintatii (nakon zagrijavanja naravno) recimo 200 m sa nekih 95 % intenziteta (ne bas da doslovce padam sa nogu) i onda odmah ocitati puls
Vjerojatno u 200 m nećeš moći postići 95% intenziteta. Za tako visoki puls trebalo bi trčati bar nekoliko minuta visokim intenzitetom. Inače, to o čemu pišeš zove se HIIT - i dosta je težak oblik treninga...
Meni je rijetko kad normalan puls...zna bit oko 75, ali uglavnom je oko 90 ili više...do oko 115+ niski tlak naravno, danas sam 3 put mjerila i svaki put je gornji bio 97, a donji oko 50-60.