Ima ti analiza nekoliko faktora - SAD su u malo predubokim problemima da bi kozmetička promjena vlasti uspjela dići vrijednost dolara. Amerika kontrolira sve manje (iako nekima to tako ne izgleda) svjetskih rezervi nafte. Obrazovni sustav im je gori, ne iz godine u godinu, već iz dana u dan. Većina amerikanaca su nesposobni za bolji posao od rada u supermarketu ili nekoj proizvodnoj liniji (nikako nečeg kompliciranog). Vojni proračun (kao i onaj za tajne službe) još se godinama neće smanjivati jer je utvrđen zakonima, a kao takav je samo balast privredi. I mala šaka najbogatijih će postati još bogatija, bez obzira na snagu dolara, a šljakerska većina ima šanse saznati kakav je bio standard u bivšem SSSR-u. Uf, al sam ga zaglibio u OT
Ma nek je i OF topic ali vrlo zanimljivo stivo! Ja upijam u sebe takva dobra stiva kao i pivo! Nastavljam OT! Ameri su budalasta nacija i sve sto je kod njih predivno to useru sa glupostima i pokazuju nam da se ipak nesmijemo bas u svim stvarima ugledat na njih! Pozdrav!
jao, stvarno ce me dotuc ovo poskupljenje, 10 kn vise cu morat dati za pun rezervar... neee
Otkad su krenula ta 'poskupljenja' ja to uopce nisam primjetio, a vjerujem ni nitko drugi, tu razliku mogu osjetiti samo ovi u ini koji prodaju milijune litara pa lipa-po-lipa i nakupi se...
Zato nikad ne kuzim koji se k. stvara nepotrebni hype uvijek oko tog goriva...
Svejedno ce opet biti redovi za gorivo, opet cete tociti di i inace i opet ce sve biti isto, kome se ne svidja nek ide pjeske.
jao, stvarno ce me dotuc ovo poskupljenje, 10 kn vise cu morat dati za pun rezervar... neee
Otkad su krenula ta 'poskupljenja' ja to uopce nisam primjetio, a vjerujem ni nitko drugi, tu razliku mogu osjetiti samo ovi u ini koji prodaju milijune litara pa lipa-po-lipa i nakupi se...
Svejedno ce opet biti redovi za gorivo, opet cete tociti di i inace i opet ce sve biti isto, kome se ne svidja nek ide pjeske.
Ti si kolega tipičan primjerak Hrvata - u Francuskoj radi sličnih pizdarija gori pola Pariza.
No ne zabrinjavam se - mi smo još od Kuena Hedervariya (ili još dalje od vladavine Anžuvinaca ....) samo sluge pokorni - pa koje god govno bilo na vlasti (jedino je Franjo krivousti mogel tolko iziritirat mase da popizde ... ko i Franjo Tahi prije njega ... valjda se važno zvati Franjo kaj ja znam)
pametno razmišljaš. samo 10 kuna. kvaka je u tome što se tih 10 kuna vuče već 10 godina. prije si natočio auto do vrha sa 150 kuna. sad te blagajnik na benzinskoj krivo gleda ako natočiš za 100. ali tebe to vjerojatno ne zanima. imaš plaću 10 ili 15 tisuća.
Gorivo je najmanji problem... sve ostalo je bitno jer na račun goriva sve ostalo poskupljuje (npr... gorivo sa 7 na 8,5 kn, kilo kruha 4 na 6,5 jer je zbog goriva poskupilo žito, voda i struja )
Cek jel ti radis 50tkm godisnje isto ko i ja pa te to nedira? meni je automatski sada oduzeto 80kn mjesecno u proracunu(preko noći-u jednom danu)! istina nije puno no to je tek uvertira u ono sto se zove 1100kn mjesecno potrebnih dodatnih prihoda u odnosu na ono kako je bilo prije 1 dan, tj. jucer! No rjesenje je kupnja jos jednog ekstra stedljivog auta za grad kako bi se zaradilo recimo najmanje 800kn mjesecno, tj. ne izgubilo! Dajte razmisljajte dugorocno! Budite dobri ekonomisti! Pozdrav!
Gorivo je najmanji problem... sve ostalo je bitno jer na račun goriva sve ostalo poskupljuje (npr... gorivo sa 7 na 8,5 kn, kilo kruha 4 na 6,5 jer je zbog goriva poskupilo žito, voda i struja )
kad smo već kod poskupljenja, čuo sam nešto da je hep rekao vladi da će se cijene struje dići na ljeto, za SVE
Ti si kolega tipičan primjerak Hrvata - u Francuskoj radi sličnih pizdarija gori pola Pariza.
