Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.02.2006., 20:15   #1
arwen
Registrirani korisnik
 
arwen Avatar
 
Registracija: Jan 2006.
Postova: 261
Tjestenina s kozicama

Na koji način ih pripremate?
arwen is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2006., 08:06   #2
njusa
tonkica palonkica frr
 
Registracija: Nov 2005.
Lokacija: paris
Postova: 398
Na maslinovom ulju poprzim malo pancete, cesnjaka i pinjola, dosta papra, bacim kozice i to je to.
__________________
One person's stubborn is another person's stupid.
njusa is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2006., 09:52   #3
reptilia
knight with knife
 
reptilia Avatar
 
Registracija: Apr 2004.
Lokacija: u konfijuteru
Postova: 4,317
Pošalji poruku preko ICQ korisniku reptilia
maslinovo ulje normalno, na njega prvo češnjak, onda kozice....dok ne omeksaju,....nakon toga vrhnje za kuhanje, vegete, malo koncentrata od paradajza....nek krčka...poslije dodaš još soli ak ti je potrebno...možeš i malo bijelog vina...i kasnije sve to pomiješaš s tjesteninom....meni su najbolja ona mješavina bijelih i zelenih rezanaca
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2006., 15:25   #4
Denys
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Dalmacija
Postova: 1,250
Na domacem maslinovom ulju uzutim 2-3 glavice sitno isjeckanog cesnjaka, dodam 1/2 kg kozica, posolim i mijesam minut/dva dok kozice ne puste vodu, zalijem sa dec i pol bijelog, dobrog vina, kad prokuha, dodam 2 oljustene, sitno izrezane rajcice ( u nedostatku moze proci i koncetrat, pelati i sl.), kad omeksaju dodam isjeckani petrusimul a zatim i tijesteninu koja mora par minuta prokuhati zajedno sa sugom.
Denys is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 26.02.2006., 15:41   #5
Lapulapu
Registrirani korisnik
 
Lapulapu Avatar
 
Registracija: Jan 2006.
Postova: 3,400
Quote:
Denys kaže:
Na domacem maslinovom ulju uzutim 2-3 glavice sitno isjeckanog cesnjaka, dodam 1/2 kg kozica...
2-3 glavice češnjaka

pa to je onda umak od češnjaka, ne od kozica.
Lapulapu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2006., 15:46   #6
Denys
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Dalmacija
Postova: 1,250
Quote:
Lapulapu kaže:
2-3 glavice češnjaka

pa to je onda umak od češnjaka, ne od kozica.


ispravka : umijesto glavica, citati cesna
Denys is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2006., 07:35   #7
emili
Registrirani korisnik
 
emili Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,369
jel vi to radite s onim kupovnim zamrznutim kozicama?
emili is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2006., 09:20   #8
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,811
za dvi osobe (koje mogu puno pojest )

kupin 70 dkg kozica na peskariji
stavin ih u tecu, dodam dec ipo vode, i kuvam/parim maksimalno 10 minuta. procidim vodu i zadrzim je. ocistim kozice.
na maslinovom ulju mrvu zapecem luka, doadm gore procidenu vodu/sug od kozica, doad po deca vina, papra, soli, petrusimula. kad se sve to skupa reducira (10 min kuhanja) dodan repice od kozica i to je!
a sad iman i varijaciju da u sug dodan ili malo vrhnja za kuhanje ili 4-5 zlica suga (sosa) od poma
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2006., 16:58   #9
arwen
Registrirani korisnik
 
arwen Avatar
 
Registracija: Jan 2006.
Postova: 261
Quote:
emili kaže:
jel vi to radite s onim kupovnim zamrznutim kozicama?
Ja ne znam što sa smrznutima. Pune su vode i nisu dobre. Najprije ih prokuhate ili kako?
arwen is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2006., 10:58   #10
reptilia
knight with knife
 
reptilia Avatar
 
Registracija: Apr 2004.
Lokacija: u konfijuteru
Postova: 4,317
Pošalji poruku preko ICQ korisniku reptilia
a smrznute odmah na vruce ulje (s češnjakom naravno) i normalno da će pustit vodu, al zato se malo duze moraju krčkat...nema tu neke mudrosti velike, smrznute nikad neće bit tolko fine ko svježe...
moja stara zna kupit u ribarnici zamrznute al ne one baš kupovne ko iz ducana, nego to ta žena tamo očisti pa zamrzne ono kaj ne uspije svjeze prodat...i super su
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 06:45   #11
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,490
Nazalost mogu nac samo te smrznute repice. Na maslinovom povenem malo persina, dodam cesnjaka, pa onda repice. Cim repici pocrvene, gotovi su. Mogu se jesti s kruhom i cistiti prstima.


