Pa cijeli Pakao je baziran na odnosu grijeha i kazne. Imaš tri velike grupe griješnika. Sami oblik pakla je takav da su veći griješnici niže, bliže vragu, tamo gdje je sve mračnije i sve je manje mjesta...
Pa cijeli Pakao je baziran na odnosu grijeha i kazne. Imaš tri velike grupe griješnika. Sami oblik pakla je takav da su veći griješnici niže, bliže vragu, tamo gdje je sve mračnije i sve je manje mjesta...
znam to...da ima 9 krugova sve do najgorega Lucifera....smislit cu nesto da napisem..uglavnom tnx
najbolji dio mi je bio kad je tek stiga kod onog kako se zove ta stvar ma onaj šta maše repom pa ovisi o njemu kolko krugova pada to i u limbu mi je isto bilo zakon
Trebam procitat 2 knjige iz treceg razreda.Bila bih jako zahvalna da mi netko predlozi sto je zanimljivo s ovog popisa(ako uopce ima ista zanimljivo)!
Senoa(Seljacka buna,Prijan Lovro...)
Gogolj(Kabanica)
Tolstoj(Ana Karenjina)
Dostojevski(Zlocin i kazna)
Kovacic(U registraturi)
Kozarac(Tena)
Janko Leskovar(Misao na vjecnost)
A.G.Matos(Camao...)
pa kako su ljudi prije tebe pozavršavali srednje bez interneta? ako je lektira i ako moraš sve čitat, onda ih i čitaj.
drugo, proguglaj sadržaje pa vidi šta ti se čini zanimljivim, vidim da internet imaš, a to nitko ne zna bolje od tebe.
__________________ "I maintain that, if everyone knew what others said about him, there would not be four friends in the world."
pa kako su ljudi prije tebe pozavršavali srednje bez interneta? ako je lektira i ako moraš sve čitat, onda ih i čitaj.
drugo, proguglaj sadržaje pa vidi šta ti se čini zanimljivim, vidim da internet imaš, a to nitko ne zna bolje od tebe.
Stvar je u tome da ih NE MORAM,a i nemam vremena sve procitat.
Da ne bih gubila previse vremena,pitala sam za tudja misljenja i preporuke...
Trebam procitat 2 knjige iz treceg razreda.Bila bih jako zahvalna da mi netko predlozi sto je zanimljivo s ovog popisa(ako uopce ima ista zanimljivo)!
Senoa(Seljacka buna,Prijan Lovro...)
Gogolj(Kabanica)
Tolstoj(Ana Karenjina)
Dostojevski(Zlocin i kazna)
Kovacic(U registraturi)
Kozarac(Tena)
Janko Leskovar(Misao na vjecnost)
A.G.Matos(Camao...)
Pročitaj Gogolja i Matoša.
To ti je najkraće.To ti je vjerojatno glavni kriterij.
Bilo je jedno 8 topica o raznoraznim lektirama. Sad su svi spojeni u ovaj jednistveni. Dakle, sve vaše upite gledeusvezi lektire kao takve, ubuduće ostavljati na ovomn, novom, official lektira threadu.
The journey doesn't end here. Death is just another path. One that we all must take. The grey rain-curtain of this world rolls back, and all turns to silver glass. And then you see it. White shores. And beyond, a far green country under a swift sunrise.
da, obrazovanje i čitanje knjiga je stvarno gubljenje vremena
no, da ti odgovorim... sa ovog popisa meni su najzanimljivije karenjina, zločin i kazna i u registraturi
Ja ne znam gdje sam rekla da je obrazovnje gubljenje vremena ili da ne volim citati knjige...Ove knjige s popisa nisam procitala,a moram bar poneku od njih procitat u dosta kratkom vremenu.
Stvarno ne razumijem zasto se covjek na ovom forumu mora opravdavat za sve sto pita/kaze...
Ipak,hvala na odgovoru!
3 najopširnije lektire u 3. raz. gimnazije - Ana Karenjina, Zločin i kazna, Gospođa Bovary - koliko je svaka od njih zapravo opširna i kako ste izašli na kraj s tim?
__________________ plaćenik, iako ne ratnik; plaća mi nije novac, nego prilike
3 najopširnije lektire u 3. raz. gimnazije - Ana Karenjina, Zločin i kazna, Gospođa Bovary - koliko je svaka od njih zapravo opširna i kako ste izašli na kraj s tim?
Ako ti odgovor još uvijek nešto znači: Zločin i kazna i Gospođa Bovary nisu baš kratke knjige, ali nisu ni tako loše - da se ih se pročitati za dva, tri popodneva ako se pošteno uhvatiš čitanja. Anu Karenjinu pročitaj, ako je moguće, preko praznika jer će ti tako biti lakše (barem tako kažu).
eeiiii... neznam dali sam pogodila temu, ali.... trebam pomoc.... moram navesti najmanje tri cesarićeve pjesme s tematikom: proljeća, ljeta, zime, jeseni, socijalne, ljubavne, o djetinjstvu i zavičajne s temom Slavonije... molim pomagajte ako znate....