No ne zabrinjavam se - mi smo još od Kuena Hedervariya (ili još dalje od vladavine Anžuvinaca ....) samo sluge pokorni - pa koje god govno bilo na vlasti (jedino je Franjo krivousti mogel tolko iziritirat mase da popizde ... ko i Franjo Tahi prije njega ... valjda se važno zvati Franjo kaj ja znam)
Da, hrvat ko hrvat! Mi smo los narod, volimo sjedat jedni drugima na leđa i tako živjeti, nema veze, za nekoliko godina ce to svima sa prihodima manjima od 10-15tkn doći u glavu! Onda ce im biti kasno, promijenit ce misljenje prekasno! Nema veze, neko gubi, neko ne! Pozdrav!
pametno razmišljaš. samo 10 kuna. kvaka je u tome što se tih 10 kuna vuče već 10 godina. prije si natočio auto do vrha sa 150 kuna. sad te blagajnik na benzinskoj krivo gleda ako natočiš za 100. ali tebe to vjerojatno ne zanima. imaš plaću 10 ili 15 tisuća.
Ne, ne! Nema plaću 15tkn, oni koji imaju takvu placu ovome pridaju vise pozornosti nego oni sa upola manjim plaćama! Hrvatski je to sindrom!
kad smo već kod poskupljenja, čuo sam nešto da je hep rekao vladi da će se cijene struje dići na ljeto, za SVE
Starci su mi pomenuli nešto da struja ide oko 25% gore (nadam se da su nešto krivo ubrali, inače )
A oni što ne kuže vezu između energenata, ostale robe široke potrošnje, transporta i općenito standarda, bi se trebali malo više educirati i otvoriti okice. "Big picture" je važan
(odnosi se na jedan raniji post)
Istina, dolazi i kod nas kapitalizam, samo ovaj nas je jos gori nego u razvijenim zemljama! A drzimo se zajedno, bar oni koji razmisljaju normalno!
Starci su mi pomenuli nešto da struja ide oko 25% gore (nadam se da su nešto krivo ubrali, inače )
A oni što ne kuže vezu između energenata, ostale robe široke potrošnje, transporta i općenito standarda, bi se trebali malo više educirati i otvoriti okice. "Big picture" je važan
(odnosi se na jedan raniji post)
s jedne strane se grizem i htio bi mahati dugom cijevi jer svatko diže cijene kako želi, a s druge želim da sve što može poskupjeti- što prije i poskupi, samo zato jer me zanima jedna jedina stvar: točka popizditisa hrvatskog naroda iliti kada će na trgu prosvjedovati više od 20 usputnih prolaznika i penzionera. žalosno slutim da ću se načekati
s jedne strane se grizem i htio bi mahati dugom cijevi jer svatko diže cijene kako želi, a s druge želim da sve što može poskupjeti- što prije i poskupi, samo zato jer me zanima jedna jedina stvar: točka popizditisa hrvatskog naroda iliti kada će na trgu prosvjedovati više od 20 usputnih prolaznika i penzionera. žalosno slutim da ću se načekati
i ja mislim da ces se nacekati zakaj bi se bunili necemo nista dostignut
Jaki su, jaki...da je pojeftinilo rekli bi dvi riči, možda i u središnjem Dnevniku. Cijena je otišla u nebo i ne znem čime je opravdat. Bilo mi je uopće smišno slušat HDZ kako će branit tu cijenu benzina od 8 kuna (a dizela????) ..naravno, sve je to bilo prije izbora, malo mantat narod, prodavat malo magle..to je danas na cijeni. Čim su se gotovo dogovorili (dogovorili su se, nego se službeno nije to znalo) s kojim će koalicijskim partnerima sklopiti Vladu moglo se pustit ćuku s lanca i cijena je lagano povirila priko 8 kuna. To je bio tek početak.
Nego, tio sam samo spomenit jedan Sanaderov razgovor na Radio Splitu. Bilo je to malo nakon što je HDZ osvojio izbore i nakon što je poskupio benzin priko famoznih 8 kuna. Pita ga Jadran Marinković da kako je ipak cijena benzina, eto, priskočila 8 kuna unatoč predizbornim obećanjima i garancijama Vlade i što Vlada čini da cijena padne. A ovako, dragi nam, Sanader odgovara: 'Kad smo mi došli na vlast cijena barela je bila 36 $, a sada je 100 $, a cijena benzina u Hrvatskoj je uvijek ista...s par lipa gori - doli!' Ovo su njegove riči. Doslovno!
Eto šta znači biti političar, samo što nije reka da kad skače cijena, skoči za 6 - 10 %, a kad padne padne za 0.1 - 1 %.
Inače, kad su mu obećani potpisi za koaliciju, prvo je poskupljenje bilo 27.12. , onda opet, malo iza toga, 7.1. opet je krešilo, al da i Sanader pokaže da nije bez duše, 5.2. je spustio cijenu benzina super plus 98. E pa Sanaderu, fala ti, tim si potezom odma pogura naše posustalo gospodarstvo