Ima li tko iskustva u uzgoju japanske jabuke (onak za sebe, ne za proizvodnju) u sjevernoj Hrvatskoj? Jel to uspijeva, ima li kakvih "caka" koje treba znati?
Kaki je moje omiljeno voće.
Baš sam jučer uživala u jednome: kad u njemu sjemenka!
I sad me zanima ima li netko savjet o uzgoju sadnice kakija iz sjemenke?
sunnyah ,za pocetak da te pozdravim,novi sam clan..
I meni je kaki vrlo zanimljiv,a i jako ukusan.
Posadi sjemenke i drzi na toplom (najbolje u prozoru) da ima dovoljno svjetlosti i topline,i mlade biljke bi uskoro trebale krenuti.
Isto sam pokusao i sa mangom i avokadom,i uspjelo je
Pozdrav svima,
Dali netko zna tko u Hrvatskoj (relacija između Virovitice i Zagreba - barem približno) prodaje sadnice Japanske jabuke KAKI (Diospyros Kaki). Znam za rasadnik u Sloveniji (Brežice) ali to mi nije baš zgodno.
Ma tko normalan to jede? Nakon jednog ugriza u to zlo usta se skupe kao supak, jezik zapinje kao da je zahrdjao, a okus je sranje zesce... Uz grape fruit meni najodvratnije voce sto postoji, uostalom ime samog voca dosta govori...
Ma tko normalan to jede? Nakon jednog ugriza u to zlo usta se skupe kao supak, jezik zapinje kao da je zahrdjao, a okus je sranje zesce... Uz grape fruit meni najodvratnije voce sto postoji, uostalom ime samog voca dosta govori...
Dakle, bilo je nešto riječi o tome ali slabe valjanosti po mene pać pitat opet: zna li neko ko prodaje sadnice kakija kraj zegea? Treba mi jedna jedina pa hajd da vidimo oćel se neko javit pa da se dogovorimo na crno i uništimo državu ko japanska buba cvet il će me poslat u rasadnik taj i taj...sve je dobrodošlo (u ova teška vremena)
Ok, hvala svima na odgovorima
Još jedno pitanje prije nego odem u kerestinec - može li se kaki uzgojit iz sjemenke a bez cijepljenja tj hoće li tada biti rodan? Jel neko probao s reznicama (ako je to kod kakija uopće moguće??)
Ne škrtari, kupi pravu sadnicu.
Ovo drugo - "home made" - uspije u malom postotku slučajeva a ključno je pitanje: jel si spremam potrošiti par godina na drvce za koje ćeš nakon tih par godina ustanoviti da ne daje ploda ili da su plodovi minijaturni?
Ne škrtari, kupi pravu sadnicu.
Ovo drugo - "home made" - uspije u malom postotku slučajeva a ključno je pitanje: jel si spremam potrošiti par godina na drvce za koje ćeš nakon tih par godina ustanoviti da ne daje ploda ili da su plodovi minijaturni?
Pa nije stvar u škrtarenju nego u tome da tim postupkom (reznica ili sjeme) rade i rasadnici. Dakle ako je stvar samo u čekanju onda mi nije problem. Bitno je da znam mogu li dobiti koliko-toliko zdravu i plodnu sadnicu i iz sjemena (tj. košpice) ili ću je kasnije morati cijepiti?