ako su okolnosti protiv vas dvoje, ili neke važne bliske osobe ne žele opstanak vaše veze, da li se povlačite ili riskirate i ''gurate'' dalje? i je li to uopće rizik?
Kent kaže: ako su okolnosti protiv vas dvoje, ili neke važne bliske osobe ne žele opstanak vaše veze, da li se povlačite ili riskirate i ''gurate'' dalje? i je li to uopće rizik?
Koje vazne bliske osobe?
Postoje samo dvije bliske osobe kad se radi o ljubavi. Osoba a i osoba b. Sve ostale "bliske osobe" su traceri.
Kent kaže: ako su okolnosti protiv vas dvoje, ili neke važne bliske osobe ne žele opstanak vaše veze, da li se povlačite ili riskirate i ''gurate'' dalje? i je li to uopće rizik?
pa ako vam je stalo dovoljno jedno do drugog,naravno da cete uloziti sav trud da to uspije.
A sto se tice slusanja drugih "vaznih bliskih osoba" koje ne zele opstanak moje veze => tu za mene vrijedi opcenito pravilo da slusas samo sebe. Ako dopustim osobama koje me okruzuju da mi odrede kako bih trebala zivjeti, automatski gubim stvaralacku snagu. Podilazenjem njima, mozda dobijem trenutacnu njihovu naklonost, mozda ce me `vise voljeti`, ali cu zato ja sama sebe mrziti. A mrzeci sebe, narusavam vezu i s drugim osobama i s samom sobom. Vrlo jednostavno - tek kad zadovoljis samog sebe, mozes zadovoljiti citav svijet.
Mislim da ne
Ako se radi o djeci, jedna je stvar.
Ako se radi o ostalim djelovima obitelji, druga je i puno nevaznija stvar.
No, ako se radi o vas dvoje, to je najvaznija stvar.
Sto zelite zajednicki, sto ne...
samo_svoja kaže: Jebeš ljubav ako dozvoliš da ti se drugi upliču u nju. Može li se to nazvat ljubavlju ako je uplit sa strane tako jak?
Mislim da ne
ma gdje se ti rodi tako pametna?
bojim se ljudi kojima je sve crno-bijelo
takvi najčešće u baš ništa Važnog i Bitnog nisu sigurni, uglavnom foliraju i gađaju nasumce.. pa ako pogode, pogode.
ako ne, uvijek nađu savršenu izliku
Re: Re: Re: Žene, do koje mjere se ''borite'' za ljubav?
Quote:
Elysium kaže: ma gdje se ti rodi tako pametna?
bojim se ljudi kojima je sve crno-bijelo
takvi najčešće u baš ništa Važnog i Bitnog nisu sigurni, uglavnom foliraju i gađaju nasumce.. pa ako pogode, pogode.
ako ne, uvijek nađu savršenu izliku
Bit će da smo u istoj bolinici rođeni
isplati se boriti, ako nemas nekog pametnijeg posla u zivotu. o tome nam govore brojni "sretni" brakovi bivsih ljubavnica.
ja se ne borim, jer sam lijena, a i nema te gamadi za koju se isplati boriti.
ako dođe do takve situacije, i potreba za borbom tu prestaje sve. nema te stvari ili osobe koje bi nas mogle razdvojiti. ako se počnemo objašnjavati i dokazivati nešto, to više nije ljubav.
Ako te on mlati i svi oko tebe ti govore da ga ostavis, a ti se zelis boriti za tu "ljubav"...u toj se situaciji imaju pravo uplitati, jer ti je zivot u smrtnoj opasnosti.
Ako je on super prema tebi i izmedju vas je sve OK, a okolina ti govore da ga ostavis jer je druge vjere ili nacije, onda su oni u krivu i trebaju gledati svoja posla.
talia kaže: Sve zavisi.
Ako te on mlati i svi oko tebe ti govore da ga ostavis, a ti se zelis boriti za tu "ljubav"...u toj se situaciji imaju pravo uplitati, jer ti je zivot u smrtnoj opasnosti.
Ako je on super prema tebi i izmedju vas je sve OK, a okolina ti govore da ga ostavis jer je druge vjere ili nacije, onda su oni u krivu i trebaju gledati svoja posla.
sve stoji. pet. slažem se.
(inače, nisam mislila ''ljubav'', već ljubav. i mislila sam univerzalno govoreći)