U varijanti sa tjesteninom, moram napravit malo vise sosa. Jer tjestenina je lijepo popije.
U ovoj varijanti svakako nastojim koristiti repice kojima je vec skinuta ljustura. (ali ostavljen sam vrh repica)
Tako da prvo prodinstam malo kapulice (shallots, one sitne lukice, koji imaju intenzivan miris), pa dodam persin i cesnjak, moze i malo bijelog vina. Kad je povenulo, a vino se malo isparilo, onda dodam repice, kad pocrvene u njih bacim skuhane spagete...
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2006., 14:08   #12
Chome
casual guy
 
Chome Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: Karlovac
Postova: 978
Pošalji poruku preko Skype korisniku Chome
Quote:
reptilia kaže:
....nakon toga vrhnje za kuhanje, vegete, malo koncentrata od paradajza....nek krčka...
šta nebi trebalo ić ili vrhnje ili paradajz a ne oba dvoje?? to mi ne zvuči baš primamljivo....
__________________
Pozdrav!
Chome is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2006., 14:10   #13
Chome
casual guy
 
Chome Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: Karlovac
Postova: 978
Pošalji poruku preko Skype korisniku Chome
mene zanima jesu te kozice zapravo mali škampi ili je to druga vrsta raka i drugi okus?? ima neko dobar recept za na buzaru??
__________________
Pozdrav!
Chome is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2006., 21:28   #14
reptilia
knight with knife
 
reptilia Avatar
 
Registracija: Apr 2004.
Lokacija: u konfijuteru
Postova: 4,317
Pošalji poruku preko ICQ korisniku reptilia
Quote:
Chome kaže:
šta nebi trebalo ić ili vrhnje ili paradajz a ne oba dvoje?? to mi ne zvuči baš primamljivo....
ne...bas tako ide...recept je iz jednog restorana....stvar je u tome sto ide malo tog koncentrata (znas ono u tubi) a ne sad ne znam limenka cijela...to ne....
ovako da bas fini okus...
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 15:38   #15
crtica
Registrirani korisnik
 
crtica Avatar
 
Registracija: Oct 2003.
Postova: 14,591
njusa

po meni je grijeh trpati vrhnje u ovakva jela...preteško mi je onda
crtica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 16:59   #16
Chome
casual guy
 
Chome Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: Karlovac
Postova: 978
Pošalji poruku preko Skype korisniku Chome
Quote:
crtica kaže:
njusa

po meni je grijeh trpati vrhnje u ovakva jela...preteško mi je onda
a nešto moraš inače je prazno... pogotvo kod kozica.. tu ako su same nemaš ih šta vidjet trebalo bi ih hrpetina :-(
__________________
Pozdrav!
Chome is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2006., 09:01   #17
crtica
Registrirani korisnik
 
crtica Avatar
 
Registracija: Oct 2003.
Postova: 14,591
Quote:
Chome kaže:
a nešto moraš inače je prazno... pogotvo kod kozica.. tu ako su same nemaš ih šta vidjet trebalo bi ih hrpetina :-(
Pa onaj gornji recept od njuse nije prazan, već i ne treba hrpa kozica, govorimo o umaku za tjesteninu ili neki drugi prilog...

Quote:
kupin 70 dkg kozica na peskariji
stavin ih u tecu, dodam dec ipo vode, i kuvam/parim maksimalno 10 minuta. procidim vodu i zadrzim je. ocistim kozice.
na maslinovom ulju mrvu zapecem luka, doadm gore procidenu vodu/sug od kozica, doad po deca vina, papra, soli, petrusimula. kad se sve to skupa reducira (10 min kuhanja) dodan repice od kozica i to je!

A kad se već nešto dodaje, uvijek dajem prednost rajčici (odnosno pelati) pred vrhnjem.
crtica is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2006., 09:19   #18
elala
first edition
 
elala Avatar
 
Registracija: Dec 2005.
Postova: 1,157
kozice se mogu i same na maslinovom ulju ispeći pa se jedu, grickaju uz fino vino

ili klasično: prokuhati ih u malo vode, očistiti, ispržiti češnjak na maslinovom ulju, baciti kozice na ulje, kratko ih popržiti pa dodati vodu u kojoj su se prokuhale. peršin, bosiljak, bijeli papar, majčina dušica (i ostali začini po želji). pred kraj dodati dijelom pasirani dijelom narezani pelat, prokrčkati još nekih 10-tak minuta i dodati još maslinovog ulja. na pola skuhati špagete, cijediti ih i uvaliti u lonac s kozicama te sve skupa dovršiti.
elala is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2006., 09:20   #19
gourmet
u se i, zna se, poda se
 
gourmet Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Postova: 86
hej !
slažem se 124% sa protivnicima bilo kakvih vrhnja u kombinacijama s ribljim namirnicama (bljak, fuj, krivo !)
a što se tiče smrznutih repića škampi ili kozica, to je sasvim ok. jer su svježe (ponavljam svježe!!) rijetke. Jedino je pametno, kako reče REPTILIA, kupiti iste u ribarnici gdje se mogu pronaći naše, jadranske (pitati obavezno) !
gourmet is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2006., 16:49   #20
naranđica
Registrirani korisnik
 
naranđica Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 687
Quote:
gourmet kaže:
hej !
u ribarnici gdje se mogu pronaći naše, jadranske (pitati obavezno) !
da jer su trgovci tako iskreni oko porijekla robe
naranđica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 03:31.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger