Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.12.2002., 00:19   #21
darko
Pacijent

Exclamation

imam komad grunta praznog pa ak očeš eto ti posla jedino ak bi gospa finog posla štela nemrem pomoči

Odgovori s citatom
Old 27.12.2002., 03:33   #22
slavkec
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2002.
Papilon, evo jednog mog prijedloga, ali nemoj ga shvatiti kao uvredu. Vidim da dosta lose pises hrvatski jezik - imas dosta gramatickih i pravopisnih gresaka, a to pripisujem tvom dugom zivotu u inozemstvu. No, ako trazis posao kod nas, za sve poslove ces morati pokazati barem elementarno znanje jezika. Kao prvo, daj zivotopis i molbu nekom da ti ih pregleda i ispravi jezicne greske, jer je to jako, jako bitno kad trazis posao. Drugo, dok cekas posao nabavi udzbenike iz hrvatskog za osnovnu skolu (mi smo nekad imali one koji su se zvali "Nas jezik") i malo po malo si ih citaj, i potrudi se zapamtiti sto vise. I sto vise citaj na hrvatskom, ali pravu knjizevnost (ili kvalitetne prijevode), ne "Milu" ili "Gloriju". Razumijes sto zelim reci?

I sretno!
slavkec is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2003., 16:12   #23
flik
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2003.
Ovdje ti je uzas. Zahvaljuj svaki dan gospodinu Bogu što si u Njemackoj. Ovdje ti je vrlo tesko.Oglasi su puni tkz. potraznji za radnom snagom, a sigurno 60 % tih ponuda su ti potpuna prevara.

Moj savjet: Ovdje dođi samo na ljetovanje i to je to
flik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 10:22   #24
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

koji vrag ćeš u hrvatskoj?!

ako si u njemačkoj i dobro ti je, zakaj imaš želju dolazit u HR di je mogućnost sranja miljon puta veća? kako dobit posao u hrvatskoj? TEŠKO. faktor sreća čini 90% onog kaj ti treba. pod "sreća" ulaze i VEZE. ako imaš sreće da imaš (dovoljno jaku) vezu negdje, recimo rođaka koji je direktor nečega ili slično, imaš i šanse dobit posao. a ako nemaš vezu, diplomu si možeš nabit di sunce ne sija.

uzmi mene kao primjer; dobio posao (godina dana na zavodu, nikad ništa) samo zato jer rođak od frenda iz vojske je ovog pital ima nekog ko zna to i to. ovaj preporuči mene, prođem razgovore, odjebu me, pa se drugi dan predomisle jer sam izvukao vezu. a imam sss i vanredni sam student. sad sam upravo dobio plavu kovertu, produžiše mi ugovor jer vide da znam kaj radim i da radim dobro.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Old 10.02.2003., 17:53   #25
Princeza
member vulgaris

S obzirom na datum kad je Papilon postala svoje pitanje, mislim da je njezina odluka vec donesena i da se ona vec seta splitskom rivom.

Papilon, ako nas citas, javi se i reci kako ide potraga za poslom! A mi ti kolektivno drzimo fige!
Princeza is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja